Brandende lippen, tong, voeten en druk hoofd

De een spreekt van irritante kriebels of prikkelingen. Anderen benoemen een branderig gevoel of tintelende sensatie. Weer anderen ervaren slapende handen of een dof gevoel
Sannie43
Berichten van Sannie43
Onderwerpen van Sannie43
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Brandende lippen, tong, voeten en druk hoofd

Bericht door Sannie43 »

Hallo

Sinds begin dit jaar weet ik dat mijn hormonen uit balans zijn. Eind vorig jaar voelde ik me vreselijk. Ik had veel last van mn spieren en was heel moe en lamlendig. Uit bloedonderzoek bleek dat mn progesteron pregnenolol en vit D veel te laag waren. Ik ben crème gaan smeren en supplementen gaan slikken. Na 2 wkn ging ik me beter voelen. De pijn verdween en ik kreeg steeds meer energie. Ik voelde me super.

Nu sinds een week of 3 heb ik weer vage klachten. Het begon met een brandend gevoel in mn tong en keel. Nu is dat gevoel uitgebreid naar mn lippen in mn neus oogleden en de huid rond mn ogen en mn voorhoofd. Ook voel ik het in mn handen en voeten. Ik heb af en toe koude rillingen en voel me gewoon weer een stuk slechter dan voorheen. Mn nekspieren doen pijn en ik heb druk in mn hoofd. Vandaag reed ik in de auto naar huis en ik had het gevoel dat ik ieder m moment out kon gaan. Ik hoor/voel mn hartslag in mn hoofd en oren. De druk doet pijn aan mn klieren die bij mn oren zitten. Ik ben een beetje duizelig af en toe. Het maakt me weer onzeker. De huisarts kan me niet helpen hij weet geen oorzaak te bedenken. Ik moet nu dus weer op zoek Nasr de oorzaak. Morgen ga ik toch even bloedprikken maar ik verwacht niet dat er iets uit komt net als anders.

Ik ben benieuwd of iemand dit herkent. Het brandende gevoel wat zich in een aantal weken heeft uitgebreid en de druk in het hoofd wat een heel naar gevoel van duizeligheid geeft.

Gr Sandra


Ellenn64
Berichten van Ellenn64
Onderwerpen van Ellenn64
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Brandende lippen, tong, voeten en druk hoofd

Bericht door Ellenn64 »

Hallo Sandra,

Ik heb ook zo nu een dan een druk in mijn hoofd wat een naar en onstabiel gevoel geeft. Het kan ook zo weer weg zijn en dan voel ik me kiplekker. Brandende tong heb ik (nog)niet maar dat zal vast nog wel komen. Ik heb volgens mij alle klachten die je maar kan bedenken al voorbij zien komen. Ik sukkel al vanaf 2013, ben 54 en menstrueer nog steeds. Sinds dit jaar begin ik nu wel onregelmatiger ongesteld te worden, dus ik hoop de laatste stuiptrekkingen.

Sterkte! Gr. Ellen
Sannie43
Berichten van Sannie43
Onderwerpen van Sannie43
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Brandende lippen, tong, voeten en druk hoofd

Bericht door Sannie43 »

Hallo dames,

Sinds september heb ik last van een brandend of koud gevoel in m'n tong, lippen uitstralend naar de wangen, in m'n neus, rond m'n ogen, voeten en soms m'n schenen. Het gevoel verschilt van dag tot dag. De ene x voel ik het bijna niet en het andere moment voelt het heel branderig aan.

Ik ben al bij de huisarts geweest maar die weet het niet overleg met de neuroloog heeft ook niks opgeleverd. Er werd gedacht aan hyperventilatie. Mijn huisarts heeft er een handje van om alles af te schuiven op psychische problemen of spanning waardoor hij bij mij al een aantal keren een diagnose heeft gemist zoals Pfeifer en een progesteron waarde van 0,0 waardoor ik totaal niet meer functioneerde. Ik nu dus ook heel duidelijk aangeven dat hyperventilatie niet 24/7 zorgt voor een brandend gevoel zoals ik dat heb. Beetje jammer! Ik heb gelukkig iemand gevonden die gespecialiseerd is in hormonen waardoor ik erachter ben gekomen dat m'n hormonen totaal uit balans waren. D.m.v. bloedonderzoek weet ik waar ik last van had. Moet wel alles zelf betalen helaas omdat de reguliere gezondheidszorg mij blijkbaar niet wil of kan helpen.

Gelukkig ben ik van veel vage klachten af maar is dit gevoel nu dus wel aanwezig. Uit een allergietest is gekomen dat ik allergisch ben voor ei en melk, nooit geweten...

Ik vraag me af of er meer mensen zijn die het gevoel herkennen.
Brandend gevoel dus en af en toe 1 koude voet of hand.

Gr Sandra
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht