Druk bovenbuik

Onder invloed van de hormonen verandert er in de overgang iets aan onze spijsvertering.
Maag- darmklachten zijn daarnaast ook vaak een uiting van spanning, stress, overbelasting of oververmoeidheid
Stimpylok
Berichten van Stimpylok
Onderwerpen van Stimpylok
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Druk bovenbuik

Bericht door Stimpylok »

Zijn er hier ook vrouwen die ook zo'n
druk voelen in de bovenbuik helemaal bovenin.

ben hier zo benieuwd naar

Groetjes SusanMoon1967
Berichten van Moon1967
Onderwerpen van Moon1967
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Moon1967 »

Dag Susan,

Ja, dat heb ik ook. Maar ik heb ook de ziekte van Crohn. Dus ik weet niet of het bij mij van de overgang komt.

Gr. Monique

Veertje
Berichten van Veertje
Onderwerpen van Veertje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Veertje »

Hallo dames

Heb ik ook aan de rechter kant net onder de ribben lijkt het. Weet niet of het aan de overgang ligt....echo gehad en mri niks kunnen vinden bij de lever of gal. Snap ook niet wat het is maar het lijkt wel alsof het een darm is die drukt.... zit het bij jou ook rechts?

gr Vera

Ieniemienie
Berichten van Ieniemienie
Onderwerpen van Ieniemienie
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Ieniemienie »

Hallo dames

Ik heb hier al bijna 3 jaar last van. De ene keer erger soms weer minder. Heb vorig jaar ook echo gehad maar geen bijzonderheden gevonden. Ben er eigenlijk nog steeds niet helemaal gerust op. Het lijkt inderdaad of mijn dikke darm uitpuilt naar mijn ribben toe. Moet ook vaak mijn bh losmaken om de druk er af te halen.
Heb verder geen pijn en voel me ook niet ziek.
Ik ben wel al bijna 2 jaar onder behandeling van een osteopaat. Die zegt dat mijn maag en middenrif verkleefd zijn. :shock: Heb 10 jaar geleden spoed operatie gehad van mijn dunne darm.
Ik weet eigenlijk ook verder niet wat ik ermee moet heb ook wel tandafdrukken voor op mijn tong. Dat heeft volgens mij wel te maken met maag en darm problemen.

Gr ieniemienie

Moontje70
Berichten van Moontje70
Onderwerpen van Moontje70
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Moontje70 »

Hallo allemaal,

ik ervaar dezelfde klachten. Heb inmiddels een echo laten maken waar geen bijzonderheden uit naar voren zijn gekomen. Vervolgens door de HA naar de fysio doorverwezen omdat het mogelijk borstspier of tussenribspier gerelateerd zou kunnen zijn. Ook daar kwam niets uit. Nu weer terugverwezen naar de HA. Om welke onderzoeken kan ik de HA vragen om te doen? En wat is de stand van zaken bij jullie op dit moment.
Hoor het graag.

Gr, Monique

Vlinder2019
Berichten van Vlinder2019
Onderwerpen van Vlinder2019
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Vlinder2019 »

Hallo dames

Ik heb hier ook zo'n last van. Strakke band om buik wat een pijnlijk gevoel geeft vlak boven darmen. Alles wordt o hoog gedrukt. Buik wordt steeds meer opgezet en gewicht neemt toe. Veel oprispingen en s nachts vanuit ligpositie ineens braakneigingen door maagzuur. Vaak koud en migraine rondom menstruatie. (Bij pilgebruik).
Huisarts vindt mij nog te jong voor overgang (49) maar ik van mening dat veel klachten wel voldoen. En nu onderzoek gehad naar maaginfectie via ontlasting. Niets aangetroffen. Huisarts wil nu gastrocopie via keel naar maag en slokdarm. Maak mij daar druk over. Weet niet of oorzaak daar ligt.

Vlinder

Ljvdb
Berichten van Ljvdb
Onderwerpen van Ljvdb
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Ljvdb »

Hallo Vlinder

Ik heb precies hetzelfde. Lees al mijn berichten maar eens op dit forum.
Al meer dan 5 jaar middenrifklachten, de laatste tijd (weken) overheersen de maag en darmklachten. Enorme harde en opgezette (boven)buik en rommelende darmen, krampen, maar vooral een vol gevoel. Moet ook veel boeren. Word er zo moe van. Ben net als jij 49 en weet haast zeker dat het overgangsklachten zijn want ze zijn zo wisselend. Div klachten komen en gaan. Ook ik zou steeds weer naar de dokter willen gaan maar heb ook het idee ‘hij ziet mij weer aankomen’ alles is toch wel zo’n beetje onderzocht (longonderzoek, hart onderzocht, echo bovenbuik, CT Scan, MRI Scan, fysio, mensendieck en ga zo maar door. Enige wat ik niet heb gehad en waar ik enorm tegenop zou zien is een maag of darm onderzoek. Maar lees ook zoveel dat vrouwen dat wel hebben laten doen maar daar ook niets uitkwam.

Sterkte met alles
Gr Janny

Mozinga
Berichten van Mozinga
Onderwerpen van Mozinga
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Mozinga »

Beste Allemaal

Lees net jullie berichten over de darmen, ik heb hetzelfde.
de huisarts denkt aan pds.

groetjes Marjan

Yules
Berichten van Yules
Onderwerpen van Yules
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Yules »

Hey dames

Zou het kunnen dat jullie allergisch zijn voor iets ?
Ik heb net dezelfde symptomen als jullie als ik koemelk eet of drink. Ook gewoon brood en koffiekoeken, taart etc kan ik niet tegen.
Eet ik een paar dagen lactose vrije voeding, spelt brood en s morgens havermout dan voel ik het zo wegtrekken in mijn buik.
's Avonds maak ik dan ook mijn potje wat gezonder, veel groenten en vette vis....
Ik zou zeggen, probeer het eens zo. Misschien hoeven er dan helemaal geen nare onderzoeken te gebeuren?

Yules

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Druk bovenbuik

Bericht door Lientje22 »

Beste dames,

Ik herken al jullie klachten wat jullie beschrijven. Opgeblazen gevoel, enorme rommelende darmen (gootsteengeluiden) diarree en soms weer erge obstipatie, buik en maagpijn, vol gevoel, soms erg misselijk etc.. Ik heb er een aantal jaren heel veel last van gehad. Het heeft volgens mij zeker met de overgang te maken. Voorheen had ik deze klachten niet. De hormonen hebben ook invloed op de slijmvliezen in de darmen. Ik heb zelf een darm en maagonderzoek gehad (hoofd reden was een laag hb) Zelf ben ik 3 jaar geleden gluten, melk en sojavrij gaan eten. Eet veel groenten per dag, wat fruit en gezonde vetten Ook eet ik geen suikers, sterke kruiden, koffie, alcohol, ongezonde vetten etc.. Alles zo veel mogelijk vers maken. In de morgen begin ik meestal met een smoothie van veel groenten, wat fruit, handje noten en goede gezonde vetten.
Mijn darmen zijn daar erg van opgeknapt. Ik denk wat Yules zegt zeker het proberen waard is. Afgelopen zaterdag had ik me niet aan mijn nieuwe voedingspatroon gehouden. En een aantal uren daarna gelijk heftige klachten, druk gevoel in de maag en darmen, In de nacht ook veel darm klachten.
Wat ik nog steeds heb is een aantal dagen voor mijn menstruatie erg rommelende darmen en soms diarree.

Wat ik sinds 2 jaar zelf drink is eigen gemaakte bottenbouillon. Erg goed voor de darmen.

Jammer vind ik dat de meeste specialisten niet er/herkennen dat dames in de overgang ook te maken kunnen krijgen met soms heftige buikklachten.

Lientje

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht