Pijn en raar gevoel in benen

Spier- en gewrichtspijn en andere verschijnselen van het bewegingsapparaat, zoals trillingen, stijfheid e.d.
Ook andere verschijnselen die je ledematen betreffen kun je op dit forum kwijt
Helena
Berichten van Helena
Onderwerpen van Helena
Menopauzejaar:
Leeftijd nu: 58

Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Helena » zo 03 jan 2016 14:46

Hallo dames

Dat heb ik ook, pijn in de benen niet alleen in gewrichten (knie, voeten, heupen) maar ook pijn of raar gevoel in hele been. Kan het niet goed omschrijven. Niet heel veel pijn gelukkig. Maar soms ook zware benen.
Vorig jaar nog periode gehad dat ik als ik liep mijn linkerbeen 'inzakte' of door boog zo ter hoogte van mijn knieholte. Gelukkig duurde dat niet al te lang.
Maar die benen is zoveelste klacht waar ik meer dan last van heb tijdens de overgang. Voel me constant soort van ziek eigenlijk. Kan ook al jaren niet meer sporten terwijl ik dat vroeger echt veel gedaan heb. Ook raar gevoel in hoofd alsof het mijn hoofd niet meer is. Twee jaar geleden een kort durende opleving van zes weken dat ik weer kon joggen, me weer helemaal goed voelde en nergens meer tegenop zag en ik was zo blij! Toen merkte ik pas hoe lang ik a last had van die rothormonen! Echt wel langer dan 12 jaar denk ik.
En mensen begrijpen me niet echt want opvliegers en gewrichtsklachten en de stemmingswisselingen zijn de gewone klachten vd overgang maar al die andere klachten komen niet veel voor in het 'rijtje'....
ik kan een boek volschrijven...

Helena

Jackievos
Berichten van Jackievos
Onderwerpen van Jackievos
Menopauzejaar: 2013
Leeftijd nu: 56

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Jackievos » di 12 jan 2016 15:49

Hallo Helena,

Het is net of ik jou stukje hier schrijf en ik ben nog maar 2 jaar in de post menopauze. Pfffff.
Sterkte.

Groetjes Jacqievos.

Helena
Berichten van Helena
Onderwerpen van Helena
Menopauzejaar:
Leeftijd nu: 58

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Helena » di 19 jan 2016 10:47

Hoi Jacqievos,

apart dat jij hetzelfde geschreven zou kunnen hebben! (als ik het goed lees).
Aantal klachten bij mij waren er al voordat de menstruatie begon te veranderen. Niet de opvliegers dan maar andere dingen. De echte opvliegers heb ik ongeveer 4 jaar. Opvliegers kunnen ook steeds verschillend zijn overigens.
Ik weet nog niet zeker of ik al in de post menopauze zit want had in oktober 2015 nog last van spottings maar denk eigenlijk dat ik ook al post meno ben. Ik hoop echt dat het niet lang meer duurt nu... soms weet ik echt niet meer hoe nog verder namelijk. Slecht slapen doe ik ook...
heb een pieptoon in oren al langer dan een jaar. Raar hoofd waardoor ik niet tegen drukte meer kan en echt genieten is er ook niet meer bij eerlijk gezegd. Heb ook depressieve periodes gehad dat ik het leven niet meer zag zitten. Nu meer wisselende stemmingen.

En dan heb ik het nog niet gehad over de last vd menstruaties die ik toen de menstruaties begonnen te veranderen... ben een jaar wel constant ongesteld geweest met van die onverwachte rotbloedingen erbij..(kon je dus eigenlijk het huis niet uit). En daarna begon het langzaam af te nemen en werd ik dus minder vaak ongesteld.

Heb jij last van opvliegers etc? en herken jij de rest van wat ik hier schrijf ook?
Ik hoop voor jou dus ook en natuurlijk voor iedereen op dit forum dat het niet zo lang meer duurt....
Ik denk dat er veel vrouwen zijn met onverklaarde klachten die naar de dokter gaan en wellicht ook naar ziekenhuis waar geen oorzaak voor wordt gevonden maar waar de overgang wel een verklaring voor zou kunnen zijn.

Helena

Jackievos
Berichten van Jackievos
Onderwerpen van Jackievos
Menopauzejaar: 2013
Leeftijd nu: 56

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Jackievos » wo 27 jan 2016 19:09

Hoi Helena,

De opvliegers heb ik ook, maar de rest wat je schrijft niet zo.
Ik heb wel erge spier en gewrichtspijn en wel heel vaak raar in mijn hoofd. En ja ik wou ook dat het niet zolang duurt maar ja we moeten er doorheen.
Ik word nu door de mangel gehaald bij de cardioloog en als dat goed blijkt te zijn ga im me daar ook echt geen zorgen meer over maken.
Het is wel een vreselijke periode vind je ook niet.

Groetjes Jacqievos.

Josephine
Berichten van Josephine
Onderwerpen van Josephine
Menopauzejaar:
Leeftijd nu: 55

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Josephine » zo 31 jan 2016 13:12

Beste dames,

Ook heel herkenbaar de klachten aan de benen. Ik heb er nu ook al een tijdje last van van die raar aanvoelende stuwing in de benen als ik zit en inderdaad als ik loop heb ik er weinig last van. Ook last daarbij van de linkerknie bij bepaalde bewegingen, niet echt pijn ofzo maar alsof het even op slot zat en dat gevoel heb ik ook in mijn rechter bovenarm maar ook alleen bij een bepaalde beweging.
Heel raar allemaal. ook soms stuwingen, tintelingen in de hand.
En dan ook die onrustgevoelens op de borst alsof er iets staat te gebeuren en ik word dan ook nerveus. Meestal neem ik dan maar een valeriaantablet. Je voelt je ineens een oude taart die aan het aftakelen is.
Iedereen veel sterkte.

Groetjes Josephine

Alyvandijk
Berichten van Alyvandijk
Onderwerpen van Alyvandijk
Menopauzejaar:
Leeftijd nu: 52

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Alyvandijk » di 16 feb 2016 20:26

Hallo dames,

Het lezen van de reacties geeft een stuk herkenning. Met name 's avonds en 's nachts last van de benen, raar gevoel en pijnlijk.
Ik zou op bijna elk onderwerp wel kunnen reageren want heb zoveel klachten (hart op hol, migraine, pijnlijke borsten, overslaan van het hart, pijnlijke gewrichten, darmklachten, heel veel boeren en borrelen, stress en angstig etc).
Maar herkennen jullie ook pijn in beide heupen, aan de buitenkant?? Hier loop ik al heel lang mee rond en gaat op en af...

Aly

Ernarda
Berichten van Ernarda
Onderwerpen van Ernarda
Menopauzejaar:
Leeftijd nu: 64

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Ernarda » di 16 feb 2016 21:01

Hallo Aly

Ben heel blij te lezen dat jij al de klachten opnoemt die ik ook herken. Heb regelmatig last van mijn heupen, maar ben eigenlijk best nog wel lenig voor mijn leeftijd haha.
Het lijkt erop dat mijn bekken dan instabieler is dan anders en ook van binnen voelt het allemaal vreemd. Pijn bij gemeenschap alsof er een blokkade zit.

Je ziet het je bent niet de enige met dit probleem en ik ook niet gelukkig. Probeer er maar het beste van te maken al valt dat soms niet mee he. Telkens weer iets anders en maar bang zijn dat t iets heel engs is.
Wens jou ook sterkte in deze langdurige strijd.

Groetjes Erna

Babsi
Berichten van Babsi
Onderwerpen van Babsi
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd nu: 54

Re: Pijn en raar gevoel in benen

Bericht door Babsi » do 08 feb 2018 15:11

Dag allemaal,

Ik heb een wat vreemde klacht en ik ben benieuwd of iemand het herkent.

Tijdens n opvlieger in de nacht krijg ik ook pijn in mijn benen. Het is echt een nare pijn, lijkt in mijn spieren te zitten, denk ik, in elk geval niet in mijn botten of gewrichten. Het houdt een paar minuten aan voordat het afzakt. Soms voel ik het ook een beetje in mijn armen, maar veel minder pijnlijk.
Eerst dacht ik dat ik de opvlieger kreeg doordat ik zo'n pijn had, maar van de week werd ik wakker van een opvlieger en die had ik eerst en pas daarna de pijn in mijn benen. Kan mijn benen dan ook amper bewegen zo'n pijn doet het. Het lijkt wel een knijpende pijn of zoiets, moeilijk te omschrijven.

Als ik overdag een opvlieger heb, doet het dus geen pijn. Heel raar dus.

groeten Babsi

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht