Die vervelende linkerkant/zij

Spier- en gewrichtspijn en andere verschijnselen van het bewegingsapparaat, zoals trillingen, stijfheid e.d.
Ook andere verschijnselen die je ledematen betreffen kun je op dit forum kwijt
Foebs
Berichten van Foebs
Onderwerpen van Foebs
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Die vervelende linkerkant/zij

Bericht door Foebs » ma 25 mar 2019 13:37

Hallo dames,

ik ben helemaal nieuw op dit forum. Na vaak hier gelezen te hebben en me gesteund te hebben gevoeld wil ik ook mijn verhaal bij jullie kwijt in de hoop van van jullie wat respons te krijgen.
Ik ben 53 jaar en menstrueer nog maandelijks. Wel duidelijk veranderingen in de menstruatie en de duur.
Ik ben nogal " gezegend" met verschillende pijntjes en ben een piekeraar. Dat is geen goede combinatie, want ik ben ervan overtuigd dat de een het ander versterkt. Heb i.v.m. de overgang een bloedonderzoek gehad dat prima was en ik slik verschillende voedingssupplementen zoals vitamine D, magnesium en cranberry..

Een paar jaar geleden kreeg ik last van mijn linkerkant, ik dacht mijn ribben. Geen scherpe pijn. Maar een constant aanwezige zeurend gevoel. Heel vermoeiend. De dokter vermoedde een opspelende tussenribspier. Het enig dat hielp was lekker tegen mijn warmtekussen gaan zitten, dan voelde ik niets. Daarnaast een periode van hartkloppingen, zwaarmoedigheid, stemmingswisselingen... Kortom er was van alles aan het veranderen. Soms voelde ik mij gewoon oud en dat was juist wat ik niet wilde. Nu is er eigenlijk altijd wat...
Pijn in mijn onderrug, maar daarvoor ben ik al jaren in behandeling bij een chiropractor. Maar die linkerkant van mijn romp..poeh..
Mijn ribbenkast links is gevoelig met drukpunten die als ik erop duw nog pijnlijker zijn. Dan weer pijn rond het schouderblad links en dan weer aan de buitenkant van mijn ribbenkast naar beneden ook gevoelig...Ik ga mij van alles in mijn hoofd halen. Het is ook geen snijdende pijn, meer zo'n steeds aanwezig gevoel dat je je bewust bent van die kant van je romp, alsof die spieren daar contant onder hoogspanning staan.
Zoals ik al zei warmte biedt ontspanning een warmtekussen, kruik of warm bad is heerlijk dan voel ik niets meer.
Herkent iemand dit... is het een beetje duidelijk ?
Dan weer pijn in knie of voeten...maar dat nare gevoel aan mijn linker zijkant is voor mij het vervelendst omdat ik steeds denk dat het geen rib meer is, maar als het zo reageert op warmte moet het wel haast spier gerelateerd zijn, toch ? Heeft iemand tips of herkent iemand mijn vage verhaal....

FoebsLjvdb
Berichten van Ljvdb
Onderwerpen van Ljvdb
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Die vervelende linkerkant/zij

Bericht door Ljvdb » vr 29 mar 2019 18:42

Beste Foebs,
Zeker herken ik jouw verhaal. Heb precies hetzelfde maar dan alleen rechts :roll:
Het is inderdaad een lastig te beschrijven pijn. Bij mij is het ook drukkend, soms zenuwstekend, vaak voelt het van binnen beurs, maar altijd verkrampt, sowieso alsof mijn Bh band te strak zit (wat niet zo is). En ja, warmte helpt mij ook en blijven bewegen. Ik heb de meeste klachten zittend en heb er nu al bijna 5 jaar last van. Maar met ons meerdere vrouwen, zoek op dit forum maar eens op ribben, dan vind je meer van dit soort klachten.

En ik kan nog een lijst aan klachten toevoegen, heb echt ook al zoveel onderzoeken gehad (hart, longen, scans etc etc, steeds komt er niets uit, maar de klacht blijft. Laatst las ik hier van iemand dat het na 4,5 jaar ineens weg was. Daar hou ik mij maar aan vast, dat als het overgangs gerelateerd is (en dat moet wel zo zijn)het op een dag overgaat. Het wisselt bij mij wel erg in hoeveel last ik ervan heb, bij jou ook? Ik ben nu 47, hoop zo ontzettend dat dit ooit eens overgaat en ook mijn bovenlijf weer eens kan ontspannen.. wordt er soms echt moedeloos van. Hartkloppingen en stemmingswisselingen heb ik ook (gehad), dus moeten hormonen zijn die opspelen.

Ik weet zelf uit ervaring dat herkenning helpt je er wat minder onzeker over te voelen dus hoop dat mijn verhaal jou hierbij ook helpt.

Sterkte ermee!
Gr Janny

Keet
Berichten van Keet
Onderwerpen van Keet
Menopauzejaar:
Leeftijd: 43

Re: Die vervelende linkerkant/zij

Bericht door Keet » za 06 apr 2019 11:02

Hoi Foebs,

Ik herken veel in je verhaal. Ook last vd linkerkant lichaam. Alsof er wat vast zit in schouderblad en met uitstraling naar rest van linkerkant. Bij mij helpt ontspanningsmassage en en sporten of oefeningen. En bewust zijn van mijn lichaams houding. Ik nijg om veel naar links te bewegen met mijn houding. Bv bij staan meer naar links staan. Hopelijk heb je er iets aan.

Groet Keet.

Annetje
Berichten van Annetje
Onderwerpen van Annetje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Die vervelende linkerkant/zij

Bericht door Annetje » zo 07 apr 2019 16:20

Beste Foebs,

Ik herken veel van jouw klachten en ben weer een beetje gerustgesteld door het lezen van jouw bericht en de reacties, ik ben dus niet de enige. Ik heb namelijk ook last van mijn linkerschouderblad/rug en linkerzijde. Licht gevoelig, drukkend, vooral in rust. Soms ook een beetje dat kriebelende gevoel waar je op dit forum ook over leest. De ene keer straalt het ook een soort uit naar mijn linkerarm, een andere keer weer wat naar mijn nek. Als ik er op druk lijkt het wel wat gevoelig, maar met bewegen wordt het niet per se erger.

Ik ben 48, menstueer nu 1 1/2 jaar onregelmatig. Heb nu ruim een half jaar deze klachten, laatste maand veel vaker dan eerst. dat maakt me dan toch weer angstig. Ik heb ook links veel buikklachten gehad, die zijn aanzienlijk verminderd sinds ik lactosevrij ben gaan eten begin dit jaar. Maar nu dus juist weer meer die klachten links in schouderblad/rug. Heb er soms ook zo een 'brok in mijn keel'gevoel bij.

De laatste twee keer dat ik hard ging lopen (vanmorgen nog) ging mijn linkerheup en been ook wat zeurderig en zwaarder voelen. Maar dat is na het lopen weer snel weg. Het is allemaal eigenlijk niet heel erg, maar het is de angst, het zal toch niet... (dan gaan er allerlei enge ziektes door mijn hoofd spoken) die het zo naar maakt. Elke ochtend als ik opsta dan denk ik..voel ik...dat maakt het ook niet beter natuurlijk. Zucht. Ik heb zelf nog niet veel tips voor je om het te verminderen, ik ga ook de tips van jouw (warmte) de andere reageerders uitproberen.

Dank jullie wel, Annetje

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht