Pagina 1 van 1

Blaasontsteking

Geplaatst: zo 07 nov 2004 15:09
door Ernie
Goedemiddag allemaal

Na hevig zoeken op de site heb ik toch nog een vraagje.
Het ziet er naar uit dat ik blaasontsteking heb. Al een week last van lage rugpijn, pijn in de onderbuik, ik plas veel en als ik net geweest ben is het alsof mijn blaas weer helemaal vol is! Ik heb ook last van afscheiding, en als ik mezelf afveeg na het plassen zie ik spoortjes bloed. Maar ik heb totaal geen last van een branderig gevoel bij het plassen!

Is dit nou blaasontsteking of kan het ook iets anders zijn?

Groetjes, Erna

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: ma 08 nov 2004 10:51
door Ernie
Hallo dames

Ben vanmorgen bij de huisarts geweest en ik heb inderdaad weer te kampen met een 'urineweginfectie'. Dus volgende antibioticakuur: welkom!
Was wel opgelucht dat dat het inderdaad was. Kan me de reactie van Angel heel goed voorstellen. Als ik bloed tegenkom dan zit me dat ook gelijk niet lekker.
Angel heel veel sterkte en volg het advies van de anderen maar op. Gewoon om zelf gerustgesteld te worden.
En bedankt voor de tip, allemaal. Voortaan ga ik wel wat eerder naar de huisarts.

Erna

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: ma 15 nov 2004 16:46
door Ernie
Hallo dames, daar ben ik weer.

Heb ik de hele week braaf mijn pilletjes antibiotica geslikt (lichte, want ik kan niet zo erg tegen die pillen). Breng ik vanmorgen mijn urine weer naar de dokter, is het nog niet weg! Dacht dat dus al, want dat vele plassen bleef gewoon.Wel was de pijn in de onderrug en buik duidelijk minder geworden.

Maar goed. Heb net een nieuwe kuur opgehaald. Als ik de bijsluiter lees lijkt me dit nogal een paardenmiddel. (wordt voorgeschreven bij langdurige en telkens terugkerende urineweginfecties volgens de tekst).

Hartelijke groetjes,
Erna

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: ma 22 nov 2004 10:21
door Ernie
Hallo allemaal

Na een weekje een nieuwe kuur slikken heb ik voor morgen maar weer een afspraak gemaakt bij de dokter. Krijg niet de indruk dat de blaasontsteking echt weg is.

Nou heb ik ook wel alles tegelijk. Op de dag ga ik zelden naar de WC. Maar 's morgens brandt het nog behoorlijk en moet ik ook een aantal keren achter elkaar. Nou is het misschien ook wel een beetje mijn eigen schuld omdat ik denk dat ik te weinig drink. Maar die 2-3 liter per dag, dat krijg ik echt niet weg!

Verder heb ik last van mijn onderrug. Vooral als ik mijn spieren aanspan, maar ik heb wel vaker rugklachten gehad en misschien heeft het wel niks met de blaasontstekingen te maken, Ook heb ik last van buikpijn. Maar ik ben ongesteld geworden vrijdag en er staat ook in de bijsluiter dat dit (de buikpijn dus) een gevolg kan zijn van de medicijnen. Kortom, ik ben nog net zover als 2 weken terug. Zijn er meer vrouwen die zo'n moeite hebben om van een blaasontsteking af te komen?

Erna

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: vr 26 nov 2004 11:51
door EllyS
Ja zeker had ik daar veel last van....tot vervelends toe. Mijn advies is toch wel veel drinken want anders kom je er echt niet van af.

Ik slik 1.000 mg Vit C per dag, 2 cranberry pillen en 2 liter water aangevuld met verse citroensap......zo blijft je urine zuur en krijgt de bacterie geen kans. Dat veel water drinken moet je effe volhouden en dan went het vanzelf.......

Ik heb dus al anderhalf jaar geen blaasontsteking meer gehad. Ook niet teveel suiker tot je nemen. want die bacterie is daar gek op met alle gevolgen van dien.

Sterkte Elly

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: vr 26 nov 2004 11:54
door EllyS
Nog even over je rugpijn.....die hoort dus echt bij een blaasontsteking. Had dat ook heel erg.

Groetjes Elly

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: vr 26 nov 2004 12:35
door IreneK
Hallo dames

Andere suggesties : Mits van toepassing:
Voor het vrijen zoveel mogelijk drinken, en meteen NA het vrijen gaan plassen. Evt. bacteriƫn plas je dan meteen weer uit.

Bij sommige vrouwen kan ook wat urine na elke plasbeurt in de blaas blijven staan. Ik kan het hier niet tekenen, maar als je in het midden van de blaas de plasbuis hebt, dan kan soms ( i.v.m. met het minder 'strak' worden van de blaas) naast die buis 2 'kuiltjes' ontstaan.

Door na het plassen nog even heen en weer te wiebelen van links naar rechts, dan kan de resterende urine via de plasbuis weg.

Gr Irene

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: vr 26 nov 2004 14:54
door Ernie
Hallo dames

Nou, het is weg hoor! Zojuist de uitslag van de dokter doorgekregen en de urine is helemaal schoon. Gelukkig maar!
Ben ook erg op het drinken aan het letten. Tenslotte heb je niks aan adviezen als je ze niet opvolgt, nietwaar? Verder neem ik iedere morgen een groot glas bruistabletten vitamine C en slik ik 2 cranberry pillen per dag. Nou maar hopen dat het voorlopig wegblijft. Nou nog zorgen dat ik de ontsteking 'beneden' weg kan smeren ('fijn' gevolg van de penicilline-kuren)

Bedankt allemaal voor jullie reactie,

Erna

Re: Blaasontsteking

Geplaatst: do 02 dec 2004 19:23
door Karrie
Hoi,

ook ik tob met blaasontsteking. Ben vanmorgen weer bij de dokter geweest omdat ik zoveel moet plassen. Urine meegenomen en de dokter heeft het onderzocht er zaten er veel kristallen in mijn urine en een paar bloedcellen maar ik heb geen pijn.

De kristalletjes komen van te veel vitamine c. Ik moet veel gaan drinken om de boel te spoelen en dan weer terugkomen en de bloedcellen zijn nog van de ontsteking.

Karrie