Kaakpijnen

Spier- en gewrichtspijn en andere verschijnselen van het bewegingsapparaat, zoals trillingen, stijfheid e.d.
Ook andere verschijnselen die je ledematen betreffen kun je op dit forum kwijt
Jaque
Berichten van Jaque
Onderwerpen van Jaque
Menopauzejaar:
Leeftijd: 62

Kaakpijnen

Bericht door Jaque » vr 17 dec 2010 21:10

He hallo daar.

En dit is wat ik eigenlijk wilde vragen, het vorige onderwerp tikte ik zomaar een eind weg hahaha (altijd de humor bewaren)

Goed, ik denk niet dat veel mensen zich in mijn positie kunnen verplaatsen, het is in het verleden gebeurd en ik denk ten stelligste dat het met de overgang te maken had.
Wellicht gebeurt het een enkeling, ik heb er nooit iets over gelezen of gehoord.

Ikzelf weet bijna wel zeker dat de premenopauze een grote vinger in de pap heeft gehad.
Ondanks zogenaamde deskundigen (wat!? zelfs de overgangsconsulente) pardon consulente, oh wacht even nee het was een neuroloog, zgn. heel deskundig, wisten van toeten noch blazen.

Goed, hier komt ie ik was een jaar of 43 en ik kreeg hevige kaakpijnen aan 1 kant, dat duurde ongeveer 3 jaar, later aan de andere kant.
Uit wanhoop heb ik in die jaren drie (gezonde) kiezen laten trekken.
Die pijn was zo ondraaglijk niet te geloven.

Herkent iemand dit?

JaqueTeun72
Berichten van Teun72
Onderwerpen van Teun72
Menopauzejaar:
Leeftijd: 46

Re: Kaakpijnen

Bericht door Teun72 » vr 17 dec 2010 23:24

Hallo

Ik herken kaakpijn beiderzijds, niet aan 1 kant.

Teun

Geldrop01
Berichten van Geldrop01
Onderwerpen van Geldrop01
Menopauzejaar:
Leeftijd: 60

Re: Kaakpijnen

Bericht door Geldrop01 » za 18 dec 2010 18:23

Ja hoor ik herken dit ook,

ben vorig jaar na 15 keer bij de tandarts te zijn geweest en diverse foto's en behandelingen van penicilline en zenuwbehandeling ook bij de kaakchirurg terecht gekomen. Na alle ellende heeft hij de kies er gewoon uitgetrokken en voila weg pijn. Nu op het moment heb ik ook weer een zeurende pijn in mijn kaken dan weer rechts dan weer links! Ik ga voorlopig even niet naar de tandarts en wacht eerst eens eventjes af, voordat ik dadelijk nog meer kiezen laat trekken.

Veel groeten Geldrop

Jaque
Berichten van Jaque
Onderwerpen van Jaque
Menopauzejaar:
Leeftijd: 62

Re: Kaakpijnen

Bericht door Jaque » vr 21 jan 2011 20:43

Hallo

Bedankt voor jullie antwoord!
Het schijnt toch weinig voor te komen gezien de weinige reacties.
Het is gewoon een vraag, het is ook al lang geleden nooit geen last meer gehad wat dat betreft.
Maar die kwaal heeft wel een aantal jaren mijn leven flink zuur gemaakt, ja en als de tandarts en de neuroloog niks konden vinden denk je achteraf.... wie weet hormonale veranderingen :?:
Inmiddels begrijp ik (heb ook op internet gezocht) mocht het een hormonale kwestie zijn geweest dat het beslist geen algemeen voorkomend verschijnsel is.
Terwijl ik het zelf wel die gedachte heb (ik probeer nog steeds een bevestiging te krijgen van toen. juist omdat het zo onverklaarbaar was, that"s all)
Ik maak voor mezelf een theorie: Het gebeurde met een jaar of 42 tot 45, dus de perimenopauze, ik stopte met menstrueren met 49.

Ik heb nooit last gehad van opvliegers (ja nu de laatste tijd, pfff geen lolletje :| )
Nu heb ik ooit gelezen (correct me if i"m wrong) dat tijdens een opvlieger/warmteopwelling naast andere verschijnselen, de aderen zich verwijden.
Dus heb ik een rekensommetje gemaakt, ik had geen last van opvliegers, maar alleen in mijn gezicht aan 1 kant, de aderen zwollen op en drukten op de aangezichtszenuw met alle pijn van dien.
De pijn was zo hevig (zenuwpijn) dat ik van pure ellende ijsbeerde als een bezetene. Maar zo'n aanval duurde 10 minuten/kwartier, pure opluchting tot de volgende, niet de hele dag door.
Was ik gewoon een uitzondering of herkennen mensen zich hierin of heeft dat niks met overgang of so what te maken?

Groetjes aan iedereen Jaque

Wilhelmina1961
Berichten van Wilhelmina1961
Onderwerpen van Wilhelmina1961
Menopauzejaar:
Leeftijd: 58

Re: Kaakpijnen

Bericht door Wilhelmina1961 » za 22 jan 2011 09:34

Hallo Jaque

Ik heb ruim 5 jaar geleden ook erg veel pijn gehad in mijn linker kaak ben er heel vaak mee naar de tandarts/dokter geweest, maar deze konden niets vinden, huisarts schreef steeds een kuurtje voor, maar dat hielp ook niet.

Ben ook naar een kaakchirurg geweest om te kijken wat er aan de hand was, maar deze kon in principe ook niets vinden, maar heeft toen wel de kaak los gemaakt, om te zien of er niets aan de hand was maar wat hij vond kon niet de pijnen verklaren, hij gaf later ook ook dat dit dus niet werd veroorzaakt door de kiezen.

Heb nu soms nog wel last maar niet zo ernstig meer als toen, zag er tegen aan om naar bed te gaan, want ik had het altijd s`nachts, met hele heftige opvliegers, en tintelingen in mijn hoofd. Die tintelingen zijn nu nog steeds erg aanwezig en ik heb heel veel opvliegers.

Zit al meer dan 5 jaar in de overgang, ben alleen nog geen jaar niet ongesteld geweest. In 2009 op een week na zat er een jaar tussen, maar dat ging helaas niet door. Ben nu 7 maand zonder menstruatie, eventjes afwachten dus, maar ik wou dat de hele ellende maar achter de rug was. Ik had gisteren weer heel veel last van mijn hoofd, branden, tintelen, samentrekken.

Houdt het nou dan nooit op, ik ben het zat, werk nog wel steeds, als ik bezig ben voel ik mij beter dan wanneer ik stil zit. Doe ook nog een opleiding in de zorg, nog 4 1/2 maand en dan is het klaar. Vraag mij soms af hoe redt je dat toch allemaal, maar gewoon doorgaan, dan breekt het lijntje niet.
Al met al een heel verhaal, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Groetjes Willeke

Mattie
Berichten van Mattie
Onderwerpen van Mattie
Menopauzejaar:
Leeftijd: 66

Re: Kaakpijnen

Bericht door Mattie » za 22 jan 2011 14:08

Voor Jacque en anderen met kaakpijn,

Tussen allerlei gewrichts- en spierpijnen door kreeg ik 4 jaar geleden ook veel kaakpijn. Eerst eindeloos gesleutel door de tandarts. Nieuwe kronen, stukken afslijpen en hij kreeg het idee dat het 'klempijn' was. Daar kon hij niet veel mee en gelukkig heeft hij me toen doorgestuurd naar het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT, echt voor probleemgevallen). Dit was in Den Haag, maar je hebt dat op veel meer plaatsen.

Toen was de redding nabij. Klem- en knarspijn was de diagnose, vooral 's nachts. Daar is een spalkje voor gemaakt, gewoon een doorzichtige tandbeschermer die je ook overdag nog goed kan hebben. Ik moet hem echt elke nacht indoen. Een keer vergeten betekent meteen flink pijn de volgende dag.

Volgens mij zou het gewoon bij het overgangsrijtje kunnen horen. Je kaakspier is een flinke spier en je kaak is een gewricht, dus..... Ik ben nog steeds heel blij met die verwijzing geweest.

Hoop dat dit jullie ook kan helpen,

veel groetjes en sterkte!
Mattie

Jaque
Berichten van Jaque
Onderwerpen van Jaque
Menopauzejaar:
Leeftijd: 62

Re: Kaakpijnen

Bericht door Jaque » za 22 jan 2011 17:18

Bedankt voor de antwoorden.

Het schijnt dus meer voor te komen, soms met of zonder oplossing.
Ik moet er even bijvertellen, dat behalve de enorme pijn in mijn bovenkaak (het leek alsof er hete breinaalden in gestoken werden, soms wilde ik van pure ellende al mijn kiezen eruit laten trekken) de pijn doortrok naar oog, oor, slaap, onderkaak en zelfs de nek.
Ik ben zo blij dat dit voorbij is, pfff die pijn was niet te harden.
En idd Willeke ik had het ook altijd "s avonds of 's nachts en ook als ik geen kaakpijn had enorme tintelingen in het gezicht, gek werd ik ervan, ook voelde ik de jukbenen altijd 'zitten' alsof er druk op stond, ook in die periode had ik tintelingen in de armen.
Het zal me niks verbazen dat het te maken heeft met warmteopwellingen, Gelukkig is het helemaal overgegaan, Willeke sterkte, ook bij jou gaan de tintelingen en opvliegers een keer over.
Gelukkig voor jou Mattie is er een oplossing gevonden.

Groet Jaque

Rina50
Berichten van Rina50
Onderwerpen van Rina50
Menopauzejaar:
Leeftijd: 61

Re: Kaakpijnen

Bericht door Rina50 » za 22 jan 2011 18:48

Hallo Jaque,

Ik heb hier jaren last van gehad, wilde ook alles laten trekken!
Tandarts raadde mij een knars/klemplaatje aan voor s,nachts.
Nooit geen last meer gehad.
Ik draag hem nog iedere nacht, durf niet zonder.

groetjes Rina

Jamilla
Berichten van Jamilla
Onderwerpen van Jamilla
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Kaakpijnen

Bericht door Jamilla » za 22 jan 2011 19:15

Hoi,

Dit herken ik ook wel. Af en toe heb ik pijn in mijn holtes. Dus ook kaakholtes zijn gevoelig dan.

Het kan ook weer zomaar verdwijnen. Het lijkt dan net of mijn weerstand dan heel laag is of zo.

Groetjes, Jamilla.

Dorien73
Berichten van Dorien73
Onderwerpen van Dorien73
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 45

Re: Kaakpijnen

Bericht door Dorien73 » di 15 feb 2011 22:14

Hallo dames,

ook ik herken het !! Wat een irritante pijn is dat ! Ik dacht eerst dat het van klieren kwam in mijn hals maar het bleek mijn kaak te zijn. Er is speciale manuele therapie voor, dat wist ik niet eens, mijn huisarts was daar helemaal van op de hoogte. Merken jullie ook dat je meer last hebt van je nek en schouders ? Dat blijkt namelijk met je kaak in verbinding te staan !

Hoop dat jullie er momenteel minder last van hebben.

groetjes Dorien

Beba63
Berichten van Beba63
Onderwerpen van Beba63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Kaakpijnen

Bericht door Beba63 » vr 14 mar 2014 21:58

Hoi !

Wat een opluchting om te lezen dat ik niet de enige ben (sorry), het zijn wel verhalen van enkele jaren geleden maar ja de overgang blijft toch hetzelfde.
Ik heb sinds enkele weken zo vreselijk dof branderig gevoel in mijn wangen en mijn kaken, de zijkanten van mijn gezicht tot de slapen aan toe. Maar het ergste is dat er af en toe zon vreselijke pijnscheut komt die echt niet te verdragen is, inderdaad alsof iemand een hete brienaald in je kaak stopt, de pijn is bij mij dus meest erg bij de laatste bovenkies (17) en verhemelte alles aan de rechter kant. De tandarts kan niets vinden en misschien gelukkig zei hij dat hij een gezond element niet zou verwijderen, maar soms als die pijn weer komt wil ik naar hem toe rennen en vragen of hij ajb de kies wilt trekken. Zo te horen moet ik het niet doen helpt toch niet.

Ik ben nu bijna 1 jaar niet meer ongesteld en behalve een ontstoken kies en blaas vorig jaar had ik nog niet erg serieuze klachten (behalve te emoties dan...... maar ja dat is een andere topic).
Jullie schrijven dat de pijnen enkele jaren kunnen duren, dat kan ik me niet voorstellen, ik ben nu na 3-4 weken bijna angstig wachtend of de volgende aanval komt....
ben blij dat ik het aan iemand kwijt kan.......

groetjes Bea :(

Dorien73
Berichten van Dorien73
Onderwerpen van Dorien73
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd: 45

Re: Kaakpijnen

Bericht door Dorien73 » vr 14 mar 2014 23:00

Hallo,

Je wenst t niemand toe he maar de herkenning is zo fijn ;-)

Ik heb t nog steeds. Het steekt ongeveer een keer per maand de kop op. Moet dan echt plat met sterke aspirine. Lijkt wel een speciale soort migraine. De dag erna gaat t beter. Je hebt fysiotherapeuten gespecialiseerd in kaakgewrichten. Dat helpt wel omdat vaak ook de nek vast gaat zitten.

Veel sterkte !

groetjes Dorien

Gedy
Berichten van Gedy
Onderwerpen van Gedy
Menopauzejaar: 2012
Leeftijd: 55

Re: Kaakpijnen

Bericht door Gedy » za 15 mar 2014 10:27

Hoi Lotgenoten,

Ik ervaar het ook nog elke dag pijn aan mijn kaak alleen mijn linkerkant.

Vaak antibioticakuren voor gehad maar niets hielp het steekt door naar mijn oor.

KNO-arts alles was perfect het zat tussen mijn oren zij ze .....
Maar niet getreurd ooit komt zei ook in de overgang dacht ik bij mijzelf.

Diverse keren tandarts foto`s je kent het toen doorverwezen naar kaakchirurg ook alles goed geen tandenknarsen.
Kaaktherapie gehad weinig geholpen maar je probeert om van de pijn af te komen.

Tot nu toe elke dag last al een jaar of 5 het is wel iets minder geworden.

Maar wat een erkenning hier weer op het forum want ik begon inderdaad aan mijn eigen te twijfelen.


Sterke voor alle lotgenoten.

Gedy

Beba63
Berichten van Beba63
Onderwerpen van Beba63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Kaakpijnen

Bericht door Beba63 » wo 19 mar 2014 21:28

Hoi Gedy !

5 jaar ? meen je dat ? ik heb het pas 1 maand of zo !!!!!!
Sommige dagen is het wel minder dan voel ik alleen dat ik balanceer op de grens van een pijnscheut maar het zet niet door ......
de doffe pijnen kan ik wel handelen als de vreselijke steken maar wegblijven.
Heb je ook last van je kiezen (verschillende ?)

groetjes Bea

Mamamia
Berichten van Mamamia
Onderwerpen van Mamamia
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Kaakpijnen

Bericht door Mamamia » vr 21 mar 2014 13:19

hoi allemaal,

Ik heb dat ook gehad, misschien even een dingetje om te lachen.
Ik ging dus ook naar de tandarts, meteen een kaak foto laten maken, omdat ik zeker wist dat hij nu doorkwam, mijn verstandskies, , zo'n pijn.

Foto gemaakt, en wat denk je, geen verstandskies te zien, die is niet eens aangelegd bij u mevrouw. Hoe vind je die? :P

Nu is de pijn weer afgenomen...raar maar waar. Ik hoop dat jullie toch even kunnen glimlachen hierover, en sterkte allen!

Mamamia

Jolbest
Berichten van Jolbest
Onderwerpen van Jolbest
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Kaakpijnen

Bericht door Jolbest » za 22 mar 2014 19:00

Hoi,

ik weet niet of je nog op het forum bent maar ik herken het ook, ( kom vandaag voor het eerst op het forum ) Ik heb het aan beide kanten, rechts is het heftiger, het trekt door heel mijn onder kant van het gezicht, mijn ademhaling is moeilijker heb slikproblemen, de huisarts en internist konden niks vinden het is om moedeloos van te worden ik ben bij een logopediste.
Mijn advies om zoveel mogelijk te ontspannen, en doen wat je fijn vind, bij fijne mensen om je heen zijn, maar ik geef toe dat lukt niet altijd

Jolbest

Beba63
Berichten van Beba63
Onderwerpen van Beba63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Kaakpijnen

Bericht door Beba63 » zo 23 mar 2014 18:54

Hoi Mammamia !

Dat is echt lachen, maar ik ben dus 51 en had de laatste weken zulke pijnscheuten in de laatste kies boven en in mijn kaakhoek dat ik ook dacht, dat zou toch geen vastzittende verstandskies zijn !!!! Maar ja ik heb de laatste 2 jaar 2 panorama foto's laten doen dan zou het toch zichtbaar zijn? Nee hoor
Maar heb je echt nog pijn in je kiezen? ik wel en de tandarts kan niet vinden.
De pijn is ook anders, niet constant en zwaar maar toch dof, alsof het in de bot zit.
Ik begrijp er niets van maar misschien komt het inderdaad van de rechter kaakgewricht? is die bij jou ook pijnlijk?

groetjes aan alle dames en sterkte, alles gaat over (t.z.t.)
Bea

Maya
Berichten van Maya
Onderwerpen van Maya
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Kaakpijnen

Bericht door Maya » ma 24 mar 2014 13:29

hallo dames,

Ik kom er steeds meer achter dat alle vage klachten die ik vroeger had nu steeds meer tot uiting komen sinds ik in de overgang ben. Ik heb al jaren pijn in mijn oren en dat werd altijd gerelateerd aan mijn evenwichtsstoornissen. Er zat dan vocht achter mijn trommelvlies. Maar er zijn talloze keren geweest dat ik weer oorpijn had en er was niets te zien. Nu leg ik de link met mijn kaakgewrichten....Ik heb vroeger ook heel erg last gehad van migraine....althans dat dat ik en de huisarts en geen enkel medicijn hielp. Ik heb zelfs medicatie geslikt voor reuma patiënten maar niets hielp. De pijn die ik nu in mijn hoofd heb voelt hetzelfde als toen en waar komt die pijn nou vandaan??? Jawel hoor mijn kaakgewrichten.....

Wat zit een mens toch raar in elkaar :D

Groetjes van Maya

Jpmca1962
Berichten van Jpmca1962
Onderwerpen van Jpmca1962
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Kaakpijnen

Bericht door Jpmca1962 » ma 21 dec 2015 19:27

Hallo dames

Is dit onderwerp nog aan de hand/gang?
Ik heb namelijk ook al 3 jaar enorme kaakpijn links onder die doortrekt naar mijn slaap.
Aanval duurt ongeveer een kwartier zodat ik niet kan beslissen neem ik nou wel of geen paracetamol.
Ik heb dus wel al mijn tanden en kiezen laten trekken, de tandarts zei 2 kiezen eruit daar zit een ontsteking, en omdat ik toch een slecht gebit had zei ik dan maar alles eruit, maar helaas miet geholpen
Ben bij kaakchirurg geweest, kaak therapeut, manuele therapie, acupunctuur, resonance behandeling, slik magnesium, en nog meer tandspecialisten implantaten artsen en tandtechnicus
Ik wordt er echt gek en chagrijnig van
De een zegt dit de ander zegt dat maar ik wordt er niet mee geholpen
Iemand raad of advies?

Jpmca

Pharms
Berichten van Pharms
Onderwerpen van Pharms
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Kaakpijnen

Bericht door Pharms » ma 21 dec 2015 20:10

Hoi,

Misschien heb je last van tandenknarsen. Ik doe het zelf en het kan oorpijn, kiespijn en kaakpijn veroorzaken. Vraag je tandarts een plastic bitje voor je te maken (op maat). Het helpt echt.

Groeten,
Pharms

Linda1970
Berichten van Linda1970
Onderwerpen van Linda1970
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Kaakpijnen

Bericht door Linda1970 » zo 17 feb 2019 11:02

Hallo dames,

Dit is alweer een oud, langlopend onderwerp maar ik heb hier ook al sinds augustus 2015 last van. Aan de linkerkant en daar zit ook toevallig een gouden kroon. Maar het ligt niet aan de kiezen of tanden. Ik ben bij 3 tandartsen geweest, kaakchirurg en gnatholoog. Alles is in orde. Ik heb nog wel een verstandskies linksboven laten trekken maar het maakt helemaal niets uit.

De eerste 5 maanden was de pijn ondraaglijk! Ik kon niets meer. Depressief geraakt. Nu (2,5 jaar verder) heb ik nog steeds dagelijks pijn met 2 á 3 weken per maand ergere pijn. En het is zéker hormoon gerelateerd! Mijn neuroloog zei dat het misschien een andere vorm van migraine kon zijn, want ik heb ook maandelijks hormonale migraine (al 26 jaar).

Ik ben nu 49 en ik menstrueer nog vrij regelmatig. De laatste 2 maanden géén menstruatie en dan is de kaakpijn minder! Deze maand weer wel ongesteld geworden en dan hele erge kaakpijn (a-typische aangezichtspijn noemt de neuroloog het) én 3 dagen migraine erbij. vandaag wordt de menstruatie iets minder en dan weer erge kaakpijnen. Het komt denk ik door hormoonschommelingen.

Ik word er erg moedeloos van en ik sta machteloos. Ik heb nog geen pijnstilling gevonden die enige verlichting biedt. Huisarts stelt voor om dagelijks een hele lage dosis Amitriptyline te proberen. Maar ik ben erg huiverig.

Ik werk parttime. Ik heb ook in 2015 een burn-out gehad en ik zit nog in de perimenopauze. Dus ik hoop dat het na de overgang weer verdwijnt. Mijn leven is erg beperkt nu, al jaren! En mensen zien niets aan de buitenkant. Het is echt zenuwpijn met gemene steken en zware druk in mijn kaak. Rechts heb ik niets. Kaakfysio ook gehad, hielp weinig. Ik draag wel een knarsbitje om mijn tanden te beschermen maar qua pijn scheelt het niet veel, helaas.

Hoe meer stress, hoe meer pijn, ..voor, tijdens en ná menstruatie ook meer pijn. Soms 1 week minder pijn en heel zelden een dag zonder pijn. Het put me enorm uit en bijna niemand heeft hier over gehoord. Ik ben zo blij met dit forum. Ik hoop ook dat het na de hormoonschommelingen over gaat! Het is zo'n enorme inbreuk op mijn leven. Het is een dagelijkse last en overleven. Ik ben het goed zat! Ben nu 2,5 jaar bezig. Las hier iemand al 5 jaar. Dus ik stel me daar maar op in.

Ik ben ondertussen niet meer meteen in paniek van de pijn maar nog wel angstig. Mediteren helpt. Regelmatig leven ook. Mijn endocrinoloog zei: "Hormonen houden van regelmaat" Dus die tip neem ik ter harte. Ik slik sinds 2015 geen pil meer. Ik drink geen alcohol meer, drink geen cafeïne meer. Ik eet regelmatig, om de 3 uur. (3 maaltijden 3 tussendoortjes) Als ik een keer uit ga en laat naar bed ga, moet ik daar de volgende dagen meteen voor boeten...dan heb ik meer pijn. Maar soms neem ik dat risico maar. Ik ben nog jong! Ik wil ook wel eens even 'los'. Als ik erg moe ben...meer pijn. Als ik stress heb...meer pijn. Dus de pijn geeft wel mijn grenzen aan, ik leer dus mijn grenzen kennen en ermee om te gaan. De overgang dwingt je toch een stapje terug te doen. Maar o wat is het een moeilijk proces. En ik heb daarnaast ook nog de andere klachten: spierpijnen, slaapproblemen, hoofdpijn, zware bloedingen, vergeetachtig, depressieve periodes, huilbuien om niets, angst, paniek, ontzettende vermoeidheid, etc. Lichamelijke én geestelijke klachten dus.

Maar (!) ook zeg ik vaker NEE, en ben ik liever voor mezelf. Ik ben zorg-moe, dus ik zet mezelf nu op de eerste plaats, ik mediteer dagelijks, ik geniet van goede dagen, ik zeg hoe ik me voel, let erop dat ik positief blijf denken, Ik steek mijn energie alleen in dingen die IK belangrijk vind, en die IK leuk vindt. Ik ben minder gaan werken. Ik weet wie mijn echte vrienden zijn. Ik luister meer naar mijn hart dan naar mijn verstand. Ik accepteer mijn gebreken. Acceptatie is nl. heel belangrijk. Stoppen met overal tegen vechten. Ik luister naar mijn lichaam.

Hopelijk heeft iemand wat aan mijn verhaal.

Ik ben erg benieuwd of iemand weet of het ook over gaat! Laat het a.u.b. weten.

Succes dames, Linda1970.

Muna68
Berichten van Muna68
Onderwerpen van Muna68
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Kaakpijnen

Bericht door Muna68 » do 21 feb 2019 00:37

Hallo Linda,

heel herkenbaar allemaal wat je schrijft. Zeker ook omdat het zo je leven beheerst. Ik heb hier nu een jaar last van en zeker als ik ongesteld ben of vlak daarvoor. Bij mij zit alle pijn rechts. Soms helpt het me om er een koude washand tegenaan te houden. Paracetamol helpt soms iets en soms ook helemaal niet. In de nachten en de avond is de pijn het ergst. Zo irritant. En soms is het even weg, maar dat is maar even. Ik hoop nog op een wonder en dat het dan ineens over is en nooit meer terugkomt.
Ik ben ook een echte klemmer maar zelfs zo'n bitje doet me veel pijn. Het is alsof mijn tanden en kiezen aan de wandel zijn al zie ik dat niet. Ook masseer ik die pijnlijke kant zo nu en dan.
Binnenkort kijken of er op homeopathisch gebied nog iets gedaan kan worden hiermee want o, o, o, het vreet energie.
Sterkte voor jou, ik hoop dat je er spoedig van verlost zult zijn. We doen ons best en meer kunnen we niet doen. H
eb jij al iets van wiet-olie geprobeerd?

Groetjes, Muna

Linda1970
Berichten van Linda1970
Onderwerpen van Linda1970
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Kaakpijnen

Bericht door Linda1970 » vr 08 mar 2019 08:45

Hallo Muna,

Ja CBD olie al geprobeerd maar doet niet veel tegen de pijn. Ik werd er wel suf van, liever neem ik Valeriaan (gewoon van de Kruidvat) om de onrust weg te nemen.
Heb al aangezichtspijn sinds augustus 2015.

Ik heb soms ook het idee dat het vanuit spierspanning in mijn nek komt, vlak onder mijn schedel en in mijn hals. Ik ga dat binnenkort bespreken met mijn fysio therapeut. De spierspanning is meer een onderdeel van de pijn, hoe meer stress, hoe meer pijn. Het is écht zenuwpijn. Maar strakke, gespannen spieren helpen daar ook aan mee natuurlijk. Vermoeidheid geeft ook pijn, misschien is dat in jouw geval belangrijk om te weten omdat je het vooral in de avond en nacht hebt. We jakkeren meestal maar door, ondanks dat de overgang ons vertelt rustiger aan te doen. 'Mijn lichaam schreeuwt!' Zeg ik wel eens ;-) Het is jammer dat de maatschappij blijft verwachten dat we (vrouwen) gewoon doorgaan. 'Neem maar een pilletje van de tv reclame en dan ga je gewoon vrolijk verder.' Was het maar waar :D

Nu voel ik de pijn bijvoorbeeld aan mijn tanden, (alles links) mijn slaap, oor, boven mijn oor, achter mijn oor, en de wang voelt verdoofd aan. Ik heb ook wel eens gelezen dat het verholpen zou kunnen worden door de triggerpoints te laten masseren bij de fysio maar ik ben al een half jaar bij een kaakfysio geweest, helpt ook weinig.

Ben nu dus al 3,5 jaar hiermee bezig. Gelukkig wordt de pijn niet erger en weet ik nu wat ik voor pijn verwachten. Maar het sloopt me.
Ik probeer er maar mee om te gaan zo goed als het kan.

Jij ook veel succes! :)
Linda

Muna68
Berichten van Muna68
Onderwerpen van Muna68
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Kaakpijnen

Bericht door Muna68 » zo 10 mar 2019 00:21

Bedankt Linda, ja het scheelt idd als je weet wat je kunt verwachten. Ik vind het ook maar een vreemd gedoe. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet en alles gaat ooit voorbij dus dit ook. :-) Die koude washand, heb je dat wel eens geprobeerd? Dat verlicht bij mij echt goed, meestal.

Dat je het aan de buitenkant niet ziet is ergens wel goed maar aan de andere kant ook lastig. Je kunt het ook moeilijk uitleggen vind ik. Lief zijn voor ons eigenste zelf ;-) Dat vooral.

Zet 'm op!

Groetjes,
Muna

Plaats reactie