Ik schrik als ik in de spiegel kijk

Het hormoon oestrogeen speelt een rol bij de vochtregulatie van het lichaam en bij de doorbloeding van de huid.
Haarverlies ten gevolge van de hormoonveranderingen.
Ankie01
Berichten van Ankie01
Onderwerpen van Ankie01
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Ik schrik als ik in de spiegel kijk

Bericht door Ankie01 »

Hallo dames,

Ik durf dit bijna aan niemand zeggen, gelukkig is dit forum anoniem en kan ik hier mijn ei kwijt...

Ik ben het laatste jaar fysiek zo "oud" geworden, deels door een aantal tegenslagen die ik te verwerken kreeg (mijn echtgenoot kreeg onverwachts zijn ontslag, ik was ondertussen ook "out" door ziekte en bovenop kregen we een aantal onverwachte financiële tegenslagen te verwerken)

Als ik mijn spiegelbeeld zie, zie ik een vrouw die oud is, vooral door stress.

Mijn haar hangt slap en is zo dun geworden, wat ik ook slik aan vitamines, het hangt futloos en vroeger had ik een wilde, dikke bos krullen... nu noem ik het "heksenhaar" (dat zit altijd raar ;) en ik kan er niets meer mee doen.

Het gebeurt vaak dat ik mensen tegenkom en dat ze me niet herkennen, dit doet raar... dit maakt me nog meer onzeker over mijn uiterlijk.

Een laag make up help ook niks, temeer dat mijn huid zo droog is en dan denk ik maar 'ach, het is hopeloos...

Dit is een klaagzang geworden, maar ik durf dit zelfs niet met een vriendin bespreken want ik ken het antwoord al "ach, het valt wel mee hoor, kijk naar wat je nog wel hebt..."

Lachwekkend wordt er over gedaan, maar heel diep vanbinnen vreet dit zo aan me...

Herkent dit iemand?

dank dat ik het even kwijt kon...

Ankie
Nina
Berichten van Nina
Onderwerpen van Nina
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Ik schrik als ik in de spiegel kijk

Bericht door Nina »

Hoi Ankie,

Ik begrijp je helemaal!!
Ikzelf heb er ook last van. Voor mij is het zeker vanaf de 50 dat het heel hard gaat. Iedere dag zie ik meer rimpels en mijn vel gaat steeds meer hangen.
Ik weet ook wel net als jij dat het uiterlijk niet zo belangrijk moet zijn, er zijn veel ergere dingen.
Maar er zijn momenten dat ik er ook best mee zit.

Het ergste is alleen dat het niet tegen te houden is. Ook ik slik vitamines, probeer zo gezond mogelijk te eten, bewegen, noem maar op.
Het is ook deels erfelijk bepaald, nou daar ben ik al helemaal niet blij mee.
Wat jij schrijft dat er mensen zijn die je niet herkennen, ja , da's zeker niet leuk.
Ik heb het zelfs meegemaakt dat iemand gewoon recht in mijn gezicht vertelde dat ik oud was geworden, nou bedankt!!!

Het enige wat we kunnen doen is het te accepteren, maar dat is mij ook nog steeds niet helemaal gelukt.

Ik leef met je mee....groetjes Nina. :)
Ankie01
Berichten van Ankie01
Onderwerpen van Ankie01
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Ik schrik als ik in de spiegel kijk

Bericht door Ankie01 »

Beste dames

Kan er mij iemand tips geven om de droogte aan het bewegend ooglid wat te verhelpen?

Deze ochtend stond ik op, ik keek in de spiegel en ik had zo precies "zakken" hangen aan de bovenste oogleden (het deel dat dus minder goed verzorgd is...)

Ik kan er werkelijk al zelf niet veel meer aan veranderen vrees ik...ik zie er 10 jaar ouder uit vandaag.... grrr.

Ben beetje radeloos, temeer omdat ik héél allergisch ben aan cosmetica en ik dus moet opletten wat ik er aan smeer. Iemand een natuurlijk middeltje al geprobeerd (met resultaat?)

Iemand bruikbare tips?

Alvast héél erg bedankt!

Ankie
IreneB
Berichten van IreneB
Onderwerpen van IreneB
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Ik schrik als ik in de spiegel kijk

Bericht door IreneB »

Beste Ankie,

Je bericht raakte me. Ik herken het ook. Het voelt alsof mijn gezicht van de ene op de andere dag veranderd is. Ineens heb ik veel diepere rimpels en word ik door mensen op straat en in winkels afstandelijker behandeld, als een "mevrouw". Als ik mezelf met mijn vriendinnen en andere leeftijdgenoten vergelijk, heb ik de indruk dat mijn rimpels veel dieper zijn.
Ik ben ervan geschrokken en zit er ook stilletjes mee, net als jij. Ik durf het er met niemand over te hebben, omdat het zo onnozel klinkt om me hier druk over te maken. Mijn uiterlijk klopt gewoon niet meer met mijn innerlijk. Dat is zo plotseling gegaan.

Irene
Mus
Berichten van Mus
Onderwerpen van Mus
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Ik schrik als ik in de spiegel kijk

Bericht door Mus »

Dag allemaal,

Ja, herkenbaar!! Ook ik kijk de laatste jaren in de spiegel en kijk mezelf verbaasd aan :shock: . Hamsterwangen (niet te zuinig!) Da's ook eigenlijk hetgeen waar ik het meest - of echt - van baal. Die wangetjes maken mij veel ouder. Rimpels? Klopt heb ik! Aankomen? Klopt, doe ik! Toch kan ik daar redelijk mee. De rimpels vind ik het minst erg. Horen erbij. Zeker omdat deze toch mijn leven weergeven. Vaak problemen maar óók vaak de slappe lach. Daar blijft nu eenmaal een rimpel van achter.
Ik heb de overgang (nog) niet gehad. Het 'rommelt' allemaal nog.
Het lastige in deze fase vind ik vooral de snelheid waarmee de veroudering gaat. We krijgen geen tijd om te wennen aan ons nieuwe uiterlijk, want elke maand komt er weet wat 'nieuws' bij. Elke keer weer een verrassing om in de spiegel te kijken :lol: .
Ik hou mijzelf voor dat ik verder weinig last heb. Hitteaanvallen (wij noemen het thuis 'mijn kapotte thermostaat') waar mijn man blij mee is. Hij stapt -na mij- ijskoud in bed in de winter....ik ga tegen m aanliggen...samen bereiken we de normale temperatuur :D. Soms huilen- zelfs bij een animatiefilmpje-, gewrichten/spieren die zeer doen en bovenstaande ouderdom toestanden.
Ben mij gaan toeleggen op zoeken naar andere producten zoals make-up, shampoo etc. Waarbij ik duidelijk niet op zoek ga naar duurder, maar naar wat nu bij mij past.
Maar ach...mijn lichaam heeft (bijna) 50 jaar gedaan wat ik wilde- en dat was bepaald niet altijd het beste voor mijn lijf- en nu beslist mijn lijf. Ik denk stiekem dus ook 'go for it' ik moet jou nu steunen. Tot nu toe heb je me nooit in de steek gelaten, welke fratsen ik ook uithaalde. Return the favor, zeg maar.

Groetjes,
Mus
Plaats reactie