Spierklacht vraagje

Spier- en gewrichtspijn en andere verschijnselen van het bewegingsapparaat, zoals trillingen, stijfheid e.d.
Ook andere verschijnselen die je ledematen betreffen kun je op dit forum kwijt
Iris69
Berichten van Iris69
Onderwerpen van Iris69
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Spierklacht vraagje

Bericht door Iris69 » zo 03 apr 2016 12:01

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over spierklachten. Ik heb al gezocht op het forum en kan er wel redelijk wat over vinden maar wat mij in die stukjes opvalt is dat het (voornamelijk) vrouwen lijken te zijn die al in de postmenopauze zitten.

Ik heb nu sinds dit jaar steeds meer last van stijve spieren en spierpijn. Met name bij opstaan maar ook als ik iets langer heb gezeten of als ik iets te veel heb gedaan (wat ik eerder nog zonder problemen kon). Ik zit nu nog in de premenopauze want ik menstrueer nog wel al is dit ook sinds dit jaar onregelmatiger dan het jaar ervoor.

Mijn vraag is of er dus ook vrouwen zijn die net als ik nog pre zijn en ook al last hebben van hun spieren of dat dit echt iets zou moeten zijn van de post.

Groetjes,
IrisPuck65
Berichten van Puck65
Onderwerpen van Puck65
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Puck65 » zo 03 apr 2016 18:47

Hallo Iris,

Ik zit ook in de premenopauze, ben nog wel elke maand gewoon ongesteld maar niet meer vast na 28 dagen. Ik heb echt zoveel last van spierpijn, al jarenlang eigenlijk. Als ik een tijdje gezeten heb kan ik soms echt bijna niet meer in de benen komen, zo stijf en pijnlijk! Ook mijn armen omhoog doen om bijvoorbeeld de was op te hangen is een hele klus,. Nu van de ene op de andere dag zoveel last van mijn onderrug...waardeloos. Ik vertrouw er maar op dat het gewoon ook weer overgaat, zoals de meeste dingen.

Sterkte en groetjes, Puck.

Amavel81
Berichten van Amavel81
Onderwerpen van Amavel81
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 37

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Amavel81 » zo 03 apr 2016 22:01

Hallo,

bij mij is alle ellende begonnen met spierkracht zoals vermoeide spieren, snelle verzuring en heel snel spierpijnen. Ik wist toen eigenlijk niet dat ik al met de overgang bezig was want ik was nog aan de pil en ik was pas 27 jr dus dan denk je daar net aan. Nu aantal jaren verder heb ik wel veel last van mijn schouder gewrichten maar de klachten die ik net beschreef zijn een stuk minder, ik denk dat de overgang zich bij iedereen anders openbaar ongeacht in welke fase je zit.

groet, Amavel

Iris69
Berichten van Iris69
Onderwerpen van Iris69
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Iris69 » ma 04 apr 2016 08:53

Hoi Puck en Amavel,

Bedankt voor de reactie!

Het scheelt in onrust bij mezelf als ik hoor/lees dat er meer vrouwen zijn die in de premenopauze ook al snel last hebben van hun spieren.
Ik gebruik wel Magnesium maar voor mijn spierklachten helpt het niet veel..denk ik tenminste. Misschien zou het wel erger zijn als ik het niet gebruikte! :S Ik heb toch al sneller last van stijve en pijnlijkere spieren de laatste tijd. Zelf boodschappen doen en sjouwen met tassen kan al spierpijn veroorzaken..
Dacht eerst dat het lag aan te weinig schildklierhormonen (Ben schildklierpatiënt) Maar mijn laatste bloeduitslagen zagen er toch redelijk uit!

Vannacht slecht geslapen want mijn lijf voelde aan alsof ik griep ging krijgen. Ik had het eerst ook erg koud in bed en toen ineens sloeg dat om naar heel heet! En ook nog eens lichte hartkloppingen waardoor mijn nachtrust erg slecht was. Heb zo'n beetje de hele nacht liggen zweten!
Vanmorgen was het weer een heel stuk minder. Nog wel last van een pijnlijke onderrug maar dat kan ik verklaren. Straks maar even in een warm bad..wie weet helpt dit iets.

Groetjes!
Iris

Shania
Berichten van Shania
Onderwerpen van Shania
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd NU: 48

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Shania » do 14 apr 2016 01:27

Iris en de andere dames;

Wat ben ik "blij" dat dit onderwerp ineens opduikt! Na wekenlang hier niet te hebben gelezen werd ik gek vanavond! Van de kou terwijl het prachtig lente-weer was. Eenmaal in bed smoorheet en mijn hart begon te bonzen als een idioot!
Toen moest ik weer denken aan die rot-hormonen en ja hoor: Jullie hebben het ook! Dat schept enige geruststelling moet ik zeggen. Als ik naar bed ga ben ik soms moe genoeg, maar eenmaal liggend begint het malen in mijn hoofd.
Ik hoop van harte dat deze ellende, ja, ook die spierpijnen die ik kreeg rond mijn 35e, verdwijnt. Maar ik denk niet dat het helemaal weg gaat.Hoe komt het toch dat je als vrouw zo ontzettend veel klachten krijgt door die hormonen? En waarom is er zo weinig over bekend? Ik heb zin om daar eens goed in te duiken zodat we allemaal meer te weten komen over het hoe en waarom en met name wat te doen? Het schijnt namelijk dat niets helpt.

Ik weet dat dit forum bedoeld is om klachten uit te wisselen, maar een oplossing is het voor mij niet.
Ik kan echt niet meer functioneren daar ik net als jullie zoveel andere ellende erbij heb gekregen: Nergens zin in, alles is teveel, somber voelen, hevige spierpijnen in met name mijn romp en de zijkanten van mijn lichaam, nek en rug klachten, duizeligheid en benauwdheid. Onderzoeken wijzen nooit iets uit! Jemig, dat kan toch niet? Dat een dokter zelf niet op het idee komt om mij te vertellen dat dit pre-overgangsklachten zijn! Ik word daar moedeloos van, en jullie wellicht ook. Kan dan niemand ons hier een beetje opbeuren? Dit is dus eigenlijk een klaag-forum, en ik weet niet of we elkaar hier mee helpen eigenlijk! Sorry dus voor mijn schrijven. Ik heb ook geregeld opbeurende dingen geschreven aan diverse dames hoor! Maar nu zit ik er helemaal doorheen. En net nu mijn ouders op mij rekenen daar ik ze naar diverse klinieken moet rijden voor operaties. Vandaag in de stress op de autobaan enz... Ik ga geraniums kopen en erachter zitten, wachten tot het over gaat! Met mijn 46 jaar, bah!!!

Shania

Pucky
Berichten van Pucky
Onderwerpen van Pucky
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 47

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Pucky » za 16 apr 2016 09:27

Hoi dames,

Hier ook heel veel herkenning voor wat betreft de spier en gewrichtsklachten!! Zit ook nog in de premenopauze. Mijn huisarts heeft mij ook nog nooit, in het afgelopen anderhalf jaar, gewezen op het feit dat het misschien klachten kunnen zijn die bij de premenopauze horen. Nu anderhalf jaar verder en na veel lezen op dit forum, durf ik voorzichtig te zeggen dat het door de hormonen komt maar er zijn nog steeds dagen dat ik denk, 'dit kan toch niet door de premenopauze komen'....zoveel pijn en vermoeidheid... en dan ben ik toch bang dat ik wat ernstigers hebt. Ik zet mij dan zo snel als het kan over deze gedachten heen en accepteer het maar want er is weinig anders aan te doen.
Mijn huisarts zei, ga maar aan de pil dan weet je of de klachten van de premenopauze zijn, zodra deze verdwijnen. .....lekker kort door de bocht dus!! Heb het ook niet gedaan want het schijnt dat de opvliegers/hitteaanvallen wel wat minder worden, maar dat vind ik wel de minst erge klachten, en de spier en gewrichtsklachten blijven.

Nou, ik hoop dat er weer wat vrouwen een soort van 'rust' vinden in onze verhalen, ik vind het erg 'fijn' om te lezen.

Groetjes,
Pucky

Lunar
Berichten van Lunar
Onderwerpen van Lunar
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Lunar » ma 23 mei 2016 13:38

Hoi dames,

Ik heb sinds 4 jaar mega spier en gewrichtsklachten. Onderzocht : 'ze' weten het niet! Premenopauze nog..
Ook geen huisarts of specialist die ooit overgang opperde. De overgangsconsulent komt ook niet met veel info hierover.
Als ik hier de afgelopen jaren niet had kunnen lezen was ik er nog veel ongeruster over geraakt.

Lunar

Babsi
Berichten van Babsi
Onderwerpen van Babsi
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd NU: 55

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Babsi » za 28 mei 2016 13:04

Hoi,

Hoe voelt bij jullie de spierpijn?
Is het pijnlijk als je je spieren aanspant, maar zonder aanspannen heb je er geen last van.
Dus net alsof je flink hebt gesport en daarna spierpijn hebt.
Of is het een zeurderig gevoel dat er continue is zonder dat je ook maar een spiertje aanspant.

groetjes Babsi

Miracle
Berichten van Miracle
Onderwerpen van Miracle
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 47

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Miracle » ma 20 jun 2016 18:27

Hallo dames,

Bij voelt het alsof er een trein over me heen is gereden...
Spierpijn in de nek, schouders, hoofd, boven lichaam, zij kanten en af en toe in de buik. Net alsof ik bekneld zit.
Moedeloos word ik ervan. Zo zit het er en zo verdwijnt het ook weer.
Ik word door artsen niet meer serieus genomen...
Lachen het maar weg, ach het is stress en overgangsklachten is niet echt hun expertise...ja hoor krijg ik net een opvlieger.... ja u bent te zwaar moet meer bewegen...ja nog meer met die pijnlijke spieren loop verdubbelt je al 3x per dag 45 minuten met de hond. Fietsen, de hele dag rommel opruimen, huis poetsen (ons huis staat te koop dus dagelijks bijhouden) Blijkbaar nog te weinig :evil:
Wilt u dan maar spierverslappers of iets tegen uw depressie? Ik zei depressie? Ik kom voor mijn spieren?
Nee ik dacht het niet want anders wordt ik nog zwaarder he aangezien ik direct groei van medicijnen. :S
Nou dan maar kalm aan doen en met 14 dagen weer komen... :lol:
Ongelofelijk hoe ik de deur uitgewerkt word als ze me geen pillen kunnen voorschrijven.
Maar goed ik heb ook nog steeds geen oplossing voor mijn pijnlijke spieren....

Groetjes Miracle

Frida
Berichten van Frida
Onderwerpen van Frida
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 55

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Frida » di 28 jun 2016 11:53

Dag allemaal,

Jullie verhalen over gewrichtspijn, spierpijn en tintelingen zijn ontzettend herkenbaar en geven troost, al klinkt dat misschien raar. In welke fase van de overgang ik zit weet ik niet, want ik ben pas drie maanden geleden met de pil gestopt en toen - klapbam - in de overgang beland. Die opvliegers, ach, dat gaat wel, maar die gewrichtspijn is een drama. Heel onvoorspelbaar en pijnstillers helpen maar matig. Eigenlijk heb ik maar 1 grote vraag: gaat dit ooit over??? Want ik moet er (op mijn 52ste) niet aan denken om voortaan elke dag met stijve spieren op te staan en/of een hele dag met een been met spierpijn te moeten fungeren - met alle humeur-gevolgen van dien.

Bedankt & sterkte!
Frida

Annetje28
Berichten van Annetje28
Onderwerpen van Annetje28
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 55

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Annetje28 » wo 29 jun 2016 14:37

Hallo allemaal,

Heel herkenbare klachten. Ben aan mn voet geopereerd en dacht dat het kwam doordat ik scheef liep maar heb ook veel pijn in mn handen en word daar 's nachts ook wakker van. Alles doet echt pijn. Mijn menstruatie is al opgehouden in september vorig jaar en niet meer teruggekomen gelukkig.
Slik best veel pijnstillers omdat ik nog niet volop kan en mag bewegen. Erg irritant.
K ga er vanuit dat het minder word....
Duimen maar..... :shock: :)

Annetje

Pucky
Berichten van Pucky
Onderwerpen van Pucky
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 47

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Pucky » do 30 jun 2016 10:33

Hallo allemaal,

Hier ook ontzettend last ven die spieren en gewrichten. Vooral ter hoogte van nek, schouders en longen en ook onderrug. Ben soms ook echt bang dat ik iets aan mn longen heb of zo. Gisteren avond kreeg ik echt van die enorme pijn scheuten op die plek ter hoogte van longen, herkent iemand dit ook?
En bekruipt jullie ook wel eens dat gevoel dat er meer aan de hand is in je lijf dan alleen de premenopauze? pfff....moet er niet aan denken maar klopt het dat je ook minder 'beschermd' raakt in de premenopauze tegen allerlei aandoeningen?
Krijg bij de huisarts ook geen echte antwoorden op mijn vragen.

Groetjes,
Pucky

.....o ja en ik ben ook al geregeld naar de fysiotherapie geweest maar dat helpt ook niet echt om wat verlichting te krijgen in de klachten dus daar ben ik maar weer mee gestopt.

Madu
Berichten van Madu
Onderwerpen van Madu
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Madu » do 30 jun 2016 10:57

Hallo dames,

Hier ook al jaren hoor. Ben ik toch gevoelig voor al heel mijn leven maar de laatste jaren is het echt vreselijk. Nu ja, de laatste tijd gaat het juist net ietsje beter.(durf ik dit te schrijven :o ) Ook echt gewrichtsontstekingen, stijve vingers, zere heup, na het zitten sta ik op alsof ik zo afgevoerd kan worden ;) .

Ik probeer iedere ochtend oefeningen te doen en te blijven wandelen. Want zitten maakt het niet beter iig.

Sterkte ermee
Madu

Artesia
Berichten van Artesia
Onderwerpen van Artesia
Menopauzejaar: Overgang door ingreep
Leeftijd NU: 59

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Artesia » zo 03 jul 2016 17:10

Hallo dames

Ik had ook altijd vreselijke spierpijnen, vooral in mijn benen.
Omdat ik niet meer zo geloof in het gepreek van dokters heb ik wat zitten googelen en ik kwam zo op vitamine C tekort uit.
En van vitamine C tekort kun je dus serieuze spierpijnen krijgen.
Ik neem nu 1500 mg vitamine C per dag sinds donderdag en het verschil in pijn is al goed merkbaar. De pijn is veel minder.
Alleen ' s morgens ben ik nog zo stijf als een hark.

Artesia

Frida
Berichten van Frida
Onderwerpen van Frida
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 55

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Frida » zo 24 jul 2016 16:09

Ha allemaal,

Sinds ik eind juni mijn berichtje postte, ben ik, na een bezoek aan de huisarts, begonnen met 1 pijnstiller per dag (voor het slapen gaan) en 2 paracetamol (na het opstaan). En het helpt! Ik voel nu vrijwel nooit meer spier- of gewrichtspijn. Ik heb al twee keer uitgeprobeerd wat er gebeurt als ik die pillen niet slik, maar daar heb ik dan al snel spijt van. Dus slik ik dapper door. Beter drie pilletjes per dag dan die spier- en gewrichtspijn waarvan ik mij 80 ga voelen en onzeker word (en chagrijnig). Volgens de huisarts moet ik af en toe eens proberen of ik al zonder kan. En volgens hem gaan overgangsklachten - de naam zegt het al - altijd over, zo niet, dan is er iets anders aan de hand. Hij zei er alleen niet bij wanneer ze over gaan :shock:
Veel sterkte allemaal!

Frida

Kaatje3005
Berichten van Kaatje3005
Onderwerpen van Kaatje3005
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Kaatje3005 » wo 27 jul 2016 22:04

Hallo

Wat fijn dat het het je helpt!
Ik voel me ook regelmatig alsof er een trein over me heen is gereden. Ik gebruik er ook paracetamol voor. En wat ik echt heerlijk vind is in bad gaan en naar de sauna! Zo fijn om je te wikkelen in de warmte.

Groet, Karin

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Friesje » do 28 jul 2016 16:19

Hallo dames,

Ik heb de laatste maanden enorm last van spierpijn/stijfheid en kramp. Nagenoeg overal. Het begon na een weekje vakantie waarin we veel hebben gelopen. Na thuiskomst schoot de kramp spontaan in mijn voet (bovenop)waarna ik een week amper heb kunnen lopen. Sindsdien ben ik stijf over mijn hele lijf.
Spierklachten zoals velen hier helaas ervaren.
Wat ik wel raar vind is dat ik naast het feit dat ook mijn vingers de hele dag stijf aanvoelen, mijn pink een eigen leven leidt.... Beetje lastig uitleggen maar hij zit me letterlijk voortdurend in de weg en beweegt anders dan mijn andere vingers. Hij voelt dus stijf en soms wat pijnlijk maar ik zie er verder niks aan. Hij is niet rood/dik/opgezet (dat zijn mijn andere vingers trouwens ook niet, het voelt alleen maar zo....)
Hij wil ook niet meer soepel buigen, maar slechts met een soort knikje.
Zijn er hier dames die dit ook zo ervaren?

Daarnaast heb ik de laatste dagen vooral avonds weer kramp onder een van mijn voeten. Dit houdt rustig een uur of 4 aan....
Is dit ook herkenbaar? Dat het zo lang aanhoudt??
O en sinds gisteren een soort van spierpijn/kramp op de borst... Als ik diep inadem of voorover buig dan doet het gemeen zeer. Ik voel het links van het midden, bovenop mijn borst. Maar heb niet het idee dat het van mijn hart komt, maar meer de spieren erboven. Wat moet ik daar nu weer mee??
ZUCHT...!! :evil:

Friese

Wiesje
Berichten van Wiesje
Onderwerpen van Wiesje
Menopauzejaar: 2013
Leeftijd NU: 56

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Wiesje » zo 31 jul 2016 19:54

Hallo Friese.

Ik zit al een paar jaar in de postmemopauze met alle ongemakken van dien. Voor het eerst dat ik nu ook mijn rare knik pink kan plaatsen.
Het was een half jaar geleden dat hij aan zijn knikje begon, dit heeft de pink ongeveer 5 maanden gedaan en nu is het sinds een maand ongeveer weg... Het was voor mij leuk om te lezen dat zelfs dat rare knikje nu een plekje bij het overgang gebeuren kan krijgen....zoals je ziet zit ik inmiddels in een zelfspotfase al waar het de overgang betreft. Maar dat is zeker niet altijd zo geweest....pfff wat is het afzien....maar inmiddels vele jaren later zijn de klachten anders geworden of is het doordat ik er nu anders mee om ga.....of zeg ik dit nu omdat het vandaag best wel goed gaat pfff....morgen praat ik weer anders....maar wel fijn dat ik jou pink herkende...ik wens je heel veel succes met alles...en alle andere vrouwen ook.

Groetjes Wiesje...

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Friesje » ma 01 aug 2016 18:37

Hallo Wiesje,

Wat leuk dat je mijn knikkende pink herkent, niet leuk voor jou, maar... enfin je snapt het wel. Herkenning in deze is altijd fijn, toch?
Ik zit wb de pink pas op 2 maand, maar ik heb nu hoop dat deze gekke klacht uiteindelijk ook vanzelf weer verdwijnt.
Ik heb er soms wel wat pijn aan, had jij dat ook? 's Morgens en 's avonds is het bij het buigen het meest gevoelig.

Ik menstrueer nog 'vrolijk' (nou ja) elke maand en meestal keurig op tijd, dus ik ben nog niet ' zo ver' als jou, maar ik heb hier ergens gelezen dat de spierklachten op kunnen spelen in de periode dat de laatste menstruatie zich aandient. Nou, ik kan niet wachten!
Ik heb nu al een kleine 10 jaar klachten, dus die menstruatie mag er wat mij betreft nu ook wel eens blijven.

Die spierklachten, tjonge, geen peil op te trekken. Gisteren ineens ontzettend last van mijn pols, kon amper een kopje tillen en vandaag is het nog slechts wat gevoelig.
Helaas blijken mijn stijve vingers wat constanter aanwezig...

Jij / jullie ook sterkte met deze rotklachten!
Friesje

Wiesje
Berichten van Wiesje
Onderwerpen van Wiesje
Menopauzejaar: 2013
Leeftijd NU: 56

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Wiesje » di 02 aug 2016 07:16

Friesje

ja soms voelde het of er een ontsteking zat. Maar er was niets aan te zien,alleen dat de vingers wat dik waren.....het leek ook vaak of hij sliep.....maar wel met een knikje. Als ik en vuist maakte en de vingers weer los maakte dan kwam de pink er achteraan en soms moest ik hem helpen met mijn andere hand. want dan was de pink op slot gesprongen.....als het wel goed ging dan knikte hij.....altijd met een vertraging vergeleken met de andere vingers...

Groetjes Wies

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Friesje » di 02 aug 2016 09:12

Hi,

Bedankt voor je reactie. Wat een rare verschijnselen kan die overgang toch met zich meebrengen he! Ik heb nu ik jouw verhaal zo hoor tenminste goede hoop dat het daardoor veroorzaakt kan worden.... Er zijn vervelender verschijnselen (hartverslagen vind ik nog enger...) maar altijd die angst in je achterhoofd dat die spier/gewrichtsklachten geen begin zijn van een enge spierziekte, dat vindt ik erg lastig om mee om te gaan.
Enfin, diep ademhalen.... :roll: ...

groetjes,
Friesje

Mymi
Berichten van Mymi
Onderwerpen van Mymi
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd NU: 54

Re: Spierklacht vraagje

Bericht door Mymi » vr 29 dec 2017 20:04

Hallo dames,

Ik zit me weer eens druk te maken, om hoop, ik niks en hoop hier even geruststelling te vinden.
Ik heb sinds gisteren af en toe een steek in mijn linker long, dan ga ik me weer druk zitten maken van zou er iets met mijn long aan de hand zijn of zou het met de spieren te maken kunnen hebben dat er een spier vervelend doet.
Iemand ervaring hiermee? En zo ja ging het weer over?
Hoop op reactie!

Groetjes Mymi

Plaats reactie