Griep gevoel

Warmteopwelling, nachtzweten, hitteaanvallen, vapeurs.
Opvliegers zijn er in soorten en maten
Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 49

Griep gevoel

Bericht door Pris112 »

Hallo dames

Ik kom al een tijdje op dit forum maar kan hier weinig over vinden...sinds enkele dagen heb ik echt een soort griep gevoel...misselijk, slap voelen zowel in armen en benen,onrustige hartslag alsof je lichaam de koorts aanvecht alleen ik heb geen koorts...in deze tijd v corona ben ik gelijk angstig maar eigenlijk kan dat het niet zijn omdat wij nergens heen gaan zelfs boodschappen worden bezorgd...maar kan dat grieperige ( misselijk en moe en slap ) ook van de overgang komen? Heb de laatste tijd ook wel last v m'n onderbuik en onderrug...maar heb al 2 jr geen menstruatie gehad...ik weet veel is te vinden op dit forum maar als ik in het zoekbalkje "grieperig" in vul dan komen er 0 resultaten....alvast dank als er reacties komen....

Pris
Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Griep gevoel

Bericht door Lientje22 »

Hallo Pris,

Zeer herkenbaar het griepgevoel. Ik heb het al een aantal jaar. Net of ik stevige griep heb, behalve de hoge koorts.
Moe zowel lichamelijk als geestelijk, slap en trillerig gevoel, pijnlijke gewrichten, tot weinig in staat dan.

Ik heb het wel altijd rondom de ovulatie of soms ook van ovulatie tot de menstruatie.

Tip in de zoekbalk invullen, grieperig of griepgevoel. Dan komen er veel berichten waar in deze klachten worden beschreven.

search.php?keywords=griepgevoel

search.php?keywords=grieperig

Groetjes Lientje
Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 49

Re: Griep gevoel

Bericht door Pris112 »

Hallo lientje

Ik ben blij met je reactie en dat het dus kan. Ben ook zo moe dan...ik moet me echt dwingen om iets te doen en te koken maar het liefst lag ik de hele dag in bed....het is inderdaad wel altijd in het begin vd maand ( wanneer ik vroeger altijd ongesteld was ) maar echt zo erg als dit keer...brr koud warm...rillerig moe slap...maar geen koorts en niet verkouden ....

Pris
Marsnat
Berichten van Marsnat
Onderwerpen van Marsnat
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 52

Re: Griep gevoel

Bericht door Marsnat »

Goedenavond

Ik heb al jaren overgangsklachten met veel opvliegers. Ik krijg dan een soort koorts met rillingen en veel zweten. Dit verdwijnt na 10 minuten. Nu heb ik een lichte neusverkoudheid en raden ze me aan om me te laten testen. Want dit valt onder corona symptoom. Als er geen corona was geweest was dit een gevolg van de menopauze. Dit zorgt voor stress en angst. Weet ff niet hoe hier mee om te gaan. Verder heb ik de meest voorkomende symptomen gewrichtspijnen, hoofdpijn enz. Denken jullie de laatste tijd ook om je te testen of vertrouwen jullie er op dat dit hoort bij de menopauze?
Werk al sinds maart thuis en houdt me aan de RIVM regels.
Moest dit even kwijt want ik kan pas woensdag terecht bij de GGD om te testen en zit me echt te stressen.

Groetjes Natas
Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 49

Re: Griep gevoel

Bericht door Pris112 »

Hallo Natas

Ja ik twijfel ook soms...corona..geen corona..maar het kan eigenlijk niet want m'n man werkt thuis, boodschappen doen we online en we gaan nergens heen...ik werk niet dus ik laat me nu niet testen omdat ik buiten spierpijn ( gewrichten ) en niezen ( waarschijnlijk de hooikoorts ) geen andere klachten heb maar als ik zou moeten werken en niet thuis kon blijven zou ik het waarschijnlijk voor m'n eigen geruststelling doen...maar klinkt meer als overgang.

sterkte meid
Pris
Willy78
Berichten van Willy78
Onderwerpen van Willy78
Menopauzejaar:
Leeftijd: 43

Re: Griep gevoel

Bericht door Willy78 »

Hi Pris,

Heel herkenbaar dat grieperige gevoel( spierpijn, hoofdpijn, beetje keelpijn, slap gevoel). Ik ben 42 en heb dit al een tijdje voor m’n menstruatie en ook vaak voor m’n eisprong. Ik denk ook steeds, zal dit corona zijn, maar omdat dit elke keer terugkomt weet ik dat dat het niet is.
Sterkte ermee! Weet dat je niet de enige bent, dat scheelt (voor mij althans) een hoop! Hormonen doen veel met ons...

Groet, Willy
Peetster
Berichten van Peetster
Onderwerpen van Peetster
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Griep gevoel

Bericht door Peetster »

Heel herkenbaar.

Ik zit in de pré-overgang. Mijn menstruaties komen nog wel, maar minder regelmatig. De laatste maanden heb ik ook periodes waarin ik misselijk ben. Het begint meestal in de loop vd ochtend en dan de rest van de dag. Soms is het even minder, om vervolgens weer op te flakkeren. Telkens stel ik mezelf de vraag waar ik zin in heb en dat is meestal iets zouts. Behalve misselijkheid heb ik helaas nog veel andere vage klachten, zoals hartkloppingen (bijna weg sinds ik op advies vd ha weer aan de pil ben), vaak snelle hartslag, opgejaagd gevoel, raar en zwak gevoel in armen en benen. Kriebelend gevoel ik maag/buik, alsof ik naar de wc moet, veel last van rug, nek en schouders en brandend gevoel bij mijn borst. ook heb ik overal angst voor, vooral enge ziektes. Waarschijnlijk mede vanwege de vage klachten. Ik hoop dat dit snel beter wordt.

Peetster
Cocolino
Berichten van Cocolino
Onderwerpen van Cocolino
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Griep gevoel

Bericht door Cocolino »

Hallo

Zeer herkenbaar. Paar weken geleden dacht ik dat ik Corona had maar wij werken thuis, doen boodschappen online en verjaardagen en feestjes op Zoom dus de kans was 0,000001. Het was niet Corona maar alweer de menopauze. Vreselijke hoofdpijn, ook pijnlijke oren, zware armen en benen, moest blijven in het bed een paar dagen zo erg was het. En na een paar dagen pijnlijke borsten en warm-warm-warm - dus een soort opvliegers (ik word niet rood in gezicht of zweet, dus moeilijk te zeggen dat ze opvliegers zijn). Nog niet helemaal weg, het is nu bijna 1 maand later, maar tenminste maak ik me niet meer zo druk, ik zeg tegen mezelf dat het niet anders is. Dan voelt het minder zwaar.

Sterkte allemaal!
Cocolino
Margrietje
Berichten van Margrietje
Onderwerpen van Margrietje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Griep gevoel

Bericht door Margrietje »

Hallo

Ik heb dit ook steeds..al 3 x corona test gedaan maar negatief..heb dan een raar grieperig gevoel in armen en benen en enorm moe..soms warm gevoel maar geen koorts. Zou dit ook de overgang kunnen zijn? Ik heb nog een spiraaltje..daardoor heb ik geen menstruatie meer.

Margriet
Laila
Berichten van Laila
Onderwerpen van Laila
Menopauzejaar: 2008
Leeftijd: 66

Re: Griep gevoel

Bericht door Laila »

Ja, ik herken het ook wel, zo'n griepgevoel. Wat ik dan ook vaak erbij heb is een enorm gloeiend hoofd, alsof ik koorts heb. Maar als ik de temperatuur opmeet, heb ik geen koorts. Ook ben ik vaak misselijk. Soms weken achter elkaar, dan weer maanden niet.

Groetjes, Laila
Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 49

Re: Griep gevoel

Bericht door Pris112 »

Iedereen bedankt voor reacties..

Het is een geruststelling dat het ook bij de overgang kan horen...heb het op dit moment ook weer...misselijk...rillerig en dan weer zo heet dat ik in een topje op de bank zit...alleen dat misselijke gevoel en gesuis in m'n hoofd daar word ik gek van.. als ik moet koken dan kan ik wel spugen...maar ja m'n man kan ik niet iedere dag brood voorzetten, mis m'n eigen ik...donderdag jarig maar de spanning begint nu al...en dat verergert de boel alleen maar....

Pris
Laila
Berichten van Laila
Onderwerpen van Laila
Menopauzejaar: 2008
Leeftijd: 66

Re: Griep gevoel

Bericht door Laila »

Hoi allemaal,

Ik ben ook weer de hele dag rillerig en af en toe misselijk vandaag. Ook af en toe buikpijn, helemaal onderin de buik. Bah!
Ik moet straks koken en pluk maar wat uit de diepvries, ik heb zelf nergens zin in.

Groetjes, Laila.
Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 56

Re: Griep gevoel

Bericht door Mymi »

Hoi dames,

Ook ik voel me al een poosje niet lekker, slapen gaat nu zo slecht dat ik daardoor overdag een wrak ben en me nog slechter voel.
Ook last van misselijkheid maar dan meer in de ochtend, later gaat het beter.
En ook last van mijn buik, een raar onbestemd gevoel links onderin, de ene dag heb ik het wel en dan zo een paar dagen niet, ik maak me wel ongerust erover.
En door het slechte slapen voel ik me gewoon nooit echt goed, wankelig in hoofd ook.
Ik heb van de week slaappillen gehaald bij de huisarts want was niet meer vol te houden, ik neem dan een halve, probeer dat niet te vaak te doen maar soms moet het gewoon.
Sorry voor mijn klaagzang, hoop dat het een keer beter wordt.
Dames jullie ook sterkte, dat we ons eerdaags weer wat beter mogen voelen,winter voorbij en op naar de lente !!

Groetjes Mymi
Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 49

Re: Griep gevoel

Bericht door Pris112 »

Hallo

Nou vandaag bij mij ook weer raak...misselijk duizelig...opvliegers...en daardoor zo moe niks komt er uit m'n handen...ook omdat m'n spieren aanvoelen als elastiekjes...donderdag m'n verjaardag maar ondanks dat er niemand komt (behalve m'n moeder) zie ik er als een berg tegenop...
Ik vroeg me eigenlijk ook af (want dat lees ik nergens) of het kan dat je menstruatie ineens lang wegblijft...het begon met een half jaar toen weer een keer ongesteld en daarna nooit meer terug gekomen en ook niet vloeien of wat ik wel eens lees af en toe eens wat bloed...nee al 2 jaar niks..ook heb ik een schildklier aandoening en zijn mijn klachten daardoor erger? (hormonen dubbel in de war?) pfff wil ook niet constant klagen maar heb net weer temperatuur gemeten (bang voor koorts) maar normale temperatuur en toch bloedheet...m'n handen lijken wel verwarmingselementen...bah...voel me zo beroerd loop de hele tijd te janken

Pris
Laila
Berichten van Laila
Onderwerpen van Laila
Menopauzejaar: 2008
Leeftijd: 66

Re: Griep gevoel

Bericht door Laila »

Hallo allemaal,

Het is weer helemaal raak met het griepgevoel de laatste 3 dagen. Gloeiend hoofd, moe, slap en echt het gevoel of ik behoorlijk griep krijg. Wil het liefst de hele dag op de bank liggen met de ogen dicht.
Voel me echt ellendig. Heb al 2x een coronazelftest gedaan, beide keren negatief. Gelukkig maar, maar ik blijf twijfelen.

Groetjes, Laila
Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Griep gevoel

Bericht door Flippertje »

Hallo

Ben vanaf vorige week ook niet lekker, ziek zwak en misselijk, normaal heb ik andere klachten , weet niet zeker of dit met de overgang te maken heeft , heb pas 3 weken geleden het moderna vaccin gehad en daarna is het eigenlijk begonnen, kan er niet echt de vinger opleggen, moe van, beterschap

Flippertje
Laila
Berichten van Laila
Onderwerpen van Laila
Menopauzejaar: 2008
Leeftijd: 66

Re: Griep gevoel

Bericht door Laila »

Jij ook beterschap, Flippertje!
Ik heb me toch ook maar door de GGD laten testen, uitslag gelukkig negatief! Pfff... kan weer opgelucht ademhalen!
Griepgevoel is nu wat minder trouwens, alleen nog een beetje rauwe keel.

Groetjes, Laila
Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Griep gevoel

Bericht door Flippertje »

Valt niet mee Laila,
zo onstabiel tegenwoordig, maar ze zeggen dat het overgaat, dat hopen we dan maar…..

Grtjes flippertje
Plaats reactie