In slaap vallen is moeilijk

Slecht slapen, dag- en nachtritme, wakker schrikken... In de overgang gaat het slapen ons dikwijls niet zo gemakkelijk af. Of hebben we juist een enorme behoefte aan slaap.
Peetje74
Berichten van Peetje74
Onderwerpen van Peetje74
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

In slaap vallen is moeilijk

Bericht door Peetje74 »

Hallo dames

Ook in ben nieuw hier. Ik ben 45 en nu bijna een jaar niet meer ongesteld. Maar wel het ergste jaar tot nu toe. Toen ik nog menstrueerde was het lastigste het onregelmatige en vele bloedverlies en labiel zijn.
Nu heb ik vooral allerlei lichamelijke klachten (bijna alles wel wat hier op het forum genoemd wordt). Daar word ik erg onzeker en onrustig van.
Overdag gaat het allemaal wel door voldoende afleiding. Maar de avonden vind ik moeilijk en vooral het gaan slapen. In slaap vallen is moeilijk door verlaagde melatonine aanmaak maar ook door hartkloppingen, tintelingen etc. en bijbehorende zorgen.
Ik gun jullie al deze klachten niet maar vind het voor mezelf prettig te lezen dat ik niet de enige ben.

PeetjeDorien73
Berichten van Dorien73
Onderwerpen van Dorien73
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 46

Re: In slaap vallen is moeilijk

Bericht door Dorien73 »

Hallo Peetje,

Welkom.
Heel herkenbaar allemaal. Ik ben een jaar ouder zo te zien aan het jaartal, en ben al 12 jaar post menopauzaal zoals dat heet.
Helaas nog steeds de klachten die je noemt. Vooral van het niet kunnen slapen veel last op het moment. En slaap ik net, dan schrik ik vaak wakker door een hartklopping of dat het net lijkt of m'n hartslag opeens stopt of super traag is. Daar krijg ik dan weer angst van en kan en durf dan niet meer te slapen terwijl ik zo ontzettend moe ben.

Dorien

Helena
Berichten van Helena
Onderwerpen van Helena
Menopauzejaar: 2013
Leeftijd: 60

Re: In slaap vallen is moeilijk

Bericht door Helena »

Hallo Peetje,

Helaas herkenbaar. Heb een tijd lang ook niet kunnen inslapen. Hele nachten wakker liggen met angst- en paniekaanvallen gehad (en soms nog steeds). Heb vaak periodes dat ik slecht slaap. Nu bijvoorbeeld, lukt inslapen meestal wel maar word ik vaak wakker (door nachtzweten, of andere redenen). De ene keer slaap ik wel weer verder, de andere keer totaal niet. Dan slaap ik hoogstens 3 of 4 uur of minder.
Vannacht eindelijk eens goed geslapen.
Heb slaaptabletten voor noodgevallen.

Hoop dat jij wel weer slapen kunt! Niet kunnen inslapen is echt naar.

Helena

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht