Zo bang voor mijn hart

Hartkloppingen: Een verzamelnaam voor het bewust voelen kloppen van je hart.
Hartoverslagen, snelle hartslag, hartfladders, hartbonken enz.
Ljvdb
Berichten van Ljvdb
Onderwerpen van Ljvdb
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Ljvdb »

Beste Diana,

Ik hoop dat ik je en beetje gerust kan stellen, ik heb die middenrif klachten (zo noem ik ze maar voor t gemak) nu al 5 jaar. Af en toe idd om gek van te worden. Bij mij is ook echt alles al onderzocht en ik kan nog steeds moeilijk geloven dat het ‘niets is’. Ik ken het strakke band gevoel, de zere ribben, opgezette maag/ buik. Laatste tijd (nieuw erbij) ook rommelende darmen en kramperigheid in buik. Ik kan er inmiddels een boek over schrijven. Hele periodes kan ik accepteren dat ik ‘dit’ heb, maar bij tijd en wijle spelen de klachten weer zo erg op dat ik me moet beheersen niet weer naar de dokter te gaan voor verder onderzoek. Ik hou me er maar aan vast dat als het al zo lang duurt het nooit iets heel ernstigs kan zijn. Heb ook een uitgebreid cardiologisch onderzoek gedaan bij bekende vrouwelijke cardioloog gespecialiseerd in vrouwenhart, alles was prima in orde. Ook ik haal regelmatig (h)erkenning hier op het forum ter geruststelling dat ik niet de enige ben. En omdat het klachtenpatroon zo wisselend is blijf ik ‘hopen’ dat het hormoon gerelateerd is en dus ooit overgaat. Iran er de ene keer ook beter mee omgaan dan de andere en leer steeds iets beter te luisteren naar wat het lichaam probeert duidelijk te maken. Stress is een factor die de klachten steeds verergert, dis probeer dit te vermijden maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan (zei ze terwijl ze midden in een verhuizing zit)

Sterkte met alles, gedeelde smart is .....

Gr JannyDiaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Diaantje »

Hoi Janny,

Fijn dat je reageert en de klachten herkent. Wat ik niet terug lees in jouw verhaal is het benauwde gevoel. Herken jij dit? Het voelt alsof het vanuit maag naar boven, tot keel trekt. En het snelle vol zitten?

Ik denk er over weer terug te gaan naar de mdl arts maar wacht even af wat de fysio vanmiddag te vertellen heeft.

Ik hoop dat je nog even wilt reageren.

Alvast bedankt.
Diana

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Lientje22 »

Hallo Diana ,

Ik herken wel benauwdheidsklachten. Het is vaak zo wisselend de klachten. Soms heb ik een paar dagen dat ik gewoon moeite heb met ademhalen. Net of mijn ademhalingsspieren dan te zwak zijn om te ademhalen. Inspanning is dat erg vermoeiend zoals traplopen , naar de toilet. Ben dan uitgeput en moet dan echt bijkomen een poos. Op zulke dagen denk ik echt weleens ik heb vast iets anders als de overgang. Tot bijna niets in staat. Heel vaak heb ik ook snel spierspanning bij activiteiten waardoor de ademhaling beroerd gaat. Rust is het enigste wat helpt. Sinds een aantal weken heb ik soms het gevoel of er een "mes" in mijn middenrif mn de rechter kant wordt gestoken. Zo pijnlijk en benauwend. Kan dan haast niet bewegen van de pijn tot het weer zakt.
De laatste paar dagen ook weer zo benauwd wakker worden. Vandaag een "slechte "dag. Wilde wat in de keuken klaarmaken voor het avondeten, kreeg een heel benauwd strak gevoel op de borst. Ook mijn benen en armen doen dan ook zo pijn. Kan niet goed op mijn benen stil staan. Vandaag tintelen ook regelmatig mijn handen. Mijn tong tintelt. Zo juist een poos zitten huilen omdat de klachten zo overweldigend zijn. Ik begrijp je onzekerheid en angst.
Toch denk ik steeds wel dat mijn klachten van de hormonen zijn omdat het soms ook weleens een dag een stuk minder is.
Sterkte met alles en laten we hopen dat het vlug beter mag gaan voor ons allemaal.

Lientje

Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Claire »

Hallo Diana,

Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad heel naar die hartoverslagen. Tot nu toe zijn ze ook weer weggegaan en het lijkt vandaag ook te minderen gelukkig.

Reden dat ik zo moe ben, is omdat ik sinds een week gestopt ben met geraffineerde suiker. Het schijnt dat je lichaam daaraan moet wennen en dat kan weken duren, las ik vandaag. Dat is ook de reden dat de trap meer moeite kost dan normaal. Daar moet ik doorheen.

De spierspanning in mijn romp komt en gaat met periodes. Ik vind wat verlichting in de ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen die hier op de site staan. En ik hoop dat het snel weer betert voor mezelf en ook voor jou.

Groetjes en sterkte,
Claire

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Diaantje »

Hoi Lientje,
Dank je wel voor je reactie. Ik heb ook een hoge spierspanning in mijn lijf, maar het meeste in romp, schouders, nek, hoofd.
Gisteren weer bij fysio geweest en hij heeft me nogmaals uitgelegd hoe het spierstelsel van de mens in elkaar steekt. Laag, over laag, over laag etc.
Bij mij staat mijn middenrif zo strak (hoog), ws door langere tijd onbewust verkeerd ademhalen. Heb ook wel een hele stressvolle periode achter de rug. Overspannen door werk......
Langzaam aan gaat het beter, maar krijg ook weer steeds andere klachten terug. Nu dus die romp, ademhalen, spierspanning.

Wat toevallig dat jij die tintelende tong benoemd, ik heb hier ook bij tijd en wijlen last van. Maar vind hierover weinig herkenning.

Dat benauwde schijnt toch echt, ook al dacht ik van niet, door de foute ademhaling te komen. Ik adem te hoog waardoor de tussenribspieren constant verkeerd gebruikt worden, en daardoor dus spanning krijg en benauwd gevoel. Ik vond de uitleg heel duidelijk. Nu maar hopen dat ik hier het vertrouwen in krijg en dat het echt een keer over gaat.

Ik heb ook vaak een moe, rusteloos gevoel in armen en benen. Eens per maand laat ik me goed masseren. Op dat moment niet fijn want die spieren staan echt super gespannen maar daarna voel ik me echt een beter mens. Wellicht iets voor jou om ook te proberen?

Ik wens je veel sterkte en hoop echt dat we hier snel weer van verlost zijn.

Diana

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Diaantje »

Hoi Claire,

Wat goed van je dat je je voedingspatroon probeert aan te passen. Suikers doen inderdaad niet altijd goed voor je lijf maar soms is het zo moeilijk om er van af te blijven. Van suiker moet je inderdaad afkicken. Ik kook al jaren zonder pakjes en probeer van de zoetigheid af te blijven, maar 's avonds bij de koffie vind ik een koekje toch wel erg lekker :oops: . Ik heb ook een aantal boeken en kookboeken aangeschaft die hier meer informatie over geven.

Wat ik gisteren van mijn fysio begreep is dat een te strak staand middenrif, zoals bij mij is geconstateerd, dit ook hogere hartslag en hartkloppingen kan geven. Misschien heb je hier wat aan.....

Ik wens je nogmaals veel sterkte en hoop echt dat je je weer snel wat beter gaat voelen.

Diana

Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Claire »

Hallo dames,

Het gaat vandaag weer een stuk beter met mij. Bij het opstaan vanochtend voelde ik het al; meer energie en minder spierspanning (of andersom.....). Het is natuurlijk wel afwachten hoe lang het goed blijft gaan, maar ben blij met deze dag.
De hartoverslagen zijn ook weggebleven vandaag (gelukkig!!), dus heeft waarschijnlijk ook bij mij te maken met de spierspanning.

Ik wens jullie ook verbetering van de klachten. Houd moed allemaal en veel sterkte.

Groetjes,
Claire

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht