Pagina 1 van 1

Lage rugpijn

Geplaatst: di 23 feb 2016 14:36
door Puck65
Hallo allemaal,

Al diverse malen is er een aandacht aan besteed, maar jeetje, sinds een week heb ik zo'n last van lage rugpijn. Ik kan alles doen, tillen, zitten, liggen, bukken, fietsen, autorijden, dan heb ik nergens last van. Maar zodra ik zo'n 10 minuten loop of sta gaat het mis. Zo'n pijn in mijn onderrug dat ik gewoon moet gaan zitten anders breekt het zweet mij uit van de pijn. Ik hoop dat het net zo opeens over is als dat het begonnen is, maar, natuurlijk maak ik mij er zorgen over...
Herkent iemand het, specifiek de pijn bij het lopen en staan?

Groetjes, Puck.

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: di 23 feb 2016 20:14
door Mrsx
Hallo

hoe raar het ook lijkt, ik heb dat ook een tijdje gehad.. ineens was ik er achter: het lag aan.. mijn schoenen.. blijkbaar een andere manier van lopen of doen, ben schoenen gaan wisselen en ineens was het over.. en nog merk ik het.. verkeerde schoenen, en de rugpijn duikt weer op.. heel raar...en ik had het ook vnl. met lopen en staan...

Mrsx

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: di 23 feb 2016 22:43
door Puck65
Ik ga dat ook eens proberen, over zoiets simpels had ik natuurlijk nog niet eens nagedacht.....

Groetjes, Puck.

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: wo 24 feb 2016 19:49
door Mrsx
Hoi,

laat je het weten? Ik merk het nu nog hoor met vlagen, ik moet echt schoenen afwisselen, en ik zit echt aan de 'dure' ecco's, nomads, enz...goedkope schoenen is geen optie meer.. merk dat al als ik goedkope sneakers een aantal uurtjes aan heb...

Mrsx

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: wo 24 feb 2016 21:06
door Mymi
Hoi,

Ik heb precies hetzelfde, als ik op goedkope schoenen liep kreeg ik last van mijn rug en ook van mijn benen, ik loop al een hele tijd ook toevallig op ecco,s ik heb laatst weer heel wat laarsen en schoenen in de uitverkoop gekocht want ze zijn erg duur.
Het is het proberen waard denk ik om goede schoenen aan te schaffen, succes ermee en sterkte.

Groetjes Mymi

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: do 25 feb 2016 14:08
door Puck65
Hallo,

Het lijkt inderdaad het probleem te zijn, mijn vertrouwde schoenen veroorzaken opeens rugklachten... nou moe.... Ze net nog eens een uurtje aangedaan en het was gelijk weer helemaal mis terwijl het duidelijk stukken beter ging met andere schoenen.

Bedankt voor jullie reacties en groetjes, Puck.

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: zo 27 mar 2016 14:26
door Josee
Hallo dames

Bij lopen en staan krijg ik na 10 minuten verschrikkelijke pijn onder in mijn rug en buik en soms voel ik het ook nog in mijn liezen erg vervelend en pijnlijk. Als ik dan wil gaan zitten voelt alles erg stijf aan maar als ik dan 10 min zit is de pijn weg zowel onder in de rug als buik.
De eierstokken en baarmoeder is naar gekeken en is niks te zien en ook mijn darmen zijn onderzocht ook niks te vinden.
Herkent iemand dit en zo ja zou het door de overgang kunnen komen en wat is het dan?
Ik menstrueer al 1 jaar niet meer.
Ben benieuw.

Jose

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: di 29 mar 2016 17:03
door Anitab
Hoi Jose,

Heel herkenbaar, helaas. Lopen gaat eigenlijk prima zolang ik maar rustig loop, niet een al te hoog tempo.
Staan is lastiger, tijdje aan het aanrecht en het gezeur begint in de rug.
In het begin lijkt het wel op de pijn van een komende menstruatie, als ik dan nog blijf staan wordt het erger.
Zelfs zitten wil niet altijd, merk dat ik de schouders optrek als ik aan de keukentafel zit, gaat dat allemaal weer klem zitten :x
Liefst in de grote stoel zitten of rustig bewegen dan gaat het toch redelijk goed.
Heb ook andere schoenen gekocht maar dat heeft bij me niet geholpen, de rug blijft zeuren.

Sterkte
Anita

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: di 29 mar 2016 21:04
door Ing1957
Hallo

Ik heb al jaren last van lage rugpijn, ik noem het spit. Gezocht naar de oorzaak via foto's van mijn rug :gb. Fysiotherapie gaf geen oplossing.
Toen ik op een gegeven moment een keer spit met een pijnlijk zwaar gevoel in de lies had, ging mij een lampje branden. Deze pijn leek op dezelfde pijn rond de menstruatie. Met dit verhaal naar de HA. Zij constateerde na lichamelijk onderzoek een verzakking. Nu bij de gynaecoloog wordt het zelfs een 'forse verzakking' genoemd. Ik ga voor het steun-pessarium en hoop dat hierbij mijn spitaanvallen zullen verminderen.

Groeten, Ingrid

Re: Lage rugpijn

Geplaatst: wo 30 mar 2016 07:42
door Puck65
Goedemorgen,

Helaas waren de goede schoenen een tijdelijke toevalstreffer. De lage rugpijn was zo goed als over maar na mijn menstruatie is het sinds een paar dagen weer in alle hevigheid terug gekomen. Na zo'n 10 minuten staan of slenteren voel ik het opkomen in mijn onderrug, het begint aan de rechterkant. Daarna trekt het door mijn hele onderrug, billen en liezen, soms zelfs in de achterkant van mijn bovenbenen. Ik moet dan gewoon gaan zitten, mijn rug voelt dan zo stijf als een plank, na zo'n 10 minuutjes kan ik dan weer staan. Vervolgens span ik weer andere rugspieren aan om mijn onderrug te ontlasten en zit nu mijn hele rug dus muurvast. Ergens ken ik die pijn wel, tijdens een van de zwangerschappen heb ik ook soortgelijke rugpijn gehad. Ik vermoed dus dat het toch met de hormoonschommelingen te maken heeft. Heel vervelend ook weer!

Sterkte ermee, Puck.