Vaginale atrofie

In het bekken liggen de blaas, plasbuis, baarmoeder, vagina en endeldarm. Spier en bindweefsel houden de organen op hun plaats en ondersteunen ze.
Ingmart5860
Berichten van Ingmart5860
Onderwerpen van Ingmart5860
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 62

Vaginale atrofie

Bericht door Ingmart5860 »

Goodmorning dames,

Wat is de menopauze toch een berg die je over moet...ben je er bijna mee verzoend met alle voorgaande klachten die gaan van wisselende stemmingen, vooral neerslachtigheid, angsten, opvliegers in alle kleuren en dan komt het volgende weer om de hoek kijken.

Al een paar weken last van branderigheid aan de vagina en tussen de billen. Geen of amper afscheiding maar wel echt duidelijk aanwezig...het pikte, brandde, schurend gevoel vooral tussen de billen. Vuurrood zag het zaakje (onhandig kunnen zien met een spiegel).

En maar proberen zelf te gaan smeren met Initiol, een dikke zalf (jakkes)...maar ook dat hielp niet echt.

Tot eergisteren, ik ging naar toilet om te plassen en alarmfase 6 ...want er was wat lichtelijk bloed op papiertje. Ik schrok me dood! Hart ging ineens in overdrive want dit moest wel erg zijn...na zoveel geen bloed meer te zien.

Op onderzoek uitgaande bleek het van de huid te komen...ergens. Niet van de hogere regionen. Dat was wel opluchting maar toch de paniek bleef me de ganse nacht wakker blijven.

Gisteren naar de huisdokter en hup de Frankenstein stoel op (hij noemt de stoel zelf zo) en ik bleek 2 kloofjes te hebben...eh, hoe kom je daaraan? Seks hebben ik en mijn man al jaren niet meer dus daar kon het al niet aan gelegen zijn...
Onderzoek met speculum wees uit dat het ook binnenin aan de droge kant is...dus atrofie.

Cortisonenzalf voor een paar dagen en desnoods ook nog zetpillen met hormonen voor binnenin...

Ik vroeg de huisarts of dit over gaat en tja het antwoord was karig...tja je bent in de menopauze tot aan je dood :shock:

Kennen jullie dit en hoe lossen jullie dit op?
Heb er gisteren olijfolie aan zitten smeren om het boeltje vettig te houden maar is dit wel goed?

Nog een fijne lentedag!

Greetz
Ingrid
Nancy69
Berichten van Nancy69
Onderwerpen van Nancy69
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Vaginale atrofie

Bericht door Nancy69 »

Dag Ingrid,

Ik heb veel baat gehad bij bepanthen baby rode billetjes. 2 tot 3x daags dun insmeren en bij mij waren de kloofjes in no time weg. Ik heb het altijd in huis.

Hopelijk heb je snel minder last, ik vond het een erg pijnlijke kwaal.

Groetjes
Nancy
Desi
Berichten van Desi
Onderwerpen van Desi
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 58

Re: Vaginale atrofie

Bericht door Desi »

Hallo dames,

Ook ik had hier veel last van en ben zelfs bij de gynaecoloog beland met dit probleem. Die schreef ook vaginale hormoontabletten voor, maar ik wil liever geen hormonen gebruiken dus dat heb ik niet gedaan.

Nu heb ik bij de apotheek hiervoor een vaginule (hahaha zo heet dat dan) gehaald met hyaluronzuur en melkzuurbacteriën voor het vaginaal klimaat. Ik heb hier veel baat bij en gebruik het nu al een aantal maanden en heb er eigenlijk geen last meer van. Je hoeft het, na een opstart periode van 10 dagen, niet elke dag te gebruiken maar om de 3 dagen en dan doe je een maand met een doosje. Helaas wordt het niet vergoed.
Ik heb het overigens voor de zekerheid wel vooraf met de huisarts overlegd.

groetjes,
Desi
Polly
Berichten van Polly
Onderwerpen van Polly
Menopauzejaar:
Leeftijd: 62

Re: Vaginale atrofie

Bericht door Polly »

Hallo dames

Sinds maanden tob ik met atrofie, heel erg vervelend. Droge vagina, steeds terugkomende blaasontsteking en veel last van de onderbuik. De huisarts schreef mij een hormoonzalf voor, ondanks mijn bezwaren er toch mee begonnen en het helpt. Ik ben er ontzettend van opgeknapt en kan nu ook weer genieten van sex.
Ik ben erg benieuwd of er meer vrouwen zijn die er baat bij hebben.

Groetjes Polly
Ingmart5860
Berichten van Ingmart5860
Onderwerpen van Ingmart5860
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 62

Re: Vaginale atrofie

Bericht door Ingmart5860 »

Hai,

Die heb ik ook gehad en de atrofie is idd beter. Maar nu heb ik last van onderhuise puisten in liezen, schaamlippen, algemeen wisselend rond in schaamheuvel. Het is altijd wat...

Groetjes
Ingrid
Anonima
Berichten van Anonima
Onderwerpen van Anonima
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Vaginale atrofie

Bericht door Anonima »

Hallo

Ik heb het ook. Zo erg dat zelfs het dragen van een broek al pijnlijk werd. Laat staan seks.. en ik ben pas 52! Ook van de huisarts de ovules gekregen, met hormonen. Hielp inderdaad, maar ook bijwerkingen. En je zit er helaas heel lang aan vast. Daarom alternatieven gezocht zonder hormonen, met hyaluronzuur. Ovules van Premeno Duo of gel van Hyalofemme. In het begin dagelijks gebruiken, na een paar weken afbouwen naar 2x per week. Ga nu zelfs naar 1x per week.
En verder smeren, smeren.. soepel houden. Op je gezicht smeer je dag/nachtcrème, dus waarom daar niet smeren..? Zit inmiddels in mijn routine. Ik smeer met lanette crème, gewoon huismerk drogist.
En dat volhouden. Weet niet of ik er ooit vanaf kom.. Een cabaretière schreef ooit 'ik heb inmiddels overal een tubetje voor' en dat klopt..:-)

Anonima
AlExAndrA67
Berichten van AlExAndrA67
Onderwerpen van AlExAndrA67
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Vaginale atrofie

Bericht door AlExAndrA67 »

Dames, goedenavond!

Ik ben nieuw op het forum; 53 jaar en bijna 10 jaar postmenopauze. Ik heb ook atrofie en kon niet langer dan 10 min lopen of fietsen.. Voor seks was mijn vagina teveel geslonken, maar de grootste schrik kwam toen ik erachter kwam dat dit een chronische aandoening is! Gelukkig helpen oestrogeen-ovules goed; ik gebruik aanvullend ovules met hyaluronzuur.

Mijn koudwatervrees m.b.t. seks ben ik aan het overwinnen met een allerliefste heer die tegen een schappelijke vergoeding uitgebreide en liefdevolle seks biedt aan dames met en zonder problemen. Mijn pijnklachten zijn verdwenen! En dat is maar goed ook, want de pijn veroorzaakte een reflex die vaginisme zou kunnen veroorzaken en dan zou ik dus twee problemen hebben...

Sterkte iedereen,
Alexandra
Dit onderwerp is 4 jaar en 9 maanden oud. Er kan niet meer op gereageerd worden.
Maak en nieuw onderwerp aan, of reageer in een ander soortgelijk onderwep