Fibromyalgie of overgang

Spier- en gewrichtspijn en andere verschijnselen van het bewegingsapparaat, zoals trillingen, stijfheid e.d.
Ook andere verschijnselen die je ledematen betreffen kun je op dit forum kwijt
Renate
Berichten van Renate
Onderwerpen van Renate
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Fibromyalgie of overgang

Bericht door Renate »

Hallo dames,

Na maanden van spierpijn die begon in mijn nek, maar nu door mijn hele lijf voelbaar is, heb ik gisteren de huisarts gebeld. Gezien mijn klachten kwam hij uit op fibromyalgie. Daar schrok ik erg van want dat is behoorlijk pijnlijk en vaak chronisch. Zelf opperde ik of het de overgang kon zijn. Hij gaf aan dat deze het door de hormoonschommelingen zeker kan triggeren maar dat mijn zenuwstelsel waarschijnlijk overprikkeld is waardoor de spierspanning verhoogd is. Weet me geen raad, mijn hele lijf doet zeer. Iemand ervaring? Hoop zo dat het alleen overgang is.... De huisarts zei dat er geen echte testen zijn.

Kijk uit naar een reactie, hoop zo dat het alleen overgang is!

RenateDiaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Fibromyalgie of overgang

Bericht door Diaantje »

Hoi,

Ik twijfel hier ook al ruime tijd aan. Heb veel pijn in mijn lijf. Spieren en gewrichten. Vorig jaar ben ik voor verdenking van sjögren bij de reumatoloog terecht gekomen. Gelukkig geen sjögren maar gezien mijn lichamelijke klachten zou het fibro kunnen zijn maar bevestigen kon ze niet.
Heb gevraagd of de overgang van invloed zou kunnen zijn. Zou kunnen zei ze maar maakte direct duidelijk dat de overgang niet haar specialisme is. Wanneer ik mijn eisprong of menstruatie heb, heb ik meer klachten. Ik geef de hormonen daarom wel de schuld.
Testen zijn idd niet betrouwbaar.
Ik wens je veel sterkte.

Groetjes,
Diana

Renate
Berichten van Renate
Onderwerpen van Renate
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Fibromyalgie of overgang

Bericht door Renate »

Hoi Diana,

Bedankt voor je reactie. Ik heb ook het idee dat de klachten erger zijn rond eisprong en menstruatie maar als ik er midden inzit lijkt het eindeloos te duren en soms heb ik maar een paar iets betere dagen. Mijn huisarts is nogal laconiek en denkt dat het beter zal gaan als ik beter kan slapen omdat mijn spieren dan tot rust komen. Dat stemmetje in mijn achterhoofd zou zo graag willen dat ik rust en acceptatie vind.... Eigenlijk worstel ik continue met de vraag is dit wel een overgangsklacht en kunnen hormonen dit allemaal teweeg brengen?
Fijne avond!

Renate

Plaats reactie