Veel in gewicht aangekomen

De aanmaak van oestrogeen na de menopauze wordt deels verzorgd door vetweefsel. Het figuur verandert en je krijgt meer een buikje. Tussen je 35 en 40 jaar verandert de stofwisseling. De "overgangshormonen" verminderen de verbranding van buikvet. De meeste diëten en het doen van buikspieroefeningen werken dan ook niet voor vrouwen die 40 jaar of ouder zijn.
UK67
Berichten van UK67
Onderwerpen van UK67
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Veel in gewicht aangekomen

Bericht door UK67 »

Hallo dames

Ik ben een hele lange tijd niet op het forum geweest maar kom toch weer even kijken.
Ik ben de laatste tijd zoveel in gewicht aangekomen, ik schat zo'n 8 a 9 kilo in 11 maanden terwijl ik niet echt veel meer eet.
Ik ben nu wel sinds een paar dagen "officieel' in de menopauze. Vorig jaar Augustus heb ik mijn laatste menstruatie gehad. Het ging vrij lang door bij mij, en het was nog heel regelmatig, maar sinds Augustus 2019, na een normale menstruatie, is het ineens gestopt.
Misschien heeft dat ermee te maken?? Ik heb ook schildklier problemen maar volgens mij (n.a.v. bloedtest) slik ik wel de juiste dosis.
Het maakt me somber en het zit ook nog allemaal rond mijn buik, ik lijk wel 9 maanden zwanger, vreselijk, niets past meer. Soms vraag ik me af of het misschien iets engs is waardoor mijn buik zo dik is, maar ik heb vorig jaar een aantal echo's gehad en er was niets te zien, ik heb ook geen last van buikpijn.
Het is fijn om te lezen op het forum dat ik niet de enige ben. Ik weet niet wat ik moet doen, wil dat extra gewicht graag kwijt maar t lijkt niet te lukken.

UK
Paula1971
Berichten van Paula1971
Onderwerpen van Paula1971
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Veel in gewicht aangekomen

Bericht door Paula1971 »

Heel herkenbaar.

Hier ook afgelopen periode ook zo'n 10 kg aangekomen.
Ben nu sinds ruim 4 maanden niet meer ongesteld en allerlei klachten al een hele tijd op en af waarvan ik x jaren geleden niet aan de premeno fase dacht.

Het gewicht zit hier ook rond mijn buik en taille maar mijn hele romp is gezet.
Mijn bovenarmen en gezicht vind ik ook erg aangekomen..
Maar mijn billen en heupen zijn juist weer smaller lijkt.
Dat maakt dus een appel op 2 dunne benen..
Vind het echt zo niet leuk die rollen.

Had altijd maat xs of s tot mijn 40e jaar, dat werd dan een maat 38 en inmiddels wil ik het niet meer weten.

At al een poos gezond, dus weinig snelle koolhydraten, geen suikers, geen bewerkte voeding en juist wel avocado, zaden, pitten zilvervliesrijst noem maar op.
Moet zeggen dat ik achteraf wel veel smokkeldagen had echter kon dat 'vroeger' wel makkelijk.

Ben van plan om wat krachttraining en gewoon fanatiek aan lichaamsbeweging te gaan doen, doe nu niks, behalve met mijn honden wandelen.
Wil er ook graag 10 kg af.

Als het goed is, is dit een veel voorkomend probleem bij vrouwen tijdens, na de overgang.
Vooral op de plaatsen waar wij het hebben en je niet meer zoals eerst 'alles' kunt eten zonder kilootjes erbij te krijgen.

Misschien kunnen we elkaar hier wat aanmoedigen.
Ben niet heel vaak hier maar wie weet willen er meer vrouwen wat kilo's kwijt.

Paula
AngelaFS
Berichten van AngelaFS
Onderwerpen van AngelaFS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Veel in gewicht aangekomen

Bericht door AngelaFS »

Hoi Paula en UK,

Ik herken jullie klachten. Ik ben ook 10 kilo aangekomen in een korte tijd. Ben ook koolhydraatarm gaan eten. Viel ook wel af maar dit kwam er zo weer bij. Ik ken ook die dikke opgezette buik. Ik heb geen bewezen schildklierproblemen maar wel twee vergrote noduli in mijn schildklier. De overgang doet daar dus ook iets mee.
Het lastige vindt ik dat ik heel moe ben en nergens meer voor te motiveren. Waar eerst ik bij ieder zwangerschap 20 kilo aankwam kreeg ik ze er ook weer vanaf(4 x gedaan). Ik ging dan op dieet en sporten. Het zou en het moest er weer af. En dat lukte.Die modus kan ik niet meer aanzetten?
Ik houdt het ook niet meer vol. Ben nu naar een orthomoleculaire diëtiste gegaan. Zij heeft een dieet op maat gemaakt. Ook weer met bijna geen koolhydraten. En veel water drinken. De avonden zijn voor mij echter het moeilijkst. Ik ben dan zo uitgeput van mijn werk. Heb geen puf meer om over eten na te denken.
Ik snap dat je het niet meer wilt weten Paula. Ik neig nu ook naar het maar zo laten. Ik let wel op wat ik eet. Maar ontspannen zijn en geen constante stress ervaren vind ik nu belangrijker.

groet Angela.
Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Veel in gewicht aangekomen

Bericht door Claire »

Hallo dames,

Hier ook veel te veel kilo's helaas. En ik merk dat het goed in de weg gaat zitten (schoenen/sokken aandoen) en ook bewegen gaat veel lastiger, omdat ik meer gewicht moet meesjouwen. Ik eet inmiddels meer dan een jaar geen toegevoegde suikers, maar het heeft geen enkel effect op mijn gewicht. Ook goed opletten met eten helpt maar even; ik kom steeds weer op hetzelfde gewicht uit of ik nu veel of weinig eet.

Ik ben benieuwd Angela of je dieet van de orthomoleculaire diëtiste effect heeft bij jou. Ik hoop dat je hier nog eens leest.

Groetjes,
Claire
Plaats reactie