Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

In het bekken liggen de blaas, plasbuis, baarmoeder, vagina en endeldarm. Spier en bindweefsel houden de organen op hun plaats en ondersteunen ze.
Christel
Berichten van Christel
Onderwerpen van Christel
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 56

Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Christel » wo 15 jun 2011 12:19

Hallo dames

Ik heb net dit forum ontdekt en vind het voor mezelf belangrijk dat ik met andere over mijn klachten kan communiceren. Ongeveer een maand geleden is bij mij via bloedonderzoek vastgesteld dat ik in de overgang zit. Mijn baarmoeder is 4 jaar geleden verwijderd en eigenlijk heb ik daar nu echt spijt van. Ik ben 48 jaar en heb op minder dan een maand tijd het volgende moeten vernemen: overgang, plasbuisverzakking, aambeien (toch niet zo zeker).
Zijn dit voor sommigen van jullie herkenbare klachten: zweten tussen de liezen (slip is aan de randen nat, en neen het is geen urine), plasdrang en waar ik echt gek van word: het propgevoel in anus? Na de stoelgang (1x per dag) heb ik nog steeds het gevoel dat er nog iets zit en ik voel het de hele dag. De dokter dacht aan inwendige aambeien maar ik betwijfel dit. Geen helder bloed bij stoelgang en geen constipatie. Kan einde juni pas terecht bij de gastro-enteroloog, maar weet niet of ik zolang kan wachten. Krankjorum word ik ervan. Ik kan niet meer normaal functioneren, alles is teveel. Kruip het liefst in een hoekje.
Herkenbare klachten?

ChristelGaea
Berichten van Gaea
Onderwerpen van Gaea
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Gaea » wo 15 jun 2011 14:26

Hallo Christel,

Die zwetende liezen heb ik ook heel erg sinds een paar weken, had ik eerder nooit (zweet trouwens nooit erg veel).
De oksels daarentegen heb ik gewoon droog.

Dat propgevoel heb ik ook een hele tijd gehad (maanden achtereen) en dat is vanzelf weer verdwenen alhoewel ik het nog wel eens zo nu en dan een dagje of twee heb.
Waaraan het ligt?...ik zou het niet weten.
Er is destijds wel een lichte verzakking geconstateerd maar dat kon deze klacht niet veroorzaken zei de specialist en verder kon hij niets vinden.

Groet
Gaea

Babs
Berichten van Babs
Onderwerpen van Babs
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 57

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Babs » wo 15 jun 2011 21:40

Hallo dames

Ik ben sinds vandaag nieuw hier op het forum.
Ben 49 jaar, 6 jaar terug is mijn baarmoeder verwijderd, dus ik kan niet aan mijn menstruatie merken of ik in de overgang zit.
Maar voldoende andere symptomen !.
Hoofdpijn, duizelig, angstig, paniekaanvallen, ongewenste haargroei in het gezicht, haaruitval op het hoofd, stemmingswisselingen.
Maar ook het propgevoel in de anus herken ik maar al te goed, bij ligt het aan een achterwandverzakking, hierdoor is ook de endeldarm verzakt.
Hier word ik in september aan geopereerd.

Babs

Acyra
Berichten van Acyra
Onderwerpen van Acyra
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Acyra » vr 08 jul 2011 17:58

Hallo

Ik ben ook nieuw.
Bedoel je met het propgevoel dat je een soort van krampgevoel in je anus hebt dat na een poos weer afzakt? Dat heb ik n.l. nog wel eens dan is het net of heb je een vette ovulatie. Maar het is gewoon een kramperig gevoel en als ik dan probeer een grote boodschap te doen wat meestal niet lukt zakt het op gegeven moment weer wat af. Als het aanhoud neem ik paracetamol en dat wil ook wel helpen. :S

Acyra

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Friesje » za 23 mei 2015 12:57

Hallo,

Sinds een maand heb ik ook een soort van propgevoel in de anus. Dacht eerst aan aambeien maar ik heb geen jeuk en ook geen bloed bij de ontlasting, ook heb ik geen problemen met de ontlasting zelf.
Het gevoel is de hele dag aanwezig. Ook een zwaar gevoel in de onderbuik.

Ik heb er vooral name last van als ik zit. Afgelopen 3 dagen door omstandigheden juist erg weinig gezeten en toen had ik ook beduidend minder last. Maar nu ik eindelijk weer wat rustiger aan kan doen, komt dat akelige gevoel weer in volle hevigheid terug.
Ik dacht ook al aan een verzakking o.i.d., maar dan heb je toch juist meer last bij inspanning?
Het zweten in dit herken ik (nog) niet maar de plasdrang wel. Lang niet altijd gelukkig, maar soms heb ik dat wel een paar dagen achterelkaar en dan verdwijnt het meestal ook wel weer.

Ik vraag me nu dus af of er meer zijn die last hebben van dat propgevoel bij zitten? Zit inmiddels ook al een tijdje op een speciaal kussen, helpt ook niets helaas....

groetjes,
Friesje

Nel52
Berichten van Nel52
Onderwerpen van Nel52
Menopauzejaar:
Leeftijd: 58

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Nel52 » za 23 mei 2015 13:59

Hallo Friesje

Daar heb ik ook erg last van, bij ha geweest, dacht ook aan een verzakking maar dat was het niet, ook pijn bij het zitten, heb ook ven stuit kussen en dat helpt inderdaad niks.
De ha zij dat het zeker bij de overgang kon horen.
Nu is het naar maanden weer iets minder, kan ook weer wat beter zitten.
Hoop dat je hier wat aan hebt, sterkte!

Groetjes Nel

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Friesje » ma 25 mei 2015 19:17

Hoi Nel, bedankt voor je reactie.

Maar jij had dus echt pijn er aan? Ik heb niet zozeer pijn als wel een constant irritante druk.
Ik bel morgen anders toch de huisarts maar even, want van die onzekerheid wordt het ook niet beter...

Ms zijn het toch ' gewoon' aambeien. Ik meen wel wat te zien maar omdat het dus niet jeukt en/of bloedt twijfel ik daar toch wel aan.

groetjes,
Friesje

Joce
Berichten van Joce
Onderwerpen van Joce
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Joce » za 30 mei 2015 01:59

Beste Friesje e.a. dames,

Een deel van wat je beschrijft, herken ik ook en een ander deel niet/minder.
Dat propgevoel had ik een paar weken geleden voor het eerst en ging idd maar niet weg. Maar ik heb wel aambeien en heel soms helder rood bloed. Die plasdrang heb ik al lang in bepaalde periodes. En dan krijg ik ook vaak een lichte menstruatie pijn zonder dat de menstruatie daarna doorzet (soms nog wel...).

Ik heb ook aan een verzakking gedacht en ook aan de mogelijkheid dat na het (vroegere) moment van eisprong mijn baarmoeder wat uitzet en daardoor darmen en blaas meer in het gedrang komen. Maar of dat klopt heb ik nog nergens gevraagd.

Wel heeft mijn internist besloten om toch eens beter te onderzoeken waar mijn structurele lichte ijzertekort vandaan komt, vooral omdat ik nu nauwelijks meer heftig menstrueren. En dat dan meestal met meer dan 10 weken ertussen.

En verder vroeg mijn gynaecoloog de vorige keer of hij even in mijn liezen mocht kijken. Ik heb eigenlijk niet gevraagd waarom, omdat ik geen overmatig transpireren daar ervaar. Het zal iets met de (dunne) huid en vochthuishouding te hebben, denk ik. Want 14 jaar geleden ben ik aan vulvakanker geopereerd. Vreselijk woord, betekent huidkanker bij/in de vaginamond. En dunne huid speelt daarbij een grote rol. En volgens mij wordt onze huid ook dunner in de overgang. Zodra ik weer iemand vd poli spreek, zal ik het toch eens vragen.

Ik hoop dat je hier toch iets aan hebt en sterkte allemaal.

Groetjes, Joce

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Friesje » za 30 mei 2015 11:28

Hoi,

Bedankt voor het meedenken. Ik ben 3 dgn terug toch maar naar de huisarts geweest. Hij houdt het er op dat mijn stuitje gekneusd is. Zou best kunnen idd. Volgens hem liepen daar dan spierbundels langs die de boel irriteerden of zo... Ik mocht wel naar de fysio maar het zou sowieso een lang duren voor het over zou gaan.
Inwendige aambeien leek hem niet logisch omdat het niet jeukt of bloedt en ook de ontlasting altijd prima in orde is (nooit obstipatie of te hard of zo) Wel zag hij 'restanten' van aambeien (uitwendige huidflapjes) die aan het eind van de dag de neiging hebben wat vol te lopen (net als spataderen dus) Ik ben door mijn zenuwen vergeten te vragen of dat dan ooit wel weer over gaat en of die dingen dan ook niet inwendig kunnen zitten en dat ik dat dan voel of zo.
Al met al ben ik met mijn bezoek aan de huisarts niet veel opgeschoten :S , maar ja, dat is meestal zo de laatste jaren... Ik zie het nog maar een tijdje aan dus, en als het erger wordt dan maar weer richting de huisarts....

Enne.. succes met je onderzoeken! Hopelijk valt het allemaal wat mee.

groetjes,
Friesje

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Friesje » za 05 mar 2016 17:23

Hallo,

Ik heb de laatste maand ook weer eens last van mijn darmen; gerommel en een beetje een slap gevoel, ook steeds een raar propgevoel.....
Hier heb ik wel vaker een tijdje last van gehad maar wat -voor mij - weer nieuw is, is het feit dat mijn ontlasting dunner van vorm is dan normaal. Het is ook wel wat zachter dan anders trouwens.
Het is niet potlood-dun, maar beslist dunner dan ik gewend ben. Ik maak me natuurlijk weer eens zorgen, want ik kwam al googelend de vreselijkste dingen tegen... :(
Is dit herkenbaar?

Friese

Mrsx
Berichten van Mrsx
Onderwerpen van Mrsx
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Mrsx » za 19 mar 2016 18:57

Hoi Friesje

Door de overgang kunnen met regelmaat je darmen van slag zijn... heerlijk die hormonen.. verder zou ik niet te veel tillen aan het ontlastingspatroon.. de eene x is het zacht de andere x steviger.. het heeft te maken met wat je eet... eet je vet dan is je ontlasting anders dan als je volkoren eet enz...
Ik werd ook zo panisch als wat door de overgang, maar als je er geen aandacht aan besteed dan zal je zien dat je ontlasting iedere x anders is.. heeft ook te maken met wat je drinkt enz...

Mrsx

Floep88
Berichten van Floep88
Onderwerpen van Floep88
Menopauzejaar:
Leeftijd: 38

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Floep88 » do 31 mar 2016 22:56

Hoi friesje!

Ik lees in oude berichten van je dag je last hebt (gehad) hopelijk van brandende sensaties. Heb je daar nog last van en wat voelde je precies? Ik heb er zelf ook al langere tijd last van Rn kom er niet achter wat t is. Het is begonnen na mijn zwangerschap. Ik weet niet of je dat oude topic nog ooit leest dus ik dacht ik vraag t even via deze weg als ik zo vrij mag zijn.

Floep

Lautje76
Berichten van Lautje76
Onderwerpen van Lautje76
Menopauzejaar:
Leeftijd: 42

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Lautje76 » ma 25 jun 2018 21:43

Hallo,

Ik zie dat deze berichten al wat ouder zijn maar omdat ik nergens op internet iets kan vinden over de klachten die ik heb (en ik heb wat gegoogeld...) kijk ik even of ik hier een reactie krijg.
Ik heb sinds 4 maanden een propgevoel in mijn endeldarm. Het lijkt alsof er continu ontlasting zit maar daarnaast geeft het ook een drukkend en brandend gevoel, soms ‘snijdend’ totdat het bijna pijn doet. Het beïnvloed mn hele dag erg, alleen s nachts als ik een tijd lig en ontspan (ik neem een warme pittenzak mee) dan word het minder.
Er is zowel bij de huisarts als bekkenfysiotherapeut geen verzakking waargenomen, heb geen obstipatie, aambeien o.i.d..
Ik heb vorige week via de mdl-arts een mri gehad en morgen wen scopie. Ik hoop zo dat er wat uitkomt maar ben bang van niet als de huisarts daar ook niets voelt.
Zijn er mensen die deze klachten (gehad) hebben en me wat ‘hoop’ voor de toekomst kunnen geven?
Dank

Lautje

Babsi
Berichten van Babsi
Onderwerpen van Babsi
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd: 55

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Babsi » vr 13 jul 2018 20:35

Hoi Lautje,

Het kan zijn dat je last hebt van een gespannen bekkenbodem. Ik herken nl de klachten maar ik weet dat mijn dochter er ook regelmatig last van heeft en zij heeft ook een gespannen bekkenbodem. Door de warmte van de pittenzak neemt de spanning af en dat voel je dus.
Heeft de bekkenfysio nagekeken of er spanning zit in de bekkenbodem?
Je kunt hele nare klachten hebben als er veel spanning in zit, kan echt gemeen pijn doen zelfs als zenuwen worden afgeknepen.

Ik doe regelmatig oefeningen om de bodem te ontspannen, maar het komt vaak wel weer terug. Maar het is wel weer op te lossen door de oefeningen.
Maar ms weet je inmiddels al wat meer (MRI).

sterkte en groetjes Babsi

Hajeetje
Berichten van Hajeetje
Onderwerpen van Hajeetje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Hajeetje » ma 20 aug 2018 15:45

Hallo allemaal,

Wilde even reageren op de "ontlasting" zorgen. Ik heb precies hetzelfde. De ene dag heb ik diarree, de andere dag moet ik ontspannen om het eruit te krijgen. :S De kleur verandert altijd, soms lichtgekleurd, soms donkerder. Ook al ga ik naar de wc, heb daarna toch nog het gevoel dat ik weer moet. En heel vaak een vol gevoel en mijn maag is soms vreselijk gezwollen.

Ik heb een heel druk leven maar probeer in ieder geval de dag rustig te beginnen met een kopje koffie. Dat helpt, ik kan dan altijd naar de wc. Dus de kleur, geur en stevigheid verandert van dag tot dag. Ik heb een paar maanden geleden een colonoscopie gehad, dat ik gebruikelijk in de VS als je over de 50 bent, en alles was in orde. Wel een hele kleine poliep die weggehaald is en ik hoef pas over 10 jaar weer terug. Dus ik denk echt dat de hormonen de schuld zijn van al die schommelingen en dat we gewoon erdoorheen moeten en zo mogelijk rustig proberen te leven, je niet schuldig voelen om vaker te rusten, gezond eten, veel water drinken en je niet te veel zorgen maken.

Ik hoop dat dit poep verhaaltje een beetje helpt . :P

Hajeetje

Marloena
Berichten van Marloena
Onderwerpen van Marloena
Menopauzejaar:
Leeftijd: 43

Re: Propgevoel in anus, zweten , plasdrang

Bericht door Marloena » wo 13 mar 2019 16:07

Lautje76 schreef:
ma 25 jun 2018 21:43
Ik zie dat deze berichten al wat ouder zijn maar omdat ik nergens op internet iets kan vinden over de klachten die ik heb (en ik heb wat gegoogeld...) kijk ik even of ik hier een reactie krijg.
Ik heb sinds 4 maanden een propgevoel in mijn endeldarm. Het lijkt alsof er continu ontlasting zit maar daarnaast geeft het ook een drukkend en brandend gevoel, soms ‘snijdend’ totdat het bijna pijn doet. Het beïnvloed mn hele dag erg, alleen s nachts als ik een tijd lig en ontspan (ik neem een warme pittenzak mee) dan word het minder.
Er is zowel bij de huisarts als bekkenfysiotherapeut geen verzakking waargenomen, heb geen obstipatie, aambeien o.i.d..
Ik heb vorige week via de mdl-arts een mri gehad en morgen wen scopie. Ik hoop zo dat er wat uitkomt maar ben bang van niet als de huisarts daar ook niets voelt.
Hoi Lautje,

Ben jij er nog achter gekomen waar het propgevoel vandaag kwam en hoe is het verder gegaan? Ik heb hier zelf last van en weet me geen raad meer, helemaal gek word ik ervan.

Marloena

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht