Brok in keel en zeer droge keel

Onder invloed van de hormonen verandert er in de overgang iets aan onze spijsvertering.
Maag- darmklachten zijn daarnaast ook vaak een uiting van spanning, stress, overbelasting of oververmoeidheid
Mama1976
Berichten van Mama1976
Onderwerpen van Mama1976
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Brok in keel en zeer droge keel

Bericht door Mama1976 » ma 07 okt 2019 10:50

Goedemorgen,

ik zit met een vraag. Ik ben 43 jaar oud en merk dat ik echt in de overgang zit. Ik las op dit forum dat een brok gevoel in de keel veel voorkomt in de overgang. Ik heb ook allergie voor huisstofmijt maar merk sinds enige tijd ook dit ik steeds een hele droge keelholte heb en dit er steeds iets zit.
We wie kent dit gevoel. Ik vind het een rot gevoel Ik heb het bij koffiedrinken of een biertje heel erg extreem. Ik moet ook veel water drinken.
Hoor graag jullie reacties.

Mama1976Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Brok in keel en zeer droge keel

Bericht door Diaantje » ma 07 okt 2019 18:17

Hoi,

Heb hier ook vaak last van. Ik zuig dan op pastiles van Isla Medics, dat bevochtigt de keel weer ff wat.

Sterkte,
Diana

Mama1976
Berichten van Mama1976
Onderwerpen van Mama1976
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Brok in keel en zeer droge keel

Bericht door Mama1976 » za 12 okt 2019 19:18

Hoi allemaal,

Ik heb een probleem. Ik ben 43 jaar oud, heb al last van pijnlijke borsten, opvliegers, hoofdpijn en vreselijk prikkelbaar. Ook heb ik sedert een tijd achter in mijn keelholte een droog gevoel achter in keel als ik slik heb ik heb ik het gevoel dat er steeds wat zit maar dit is niet zo. Ja, ik heb ook een huisstofmijt allergie is behoorlijk erg maar dit is heel anders. Ik heb nu van de huisarts maagremmers gekregen voor hele erge maagzuur. Ik vind het gevoel achter in keel het vervelendste word er gek van. Mijn mond is ook super droog.

Kennen jullie dit en wat doen jullie er aan. .

een bezorgde Mamma1976

Diana49
Berichten van Diana49
Onderwerpen van Diana49
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Brok in keel en zeer droge keel

Bericht door Diana49 » zo 13 okt 2019 21:16

Hoi,

ik herken je klachten maar al te goed. Ook ik slik af en toe maagzuur tabletten vanwege zure oprispingen, veel lucht in mijn maag waardoor ik steeds moet boeren :oops: Vandaag ook het gevoel dat er voedsel of iets dergelijks achter in mijn keel/slokdarm vast zat wat ik niet weggeslikt krijg. En als ik dan slik klinkt er zo krakend geluid in mijn oren, bah zo naar. Het is niet zo dat er iets zit maar het lijkt wel of t zo is. Ik werd er zo zenuwachtig van dat t nog erger werd als of mijn keel dicht geknepen werd. Ik heb medicijnen om angst en spanning wat af te laten nemen maar dat gebruik ik maar af en toe als ik t echt niet meer trek, zo kan ik even op adem komen en dat heb ik daar straks maar gedaan, nu is het gevoel van band om mijn keel en brok in de keel gevoel afgezakt.

Die droge mond en keel heb ik af en toe dan drink ik maar steeds lekker koud drinken of kauw op kaugom. Je hebt ook middetjes zoals gel, spray voor droge mond, google maar als je het wilt. Ik heb het wel eens gekocht maar bij mij helpt het maar voor even dus ik koop dat niet meer. Ik ben jaren geleden al eens onderzocht door een kno arts die ging met een dun slangetje met een cameraatje via mijn neus naar mijn keel en slokdarm. Maar er was niets te zien. Zij vertelde dat veel mensen hier last van hebben. De overgang kwam natuurlijk niet ter sprake maar zij zei dat het door stress kan komen.
Ik kan je alleen maar vertellen wat ik er tegen doe hoop zo op die manier je t gevoel te kunnen geven dat je niet alleen staat.
Veel sterkte!

Diana49

Mama1976
Berichten van Mama1976
Onderwerpen van Mama1976
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Brok in keel en zeer droge keel

Bericht door Mama1976 » zo 13 okt 2019 23:48

Hoi

wat een fijne reactie. Ik vind dit ook 1 van de ergste klachten van de overgang. Wat je zegt als je er te veel mee bezig bent, wordt het allen maar erger. Ik heb nu goede maagemmers van de dokter en deze werken goed. Ik word er wel gek van dat je altijd maar het gevoel hebt dat er wat in je keel zit, maar dit is niet zo. Ik gorgel ook veel. Om de keel te verzachten. Ik heb een droge keel, maar ook wel eens veel slijm dit is echt super irritant. Ik drink zelf ook veel koud water, thee met honing en zuig op een snoepje.
Mijn relatie gaat ook niet goed, heb daar ook stress door en ja dan wordt die brok nog erger.
Heb je ook wel eens pijn op de borst gehad.
Ook heb ik hoofdpijn dit vind ik ook vervelend met die brok is het ergste.

Mama

Diana49
Berichten van Diana49
Onderwerpen van Diana49
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Brok in keel en zeer droge keel

Bericht door Diana49 » ma 14 okt 2019 00:21

Hallo,

ja pijn op de borst heb ik soms last van, erg benauwend en angstig. Maar t komt en t gaat.
Het geeft veel stress als je relatie niet goed gaat.
Reden te meer om allerlei klachten te krijgen zeker in deze overgangs jaren. Ik vind het erg rot voor je ik hoop dat jullie er samen uitkomen. Probeer goed voor je zelf te zorgen. Veel sterkte!

Diana49

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht