Pagina 1 van 1

Opvliegers met misselijk en beroerd zijn

Geplaatst: di 23 dec 2008 10:51
door Nel05
Hallo Allemaal

even een vraagje, ik heb al drie jaar last van opvliegers, en in plaats van minder worden ze meer, maar de laatste tijd heb ik als ik een opvlieger krijg, zo'n eng gevoel in mijn hoofd, ik word dan erg duizelig en op mijn borst voelt het ook raar aan, het trekt als de opvlieger weg is, wel weer weg hoor, maar ik raak steeds in paniek.

Zijn er meer dames die dit hebben.

Ik hoop op reacties

Bedankt vast groetjes van Nel

Re: Opvliegers met misselijk en beroerd zijn

Geplaatst: di 23 dec 2008 14:11
door Marianne1952
Hallo Nel,

Nou en of kun je van opvliegers beroerd worden. Ik weet er alles van.

Sterkte, Marianne

Re: Opvliegers met misselijk en beroerd zijn

Geplaatst: ma 19 jan 2009 12:24
door Marjo3
Hallo,

Vorige week zondag om 17.00 u kreeg ik plotseling een enorme opvlieger. Hij duurde wel zeker 20 minuten, alle kleding was drijfnat. Ik voelde me misselijk en gewoon vreselijk beroerd. Na deze aanval kreeg ik het koud en voelde me erg moe. Heb daarna een uur heel vast op de bank liggen slapen.
De volgende dag wilde ik fris en vrolijk opstaan maar dat viel vies tegen. Ik was nog totaal uitgeput, ik voelde me alsof ik vijf met koorts op bed had gelegen. Tevens voelde ik wat druk op de borst. "s avonds heb ik in bed hartkloppingen gehad dus de volgende dag ben ik bij de ha. geweest. Deze heeft meteen een hartfilmpje laten maken en bloed geprikt. Mijn angst was dat het misschien toch een lichte hartaanval was geweest die zondag. Maar gelukkig was alles goed. Mijn FSH gehalte kwam uit op 71,6.

Ik had al een paar maanden last van opvliegers... 's nachts en overdag maar kon als die weer voorbij waren weer fris en vrolijk verder maar nu blijf ik me rot voelen. Ik heb gewoon geen energie meer. Slapen gaat wel maar een stuk korter dan voorheen. Ikzelf denk dat afgelopen zondag de knop in mijn lichaam definitief om is gegaan. Zijn er meer vrouwen die dit herkennen?
Tevens vraag ik me af of nu ik in de overgang zit mijn fibromyalgie klachten weer terug kunnen komen. Wie heeft daar ervaring mee?

Groetjes Marjo

Re: Opvliegers met misselijk en beroerd zijn

Geplaatst: wo 21 jan 2009 13:05
door Mjammy
Hallo Marjo

Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent!
Goed dat je naar de h.a bent geweest, dat sluit in ieder geval die hartklachten uit, en hoef je je daarvoor niet meer angstig te maken.
Dat scheelt een heleboel. Heel veel vrouwen maken zich zorgen om hun lichamelijke gezondheid, dan komt de angst om de hoek kijken en krijg je daardoor juist de geestelijke klachten.

Hoewel de overgang heel grillig kan verlopen, begint het toch bij iedereen weer anders.
Met de 'normale' opvliegers :oops: kan ik ook heel goed leven, ik vind de geestelijke klachten veel enger. :roll:
Ook ik blijf dat overwinnen maar pas me aan bij wat ik kan en niet wat ik wil.
Dat scheelt mij een heleboel stress.
Ik heb gemerkt dat de klachten die ik vroeger had ook terugkomen tijdens de overgang.
Ik lees en hoor dit vaker dus maak ook ik me daar maar geen zorgen over, vervelend is het wel.
Maar ik denk dat ook dit tijdelijk is.

Ooit komen de hormonen wel weer tot rust.
Mjammy

Re: Kun je van opvliegers zo beroerd worden?

Geplaatst: wo 21 jan 2009 21:34
door Anita1960
Hallo

Ik herken dit ook hoor, eerst stijgt de warmte op naar boven, wordt vervolgens trillerig en dan heel eng in mijn hoofd, een heel onbehaaglijk gevoel, waardoor ik me soms niet prettig voel om alleen thuis te zijn.
Bij mij is het na de baarmoederverwijdering bijna 2 jaar rustig geweest, voelde me een ander mens en nergens geen last meer van maar de laatste tijd speelt het weer vaker op.
Niet echt iets om vrolijk van te worden

Anita

Re: Opvliegers met misselijk en beroerd zijn

Geplaatst: do 22 jan 2009 10:56
door Marjo3
Mjammy schreef:
wo 21 jan 2009 13:05
Ik heb gemerkt dat de klachten die ik vroeger had ook terugkomen tijdens de overgang.
Hoi Mjammy,

Bedoel je hiermee je fibromyalgie klachten? Jaren geleden heb ik hierover een vraag gesteld aan de FES maar die zeiden dat daar eigenlijk nog niets over bekend was. Fibromyalgie heeft tenslotte toch ook met de hormonen te maken, toch? Zou toch erg vervelend zijn als mijn klachten door de overgang terug komen want het gaat de laatste paar jaar best wel goed met me.

groetjes Marjo

Re: Opvliegers met misselijk en beroerd zijn

Geplaatst: wo 04 feb 2009 20:21
door Rieke
Hoi,

Nou ik denk dat ik afgelopen maandag ook zo'n omslag heb gehad.
Ik ben opgestaan, en van het een op het andere moment, was ik helemaal bezweet en misselijk, het voelde net of ik zou gaan flauwvallen.
Ik voel me nog niet ok, slaap ontzettend veel, overdag af en toe een uurtje en als ik om ongeveer half 11 naar bed ga, slaap ik zo weer in tot de volgende ochtend.
Maar het ergste vind ik die misselijkheid, de hele dag door, tijdens mijn zwangerschap ben ik niet zo misselijk geweest.
Ook mijn benen voelen zo zwaar aan, en energie van 0.0.
Gisteren en vandaag heb ik met veel pijn en moeite 2 krentenbollen gegeten, nou kan ik het wel hebben, maar het voelt beslist niet prettig!!!
Ik kom al geruime tijd bij de acupunctuur, die zei vanmorgen dat ik veel spanning in mijn benen heb, waarschijnlijk angst van vroeger.

groetjes Rieke