Maagprobleem

Onder invloed van de hormonen verandert er in de overgang iets aan onze spijsvertering.
Maag- darmklachten zijn daarnaast ook vaak een uiting van spanning, stress, overbelasting of oververmoeidheid
Sandra66
Berichten van Sandra66
Onderwerpen van Sandra66
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Sandra66 »

Hoi Flippertje,

Deze klachten zijn mij ook geheel niet onbekend (eigenlijk kan ik op ieder onderwerp/klacht wel antwoord geven...)
Soms krijg ik zulke steken in de maagstreek, dat ik er gewoon benauwd van wordt! Vaak gaat dit gepaard met diarree of juist obstipatie...vergeet hierbij de misselijkheid niet!
Ook al nachten achtereen nauwelijks geslapen!
Maar ik moet ook zeggen dat de maagklachten ineens kunnen verdwijnen...om (uiteraard zou ik bijna zeggen) plaats te maken voor weer andere klachten! Ben ook weer zo erg ongesteld geworden, niet normaal.
Waardeloos dit allemaal, hoop toch dat je wat aan mijn reactie hebt!

Gr SandraNetteke65
Berichten van Netteke65
Onderwerpen van Netteke65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Netteke65 »

Hoi Flippertje,

Ik herken je klacht helemaal. Vier weken geleden zat ik nog bij de huisarts omdat ik ook heel veel overslagen voelde, in de maagstreek. Ik werd er 's nachts wakker Van. Ik durfde niet op vakantie. De dokter kon me toch enigszins geruststellen, dat mijn hart er echt niet mee zou ophouden. Ik ben toch op vakantie gegaan. De eerste week had ik nog af en toe last, maar de twee weken daarna niet meer. Ik heb het vroeger vaker gehad, maar nu was het echt hevig. Ik ben nu nog steeds bang dat het terugkomt... :shock:

Netteke

Ingmart5860
Berichten van Ingmart5860
Onderwerpen van Ingmart5860
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 62

Re: Maagprobleem

Bericht door Ingmart5860 »

Hoi,

Toeval of niet maar had net al een boel berichten gelezen over maagklachten.

Ik sukkel er ook mee.

Het gaat op en af maar altijd zelfde patroon. Het begint net alsof ik maag rand heb maar ik heb het zuur niet meer maar daarna begint het, een vreemd hongergevoel, knagend net alsof je maag is leeg. Iets eten helpt niet pas als mijn darmen beginnen te rommelen en ik windjes kan laten, betert het.

Ook gevoel steeds moeten te boeren maar dat gevoel is net onder borstbeen, gek gevoel. Soms moet ik forceren om te kunnen boeren.

Ook een raar gevoel in maag, net of die draait zichzelf, akelig gevoel en opgezet. Net of ik heb ballon steken. :mrgreen:
Ik heb wel veel stress en valt me soms op dat het hele zooitje begint na stress situatie.
Ben ook vanwege overgewicht begonnen met Ww en ben 7 kg afgevallen en soms vraag ik me af of mijn maag hierdoor zo die hongerpijn heeft.

Ook veel spierpijn, bovenrug, schouders en nek en evenwichtsstoornissen.

Ik kan blijven opnoemen...ik ben het behoorlijk zat!

Nog een fijne avond.

Greetz
Ingrid

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

Hallo

Snap ik dat je er genoeg van hebt, last van je maag is ook heel vervelend, algeheel onwel klote gevoel. Ben vandaag bij de mdl specialist geweest en krijg volgende week vrijdag een maagonderzoek om te meten of het voedsel niet te lang in me maag blijft en dat daar de klachten van komen, ben benieuwd of daar iets uitkomt, voor jou, beterschap ermee.

Flippertje

Ingmart5860
Berichten van Ingmart5860
Onderwerpen van Ingmart5860
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 62

Re: Maagprobleem

Bericht door Ingmart5860 »

Hallo allemaal,

Omdat ik met mezelf weer geen kant op geraak, was ik vannacht maar weer aan het lezen gegaan.

Wat zijn er veel dames die klagen over maag- en darmtoestanden en ook middenrif.

Die herkenning doet me wat geruster zijn want ik kan zo elke week naar dr gaan rennen.

En ok, ik heb heel wat spanningen en doe mezelf wat aan door alles me zo erg aan te trekken. Ik maak me ook de laatste tijd in alles druk.

Wat ik wel raar vind is inderdaad dat hongergevoel, dat doet niet echt pijn, hooguit irritant en bij mij is het echt begonnen tijdens het weight watchers dieet of is dit nu maar toeval. Waar ik me wel zwaar in erger zijn de winderigheid en winden laten. In de dag komt er haast geen zuchtje uit maar na of tijdens avondeten, voel ik het al opkomen. Gerommel en gekreun in de darmen, net grote kuis daarbinnen en dan voel je het zo opschuiven en ja ja ganse avond is het winden laten. Nu ja, ik ga niet veel weg maar dan nog voel ik me zo opgelaten want het zijn nogal knallers.

Is er iemand die er iets voor neemt? Ik neem nu dan toch maar terug mijn spasme-medicijnen in want de stoelgang is ook weer explosief en geen diarree maar kleine en grote die er soms uitvliegen.
En dan vraag ik me af...van waar komt toch al die wind?

Straks naar fysiotherapeut want mijn middenrif, bovenrug zit ook weer lekker vast. Kan geen kant op.

Kortom...ergernis alom en dan het weer dat koud en vochtig blijft.
Mijn man zegt dak een ouwe zeur wordt...tja ergens heeft ie wel gelijk

Nog een fijne dag
Ingrid

Stimpylok
Berichten van Stimpylok
Onderwerpen van Stimpylok
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Maagprobleem

Bericht door Stimpylok »

Hallo dames

Nou deze klacht begon bij mij 6 jaar gelede kreeg heel weinig reacties die aansluiten bij de mijne voelde mij zo alleen ook die winderigheid,
strakke middenrif/maag doortrekkend soms naar de rug, hongergevoel en soms geen eetlust zo erg dat ik weleens vergat te eten viel af..

nu van al deze klachten heb ik nu soms nog een gespannen gevoel rondom middenrif / rug bij spanning /vermoeidheid....en dagen een ontspannen gevoel
dat voelt zo apart omdat de boel dagelijks 24 uur per dag strak stond..
hel van een tijd was ook heel erg angstig 4 weken aan de oxa
gezeten
voel mij nu zo veel beter dacht dat ik dit nooit meer zal voelen..ben nu echt blij dat ik mij zoveel anders voelt als toendertijd met deze klacht bah

Sterkte Susan

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

Hoi

ben ik alweer, heb weer wat, sta zondagochtend op met een beetje dikke rechter voet en denk oh gaat wel weer over, sta ik vanmorgen op, kan er dus niet op staan en ook niet lopen, lang verhaal kort te maken, dokter geweest, denkt ze jicht, bloed geprikt, woensdag uitslag,
al mijn klanten afgebeld voor vandaag en morgen (ben pedicure) en hoop dat ik woensdag weer kan werken, denk er wel over om dat onderzoek te verplaatsen, lijf is al niet goed, en dan die radioactieve zooi eten lijkt me nu helemaal niet goed, daarbij zal ik dan ook vrijdag moeten werken om de klanten in te halen als het tenminste lukt a.s woensdag met werken, verdorie, gaat weer lekker, bah

Flippertje

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

hallo dames,

ik zit er door heen, wordt er wanhopig van, elke dag een akelig gevoel in me buik/maag, duizelig, alsof me adem blijft hangen.
Weer specialist geweest, die zegt niks aan de hand, (die moet op de kermis gaan staan als waarzegger) kan dat zo zien zonder onderzoek, als zoethoudertje een onderzoek om te kijken of ik een luie maag heb, moet je een radioactieve pannenkoek eten en dan volgen ze je eten door je lijf om te zien of het wel snel genoeg aankomt, enige uitslag kan zijn, lui of niet lui! en aan een luie maag kunnen ze niks doen als medicijnen geven waar je meer last hebt van de bijwerkingen als van de kwaal.
Ik heb dat onderzoek afgezegd, in me hartje bang voor die radioactieve zooi en dacht heb toch niks aan die uitslag, kan er daarna toch niks mee,dus waarom die zooi dan in me lijf, ben zo al beroerd genoeg.
Ik ben zo bang dat er toch iets ernstig is ook al zijn er een jaar of 3 geleden een maag/darmonderzoek en een echo gedaan en was toen alles gelukkig goed.
Gezond dus maar kei beroerd! alle medicijnen die ik pak werken een dag of 5 en dan weer klachten, helpt allemaal niks, nu iberogast genomen, inderdaad heeft even geholpen maar nu nog steeds aan de iberogast en weer die klachten, ik weet niet meer wat ik moet doen :x

Blijf ook elke maand ongesteld worden en zit nu rond mijn eisprong en denk dan nu maar weer nu de klachten weer erger zijn, ligt misschien daaraan, daarbij moet ik werken, werk voor mezelf in de verzorgende sector en als ik niet werk is er ook geen geld en heb ik nog meer problemen maar kan het op dit moment niet opbrengen om naar de ellende van anderen te luisteren, wordt er kriegel van en inwendig denk ik, je moet eens weten hoe beroerd ik me zelf voel, wil jou ellende helemaal niet horen, wordt er boos, verdrietig en egoïstisch van, bah.
Zal ik dan toch maar weer na die huisarts gaan, maar die kan ook niks, weet het even niet meer,
sorry voor me klaagzang maar wilde het even kwijt.............

Flippertje

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

Hallo,

zit op dit moment verstijfd van angst op me luchtbed, te heet om boven te slapen, al de hele week laat van duizeligheid, pijn in ribben en maag en midden op me borst, ben bij de ha geweest, weer bloed geprikt en vrijdag een echo, maar zit nu steeds te denken aan longen en hart, maak mezelf helemaal gek, en me man ook, wat een klote week heb ik weer achter de rug.
Kan ik nu niks doen om de klachten te verminderen of maar weer na die ha voor me hart en longen, hij ziet me aankomen, gisteren geweest, bloeddruk opgenomen, was perfect en dan denk ik, als je bloeddruk goed is heb je het niet aan je hart, of wel?
Help zit hier met een warme kruik en het is hier volgens mij 35 graden binnen, wie heeft tips en maakt me geruster?
ben op dit moment alleen maar bang, ben panisch als ik ook maar even iets voel.

Flippertje

Danie1012
Berichten van Danie1012
Onderwerpen van Danie1012
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Maagprobleem

Bericht door Danie1012 »

Hallo dames,

ook ik heb regelmatig last van overslagen hoog in de maag. Een opgeblazen gevoel heb ik dan ook. Last van mijn linkerarm/oksel dus je begrijpt dat ik regelmatig hoog in de paniek schiet. Verschrikkelijk. Ook omdat ik last heb van angstaanvallen kan ik er soms niet mee omgaan. Het overvalt mij vaak dat gevoel. Soms word ik panisch bij het idee dat dit nog jaren moet duren.

Ik wens jullie veel sterkte, Danielle

Madu
Berichten van Madu
Onderwerpen van Madu
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Maagprobleem

Bericht door Madu »

Hallo Flippertje en anderen,

Ik had het ook zo vreselijk. Toevallig rommelt het nu ook even, als ik rauwkost eet dan vindt mijn maag dat niet meer zo ok geloof ik.

Ik heb een balkje onder het hoofdeinde van mijn bed gelegd zodat ik wat hoger lig. Toeval of niet, ik denk het niet, ik heb veel minder last, minder heftig en veel minder vaak. Ik slikte ook maagzuurremmers maar zelfs daarmee was het niet uit te houden. Overigens kreeg ik daardoor ook nog meer last van mijn darmen.

Sterkte iig want het is niet fijn
oh ja, wat ik nog wel neem dat zijn een paar laurierdropjes voor de nacht. Wel die zonder suiker. Dat is iets natuurlijks tegen maagzuur. Maar die nam ik voordat ik mijn bed hoog had ook en toen hielp het niets dus het hoofdeinde hoog is het voor mij.

Madu

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

Hallo madu,

Ik heb de afgelopen 4 dagen geen klachten van me maag gehad, 1 x een overslag maar maag is nu rustig, pfff, heb het hoofdeinden stuk hoger gezet, werkt dus hier ook, alleen slaap ik normaal op mijn zij en dat gaat nu niet, even wennen maar maag gelukkig rustig, bedankt voor je tip, sliep al wat hoger maar niet hoog genoeg denk ik. Nu hopen dat die duizeligheid over gaat en dat ik weer wat vertrouwen krijg in mijn lijf

Flippertje

Diana119
Berichten van Diana119
Onderwerpen van Diana119
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Maagprobleem

Bericht door Diana119 »

Yep

Ook hier veel last van de maag, en het gekke is dat het meestal tegen de avond begint. Wordt er dan ook misselijk bij met het gevolg ik het avondeten weer niet weg krijg.
Ik kan mij herinneren dat ik tijdens de zwangerschap ook veel last van de maag had en misselijk zijn. Ik herken best veel overgangsklachten die ik tijdens de zwangerschap ook had. Niet meer tegen parfum kunnen, geen koffie, gebakken vlees vies en vreselijk moe. .. best veel gelijkenissen dus. Maar die maagpijn is ook echt niet grappig inderdaad. ...

Diana

Marion55
Berichten van Marion55
Onderwerpen van Marion55
Menopauzejaar:
Leeftijd: 58

Re: Maagprobleem

Bericht door Marion55 »

Hallo

ook ik zit al paar jaar in de overgang, maar plotseling ook maagklachten. Zuurbranden. Zuur in keel. zelfs mijn huid ruikt zuur. Van ha maagzuurremmers gekregen maar baat niet. Wil eerst weten of ik teveel of te weinig maagzuur produceer. Daarbij ook al hele tijd last van paniek en hyperventilatie dus schiet ook niet op. Heb oxazepam die ik slik. moet maar even.
Ja valt allemaal niet mee voor ons. Eten alleen klein e porties en zelfs daar krijg ik last van. Sta op lijst voor maagonderzoek.

Heel veel Sterkte allemaal Marion

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

Hallo dames,

Zijn er meer dames die last hebben uit het niets opeens een benauwd gevoel net boven de navel.
Zo'n akelig gevoel, maakt me steeds weer over de flos????

Flippertje

Troelaatje
Berichten van Troelaatje
Onderwerpen van Troelaatje
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 58

Re: Maagprobleem

Bericht door Troelaatje »

Dag Flippertje.

ik herken dat gevoel ...heeft bij mij met angst te maken...die begint baak vanaf een gloeiende buik...raar he
herken je dit?

groet, Troelaatje

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Maagprobleem

Bericht door Flippertje »

Hallo Troelaatje

Nee dat herken ik dan weer niet maar ga er eens opletten, nee bij mij lijkt het net of mijn hartslag overslaat in mijn buik en dat mijn adem even blijft hangen,wordt er niet goed van, al bij artsen geweest en van alles na gekeken maar komt niks uit behalve als ik zeg wat ik voel dat ze me aankijken of dat ik gek ben.

Flippertje

Dit onderwerp is 6 jaar en 1 week oud. Er kan niet meer op gereageerd worden.
Maak en nieuw onderwerp aan, of reageer in een ander soortgelijk onderwep
Gesloten