Peesirritaties en peesontstekingen

Spier- en gewrichtspijn en andere verschijnselen van het bewegingsapparaat, zoals trillingen, stijfheid e.d.
Ook andere verschijnselen die je ledematen betreffen kun je op dit forum kwijt
Liek0212
Berichten van Liek0212
Onderwerpen van Liek0212
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Liek0212 »

Medeovergangsters,

Ook ik zit, net als jullie allemaal, in de overgangsperiode. Heel veel gave nieuwe dingen, maar helaas ook wat minder fijne lichamelijke ongemakken.
Ikzelf kamp met steeds verspringende peesirritaties en ontstekingen, voornamelijk in handen en schouders maar ook wel lichtelijk in de voeten. Er zijn dagen dat ik het even helemaal niet meer zie zitten, maar gelukkig zijn er veel meer dagen waarop ik op een positieve manier met de ongemakken kan om te gaan.

Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die mijn ongemakken herkennen, en ik ben heel nieuwsgierig naar tips die jullie misschien hebben om de venijnige pijn 'te lijf' te gaan.

Inmiddels ben ik al 3 x bij de reumatoloog geweest die in mijn bloed en urine niets kan vinden (alleen 2 positieve reumafactoren maar zonder ontstekingswaarden in het bloed kan hij er niks mee :?: . Van hem tabletjes gekregen om de ontstekingen wat te remmen en de pijn te stillen. Van de huisarts heb ik zelfs een prednison kuur gekregen maar daar ben ik snel weer mee gestopt, wat een troep! Ook onder behandeling bij de psychosomatisch psychotherapeut en een schouder en hand specialist. Maar niets helpt eigenlijk echt.

Mijn ervaring is met de artsen, specialisten en therapeuten, dat zij de symptomen die horen bij de overgang (menopauze) niet echt serieus nemen. Alsof ze niet willen erkennen dat de verandering in de hormoonspiegel niet tot zulke heftige lichamelijke reacties kan leiden. Ik vind dat erg jammer en merk dat ik er erg onzeker en zorgelijk van word terwijl ik van nature echt een positief en optimistisch mens ben.

Zijn er misschien vrouwen die mijn ervaringen en klachten herkennen? Het is altijd zo fijn om te merken dat je er niet alleen in staat en dat hetgeen je voelt misschien allemaal wel heel 'normaal' is. Ik zou het leuk en fijn vinden om in contact te komen met vrouwen die zich in mijn verhaal herkennen.

Groet, Liek


Madu
Berichten van Madu
Onderwerpen van Madu
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Madu »

Hallo Liek,

Erg herkenbaar. Ook het feit dat niet onderkend wordt dat verandering in het hormoonstelsel deze klachten kunnen veroorzaken cq verergeren.

Ik ben altijd al gevoelig geweest voor pees/spierklachten. De afgelopen jaren werd dat steeds erger. Frozen shoulders, tennisarm. Veel last van mijn polsen ook, vooral rechts(rsi?) Na deze laatste klachten ben ik genoodzaakt om heel veel gas terug te nemen. Ik doe alles in etappes. Iedere dag iets. Op tijd rust nemen. Wel blijven bewegen.

Ook bij mij geen reumafactor maar een jaar geleden had ik ineens uit het niets 2x een ontsteking in mijn handen. Gezwollen, rood. Om de huisarts te overtuigen dat het zichtbaar was toch maar langs gegaan. Nu al een tijd geen last van gehad. Zoals het komt gaat het blijkbaar ook weer. Heel raar.

Ik moet zeggen dat ik zoveel klachten voorbij zie komen dat ik blij ben dat ik hier kan lezen. Anders liep ik het ziekenhuis plat. Nu wacht ik gewoon af of een klacht lang blijft, zo niet dan ga ik er vanuit dat het door de hormonen komt.

Soms ben ik er meer gelaten onder dan een andere keer. Ik vind het zelf nog erg moeilijk om het allemaal te accepteren. Maar dat is wel de tip volgens mij.

sterkte
Madu
Lunar
Berichten van Lunar
Onderwerpen van Lunar
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Lunar »

Hallo Liek,

Zelf ben ik 4 jaar geleden begonnen met dit soort problemen.
Voetpijn en last si gewricht. Toen last elleboog en hand. Toen een schouder maandenlang : geen slijmvliesontsteking vlgs fysio maar spier-aanhechtingen/ pezen. Sommige plekken gingen over, maar blijven heel kwetsbaar en dan begint er wat nieuws : nu weer been en knie en kuit. Heb al nodige laten onderzoeken en specialisten gezien : niks wijzer geworden.
Ze bieden pijnmedicatie aan . Alleen de reumatoloog nog niet gehad ; wellicht ga ik dat nog doen ; maar verwacht er weinig van.

De ene dag is erger dan de andere en zelfs de ochtend kan anders zijn dan de avond. Ben nog pre overgang.
Dus : ja herken het en denk zelfs zo langzamerhand dat hormonen rol spelen maar geen enkele arts of therapeut beaamt dat!
Heeft in ieder geval mega impact op mij leven.
Naast de spieren/pezen/ gewrichten : wat het nou exact ook is ) ook wel opvliegers en andere rare klachten die allemaal van de laatste 4 jaar zijn

Groeten, Luna
Hilje
Berichten van Hilje
Onderwerpen van Hilje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Hilje »

Hoi dames,

ik ben volgens mij net begonnen met de overgang, want nauwelijks meer ongesteld en dus ook die ontstekingen. Ik geloof absoluut dat deze klachten hormonaal zijn en vooral oestrogeen-gerelateerd, want oestrogeen is ontstekingsremmend (wordt onder andere cortisol van gemaakt) en aangezien we die nu minder hebben... Ik heb allerlei testen aangevraagd en ga deze binnenkort doen. Mijn man is medisch geschoold en gaat de uitslagen analyseren. Ik hou jullie op de hoogte.

Hilje
Indy
Berichten van Indy
Onderwerpen van Indy
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Indy »

Hallo dames

Wil ik ook wel wat meer van weten :) , ik heb het idee dat de klachten steeds wisselen..dan weer last van de ribben, dan weer de handen..de tenen/voeten, sowieso veel hartkloppingen ( roffelen,overslaan ) , steken in de nek, pijn door de benen enz enz.

Mijn huisarts is zo eentje die het bij opvliegers en chagrijnig houdt m.b.t. de overgang..heb je dus weinig aan :(

Indy
Ellie020
Berichten van Ellie020
Onderwerpen van Ellie020
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Ellie020 »

Hallo dames,

Ik heb ook erge overgangsklachten. Veel opvliegers gehad( gebruik nu al enige tijd femoston) maar nu erge klachten erbij gekregen.
Een hielspoor met peesplaatontsteking. Last van mijn rechter heup en er is in juni kalk weggehaald bij beide schouders maar nu is de pijn erger geworden. Na weer 10 maal fysio is de pijn niet minder geworden. Ik was vanmiddag bij de osteopaat voor mijn peesplaatontsteking en hij gaf mij de niet zo leuke diagnose dat hij het idee heeft dat het aan de overgang ligt.
Dat bij mij alle pezen en peesplaten zeg maar "over de rooie" zijn door de overgang.
Het erge is dat ik mijn normale werk niet meer kan doen. Ik sta in een winkel. Met een hielspoor en peesplaatontsteking en als je je armen niet meer omhoog kunt doen is dat niet te doen. Ik ben inmiddels al 6 maanden in de ziektewet.
Mijn vraag is eigenlijk hoe jullie dat op je werk doen? Werken jullie nog gewoon? Zijn jullie in de ziektewet?
Laat 't me horen want ik ben zo'n beetje radeloos.

Groetjes Ellie
MoniqueMagda
Berichten van MoniqueMagda
Onderwerpen van MoniqueMagda
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door MoniqueMagda »

Hallo

Hielspoor aan 2 voeten en zeurende pijn in aanhechting zitbotjes.
Ben al 7 maanden oefeningen aan het doen en 2 keer per dag rollen met een tennisbal onder mijn voet.
Sinds vorige week eindelijk vooruitgang na nieuwe oefeningen van de osteopaat.
Plat op mijn rug liggen, bovenbeen naar me toetrekken en dan mijn onderbeen rustig strekken. 3 keer 15.
Been hoeft niet helemaal gestrekt, belangrijkste dat ik het bovenbeen goed naar mijn borst trek.
Slik al maanden visolie, vit d en magnesium. Het is zoeken naar oplossingen.

Monique
Yules
Berichten van Yules
Onderwerpen van Yules
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Peesirritaties en peesontstekingen

Bericht door Yules »

Hallo Monique

Ik heb ook een hardnekkig hielspoor gehad en van alles geprobeerd, tot iemand me zei dat ik steunzolen moest laten maken.
De man of podoloog liet mij op een speciale elektronische mat lopen waarop hij kon zien waar mijn hielspoor juist zat.
Daarop voortgaande heeft hij zooltjes gemaakt, met uitsparingen daar waar de uitstulping, dus hielspoor zat.
Na 1 week was de pijn volledig verdwenen en mijn hielspoor was geheel genezen na een maand!
Niets oefeningen of veel centjes naar de osteopaat brengen.
Logisch ook, dat als je steeds op een ontstoken botje blijft lopen dat het niet geneest. Door de uitsparing in de zool krijgt het de tijd en de ontlasting om te genezen.
Hopelijk lees je dit nog.
Succes!

Groet, Yules
Plaats reactie