Afvallen door de overgang

De aanmaak van oestrogeen na de menopauze wordt deels verzorgd door vetweefsel. Het figuur verandert en je krijgt meer een buikje. Tussen je 35 en 40 jaar verandert de stofwisseling. De "overgangshormonen" verminderen de verbranding van buikvet. De meeste diëten en het doen van buikspieroefeningen werken dan ook niet voor vrouwen die 40 jaar of ouder zijn.
Sascha1
Berichten van Sascha1
Onderwerpen van Sascha1
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Afvallen door de overgang

Bericht door Sascha1 »

Hallo allemaal,

Ben sinds maart dit jaar plots in de overgang gegooid door een eierstokverwijdering.
Daarbij heb ik zowat alle klachten er gratis bij gekregen.
Wat mij opvalt is dat ik vroeger heel veel moeite moest doen om af te vallen maar nu gaat het haast vanzelf.
Ben misselijk door de opvliegers en hartkloppingen, naar in mijn hoofd en kan vaak niet tegen bepaalde etensluchtjes (er staan weer overal oliebollenkramen bah)
Zijn er nog meer dames die afvallen i.p.v aankomen wat je toch wel vaker hoort? Een paar kilo is niet erg maar het moet ook niet te lang duren.

SaschaShivala
Berichten van Shivala
Onderwerpen van Shivala
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Shivala »

Hallo Sacha,

De periode voordat mijn menstruatie echt onregelmatig werd, zo eens in de 2 of 3 maanden, viel ik zomaar behoorlijk af. (ik was toen 46) Ik had niets veranderd aan mijn eetgewoonten, en ik voelde me ook erg vermoeid.
Naar de huisarts gegaan en alles laten checken, en het bleek dat ik in de overgang was.

Nu, 2 jr verder zijn er ook zomaar een aantal kilo's bijgekomen en meer dan me lief is.....
Je gewicht kan dus erg gaan schommelen, maar meestal lees/hoor je dat hoe verder in de overgang hoe meer kilootjes erbij komen.
Mijn menstruatie is nu totaal onvoorspelbaar, soms 3 maanden ertussen en soms weer gewoon 2x achter elkaar op tijd b.v.

Het lijkt er dus op dat je in het begin van van de overgang afvalt en daarna komt het vanzelf er weer aan en nog wel meer ook.... :(


Groet
Shivala

Anette
Berichten van Anette
Onderwerpen van Anette
Menopauzejaar:
Leeftijd: 66

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Anette »

Hallo Sascha,

Als je door een eierstokverwijdering zo in de overgang komt, ja dan maak je een flinke val in je hormonen. Dan is er geen 'begin van de overgang' maar ga je regelrecht de menopauze in en staat je lijf direct voor een voldongen feit.
Dat kan je lichaam behoorlijk op zijn kop zetten. Zware klus voor je lijf om dat op te gaan vangen.

Ik heb het zo niet meegemaakt maar wel zo'n val gemaakt toen ik na ruim 10 jaar stopte met hormoongebruik.
Dat was ook ineens van alles naar niks zeg maar. Ben behoorlijk beroerd geweest. Heel erg ook niet tegen etenslucht kunnen, walgelijk rook alles, zo erg dat ik zelf niet meer kon koken, moest ver uit de buurt blijven anders kwam gelijk mijn hele maaginhoud naar buiten. Eten smaakte ook dikwijls helemaal niet.

Ben in dat eerste jaar ook behoorlijk afgevallen. Tot mijn lijf "om" was en zelf weer voor hormonen kon gaan zorgen. Pas na een jaar werden al die klachten net iets rustiger en hield het afvallen op. Langzaamaan kwam ik daarna weer op mijn oude gewicht.

Groet
Anette

Desi
Berichten van Desi
Onderwerpen van Desi
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 57

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Desi »

Hallo Sascha,

Ik ben ook niet zwaarder geworden door de overgang (tot nu toe dan) en val ook bij tijd en wijlen af. Meestal duurt zo'n periode een paar weken en dan kom ik langzaam weer op mijn "oude" gewicht. Dat blijft dan weer een poosje constant en dan komt er weer een periode dat ik weer ga afvallen (meestal als ik veel onrust in mijn lijf heb). Ik moest vroeger altijd wel opletten, was nooit echt te dik maar kon niet alles eten. Nu let ik nergens meer op (zorg er alleen wel voor dat ik vooral gezond eet) en gaat het beter dan ooit tevoren. Maar ook ik heb gewoon vaak geen trek en ook vaak een vol gevoel, dat zal er ongetwijfeld ook mee te maken hebben.

groetjes, Desi

Marjo50
Berichten van Marjo50
Onderwerpen van Marjo50
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Marjo50 »

Hoi Sascha

Ja hoor her nog zo een, ik ben een jaar of 4 ook plots beginnen af te vallen, en kreeg last van me maag en darmen. Kon niet meer eten wat ik vroeger kon eten. Kon vroeger alles verdragen, nu bijna niets meer. Mijn gewicht was altijd zo rond de 55 kilo, maand na maand leek het of ik steeds langzamerhand steeds meer ben gaan afvallen en woog nog 43 kilo. Veel eten kon ik niet meer verdragen, want ik was een alles eter. Steeds meer en meer kreeg ik overal klachten van, stemmingwisselingen, spier en gewrichtspijnen, angsten en paniek aanvallen enz. Het lijkt wel of ik een vreemde ben geworden in me eigen lichaam. Het lijkt er wel op alsof ik mezelf niet meer ben, had zoveel energie en nu is alles weg. Soms zijn er ook dagen bij dan ben ik even me zelf, en dan kan ik ook weer eten, heel raar allemaal. Nu de laatste 3 mnd ben ik bij aan komen en weeg nu 51 kilo, maar dan denk ik weer voor hoe lang houd ik dt gewicht ??? Mijn heel hormoongedoe ligt door elkaar en ik wordt er echt gek van.

Ik maak me ook elke dag heel vaak zelf knettergek en ben al bang voor de dag erop hoe ik me dan weer voel, en slapen kan ik ook al niet meer. Nou we moeten maar volhouden want we staan er gelukkig niet alleen voor ook al heb je dat gevoel heel vaak.

Gr Marjo

Ria52
Berichten van Ria52
Onderwerpen van Ria52
Menopauzejaar: 2004
Leeftijd: 66

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Ria52 »

Hallo allen,

Ik zat jullie berichten te lezen, en wil er toch even op reageren. Ik ben 56 en vanaf mijn 44 in de overgang.
Ook ik viel af, en was net als Marjo rond de 55 kilo. Ook ik had last van mijn maag en alle andere klachten.
Ik viel af tot 48 en dat was eind 2008, voelde mij toen verschrikkelijk.
Ik ben in september 2009 gestopt met alle pillen, druppels enz die ik jaren heb geslikt, zowel alternatief als van dokters en specialisten.

En nu weeg ik weer rond de 60 kilo :)
Dus dames maak je niet al te druk het komt echt goed.
Ik ben zelf nog niet van de overgangsklachten af, maar ga stap voor stap vooruit.

sterkte allemaal in deze strijd.
groet Ria

Sascha1
Berichten van Sascha1
Onderwerpen van Sascha1
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Sascha1 »

Hallo Marjo,

Jouw verhaal had het mijne kunnen zijn.
Aan de ene kant vind ik het wel goed dat ik niet zwaarder word, maar niks smaakt me meer en het staat me vaak tegen.
Ik kan echt naar worden van bepaalde etensluchtjes.
Mijn hele lichaam en geest ligt overhoop, ik kan mezelf dus ook helemaal gek maken. Slaap ook bijna niet.
Je wilt zo goed mogelijk functioneren voor iedereen maar eigenlijk wil ik gewoon met rust gelaten worden.
Maar dat gaat niet met nog een dochtertje van 6.
Ik ervaar de overgang als een zware opgave waar we wel doorheen moeten, maar toch.

Groetjes,
Sascha

Marjo50
Berichten van Marjo50
Onderwerpen van Marjo50
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Marjo50 »

Hoi Sascha

Dank je voor je reactie terug. Ja ik wil ook zo goed mogelijk functioneren, maar mij lukt het ook van geen kant, en ook ik wil met rust gelaten worden.
Soms of heel vaak wordt ik zo moe als ze me teveel vragen, wat ik nooit eerder heb gehad. Het lijkt wel of de verantwoording voor alles, ik niet meer wil, en ik ben een zeer verantwoording mens geweest en dat in alles, maar nu als ze me te veel van me verlangen kan ik echt chagrijnig worden en het liefste zegen laat me met rust, maar dat doe ik dan maar niet, want hun kunnen er ook niks aandoen. Eigenlijk wil ik rust, maar ook dat wil ik weer niet. Ik wil maar ik kan gewoon niet meer, omdat me alle nare klachten me zo vermoeien en ik al tegen de middag zo moe ben, dat ik even een uurtje moet gaan liggen om weer verder te kunnen.

Nou ook ik kan niet slapen je zult wel zien hoe laat ik deze brief geschreven heb aan jou, heb vandaag ook me dag niet en voel me vreselijk bang en onrustig. En ja jij hebt dan nog een kleine van 6 jaar oud en dan is het eens zo moeilijk voor jou omdat er nog veel van je verlangd wordt.
Ik vraag me soms af hoe een energiek mens zoals ik altijd ben geweest zo ineens een oud vrouwtje lijkt. Zelfs mijn gezichtsuitdrukking staat altijd op moe eruit zien.

Ook andere zeggen tegen me Marjo je bent niet meer dezelfde die we ooit gekend hebben. Dat een mens zo snel kan veranderen door de overgang. Heb jij ook wel eens dat je honger blijft houden, terwijl je gegeten hebt, alsof je eten niet opneemt in het lichaam.
En ik ook wordt vaak misselijk van luchtjes. En veel zin in zoet na het eten, dan lijkt het wel of de suiker te laag is. Dat heb ik heel vaak, en toch heb ik geen suikerziekte. Dan weer heb ik weer helemaal geen honger en moet toch blijven eten, want dat wordt het me hartstikke duizelig, trillen en hartkloppingen. Ik gebruik voor mijn maag een maagzuurremmer, dat neem ik na het avond eten in.

Alles in me lichaam lijkt verdraaid, en soms is het niet uit te houden, vandaag ook weer liggen huilen omdat er dagen bij zijn dat ik geen raad meer met mezelf weet. Ik kan zo veranderen van het ene na het andere uiterste. Van positief gevoel na negatief. Ik ervaar de overgang als een ziekte die zo toeslaat pfff en het ergste voor hoe lang dit nog moet doorgaan en wanneer het vermindert, maar ja ik moet er toch door heen, en wacht maar elke dag af totdat ik weer een dag heb dat ik even me zelf weer ben zoals ik me ooit gevoeld hebt, maar ja dat is meestal voor een dag of 2.

Zo nu heb ik weer even me hart gelucht en dat doet best goed, want andere mensen in me omgeving snappen het toch niet. Hier word ik tenminste opgenomen als een echt lotgenoot en dat doet me echt goed. Dus lees ik veel brieven hier en dat geeft me toch weer moed dat ik er niet alleen voor sta en jij ook niet. We zullen wel moed blijven houden of niet zit niks anders op.

Gr Marjo

Sascha1
Berichten van Sascha1
Onderwerpen van Sascha1
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Sascha1 »

Hallo Marjo,

Ik kan me in elk woord vinden, het voelt allemaal zo naar.
Soms heb ik het gevoel of ik op een piepklein eilandje zit en zich niemand om me bekommert.
Maar ja mensen zitten ook niet te wachten op een vrouw die haar overgang even doorneemt.
Het allermoeilijkste vind ik om toch normaal te blijven functioneren terwijl je lichaam en geest gewoon niet mee werkt.
Van de week zat ik ook om half drie 's nachts beneden en heb maar thee gezet. Voelde me helemaal hieperdepiep, en kon niet slapen.
Opvliegers, misselijk, wat een toestand.
Toen dacht ik nog: het moet nu niet gekker worden anders heb ik het niet meer in de hand.
Vanmorgen verdrietig opgestaan, waarom? ik weet het echt niet.
Mijn man heeft het echt moeten ontgelden.
Waarschijnlijk omdat ik me nu al druk maak over vanavond:
we vieren pakjesavond er komen 2 pieten en 16 mensen.
Als ik er al aan denk krijg ik een opvlieger.
Ik kan die drukte gewoon niet meer aan, maar ik zal mijn best doen.
Ik wil gewoon rust en dat die hele overgangstoestand zo snel mogelijk voorbij is.

Groetjes,
Sascha

Marjo50
Berichten van Marjo50
Onderwerpen van Marjo50
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Marjo50 »

Hoi Sascha,

Ja ik herken alles van jou. Hoe is pakjes avond gegaan ging het een beetje? Nou ik voel me ook al dagen weer rot. Heb ook weer opvliegers en voel me erg gespannen. Ben al twee dagen er misselijk en dat nu weer na het avond eten. Voel me grieperig en voel me rot omdat de kerst voor de deur staat, als ik zo naar buiten kijk hebben veel mensen al versierd voor de kerst, ik deed het ook zo graag. En nu denk ik pfff waren die dagen maar al voorbij.
Het rare er van is dat ik moment fase krijg zo ik ga die kist met de kerstspullen pakken en begin ook te versieren, en dan heb ik even een goed gevoel, na een uurtje lijkt wel of ik in me weer heel anders voel, en zeg ik bah voor wat nog. Het ergste vind ik die momenten van een gelukkig gevoel in mij, en daarna val ik gewoon in een put.

Op het moment voel ik me echt rot van binnen, en weet niet waar ik het zoeken moet, heb slecht geslapen en ook ik zat nog nog zo rond 4 uur onder. Piekeren over alles, vraag me niet waarover, maar gewoon over alles. Nare gedachten die ik nooit had, nou ik kijk wel wat de dag brengt.

Gr Marjo

Sascha1
Berichten van Sascha1
Onderwerpen van Sascha1
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Sascha1 »

Hallo Marjo,

Ik heb de pakjeavond redelijk doorstaan.
Heb geprobeerd het hoofd koel te houden voorzover dat gaat met die opvliegers.
Ben ook met de kerstspullen bezig geweest maar lang niet met zoveel enthousiasme als vroeger, zag er vreselijk tegenop al die spullen weer overhoop halen.
Maar als het dan weer klaar is vind ik het toch ook wel weer gezellig.
Ik kan ook niks hebben op het moment, voel me erg opgejaagd en zenuwachtig en heb steeds het gevoel alsof ik op ontploffen sta.(scheelde ook niet veel toen ik vanmiddag de kerstlichtjes uit elkaar probeerde te halen).
Ik zou me zo graag eens lekker ontspannen willen voelen en dat hele overganggedoe los willen laten.
Ik heb het ook al aan mijn huisarts gevraagd of ik niet iets kan krijgen om te ontspannen maar daar is ze niet zo voor, want dat werkt verslavend zegt ze.
Dus zit er niets anders op dan het maar over ons heen laten gaan.

Groetjes,
Sascha

Marjo50
Berichten van Marjo50
Onderwerpen van Marjo50
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Marjo50 »

Hoi Sacha

Gelukkig is het goed gegaan met pakjes avond. Ik heb ook opvliegers op het moment. En ben ook niet te genieten, heb weer gejank en voel me behoorlijk rot. Ja ook ik wilde vandaag gaan poetsen en de kerstspullen eens eruit halen, maar weer lukte het niet, Ik dacht och doe het morgen wel. Altijd dat gevoel alles willen te doen en er komt gewoon niets van. Ik gebruik al 20 jaar een kalmeringsmiddel voor angsten. Maar voor de angsten en paniek aanvallen wat nu dan ook meer is gekomen door de overgang helpen de pillen ook niet tegen. Ik heb het gevoel dat het hormoon gedoe sterker is als die pillen hahaha hahaha, ja moet er zelf om lachen nu, want die overgang overheerst alles en er is inderdaad niks tegen te doen, dan maar wachten dat het over jaren en jaren weer beter met ons gaat, maar ja dan zul je zien dan zijn we oud en versleten hahaha, en bloeien we dan op als of we ons weer 18 voelen { dat moest kunnen he }

Ook ik wil weer de rust voelen en niet dat gespannenheid voelen, alsof ik constant de hele dag door aan sport heb gedaan, want me nekspieren en eigenlijk me hele lichaam staat op spannen, ja en hoe je het zegt, je staat op ontploffen inderdaad zo heb ik dat ook. Nou ik ga maar eens na bed en wat op de laptop wat kijken en zappen op de tv, maar ja zal weer en lange nacht worden. Hoop dat je je beter voelt vandaag. Ik hoop dat je je goed voelt, ik hoor wel weer van je

Gr Marjo

Myriam
Berichten van Myriam
Onderwerpen van Myriam
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 60

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Myriam »

Hallo

Ik ben sinds een maand of 3 non stop aan het vermageren, ben binnenste buiten gekeerd en blijk in goede gezondheid. Ik heb altijd last gehad van overgewicht en heb altijd moeten vechten om te vermageren. De laatste jaren ben ik echter heel veel bijgekomen en heb ernstig overgewicht tot 3 maanden geleden ik iedere week ongeveer een kg vermager, op 10 weken tijd is er 11 kg af.

Ik heb wel minder eetlust door de stemmingen en de angstaanvallen en door een constante zeurende pijn in mijn onderbuik en onder mijn navel die soms samentrekt in een weeïg gevoel waarbij ik dan het gevoel krijg dat ik ga flauwvallen. Soms gaat mijn maag daar ook in mee, het trekt op het nare gevoel dat je in je maag hebt als je erg schrikt.

Vroeger at ik soms minder en viel niet af, nu gaat het eigenlijk vanzelf. Sinds juli ben ik duidelijk in de menopauze dit werd vastgesteld door een bloedonderzoek. Sinds september heb ik zoveel symptomen dat ik in het begin in paniek overtuigd was dat ik ernstig ziek was, zeker omdat ik zo vermagerde, dat was echt niet mijn gewoonte. Maar zoals gezegd na een batterij onderzoeken werd er niets ernstig gevonden.

Dus ja, vermageren en menopauze gaan dus samen bij mij. ;) Dat is dan voor mij toch een positief aspect. Zo word ik ooit nog een slanke den :D

groetjes, Myriam

Ingrid64
Berichten van Ingrid64
Onderwerpen van Ingrid64
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Ingrid64 »

Hallo dames

Wat herkenbaar al die verhalen! Ik heb vanaf vorig jaar af en toe overgangsklachten, maar sinds een maand is het helemaal mis. Elke avond en nacht heel veel opvliegers, een opgejaagd gevoel, spanning (uit zich bij mij alsof er een band om m'n keel zit, veel kuchen), moe zijn, duizelig en ook ik val een beetje af. Raar hoor, ik had juist het idee dat ik iets was aangekomen in de laatste paar weken. Ik kon dat zien en voelen, maar de weegschaal zegt me dat m'n gewicht ongewijzigd is.

Groetjes,
Ingrid

Marjo50
Berichten van Marjo50
Onderwerpen van Marjo50
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Marjo50 »

Hoi Myriam

Ik heb precies het zelfde hoor herken je verhaal. Ik ben ook vermagerd. Jaren geleden snapte ik niet waar mijn maagpijn vandaan kwam, eigenlijk een hongergevoel en als ik dan ging eten was alles even goed. Maar dan weer een gevoel van hongerpijn een gevoel dat me maag het eten niet opneemt. Had bloedonderzoek gedaan op de bacterie, maagzweer, maar dat had ik niet. Ben eigenlijk steeds meer gaan sukkelen met allerlei klachten met de maag. De arts zei spanningen. Ben al van nature een stress mens en heb altijd al paniek aanvallen gehad, waardoor ik ook af gng vallen. Maar er kwamen ook die klachten bij die jij beschrijft dat weig gevoel en dat samen trekken. Dit is met de jaren alleen maar erger geworden. Daarbij kreeg ik ook meer last van spier en gewrichtspijnen, oa een paar weken geleden een knappende duim.

Dit gaat ook gepaard met reuma en overgang hoorde ik. Soms heb ik een dag of twee dan gaat alles goed met me maag, dan weer dat rare enge gevoel in me maag, kan het eigenlijk ook moeilijk beschrijven. Wat me erg opvalt is dat ik normaal altijd tegen 17 uur avond eten doe. Maar nu moet ik al veel eerder eten, dan krijg ik zo een duizelig gevoel en hartkloppingen en begin te trillen, alsof ik een hypo krijg. Allemaal heel vaag, en word er som zo akelig bang van. Ben met alles veranderd, me hele lichaam staat op zijn kop. Vandaag heb ik weer echt een dag dat het niet gaat, mijn maag is weer hotel de botel, erge spier trillingen, pijn in me gewrichten oa schouder en nek, en me heupen. Soms denk ik ook is dit nu alles van de overgang ?? en dan slaat me weer die angst toe. Herken je dit ook misschien en hoe ervaar jij dat ??

Gr Marjo

Myriam
Berichten van Myriam
Onderwerpen van Myriam
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 60

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Myriam »

Hey Marjo,

Ja ik herken dat en ik denk dan ook dikwijls dat er iets ernstig is maar dat is niet zo, want als je je laat onderzoeken en ze vinden niks dan moet je er wel van uitgaan dat het de menopauze is. Nu dat weeïg gevoel in maag en darmen heeft naar het schijnt te maken met het zenuwstelsel en de prikkels naar de darmen. Vandaar dat je darmfunctie kan verstoord worden en dat is bij mij het geval.

Ja die angst he, dat is heel vervelend. Ik wilde gisteren beginnen met AD maar na enkele uren werd ik al misselijk van de eerste inname dus ik hou dat voor bekeken, ik heb trouwens niet geslapen, ik werd er helemaal zenuwachtig van! Het afvallen is nu stabiel gebleven. Ik tracht die angst te lijf te gaan met fytotherapie op basis van passiflora en dat helpt wel een beetje.

Ik ervaar vooral een gevoel van machteloosheid en ben wel wat moedeloos. Het zal uiteindelijk wel allemaal overgaan denk ik dan.

Sterkte
Myriam

Jean
Berichten van Jean
Onderwerpen van Jean
Menopauzejaar:
Leeftijd: 60

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Jean »

Hallo allemaal,

Ik heb al jullie verhalen gelezen en is heel herkenbaar voor mij.
Nu heb ik sinds ong. augustus dat ik heel langzaam gewicht verlies ik ben nu ruim 3 kilo kwijt en ik snap niet hoe dat komt. Ik ben sowieso geen grote eter maar ik word toch wel een beetje ongerust als dit door blijft gaan. Ik heb ong. 5 jaar allerlei klachten het begon heel mild af en toe ergens last van maar de laatste 3 jaar is het vrij pittig geweest. Tot afgelopen zomer toen ging het eigenlijk weer een stuk beter ik ben 8 maanden niet ongesteld geweest en voelde mij veel beter. Ik kwam in augustus thuis van vakantie en promt werd ik ongesteld. Daar baalde ik echt van ik dacht dat ik er af was. Het was maar een korte en milde menstruatie maar toen het weg was kreeg ik gigantisch last van mijn maag en buik iedere dag last van maagpijn en buikpijn ik werd er gek van.

Nou moet ik zeggen dat als ik er over nadenk ik wel meer periodes flink last van mijn buik/maag heb gehad. Maar ik vind het zo raar dat ik afval terwijl in de laatste 5 jaar ik juist een flink bandje om mijn middel had gekweekt daar was ik ook niet blij mee hoor maar vind het vreemd dat ik nu juist weer afval. Heb iemand van jullie ook zoals dit eerst toch wat aankomen maar later afvallen. Ben benieuwd.

Gr. Jean.

Lenie
Berichten van Lenie
Onderwerpen van Lenie
Menopauzejaar:
Leeftijd: 68

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Lenie »

Hallo allemaal

Bij mij wisselt mijn gewicht ook. Ik was ook afgevallen en eindelijk kwam ik weer aan en was bijna op mijn oude gewicht, maar sinds maanden ben ik weer afgevallen. In totaal maar 2 kilo maar voor mij is dat al te veel want ik weeg niet zo veel.
Ik eet vrij veel en snap niet waarom ik afval of weer aankom want ik heb niets veranderd aan mijn eten. Ik heb wel vaak last van mijn darmen en dat wisselt, dat gaat dan weer een tijd beter dan weer een tijd slechter, maar volgens mij val ik daardoor niet af, tenminste dat is mij niet opgevallen.

Groetjes
Lenie

Myriam
Berichten van Myriam
Onderwerpen van Myriam
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 60

Re: Afvallen door de overgang

Bericht door Myriam »

Hey Lenie,

In tegenstelling tot jou mogen er bij mij wel een aantal kilo's af. Ook ik heb veel last van mijn darmen (heel onregelmatig en knagende buikpijn maar dat is de laatste weken wel wat beter), mijn eetlust schommelt geweldig en ik ben al 11 kg afgevallen op 3 maanden. De laatste weken is er een kilo of 2 bij maar dat is ook weeral aan het veranderen. Ik ben altijd nogal zwaar geweest en had steeds moeite om af te vallen, dit is dus eigenlijk een positieve bijwerking voor mij. Ik denk wel dat die hormoonschommelingen erg inwerken op je stofwisseling vandaar dat jojo gedrag denk ik.

Groetjes

Myriam

Dit onderwerp is 9 jaar en 2 maanden oud. Er kan niet meer op gereageerd worden.
Maak en nieuw onderwerp aan, of reageer in een ander soortgelijk onderwep
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht