Haaruitval...help

Het hormoon oestrogeen speelt een rol bij de vochtregulatie van het lichaam en bij de doorbloeding van de huid.
Haarverlies ten gevolge van de hormoonveranderingen.
Oops49
Berichten van Oops49
Onderwerpen van Oops49
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Haaruitval...help

Bericht door Oops49 »

Beste dames,

Ik heb nooit dik haar gehad. De kapper zei altijd, dun maar wel veel. Maar nu het laatste half jaar, lijkt het wel of ik iedere dag behoorlijk wat haar verlies. Mijn menstruatie is onregelmatig maar in het laatste jaar heb ik misschien 2x over geslagen, en voor de rest is het vaak 4 dagen te vroeg/te laat en alleen nog de eerste 2 dagen echt hevig. Dus daar zit wel verandering, ik ben nu ook net 50.
Maar ik vind mijn haar vreselijk, er is geen land mee te bezeilen! Dat was was al het geval maar nu helemaal! Het is futloos! Omdat het snel vet wordt moet ik wel vaak wassen, maar ik vind dat niet meer leuk. Niet dat er tijdens het wassen allemaal haren loslaten, dat niet, maar als ik dan ga afdrogen die ik toch echt wel dat ik minder haar heb dan zeg een half jaar geleden.

Ik moet er regelmatig om janken, mijn haar had ik een jaar of twee laten knippen in een model wat ik goed vond staan, maar de laatste knipbeurt heeft geen zoden aan de dijk gezet, mijn haar is ontzettend futloos en daardoor is het model er ook niet goed in te krijgen. Als ik heb gekamd, ik durf niet meer te borstelen omdat ik voor mijn gevoel dan helemaal haren meetrek, dan vind ik vaak minimaal een stuk of 10 haren op mijn kleding, vreselijk! Dat heb ik nooit gehad. Ik voel mij vreselijk. Ik slik vitamine tabletten maar ik lees hier op het forum dat het voor je haar beter is B3 te slikken? Of welke B was het ook alweer? Moet ik hier nu mee naar de huisarts of niet? Helemaal kaal wordt je toch niet? Ik ben echt hartstikke verdrietig, veel is al niet mooi aan mij, en nu het laatste waar ik blij mee was, wordt ook helemaal niets meer!

Echt... ik kijk tegenwoordig niet meer graag in de spiegel,en hoewel niemand het nog gezegd heeft, denk ik wel eens zouden andere mensen zien dat mijn haar dunner is? Ik geneer mij vaak op mijn werk, zeker als ik na het aankleden 's morgens aardig wat haren gevonden heb, vreselijk vind ik dat. Ik weet dat ik minder haar heb, als ik een paardenstaart in doe is dat staartje veel dunner, bijna de helft dan wat ik had. :(

OopsMrsx
Berichten van Mrsx
Onderwerpen van Mrsx
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Haaruitval...help

Bericht door Mrsx »

Hallo

Ik zou mijn haar niet te vaak meer wassen, scheelt je een hoop stress, dat het nl. snel vet wordt komt door te vaak wassen, was het een keer met dreft (afwasmiddel) en daarna nog 1-2 x per week, dan wordt het echt minder vet, ik werd er ooit gek van, van die vette haren, maar dreft ontvet en dat was fantastisch.. het werkt, ik had weer mooi haar, doordat het vet is, oogt het ook minder....en verder zou ik eens overleggen met een goede kapper, misschien hebben die tips over het dunner worden...., werkt dat niet dan even n.a.vragen bij de huisarts d.m.v. telefonisch consult... succes!

Mrsx

Rianne
Berichten van Rianne
Onderwerpen van Rianne
Menopauzejaar:
Leeftijd: 61

Re: Haaruitval...help

Bericht door Rianne »

Hallo dames,

Ook mijn haar werd in de overgang snel minder. Nu niet meer.
Al een hele tijd was ik mijn haar ook alleen met warm water. Geen shampoo of andere ontvettende en beschadigende zepen, en het ziet er sindsdien een stuk levendiger uit, glanst mooier, veel meer volume en blijft beter in model. En het wordt nu nooit meer vet.
Wassen met shampoo stimuleert de hoofdhuid tot het extra aanmaken van vet

Rianne

Martina63
Berichten van Martina63
Onderwerpen van Martina63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Haaruitval...help

Bericht door Martina63 »

Hallo dames,

Rianne je hebt gelijk, alles wat te veel ontvet zet de talgklieren dubbel zo hard aan om meer talg te produceren, je je haar wassen met een milde ph neutrale wasgel, bijv babyshampoo, en vooral goed naspoelen zodat er geen restprodukt in het haar blijft, ben zelf schoonheidsspecialiste, dus weet hier wel wat vanaf, ook je huid kan droger worden dus idere avond met een vocht regulerende bodylotion insmeren, ikzelf had extreem haarverlies maar dat kwam door vitamine tekort, slik nu vitamine B complex.

Groetjes Tina

Frannie
Berichten van Frannie
Onderwerpen van Frannie
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Haaruitval...help

Bericht door Frannie »

Idd niet met shampoo wassen.

Ik was al meer dan een jaar mijn haar niet meer met shampoo en dat bevalt me uitstekend..eerst zal je haar wel moeten afkicken, maar daarna..ziet het er een stuk gezonder uit.

Frannie

Max
Berichten van Max
Onderwerpen van Max
Menopauzejaar: 2014
Leeftijd: 54

Re: Haaruitval...help

Bericht door Max »

Hallo dames,

Weet iemand wat helpt tegen droog haar?
Betekent dat ook niet wassen met shampoo?

Groet Max.

Frannie
Berichten van Frannie
Onderwerpen van Frannie
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Haaruitval...help

Bericht door Frannie »

Hallo

Ik gebruik af en toe een beetje kokosolie of olijfolie in mn haarpunten en was mijn haar niet met shampoo..en spoel het ook niet vaker uit...ik zou zeggen..gewoon proberen...en kijk maar of het wel of niet bevalt.

groetjes Frannie

Rianne
Berichten van Rianne
Onderwerpen van Rianne
Menopauzejaar:
Leeftijd: 61

Re: Haaruitval...help

Bericht door Rianne »

Beste Max,

Ik had veel meer last van droog haar dan van vet haar. Na de menopauze aanzienlijk droger geworden.
Nu dus geen last meer van. Ze zijn nooit meer droog.
Kokosolie of olijfolie doe ik er beslist niet meer in, want dat betekende alleen maar weer extra vaak moeten wassen.

Rianne
====
Oops49 schreef:
do 20 aug 2015 15:39
Helemaal kaal wordt je toch niet?
Beste Oops,

Nee, je wordt gewoonlijk niet helemaal kaal. Een heel enkele keer komt het wel voor dat vrouwen na de menopauze meer of minder kale plekken krijgen. Maar meestal niet.
Wel krijgt vrijwel iedereen uiteindelijk veel dunner haar. En de een wat meer als de ander.

Voor oplossingen als je die zoekt, ben je hier denk ik aan het verkeerde adres en is het slimmer op zoek te gaan naar sites die gaan over oplossingen bij haarproblemen.

Rianne

Gesloten
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht