Duizelig

Onderwerpen die te maken hebben met duizeligheid, draaiduizelingen, licht in het hoofd, gevoel van dronken zijn, oorsuizen of wankel op je benen staan
Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Duizelig

Bericht door Mymi »

Hallo dames,

Ik weet niet wat ik moet doen, wie kan me helpen? ik heb nog steeds last van duizeligheid, ik heb er last van als ik rustig ga zitten, als ik ga liggen op mijn zij en als ik op de iPad ga, nu dus of een boek wil lezen wat dus ook niet kan. Het gekke is als ik gewoon bezig ben dan heb ik er geen last van, alleen in rust dus.Wat moet ik hier mee? Ik moet zeggen dat het soms een paar dagen weg is en dan in volle hevigheid weer terugkomt. Ik ben al eens bij de huisartsenpost geweest om mijn oren uit te laten spuiten, ik dacht dat er wat in zat maar was niet zo, de assistente zei wel dat er vocht in mijn oor zat en dat ik een week een neusspray moest gebruiken,daar kon de duizeligheid ook mee te maken hebben, nou dat had ik gedaan en daarna ging het beter, ik mocht de spay ook maar 1 week gebruiken , langer niet. Maar ja nu dus weer last, tja weer de neusspray gebruiken of maar weer eens langs de huisarts zelf, moeilijk.

Groetjes MymiLoutje
Berichten van Loutje
Onderwerpen van Loutje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Duizelig

Bericht door Loutje »

Hoi Mymi,

Ben je draaiduizelig of lijkt het alsof je op een woeste zee zit?
Ik ben dit topic vorig jaar begonnen want ik wist me geen raad, bij mij was het echt een woeste zee, ik leek wel dronken!
Ik ben nog steeds in de pre... Die laatste eitjes kosten me moeite maar ik moet zeggen dat ik sinds een paar maanden niet meer constant duizelig ben, er gaat een wereld voor me open.
Het lijkt wel of mijn lichaam de hormoonschommelingen gaat accepteren en ik ben ook veel rustiger geworden. Ik trek me alles niet meer zo aan en dat scheelt een slok op een borrel! Stress is een gemene weldoener voor al dit soort klachten en ik ben ook een poos bezig geweest met de rouwverwerking van mijn vader. Ook dat trok een wissel op mijn lichaam, veel meer dan ik had durven denken.

Mijn menstruaties worden zeer onregelmatig en juist op die momenten komen de klachten terug. Bij mij komt het echt uit mijn nek die duizeligheid, en ook mijn vaten in mijn hoofd leven dan een eigen leven, met migraine als gevolg. Maar ook dat wordt minder hevig.
Het heeft mij erg geholpen om door massages mijn nekspieren losser te maken met magnesiumolie. Wie weet een tip voor jou.
Draaiduizelingen heb ik ook gehad, vreselijk!! Dat zit echt op je evenwichtsorgaan heb ik me laten vertellen, bij mij was het door een plotselinge beweging van mijn hoofd ineens weg.
Verder heb ik geen tips voor je, het is iets onverklaarbaars voor mij, maar wel iets waar ik heel onzeker van werd!
Sterkte!!

Groet Loutje.

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hoi dames,

Toevallig heb ik vanochtend een massage gehad, ik laat me eens in de zoveel weken masseren, was lekker maar ben nog steeds duizelig, zelfs nu ik dit schrijf kost het me veel moeite. Het is ook heel moeilijk om mijn duizeligheid te omschrijven, het is geen echte draaiduizeligheid, woeste zee komt wel in de buurt maar het is telkens heel kort.
Ik ben gisteren naar de huisarts geweest, ik kreeg heel veel vragen en uiteindelijk heeft hij alleen in mijn oren gekeken, zag er goed uit zei hij. Verder maakt hij zich nog niet echt veel zorgen aan de hand van mijn antwoorden, ik heb immer alleen last als ik zit of lig maar sinds vandaag ook tijdens de dagelijkse dingen, ik ging boodschappen doen maar was blij dat ik weer thuis was.
Ik moet nu wachten of het aanhoudt en als dat zo is moet ik terug komen en wil hij me naar een kno arts sturen. Ik word er ook heel onzeker van, bang dat het iets ernstigs is.
Het enige wat ik kan is rustig op de bank zitten en verder niks. Ik baal er stevig van, ik kan niks ik wil van alles doen maar het gaat niet. Ik vraag me ook echt af hoe het komt, ik word al meer dan een jaar niet meer ongesteld, ik heb geen stress, alles gaat zijn gangetje en dan toch die duizeligheid, misschien toch hormonaal?
Jij ook heel veel sterkte.

Groetjes Mymi

Vanda63
Berichten van Vanda63
Onderwerpen van Vanda63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Duizelig

Bericht door Vanda63 »

Hallo dames

oh, dit herken ik momenteel ook! Kom net thuis van boodschappen doen, maar ben blij dat ik weer kan zitten. Druk op het hoofd, duizeligheid, stijve nek, net alsof ik een paar hele flinke borrels op heb. Helaas helpt paracetamol niet..Ik heb een verschrikkelijke nacht gehad, zoveel hartkloppingen en een opgejaagd gevoel. Heb het vaker met periodes, maar momenteel is het heftig. Het borrelt in mijn hele lijf!
Blij dat ik dit even kwijt kan aan jullie, en maar hopen dat ook deze periode weer van korte duur is!

Groet, Marjon

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hallo Dames,

Nog steeds duizelig, ik herinnerde me ineens dat ik een jaar geleden steken in mijn hoofd had aan de zijkant, toen ben ik bij een fysiotherapeute gekomen die in hoofdpijn is gespecialiseerd en zij constateerde dat mijn nekwervels scheef stonden.
Nu las ik dat duizeligheid ook met scheefstaande nekwervels te maken kan hebben. Ik heb voor morgen een afspraak staan bij haar, je weet maar nooit, misschien staat de boel wel weer scheef en ben ik daardoor duizelig, ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes Mymi

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hoi dames,

Ik heb sinds een kleine week ook last van evenwichtsklachten.
Ik heb vorige week een dry needling behandeling gehad bij de fysio i.v.m. dat mijn heup helemaal vast zit, de eerste keer geen klachten daarna, de tweede keer dus die duizelingen en met lopen alsof ik zwalk, heel vervelend.
Het zou inmiddels nu wel over moeten zijn na een week maar ik heb het nog steeds en vraag me af of het nog wel een bijwerking is.
Ook heb ik een doodmoe gevoel, alsof ik de hele nacht niet geslapen heb, gevoel alsof mijn ogen steeds dicht vallen.
Ik word er weer heel onzeker van, ik wacht het maar eerst weer af allemaal, hoop dat het weer vanzelf over gaat.

Groetjes Mymi

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hallo dames,

Pas schreef ik er al over, over duizeligheid, mijn fysiotherapeute zegt dat het mijn evenwichtsorgaan is. Inmiddels zijn we 4 weken verder en ik heb er nog steeds last van.
Ik vind het lang duren, ondanks dat ik er ook oefeningen voor doe om het eerder over te laten gaan. Aanstaande woensdag gaat ze de Epley methode bij me doen, dan kan het verdwijnen.
Ik hoop dat dat helpt want ik word er helemaal gek van, en ook angstig, weer druk maken of het soms iets anders is.
Zijn er meer dames die draaiduizeligheid hebben/ hadden en hoe lang duurde het bij jullie voor het over was?

Groetjes Mymi

Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Duizelig

Bericht door Claire »

Hallo Mymi,

Duizelig zijn is erg naar. Ik heb er soms ook last van, maar niet lang achter elkaar zoals jij.

Heb eens ergens gelezen dat het in de overgang ermee heeft te maken dat de vloeistof in je evenwichtsorgaan wat stroperiger wordt en daardoor het evenwichtsorgaan minder goed werkt. Is een verklaring. Ik weet niet of je hier wat aan kunt doen, maar mss dat extra water drinken helpt.

Sterkte en hopelijk brengt de epley methode verbetering.

Groetjes,Claire

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hoi Claire,

Dank voor je bericht.
Ja het blijft lastig vooral omdat het ook zo plotseling is ontstaan.
Ik zal nog laten weten of de epley methode gewerkt heeft
En ik zal ook extra water gaan drinken, bedankt voor de tip. :P

Groetjes Mymi

Johanna56
Berichten van Johanna56
Onderwerpen van Johanna56
Menopauzejaar:
Leeftijd: 64

Re: Duizelig

Bericht door Johanna56 »

Hoi Mymi,

Ik heb draaiduizelingen de afgelopen jaren 2 keer gehad en in beide gevallen duurden het echt weken voordat het helemaal over was. Als ik rechtop zat of liep had ik nergens last van, maar op het moment dat ik lag en mijn hoofd draaide, dan was ik mega duizelig (en misselijk). Dan moest ik echt wachten tot ik weer 'recht' kon kijken. Volgens mij had het met mijn evenwichtsorgaan te maken, wellicht een virus van het evenwichtsorgaan. Ik heb het eerder nooit gehad, maar het is in de post-overgang begonnen. Dus wellicht is daar verband tussen.
Uiteindelijk gaat het over, maar het kan best wel een tijdje duren.
Veel sterkte!

Groetjes,
Johanna

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hoi Johanna,

Ja het kan inderdaad heel lang duren voor het over is.
En ik had net als jij met gewoon lopen en rechtop zitten heb ik ook niet echt last.
Wel als ik ik mijn hoofd naar links of rechts draai en in bed met liggen.
Voor mijn zus is het helemaal erg, zij heeft al vanaf eind December heel erg last, zij heeft ook draaiduizeligheid en het virus. Haar draaiduizeligheid is over, nu heeft ze alleen het duizeligheids virus nog. Ze is er zelfs depressief van geweest zo erg had ze het.
Ik had het vroeger ook nooit dus kan zeker met de overgang te maken hebben.

Groetjes Mymi

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hoi dames,

Nog steeds last van duizeligheid.
Afgelopen woensdag heeft de fysiotherapeute de epley methode bij me gedaan, dan kan het over gaan, niet dus.
Omdat ik toch zeker wil weten dat het alleen die draaiduizeligheid is en niet wat anders heb ik een afspraak bij de huisarts gemaakt, ook met het oog dat ik over 2 weken met vakantie ga, gelukkig in Nederland. Misschien dat mijn bloed nagekeken kan worden of zo.
Als verder alles goed is maak ik me ook minder zorgen, ik merk namelijk dat dit geestelijk ook niet goed voor me is.

Groet, Mymi

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hallo dames

Sorry dat ik weer even klaag over mijn duizeligheid.
Wat ik eigenlijk graag zou willen weten is...er wordt gezegd dat het lang kan duren maar wat is lang?
Als ik draaiduizeligheid Google dan staat er dat het meestal met 4 weken over moet gaan.
Il ben nu 5 weken bezig al.
Hoe lang heeft het bij jullie geduurd ?

Groetjes Mymi

Adriana1970
Berichten van Adriana1970
Onderwerpen van Adriana1970
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Duizelig

Bericht door Adriana1970 »

Hi Mymi

Ik ben al meer dan een jaar duizelig. Soms erger dan de andere keer maar het is nooit helemaal weg.
Bij mij begon het met een flinke draaiduizeligheid toen ik me om draaide in bed. Alsof ik heel veel gedronken had en dan x 1000. Vanaf dat moment veel last van licht in hoofd, watten gevoel, moe gevoel in hoofd. Ik werd er bang van en kreeg paniekaanvallen, de eerste in de auto en tot de dag van vandaag is autorijden een struggle terwijl ik altijd graag reed en moeiteloos reed.

Ook allerlei onderzoeken gehad, KNO, hersenscan, epley methode, naar het duizeligheidscentrum in Apeldoorn maar daar kwam alleen chronische hyperventilatie uit. Ws omdat ik dus die paniek ontwikkeld had.

Op dit forum las ik dat zoveel vrouwen deze klachten hebben en dus denk ik dat het puur de overgang is. Heel vervelend en ik heb me al meer dan een jaar niet meer mijn onbezorgde energieke zelf gevoeld. Gelukkig is de herkenning die ik hier vind fijn en elke keer als ik weer die klachten heb van dat nare in mijn hoofd kijk ik even hier om te kunnen relativeren.

Heel veel sterkte en ik weet dat het moeilijk is, maar ik hoop dat het je steunt dat zoveel vrouwen door hetzelfde gaan.

Groetjes
Adriana

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Dag Adriana,

Bedankt voor je bericht, het valt voor jou ook niet mee pfff al een jaar last, vreselijk voor je.
Dan kom ik aan met mijn 5 weken :D
Ik ben ook totaal mezelf niet meer, puur omdat ik als ik iets gedaan heb weer helemaal bij moet komen, dan zit ik weer een poos opende bank voor ik weer wat kan doen, heel vervelend.
Nou ik hoop voor jou ook dat het ooit minder wordt !

Groet, Mymi

Anna1966
Berichten van Anna1966
Onderwerpen van Anna1966
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd: 53

Re: Duizelig

Bericht door Anna1966 »

Hoi hoi....

Net aangemeld op dit forum....
Heel veel herkenning gelukkig!
Ik zit sinds 3 jaar in de overgang.
Menstrueer al 3 jaar niet meer, ben nu 53 jaar en heb sinds vorig jaar juli vanuit het niets last gekregen van heftige duizeligheid. Kon in het begin alleen maar liggen. Ging heel langzaam iets beter. Dacht dat het kwam door drukte maar het patroon is zeer grillig. Ik doe nu niets meer qua werk buitenshuis. Doe het heel rustig aan en probeer van tijd tot tijd met homeopathische medicijnen mn klachten onder controle te krijgen. Opvliegers en angst gaat goed met homeopathie echter na een jaar duizeligheid en zoeken is de duizeligheid nog steeds niet verdwenen. Fietsen gaat goed, auto rijden ook alleen lopen en zitten niet dan tolt mn hoofd rond. Ik probeer Mn hoofd dan zo stil mogelijk te houden. Ik voel dan ook een druk in mn hoofd en moet eigenlijk gaan liggen.
Na een jaar duizeligheid heb ik voor mijzelf een bepaald dagritme ontwikkeld. Leuke dingen doen veel ontspannen stress vermijden, grenzen dicht houden en accepteren dat het is zoals het is.
Ik vind het wel heel fijn om hier te lezen dat ik dus niet de enige ben!

Ik probeer vol te houden en te accepteren.
Alle onderzoeken al gehad bij huisarts, evenwicht is goed, MRI scan was ook goed, dus helemaal gezond.

Groetjes, Anna

Saartjesma
Berichten van Saartjesma
Onderwerpen van Saartjesma
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Duizelig

Bericht door Saartjesma »

Hallo allemaal,

Ben nieuw op dit forum dus een korte indruk.
Ik ben 46 jaar, heb 4 kinderen en een man.
Ik heb al een jaar last van duizeligheid. Het is een heel erg wiebelig gevoel en het maakt me bang voor elke stap die ik zet. Ik kan er geen pijl op trekken wat het uitlokt.
Ik probeer mij er bij neer te leggen dat het voorlopig nog niet over is, maar op drukke dagen is dat lastig.

De reden dat ik dit bericht stuur is omdat ik oefeningen doe die ervoor zorgen dat ik met de duizeligheid een beetje kan functioneren. Ik heb deze gekregen van de fysiotherapeut . Op de site van het kenniscentrum duizeligheid kun je vinden welke fysiotherapeuten er kennis en kunde over hebben.

Ik weet niet of ze echt helpen , maar ze geven mij in elk geval het gevoel dat ik er een beetje grip op heb. Want de moed zakt me soms echt in mijn schoenen.
Verder doe ik ontspanningsoefeningen, yoga en pilates om toch maar te blijven bewegen.

Hopelijk heeft iemand er wat aan, want ik begrijp maar al te goed hoe naar het is.

Suzanne.

Monica63
Berichten van Monica63
Onderwerpen van Monica63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Duizelig

Bericht door Monica63 »

Hallo Mymi

Wat naar is dit toch zeg en wat een feest;( van herkenning. Ik vond het doodeng midden in de nacht om zo duizelig te zijn (zweefmolen was er niets bij). Nu een week geleden maar nog steeds het bekende wattenhoofd. Ik sta voor de klas en merk dat alleen de kinderstemmen al re veel prikkels zijn. Heel naar. Helaas lees ik dat het wel even kan duren. Niets helpt dus behalve veel drinken en de oefening van de fysio?
Slikt iemand iets natuurlijks hiervoor?

Monica

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Duizelig

Bericht door Mymi »

Hallo Monica,

Wat vervelend voor je, zeker omdat je voor de klas staat . Werk je iedere dag ?
Ik moet zeggen dat het bij mij uiteindelijk over is gegaan, het heeft lang geduurd, dik 2 maanden. Ik zou toevallig morgen naar de KNO arts gaan, ik had die afspraak al een poos geleden gemaakt, wachtlijst dus ja... maar uiteindelijk vanzelf over gegaan.
Rust deed mij goed.
En ik heb geen idee of je er ook iets voor kan slikken, ja je leest wel eens van die reistabletjes dat die kunnen helpen.
Sterkte ermee, ik hoop dat het gauw over gaat.

Groetjes Mymi

Catootje
Berichten van Catootje
Onderwerpen van Catootje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Duizelig

Bericht door Catootje »

Hallo,

Het is bij mij een lange tijd goed gegaan maar de laatste tijd is de duizeligheid weer terug gekomen.
Het komt ineens opzetten en lijkt met een soort van opvlieger te komen. Ik moet dan echt met mn benen uit elkaar gaan staan anders kiep ik om. Althans zo voelt het.
Soms zoals net zit ik rustig op de bank en ineens komt er iets opzetten. Ik stond op en het was net alsof ik heel zwaar was en mn benen amper opgetild krijg.
Ik kom dan amper vooruit.
Herkennen jullie dit ? Het is echt een naar gevoel en naderhand blijft er een heel vervelend zwaar gevoel in mijn benen over.

Groetjes,
Catootje

KimNick2
Berichten van KimNick2
Onderwerpen van KimNick2
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 57

Re: Duizelig

Bericht door KimNick2 »

Hallo dames

Ook ik heb last van draaiduizeligheid. Dit merk ik als ik ga liggen, moet bukken. Gelukkig niet dagelijks. In maart van dit jaar en nu dus. Beide keren op vakantie. Misschien triggert je warmte het. Sinds twee jaar geen menstruatie meer maar vanaf het begin van de overgang last van de oren. Piepen, ruisen en soms trekken ze vacuüm. Schrik er na jaren nog steeds van. Oren hebben een keer 6 weken dicht gezeten. Het gevoel bij landen. Kno arts bezocht en die zei dat het zeker door de overgang kan komen. De vloeistof in evenwichtsorgaan kan stroperig worden en dat geeft klachten. Ook zitten er kristalletjes. Die kunnen gaan zwerven en dat geeft de draaiduizeligheid bij plotselinge bewegingen van het hoofd. Liggen en bukken en hop. Vannacht dus niet geslapen. Op mijn rug, rechterzij, linkerzij niets mocht baten. Dan maar rechtop zitten. Maar ja dat hou je geen nacht vol. Een hoge stapel kussens gemaakt en uiteindelijk een beetje ingedommeld. Hieronder een verwijzing naar een site. Er zijn oefeningen om die kristallen weer terug op hun plekje te krijgen. Enfin, het is allemaal niet fijn maar ik heb goede hoop dat het toch allemaal een keer overgaat.

In gedachten ben ik bij al die vrouwen die veel last hebben van de overgang en dat zijn er veel maar klachten worden vaak niet herkend als overgangsklacht en worden vaak weggewuifd onder de noemer overspannen, stress en burn-out. Dat krijg je er inderdaad wel van als zaken niet worden herkend door omgeving en huisartsen.

Groeten, Monique

Troelaatje
Berichten van Troelaatje
Onderwerpen van Troelaatje
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 58

Re: Duizelig

Bericht door Troelaatje »

Dag Monique..

Wat een vervelend verhaal....vraagje betreft jouw oorsuizen en piep..
Ik heb dat nl ook al.jaren en is in de overgang begonnen..wat is de link van oorsuizen als overgangsklacht? wat zegt de kno arts hierover.
Kan dit ook weer overgaan? En hoe ervaar en heb jij dat gesuis? continu? Ik ben zo benieuwd hoe dat bij jou gaat..heel veel.

Troelaatje

KimNick2
Berichten van KimNick2
Onderwerpen van KimNick2
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 57

Re: Duizelig

Bericht door KimNick2 »

Hallo Troelaatje

Het is allemaal begonnen met een flinke verkoudheid 3 jaar geleden. Ik werd 's nachts wakker en alles draaide om me heen. Huisarts constateerde een flinke oorontsteking. Ook alle holtes ontstoken. 2 maal een antibiotica kuur gekregen. Ik zat in die tijd in een hele stressvolle periode. Man met burn-out thuis en dochter terug in huis met een baby’tje van een jaar. Alle ballen in de lucht houden en dat heeft geleid tot mijn eigen burn-out.
De overgang kwam helemaal niet ter sprake totdat mijn menstruatie zo erg werd dat er bij ineens een lampje ging branden. De laatste jaren zoveel vreemde klachten gehad dat ik er angstig van werd. Kan er inmiddels een boek overschrijven. Op een dag werd ik wakker en had ik een piep in mijn oor. Het geluid doet denken aan een testbeeld van de tv. In paniek! Helemaal gefocust op die piep. Helemaal verkeerd natuurlijk maar logisch denk ik. Waar komt dit dan plotseling vandaan? Gevolgen van oorontsteking? Maar dat was al een tijdje geleden. Stress, en dat had ik voldoende.
Ik weet het niet maar moest er mee dealen. Dat is gelukt en ik hoor hem soms tijden niet. Maar de oren bleven we een dingetje. Piepen suizen vacuüm trekken. Nooit eerder gehad. Vorig jaar waren ze plotseling allebei dicht. Veel ruis. Vocht achter de trommelvliezen, ingetrokken trommelvliezen. Neusspray gebruiken volgens dokter. Na 6 weken nog niet opgelost. Naar de KNO arts. Die heeft in de oren gekeken. Zagen er goed uit. Blijven sprayen.

Ik vroeg haar of dit met de overgang te maken kon hebben en toen zei ze, jazeker. Door de afname van oestrogeen en progesteron kan de vloeistof die in je oren zitten stroperig worden en dat geeft problemen. Uiteindelijk zijn ze weer open gegaan. Doordat de trommelvliezen zijn ingetrokken en er vocht achter zit krijg je geruis. Ik gebruik dus neusspray voor droge slijmvliezen en soms normale neusspray. Die mag je maar een week gebruiken maar omdat mijn neus stelselmatig is verstopt gebruik ik deze zo nu en dan. Dit is allemaal begonnen sinds ik in de overgang zit. Ik ben er van overtuigd dat dit door de hormonen komt. Als je op dit forum kijkt zie je dat veel vrouwen hier ineens last van hebben terwijl ze nooit last hadden van hun oren. Het is bekend dat slijmvliezen onder invloed van hormonen droger worden en die slijmvliezen zitten over al dus ik vind hem logisch.
Niet dat je veel aan hebt want het probleem gaat er niet mee weg dus neus vochtig en open houden. Ik ben 2 jaar geleden voor het laatst ongesteld geweest. Ik mag toch hopen dat het de komende jaren minder gaat worden. Pfff lang verhaal. Maar we moeten het helaas uitzitten.
Als je lekker je verhaal kwijt kunt lucht dat op en met de wetenschap dat je niet de enige bent met deze klachten geeft aan dat het wel degelijk met deze overgangsperiode te maken heeft.

Monique

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht