Sensaties als Tintelingen, Kiebels, Doof gevoel

De een spreekt van irritante kriebels of prikkelingen. Anderen benoemen een branderig gevoel of tintelende sensatie. Weer anderen ervaren slapende handen of een dof gevoel
Vrouw en Overgang
Beheerder Vrouw en Overgang
Berichten van Vrouw en Overgang
Onderwerpen van Vrouw en Overgang
Menopauzejaar:

Sensaties als Tintelingen, Kiebels, Doof gevoel

Bericht door Vrouw en Overgang »

Afbeelding
Sensaties als Tintelingen, Kiebels, Doof gevoel

Je hormonen geven boodschappen aan het zenuwstelsel om zodoende de werking van allerlei functies te reguleren. Denk aan je hartslag en spijsvertering.
Maar, omdat je hormoon sterk kunnen wisselen, krijgt je zenuwstelsel geen eenduidige boodschappen meer door. Waardoor het opeens ook anders en vreemd kan gaan reageren. Bekende en minder bekende overgangsklachten kunnen dan het gevolg zijn.

Tintelingen/Elektrische schokjes
Elektrische schokjes voelen onder de huid of in het hoofd. vergelijk het met een elastiekje dat tegen de huid slaat, uitstralend naar de laag tussen huid en spieren. Soms een voorloper van een opvlieger.
Of een zoemend gevoel, alsof je je vinger in een stopcontact stopte, kan beangstigend zijn. Het kan allemaal deel uitmaken van onze hormonen, zenuwuiteinden en elektrische golven die door ons lichaam gaan als onze hormonen voortdurend wisselen. Veel vrouwen ervaren dit tijdens de perimenopauze, maar het uiteindelijk gaat het weer over.

Jeuk/Kriebelingen van de huid
Door de hormoonveranderingen wordt onze huid droger en dat kan natuurlijk jeuk geven.
Ook het gevoel van "kruipende mieren onder de huid", is een gevoel wat veel vrouwen tijdens de overgang meemaken en wat niet hoeft samen te gaan met een droge jeukende huid.

Rusteloze benen
Rusteloze benen openbaren zich vaak 's avonds en in de nacht. Het geeft dan tintelingen in handen en voeten, maar het treedt ook op in de ledematen. Daardoor kun je een sterke drang tot bewegen hebben.

Verder kun je last van jeuk, pijn en kramp krijgen.


Voor u en toekomstige vrouwen gaan wij graag door met bieden van informatie, en het meer bekendheid geven aan de overgang.
Om dat mogelijk te maken, helpt u ons erg met een donatie.

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht