Opgeblazen maag of darmen?

Onder invloed van de hormonen verandert er in de overgang iets aan onze spijsvertering.
Maag- darmklachten zijn daarnaast ook vaak een uiting van spanning, stress, overbelasting of oververmoeidheid
Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Hallo dames

Als eerste heel fijn dat dit forum bestaat ...ik ben 47 en als ik de onderwerpen lees is het 1 en al herkenning. Ook op gebied van maag darm lees ik veel en toch heb ik nog een klacht waarbij ik me zorgen maak. Ik heb al tijden het gevoel alsof er net onder m'n ribben een soort fietsband zit die opgeblazen wordt..een heel strak en benauwend gevoel...ook precies in het midden aan het einde van m'n borstbeen zit een ei voor mijn gevoel. Ik lees vaak dat mensen pijn of last hebben aan de linkerkant maar bij mij zit het juist rechts en ook onder m'n ribben wat naar de zijkant trekt. Echt pijn kan ik het niet noemen maar meer zo opgeblazen alsof er kleine ballonnen zitten die doorgeprikt moeten worden. Nu heb ik ook verhoogde leverwaarden en ook al MRI gehad en dat was goed maar ik denk nu meer dat het m'n darm is? Of maag?

Ik baal dat ik gewoon niet kan eten omdat ik voor mijn gevoel al vol zit! Heb geen last v winderigheid (had ik dat maar ) ook geen maagzuur maar constant opgeblazen en dat gevoel rechts onder m'n ribben. HA gooit alles op spanning maar dan zou je toch niet alleen op 1 plek zon last hebben? Heb v alles al geprobeerd... maagzuurremmers... menthol capsules...ik heb half mei een afspraak met mld arts maar vroeg me af of iemand dit herkent...met al die feestdagen niet lekker kunnen mee eten en genieten omdat je zo vol zit ( en misselijk ) bent is af en toe echt frustrerend. Ik kan de hele dag wel janken omdat je je niet geloofd voelt.
Sorry voor t lange verhaal...moest het nu echt even vragen....

PrisHazel56
Berichten van Hazel56
Onderwerpen van Hazel56
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 63

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Hazel56 »

Hoi Pris

Ook ik heb soms vage pijn rechts naast mijn maag.. De hele maagstreek is dan opgeblazen...als ik mijn buik intrek blijft de maag bol staan. Heb het niet continu....het komt en gaat. Heb dan ook een vol gevoel en geen eetlust....paar uur later wel weer.
Wil ook niet te snel naar de huisarts kleppen...ik wacht het maar even af...heb nog altijd zoveel rare klachten die komen en gaan...dit zal er ook wel zo een zijn denk ik voorlopig maar even.

Groetjes Hazel.

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Hoi Hazel

Het is inderdaad zo lastig...ik heb ( volgens de HA ) sowieso last v prikkelbare darm maar zo'n band om m'n middel en druk rechts onder m'n ribben is angstig..en ik lees alleen maar verhalen over last aan de linkerkant.

Maar ik hoop op wat ( geruststellende ) antwoorden van m'n maag darm lever arts...half mei. Zal er een berichtje van doen tegen die tijd want zal de overgang ook bij hem voorleggen.
Dank voor je reactie!

Pris

Shania
Berichten van Shania
Onderwerpen van Shania
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 49

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Shania »

Ik ben bijna opgelucht door jouw verhaal Pris!

Ik loop al meer dan een jaar met precies dezelfde klachten als jij! Ook rechts, 10 kilo lood in je maag, vol gevoel, kan soms niet eens lekker rechtop staan maar wel af en toe een knagend honger-gevoel. Misselijkheid die komt en gaat. Nu, na een jaar vol spanning en heel veel verdriet, is het weer heel erg. Ja, spanning kan op je maag slaan. Maar ik voel me echt ziek ervan. Gaat dit ooit over allemaal? Ook rechts onderin zit al een jaar een druk-plek die me zorgen baart. Vaak niet lekker kunnen ademen, die enorme maag/buik zit echt in de weg en is een obsessie geworden voor mij. Heel krampachtig hou ik hem in als ik in winkels loop, want het is geen gezicht. Ik heb dus echt een keer de vraag gehad van iemand die vroeg wanneer de baby kwam!!!! Sindsdien ben ik me continu bewust van die buik. En dat terwijl ik een jaar geleden mijn baarmoeder heb laten verwijderen. Dan zou je haast denken dat er meer ruimte is gekomen waardoor darmen anders gaan liggen. Nee hoor, die maag en buik zijn dikker dan ooit.
Nou, ik stop maar met klagen, maar ik snap jou en hoop dat je hier iets geruster van wordt.
Graag hoor ik half mei (is het bijna) wat de MLD zei.
Sterkte hoor. Prikkelbare darmen heb ik ook, maar dit voelt heel anders.

Shania.

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Hoi Shania

Gisteren bij leverarts geweest en hij heeft gelijk met echo van alles bekeken maar volgens hem niks aan de hand. Ik was alleen sinds de vorige keer dat ik er was 6 kilo afgevallen wat hij prima vond aangezien ik wat te zwaar was maar ik maak me dan gelijk weer zorgen want ik heb er niks speciaals voor gedaan en dan denk ik gelijk weer dat ik toch iets ernstigs heb. (Darmkanker of zo) Ik lees n.l vooral dat vrouwen in de overgang vaak aankomen en ik ben afgevallen??
Ik ben wel heel misselijk en eet misschien wat minder maar ben niet bewust aan het lijnen..en vorig jaar was ik juist aangekomen en nu dus zomaar afgevallen..ga vrijdag weer naar HA om te vragen om bloed te laten prikken omdat ik nu weer zo angstig ben.
Heb vandaag ook weer echt zo'n griep gevoel...maar kan ook de angst zijn omdat ik nu steeds over dat gewichtsverlies zit te maken.
Ik heb zoveel klachten en het lijkt wel of de artsen het allemaal maar " gedoe " vinden. Begin juni gaan we op vakantie en ik kijk er nu niet eens naar uit omdat ik overal tegenwoordig bang voor ben en alles me teveel is. Maar dat lees ik hier ook veel

Dank je Shania voor je reactie...

het stelt me gerust dat ik niet de enige ben alhoewel ik het niemand gun die onzekerheid en angst..
Daarom is dit forum zo fijn ik voelt me niet zo alleen.

Pris

Shania
Berichten van Shania
Onderwerpen van Shania
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 49

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Shania »

Hai Pris!

Dus jij bent ook misselijk? Nou ja, ik ook, al weken lang inmiddels! Dat afvallen van jou kan heel goed met stress te maken hebben hoor. Dat doet nou eenmaal rare dingen met ons lichaam. Ik word er ook niet goed van, en net als jij word ik enorm angstig daar wij volgende week op vakantie "moeten". Alles is teveel he, zeker zo lang je lichamelijke klachten hebt waarover je je zorgen maakt. Mijn moeder had onlangs een helicobacter ( bacterie ) in haar maag die besmettelijk kan zijn. Dus daar zit ik dan weer continu over te denken.
En die nare druk-pijn rechts blijft. Maar fijn dat je arts op de echo niets raars kon vinden bij jou. Dat is alweer iets om gerust over te mogen zijn.
Toch hoop ik dat ook jij toch mag genieten van je vakantie. En ik ook natuurlijk. Misschien ontspant het ons wel waardoor we even minder last hebben van de zorgen en het nare gevoel. IK wens je een fijne dag toe.

Groet, je lot-genootje Shania.

Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Conny1966 »

Dag dames,

Heel herkenbaar alle klachten die ik hier lees.
Opgeblazen gevoel in maag en darmen, soms een strakke band om mijn bovenbuik, alsof al mijn spieren en mijn middenrif strak staan.
Laatste nachten word ik om een uur of 2 wakker met een vaag vol of opgeblazen gevoel in mijn maag.
Afgelopen nacht een rennie genomen dit leek iets te helpen. Dat strakke gevoel kan vanuit mijn maag doortrekken over mijn borst.
Mijn darmen rommelen en krampen en mijn eetlust is nul, ben 3 kg afgevallen laatste 3 weken. Ontlasting is anders dan normaal, dunner en anders van kleur.
Ik heb bloed laten prikken en morgen een echo, dit heb ik ergens anders al beschreven.
Ik las dat er ook nog twee dames op vakantie gingen, hoe is dat gegaan?
Ga zelf over 5 weken en zit er nu al over in, maar ja geboekt in een periode dat het me goed ging natuurlijk...

Iedereen sterkte met alles,

Groetjes Conny

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Hallo dames,

Ik krijg morgen de uitslag van bloedprikken dus weer even spannend... aankomende zondag ga ik met vakantie..en ik zie erg tegen de reis op en dat terwijl ik vroeger niet kon wachten...word ook gek van die piep in m'n oren en ben doodmoe...hoop echt dat de vakantie verschil last zien zodat ik weet dat het nu ook spanningen zijn in combi met de overgang! Al die kleine kwalen en iedere keer iets anders...pfff dus Conny en Shania ik hou jullie op de hoogte

Pris

Oh en Shania hoe is het met je moeder?

Annabel71
Berichten van Annabel71
Onderwerpen van Annabel71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Annabel71 »

Hallo dames,

Ik heb bij vlagen een rotgevoel in mijn onderbuik. Heb het gevoel dat het mijn darmen zijn, ook wel last van hardere ontlasting overigens. Het is een beetje een zeurend gevoel boven mijn schaambeen zeg maar. Een aantal maanden geleden had ik het ook, maar het was op een gegeven moment ook weer over. Nu duurt het al weer een dikke week, en het is gewoon weer een irritante klacht, een van de vele, waar ik me toch wel weer een beetje druk over maak. Komt het jullie bekend voor?

Gr. Annabel

Eefjexx3
Berichten van Eefjexx3
Onderwerpen van Eefjexx3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Eefjexx3 »

Jeetje dames wat herkenbaar! Ik heb vanaf begin april een dof drukkend gevoel onder mijn rechterborst! Inmiddels mri gehad lever etc goed.
Nu heb ik sinds een week als ik in bed ligt een drukkend / trekkend gevoel bij mn maag! En mijn darmen lijken wel als ik plat lig in bed een dans te houden!

Ik vraag me echt af is dit de overgang???

Groetjes eefje

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Hallo dames

Nou heb de uitslag van het bloedprikken en alleen m'n ontstekingswaarde was licht verhoogd..maar vond de arts niks ernstigs (wat ik dus wel gelijk als ernstig beschouw maar ja de arts benadrukte dat het niks is) (maar waarom dan zeggen?) Verder weer ineens veel last van maagpijn en drukkend gevoel onder m'n ribben ...heb het gevoel dat het soms ook in de periode is wanneer ik "eigenlijk" ongesteld moest worden maar dus niet word. Afgelopen twee weken ging het eigenlijk best goed en nu ineens is alles er weer! Zou die ontstekingswaarde daar ook mee kunnen samen hangen!? Pfff zondag dus op vakantie...nog zoveel te doen en zo weinig energie....ik zou wel willen genieten vd voorpret maar alle angsten staan in de weg...

En ja Eefje heel herkenbaar...ook pas een MRI gehad en niks aan de hand!, (gelukkig) maar heel frustrerend dat er zoveel klachten zijn die artsen niet eens zien of erkennen maar wel degelijk v de overgang kunnen komen! Denk er soms aan om een fysieke groep op te richten zodat je kunt kletsen en elkaar in de ogen kunt kijken en het leed kunt delen....dat helpt vaak al zoveel!

Pris

Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Conny1966 »

Hallo Pris,

Nou daar kan ik dus op het moment ook helemaal niet tegen, ik zoek overal wat achter, word doodmoe van mezelf.
Ik zou me dus ook weer enorme zorgen maken, terwijl de arts benadrukt dat het niks is. Maar tijdens de overgang ben ik zo hypergevoelig dat ik overal leeuwen en beren op de weg zie. Ik kreeg gisteren ook de uitslag van mijn bloed dat was goed, nu wacht ik nog op de uitslag van echo, ik probeer er maar niet over na te denken. En als die uitslag goed is komt er weer wel iets anders om me druk over te maken. Waardeloos vind ik dat, noit meer onbezorgd kunnen genieten.

Eefje,

Ik geloof onderhand dat je alles van de overgang kunt krijgen. Ik heb ook al 3 weken last van mijn maag, buik, alle spieren daar om heen.
Opgeblazen gevoel, rommelende darmen, pijn scheut hier en steken daar, geen of weinig eetlust, harstikke onrustig, band om mijn borsten of middenrif strak gespannen, als ik ga zitten drukt het in elkaar en doet alles zeer, links onder mijn borst of ribben een strak gevoel, soms heel die ribbenboog, en vanmorgen weer last van mijn spieren die aan het borstbeen zitten. En dan maar proberen te denken dat je niets bijzonders hebt als je al die klachten tegelijk voelt, nou momenteel voel ik me een wrak.
Sterkte met alle klachten hoor,

Groetjes Conny

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Lientje22 »

Beste dames,

Ik herken al jullie klachten van rommelende darmen, buikpijn, opgezet gevoel, misselijk etc..
Ik reageerde ook ineens zo overgevoelig op melk producten, kreeg erge diarree. En van broodproducten werd ik na een uur erg misselijk
Deze klachten kreeg ik zeker 4 jaar geleden. Ik heb toen ik 42 jaar was een colonscopie ( darm) en gastroscopie( maag) ondergaan.
Dit ook n.a.v. mijn lage hb. Dus maakte me toch wel wat ongerust en angstig van wat heb ik? Gelukkig kwam er niets uit het onderzoek. Ik weet nog dat de internist aangaf dat ik dan wel ws veel stress in mijn leven zou hebben en aan me zelf moest werken. Ik zie me nog mijn klachten vertellen naast de buikklachten, vertelde ik ook dat ik soms van die zwabberbenen, onrustig gevoel, kreeg etc kreeg. Achteraf overgangsklachten
Wat ze niet aangaf dat deze klachten weleens bij de overgang konden horen. En hoe kwam ik dan ineens aan die voedingsintolerantie?
Daar wist ze geen antwoord op. Ik zou het me wel inbeelden, tegenwoordig is het een rage gaf ze aan.
Ik ging met een onbegrepen gevoel weg bij haar dat weet ik nog wel.
Toen ik op deze site terecht kwam ging ik veel herkennen van al mijn klachten.

Wilde even reageren op jullie berichten omdat jullie ook aangeven dat het zo frustrerend is en dat zoveel artsen deze klachten niet zien en/of herkennen. En ze toch regelmatig dames met deze klachten krijgen. Het wordt dan snel op stress en psyche geschoven.
Ja de stress klopt wel, maar de stress is hormonaal omdat door de overgang alles inwendig van slag raakt.
Wat ik me net als jullie afvraag: Waarom is er niet meer herkenning en wetenschap bij artsen/ specialisten???
Al die vrouwen die met klachten komen bij artsen in de leeftijd van de overgang en waar niets uitkomt.

Ik heb nog steeds bij tijden last van de buik en maagklachten, laatste tijd ook zuurbranden Soms weken obstipatie, opgeblazen gevoel in de darmen. Bij tijden heb ik ook dat mij ontlasting ineens okergeel van kleur is. Terwijl mijn eetpatroon niet verandert en na een paar weken is het weer weg.
Gluten en melk vrij eten verminderen voor mij wel de klachten. Ook van zetmeel producten heb ik veel last. Aardappelen verdraag ik ook niet meer.

Fijn dat we met elkaar onze klachten kunnen delen hier op het forum.
En voor de dames die wachten nog op uitslagen. Hoop dat er niets uitkomt. En je geruststelling hier op het forum mag halen.
Al gaan de klachten er helaas niet mee weg.

Lientje

Eefjexx3
Berichten van Eefjexx3
Onderwerpen van Eefjexx3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Eefjexx3 »

‘Fijn’ dames om herkenning te lezen! Ik word er zo moe van. Wil zo graag genieten. Ik denk of hoop eigenlijk dat het ook komt omdat ik vorige maand met de pil ben gestopt. Ik zou nu dus weer menstruatie moeten hebben. Misschien rommelt dat!
Voel me zo ‘beurs’ van binnen.
Krijg nu nog darm onderzoek en dan is echt alles nagekeken!
Acceptatie moet dan beginnen dat ik gezond ben en dat dit bij me leeftijd hoort. Heel lastig allemaal!

Eefje

Eefjexx3
Berichten van Eefjexx3
Onderwerpen van Eefjexx3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Eefjexx3 »

Hi pris!

Ik hoop dat je een beetje kan gaan genieten van je vak! Kan heel makkelijk zeggen laat het een beetje los maar snap dat dat ook heel lastig kan zijn!

Eefje

SusanL
Berichten van SusanL
Onderwerpen van SusanL
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door SusanL »

Dag dames

Het is op het forum al meerdere keren geschreven: op vakantie gaan is niet altijd een goed idee! Maar we blijven maar gaan met zn allen, we blijven maar aan het plaatje voldoen. Vakantie moet je willen, vakantie hoor je leuk te vinden, we moeten ons aanpassen aan onze omgeving want we kunnen toch moeilijk hen hun vakantie ontnemen enz enz.

Dat die omgeving zich weigert aan ons aan te passen vergeten we maar even gemakshalve.

Waar zou toch het gezegde vandaan komen 'het ligt me zwaar op de maag'.....of 'het grijpt me naar de keel'.....

Misschien een idee om eens te onderzoeken wat dat 'het' is?
'Het' zou zomaar de vakantie kunnen zijn, of het op andere manier aanpassen aan onze omgeving.
Wellicht een eyeopener om er eens anders naar te kijken?

Susan

Avisre
Berichten van Avisre
Onderwerpen van Avisre
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Avisre »

Goedemiddag dames,

wat fijn dat ik lees dat er meer dames zijn die de “ vage” klachten onder het borstbeen hebben of een opgeblazen gevoel in de maag, misselijkheid (vooral als je net in bed ligt en het gevoel vanuit je tenen omhoog kruipt en je niet weet hoe je zal gaan liggen om te voorkomen dat het gevoel, het vage, weer bekruipt. Op dit moment heb ik weinig eetlust en maak me toch een beetje zorgen. Ben ook bij de huisarts geweest, heel lastig want ga maar iets vaags uitleggen. eerst een onderzoek van de ontlasting gehad, wellicht een bacterie in de maag die de klachten zouden kunnen veroorzaken, maar test was goed. Toen een echo, geen bijzonderheden. Ik had ergens gelezen dat Iberogast klachten zouden kunnen verhelpen dus daar ben ik mee gestart, zo’ n 3 dagen, misschien wil ik wel te snel resultaat maar het opgeblazen gevoel zit er nog of ben ik teveel gefocust. Ik probeer nu uit jullie verhalen herkenning en geruststelling te vinden.

Avisre

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Lientje22 »

Beste Susan,

Had ik deze wijsheid over op vakantie gaan, maar 2 jaar geleden geweten. Nog onwetend van de overgang. Al lang van te voren een vakantie geboekt.
Eigenlijk kon ik toen de vakantie aanbrak niet, voelde aan dit gaat niet lukken. Maar door nog voor mijn gezin te denken, dat ik hun plezier zou ontnemen en iedereen zei dat het goed voor mij zou zijn. Toch gegaan .... met alle gevolgen van dien.
Nu inmiddels tot veel andere inzichten gekomen. Gelukkig maar..
Vakantie voorlopig niet voor mij. Toch willen mijn kinderen best nog wel een weekje weg. Mijn man hoopt met hun een weekje weg te gaan.
Dat gun ik ze ook. Misschien kan ik wel jaren niet op vakantie? En misschien wil ik het ook wel nooit meer.
Toch gaan er dan wel verschillende emoties in mij om hoor. Blij dat hun kunnen gaan en mijn man dit kan doen met de kinderen. Voor mij de beste keus op deze manier. Aan de andere kant verdrietig voelen dat ik niet mee kan. En geen schuldgevoel moeten hebben en denken wat zullen de mensen er wel niet van denken. Ik wou dat ik al zo krachtig en sterk als jou was.

Hoe is het met jezelf Suzan? Ben je al door de overgang heen?

Lientje

Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Claire »

Ach Lientje,

Wat rot dat je niet mee kunt op vakantie en wat sterk van je dat je dat hebt aangegeven. Fijn dat jou man het dan oppakt zonder jou. Dat is hier nog weleens lastig geweest. Nu gaat dat gelukkig goed, als ik zeg dat het niet gaat.

Neemt niet weg dat je dan niet mee kunt gaan. Ik heb er zelf wat tranen om gelaten, omdat ik wel wilde maar niet kon.

Nu ik in een mindere fase zit en weet dat het door de hormonen komt, probeer ik mij er soms toch toe te zetten. Eigenlijk met de hoop dat het wel zal (over) gaan. Soms krijg ik het dubbel hard terug en soms kabbelt het voort en lukt het me met hangen en wurgen er toch bij te zijn. Doe dit alleen wanneer ik het zelf wil en ook alleen voor mijzelf en mijn direct naaste lieverds. Soms kan het echt niet; het zij dan zo.

Wens je veel rust en een spoedige hormoonbalans.

Groetjes,
Claire

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Lientje22 »

Beste Claire,

De ene keer kan ik het beter accepteren als de andere keer. Je wilt zo graag , maar het gaat niet.
Laat ook bij tijden menig traan er om hoor.

Dat zou geweldig zijn meer hormoonbalans.. Jij ook toegewenst.


Groetjes Lientje

Ljvdb
Berichten van Ljvdb
Onderwerpen van Ljvdb
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Ljvdb »

Beste Pris,

Heel herkenbaar, zoek in dit forum maar eens op mijn berichten, dan is het alsof je je eigen verhaal leest, ik hoop dat dit je je een beetje gerust stelt. Ik ben zelf nu bij a 5 jaar verder (nu 48 bijna) en al helemaal helemaal door de malle molen geweest, recent ook nog uitgebreid cardiologisch onderzoek, is allemaal niets uitgekomen. Heb het band gevoel nog steeds en ook af en toe dat beurse drukkende volle gevoel. Lijkt dus echt hormonaal, alhoewel ik mij na bij a 5 jaar of steeds ook af kan vragen waardoor het toch in vredesnaam wordt veroorzaakt :roll: ... laat je nog even weten of er uit het mld onderzoek iets is gekomen, dat is bij mij zo’ n beetje enige wat niet onderzocht is :o .

Dit forum heeft mij regelmatig gerust gesteld bij de veelvoud aan klachten die ik ervaar.
Gr Janny

Eefjexx3
Berichten van Eefjexx3
Onderwerpen van Eefjexx3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Eefjexx3 »

Beste Janny,

Echt jouw verhaal lijkt zo op mijn verhaal! Die rechterkant maakt mij zo onzeker. Een drukkende beurse pijn onder mn rechter borst. Ben zo bang voor mijn lever! Ondanks bloed echo en zelfs mri scan blijf ik zo onzeker en kan haast niet geloven dat het allemaal door de overgang komt.
Eind april met de pil gestopt en ik denk vol gas in de overgang gekomen.
Dit weekend alleen maar kunnen huilen en echt flink huilen! Mensen vragen waarom? Je wordt oma hebt mooi gezin krijgt over twee weken een nw huis! Ja waarom??? Ik zou hier ook zo graag een antw op krijgen!
Zijn dit die %%$$ hormonen?
Kon ik ook maar vertrouwen in de uitslag van de mri scan krijgen.

Maakt me zo verdrietig allemaal!

Gr eefje

Ljvdb
Berichten van Ljvdb
Onderwerpen van Ljvdb
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Ljvdb »

Beste Pris,

Om er nog even op terug te komen en wat hopelijk voor jou ook als geruststelling werkt. Als ik al zo lang (bijna 5 jaar nu) deze klachten heb, die sterk wisselend zijn en er is al zoveel onderzocht dan kan het toch niets ernstigs zijn lijkt mij. Juist ook omdat het zo wisselend is denk ik dat het hormonaal moet zijn anders was het er wel altijd net zo erg. Daar houd ik mij nu echt aan vast, zeker ook door de veelvoud aan klachten die komen en weer gaan (alleen die middenrif klachten blijven) kan het niet anders dan de overgang zijn. Ik heb ook echt nog mijn momenten dat ik denk... dit moet iets ernstigs zijn, maar als het dan de volgende dag weer ‘houdbaarder’ is overtuig ik mij er zelf weer van dat het de hormonen zijn.

Is er bij jou nog iets uit het mld onderzoek gekomen ? En hoe is je vakantie gegaan?

Gr Janny

Eefjexx3
Berichten van Eefjexx3
Onderwerpen van Eefjexx3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Eefjexx3 »

Hallo dames

Dat heb ik ook hoor bedoel ben helemaal onderzocht mld en ene dag nergens last van en andere dag weer wel. Maar als het toch iets ernstig zou zijn zou je toch iedere dag last moeten hebben!

Eefje

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Eefjexx3 schreef:
za 01 jun 2019 07:56
Ik hoop dat je een beetje kan gaan genieten van je vak! Kan heel makkelijk zeggen laat het een beetje los maar snap dat dat ook heel lastig kan zijn!
Hoi Eefje

Nou de vakantie heeft weinig goeds gedaan helaas, kon de ontspanning niet vinden en heb veel gehuild uit pure frustratie. Niet alle dagen gelukkig maar wel een heel ander gevoel dan voorheen. Wel lekker gegeten en iets meer gedronken dan normaal en bij thuiskomst kwamen de zorgen alweer boven.
Sinds een week erg veel last v m'n slokdarm eigenlijk precies in het kuiltje aan het einde van je nek alsof daar een prop zit en voelt van binnen alsof het brand...ik denk gelijk weer aan slokdarm kanker pfff dat is het enige waar ik in Oostenrijk minder last van had...door de afleiding kun je minder malen...maar nu ik dit weer voel en ook al 2 weken echt doodmoe ben (terwijl ik net vakantie heb gehad ) komen de enge gedachtes weer terug. Ik ga nog maar niet gelijk naar de huisarts hij ziet me alweer aankomen.

Groet, Pris

Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Conny1966 »

Hallo Pris,

Jammer dat je niet zo hebt kunnen genieten van je vakantie, ik snap je verdriet daarover helemaal. Ik heb dat vaak ook als het dan lekker weer is en we zijn met zijn alle thuis en ik voel me dan alleen maar onrustig en ellendig, terwijl ik zo graag wil genieten met mijn gezin. Zelf samen een kopje koffie drinken in de tuin is dan niks aan. Maar ja je doet er niks aan.
En dat vreselijk, gekmakende maken heb ik ook heel erg ( en al uitgebreid beschreven in mijn eigen topic over enorme terugval) ik heb dan constant bevestiging nodig dat ik niks ernstigs heb, word er zo moedeloos van. Uiteindelijk draait het na weken of maanden getob meestal toch weer uit op een onderzoek omdat ik het anders nooit meer van me af kan zetten. Daar wordt je toch gek van?
Die slokdarmklachten heb ik ( nog) niet, maar ik zie het hier zoveel voorbijkomen .
Ii vind het gewoonweg bizar welke klachten ik en jullie al heb gehad of nog heb door de overgang, als ik alles op een rijtje zet en aan de huisarts laat zien dan word ik minstens ergens opgenomen denk ik.

Nou hopelijk kom je thuis een beetje tot rust en voel je je weer lekkerder in je vel.

Groetjes Conny

Eefjexx3
Berichten van Eefjexx3
Onderwerpen van Eefjexx3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Eefjexx3 »

Oh Pris lijkt net of ik mijn eigen verhaal lees!

En in Conny herken ik ook zo veel! Als je weet wat ik in drie mnd heb gehad aan onderzoeken. Slokdarm, maag, blaas, darmen, hart, bloed. Ik ben mijn huisarts eeg dankbaar! Heb zelf ook nog scan gedaan.
En nog heb ik de stress waar komen die klachten vandaan. Blijf die druk onder mn rechter borst houden. Was gister ook nog bij maag lever darm specialist en zij zei wel spastische darm. Ze kon ook voelen dat heel mijn buik vol met ontlasting zat en lucht.
En Pris slokdarm is ook zo herkenbaar. Ik had dat ook een dichte keel geen eetlust gevoel dat eten niet wou zakken. Vandaar onderzoek maag slokdarm.
En die onrust en huilen. Vorige week kwam het uit mn tenen zo verdrietig was ik. Zou zo graag weer eens een dag zorgeloos door het leven willen gaan en voor 100% in mijn lichaam willen vertrouwen!

Gr eefje

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Pris112 »

Dank je Eefje en Conny

Ja je wordt er zo verdrietig van je durft niet meer naar de dokter omdat hij wel zal denken...ondanks dat ik echt een fijne begrijpende dokter heb..maar omdat ik voor de vakantie een licht verhogende ontstekingswaarde had en nu dan die slokdarm klachten en zelfs door de vakantie geen kilo ben aangekomen gaan mijn zorg antennes weer omhoog.... uiteindelijk zal ik toch weer naar huisarts gaan omdat je net wat je zegt blijft lopen met die angst en ook dat is niks! Ook het zo moe zijn wat er dan bijkomt allemaal dingen die je met K ook vaak hebt...oh ik zou me zo fijn voelen als ik een dag gewoon zorgeloos kon zijn...en als ik nu maar duidelijkheid had dat het inderdaad de overgang is maar ja al die klachten dan denk ik er zal vast wel iets anders verkeerds tussen zitten pfff de overgang en hypochonder zijn geen goede combi

Pris

Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Conny1966 »

Enorm herkenbaar Pris,
Ik kan mezelf ook compleet over mijn toeren maken met gedachten. Alles, maar dan ook werkelijk alles kan ik linken aan de vreselijkste ziektes en aandoeningen. Ik word zo moe van mezelf. Maar ja ik heb ook gewoon heel veel en best wel heftige lichamelijke klachten, en ik vind het knap dat iemand dan kan denken dat het alleen de overgang is. Natuurlijk veroorzaakt die hele overgang een enorm scala aan klachten, maar je kunt tenslotte ook gewoon een aandoening krijgen al dan niet ernstig. Ik ken voldoende vrouwen van mijn leeftijd die ook werkelijk iets lichamelijks hebben.
Daarom krijg ik pas rust als ik iets heb kunnen uitsluiten vaak d.m.v. een onderzoek net zoals zovelen hier.
Ja ik wou ook dat het anders was, maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar. En op een gegeven moment kan ik sommige klachten wel accepteren omdat ze bv steeds terugkomen en weer weggaan of rondom mijn cyclus zitten, of omdat heel veel vrouwen hier vergelijkbare klachten hebben.
Alleen dat gedoe in mijn buik daar word ik steeds weer onrustig over.
Ik heb gelukkig wel een hele fijne arts, die heel bereidwillig is, maar ik denk ook wel eens hij zal wel denken. Maar ja het is niet zo dat ik voor mijn plezier ga.
Ik heb nu 5 jaar merkbare overgangsklachten, ik menstrueer nog steeds maandelijks en heb dus geen idee wanneer het ooit eens zal minderen, want dat het helemaal stopt met klachten dat denk ik eigenlijk niet, zal wel milder worden dat geloof ik wel.
Wat ik wel jammer vind is dat er weinig goede en eerlijke voorlichting is over wat de overgang te weeg kan brengen, want als ik te voren meer dingen had geweten dan was ik over een aantal dingen minder angstig en paniekerig geweest.
Gelukkig hebben we deze site.
Ik wens je veel sterkte en hoop dat het snel wat rustiger wordt in je hoofd en je lijf,

Fijn weekend, Conny

Mo
Berichten van Mo
Onderwerpen van Mo
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Opgeblazen maag of darmen?

Bericht door Mo »

Hallo dames

Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben of was met deze problemen van opgeblazen maag, gasvorming, hartkloppingen. Ik heb geen last van maagzuur.
Ik moet heel veel boeren. Gelukkig eigenlijk want sinds ik mijn maag kan ontluchten heb ik veel minder last dat mijn maag tegen mijn hart drukt en mijn hartkloppingen zijn flink verminderd.
Daarbij voel ik me dan ook minder opgeblazen, en het boeren geeft verlichting. Maar ja de hele dag ontluchten is ook vervelend!! :shock:
Waar ik wel achter ben gekomen is dat vet eten en bepaalde voeding het verergeren.
Als ik gewoon heel weinig eet op een dag en heel weinig vet of koolhydraten, dan gaat het beter, maar ja dan val je af.. wat ook niet altijd gewenst is.

Nu heb ik al veel gelezen en geprobeerd, en waar ik baat bij heb is als ik "verteringsenzymen" neem.
Ik denk dat als we in de overgang zitten of ouder worden we toch tragere darmen krijgen en wellicht hebben we ook minder aanmaak van gal en verteringsenzymen die de maag en pancreas aanmaken?
Door deze als supplementen te nemen heb ik stukken minder last van een opgeblazen gevoel en voel ik me ook stukken beter en heb ik veel meer eetlust en kan ik vrijer ademen omdat mijn maag minder in de weg zit.

In elk geval iedereen heel veel sterkte iedereen met die door de doktoren onherkenbare of onverklaarbare klachten!!

Mo

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht