Afgevallen

De aanmaak van oestrogeen na de menopauze wordt deels verzorgd door vetweefsel. Het figuur verandert en je krijgt meer een buikje. Tussen je 35 en 40 jaar verandert de stofwisseling. De "overgangshormonen" verminderen de verbranding van buikvet. De meeste diëten en het doen van buikspieroefeningen werken dan ook niet voor vrouwen die 40 jaar of ouder zijn.
Santje511969
Berichten van Santje511969
Onderwerpen van Santje511969
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd: 51

Afgevallen

Bericht door Santje511969 »

Hallo allemaal

Ik ben nu 49 en sinds 2 jaar word ik onregelmatig ongesteld zo een half jaar niets en zo 2 mnd heel heftig..
ook val ik sinds 6 mnd heel erg af
Ik woog al niet veel 55 kg, maar nu 49 kg ..
was echt een alles eter en heb nooit problemen gehad met mijn gewicht verder voel ik me wel ok ben niet moe heb veel energie terwijl ik wel slecht slaap en om de 3 uur wakker ..krijg ook zo een heel klam gevoel over me niet echt zweten maar klam...
de huisarts zegt dat je het niet kunt testen of je in de overgang bent en ze wappert het steeds weg ... al 2x bloed afgenomen maar alles was goed.. behalve mijn suiker was heel laag 2.6 de dokter belde mijn en nu morgen word ik weer geprikt op suiker .. ben wel erg prikkelbaar emotioneel zit niet lekker in mijn vel maar geen pijn of zo...ik maak me erg druk en ben bang voor enge ziektes .. volgende week een afspraak bij de diëtist om aan te komen .. de huisarts wil me maar naar de internist sturen maar ik ben bang, heeft iemand advies

Dank jullie gr Sandy


Mieke05
Berichten van Mieke05
Onderwerpen van Mieke05
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd: 56

Re: Afgevallen

Bericht door Mieke05 »

Hoi Sandy,

Hoe is het nu met je? Ben je al naar internist geweest?
Ook ik ben 7 kilo afgevallen terwijl ik gewoon eet, woog al niet veel en ben nu nog maar 56 kilo.
Ik ben wel bij internist, ze gaan nu kijken wat er aan de hand is.
Hoop dat het met jou wat beter gaat.

Gr. Mieke
Santje511969
Berichten van Santje511969
Onderwerpen van Santje511969
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd: 51

Re: Afgevallen

Bericht door Santje511969 »

Hallo Allemaal ,

Ik ben nieuw op dit forum ik kwam op dit forum terecht toen ik zocht op afvallen tijdens overgang.
Ik ben 51 jaar en ik woog voor 1 jaar geleden altijd rond de 55 kilo ... nu val ik steeds zo af ik heb onder gewicht en weeg nu 49 kilo en ben 1,65.
Ook heb ik alle klachten veel huilen prikkelbaar opvliegers uit het niets... misselijk gevoel, paniek aanvallen, lusteloos gewoon helemaal opgebrand.

Ik schrik me rot in de spiegel, ingevallen wangen. Nou ik heb eigenlijk het complete pakket.. ben zo intens verdrietig en ook bang dat ik iets ergs heb. Ik kan mezelf niet meer geruststellen het ergste vind ik het ondergewicht ik voel me daar dubbel ziek van en zo zwak ..zijn er dames die dit herkennen?
Vooral het gedeelte van het afvallen?

groet Sandy
Tassie71
Berichten van Tassie71
Onderwerpen van Tassie71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Afgevallen

Bericht door Tassie71 »

Hallo Sandy,

Hoe bedoel je "ik val steeds zo af".
2 Jaar geleden woog je 49 kg en nu nog steeds. Toen was je 6 kg afgevallen, zat niet helemaal lekker in je vel, maar voelde je goed, niet moe en had zelfs veel energie.
Het verschil met toen is dat je nu veel meer moe bent en emotioneler. Voor vrouwen die volop midden in hun overgang zitten blijkbaar heel herkenbaar. Ik heb dat zelf ook. Ik weeg nog meer dan genoeg, maar ben ook vaak zo intens moe.

49 Kg is inderdaad niet erg veel, dat kan ik wel met je eens zijn. Jammer dat het aankomen m.b.v. de diëtiste niets opgeleverd heeft.
Misschien hoort het voor jou wel bij deze fase van de overgang en komt het er straks wel weer bij, als je menstruatie een tijd is gestopt en je hormonen weer wat tot rust zijn gekomen. Tenminste wat ik van vrouwen om me heen hoor komen die dan allemaal aan en die balen daar dan weer van.

Groetjes, Tassie
Santje511969
Berichten van Santje511969
Onderwerpen van Santje511969
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd: 51

Re: Afgevallen

Bericht door Santje511969 »

Hoi Tassie

Nee ik woog 1 jaar geleden nog 55 en nu 49 en ik blijf maar afvallen krijg er niets aan !! (Staat in mijn bericht) en mijn menstruatie gestopt ?
Ik word al 2 jaar niet meer ongesteld ..
ja dat lees ik alleen maar dat vrouwen aankomen
Daarom vind ik het zo bizar
Nou laten we hopen op een ommekeer

Groetjes,
Sandy
Tassie71
Berichten van Tassie71
Onderwerpen van Tassie71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Afgevallen

Bericht door Tassie71 »

Hallo Sandy,

Ik zag dat inderdaad staan in je bericht van precies 2 jaar geleden. (jan.2018)
Santje511969 schreef: zo 21 jan 2018 21:08Ik woog al niet veel 55 kg, maar nu 49 kg
Dus toen dacht ik, gelukkig is haar gewicht niet nog lager geworden in de tussentijd.
Wel vervelend dat de hulp van de diëtiste je gewicht niet omhoog kon krijgen.

Ik hoop voor jou ook op een ommekeer en weer wat kilootjes erbij.
Toch wel prettig om een beetje meer reserves te hebben denk ik.

Sterkte, Tassie
Sonne
Berichten van Sonne
Onderwerpen van Sonne
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Afgevallen

Bericht door Sonne »

Hoi Sandy en Tassie,

Ik herken het ook, dat afvallen. Bij mij komt het doordat ik minder eetlust heb. Op de slechte dagen heb ik vaak een misselijk gevoel en als mijn lijf erg onrustig is heb ik ook maagpijn. Bovendien voel ik me dan ook vaak te moe om me met eten bezig te houden en iets klaar te maken. Ik probeer wel gezond te blijven natuurlijk en 3 maaltijden per dag te nemen, maar tussendoortjes taal ik niet naar. Dus vandaar (bij mij) dat afvallen. In betere periodes komt het er ook best snel weer aan.

Sterkte iedereen in deze moeilijke tijd.

Sonja
Allowanda
Berichten van Allowanda
Onderwerpen van Allowanda
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Afgevallen

Bericht door Allowanda »

Hallo dames,

Ik herken ook het afvallen ook. Denk soms echt blijft er nog wel iets van mij over. Ik ga ook steeds losser in mijn vel zitten lijkt net of mijn spiermassa en collageen aan het verdwijnen zijn. Ik ben nog maar 46 jaar en ik baal hier stevig van krijg ook steeds de opmerking nou meis je moet niet magerder worden hoor..... eh duh..dat weet ik zelf ook wel, maar het gebeurt gewoon vanzelf.
Ik eet nu meerdere keren per dag en ben dan ook gaan trainen (pilates) om meer spiermassa te krijgen. Ik merk wel dat stress mijn klachten zwaar verergert dus dat probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.

Sterkte allemaal dames
Allowanda
Margit14
Berichten van Margit14
Onderwerpen van Margit14
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Afgevallen

Bericht door Margit14 »

Hallo dames

Ik ben vermoedelijk al een paar jaar in de pre-menopauze en heb een scala aan klachten. En inderdaad ook ik ben in de loop van de afgelopen jaren van 68 kg naar 60 gegaan. (met een tussenstop op 63, maar nu de laatste maanden naar 60-61 wss verergert door stress). Nu al weer een aantal weken stabiel tussen de 60 - 62 kg.
De afgelopen jaren allerlei onderzoeken gehad, hart, longen (want allergische astma ontwikkelt door allergie), darmen (al mijn hele leven PDS en nu al weer jaren veel erger..).. en nu voor mijzelf de conclusie... tis toch echt de overgang. Alleen dat afvallen hoorde er voor mijn gevoel niet bij dus gaf steeds alarmbellen.
Fijn om hier te lezen dat ik zeker niet de enige ben!

Margit
Plaats reactie