Altijd wel ergens last van..

Algemene vragen en informatieve onderwerpen over wat de overgang is
Ook aankondigingen van nieuwsbrieven of evt. huishoudelijke medelingen zullen we op dit forum plaatsen.
Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Altijd wel ergens last van..

Bericht door Friesje »

Dag dames,

Hebben jullie dat nu ook, dat er geen dag voorbij gaat of jullie voelen wel iets in/aan/op je lijf waar je last van hebt?

Ik heb al een jaar of vier rare klachten waar ik inmiddels ook diverse specialisten voor heb geraadpleegd. Nooit is er wat uitgekomen.
Nu heb ik ook een traag werkende schildklier maar ik geloof niet dat ik al m'n klachten daar op kan schuiven.

Vorig jaar zomer had ik regelmatig last van een overslaand hart. Een dag met een holter gelopen en de uitslag was dat de overslagen volkomen onschuldig waren. Daarna heb ik maanden last van tintelingen in rond m'n mond en in m'n armen en benen gehad; de neuroloog kon geen afwijkingen vinden...

Ik begin na het lezen van jullie verhalen dat de overgang de 'boosdoener' is. Zo herkenbaar !
En idd de klachten komen en gaan maar er is ALTIJD wel wat.
Nu weer veel last van een overslaand hart en versnelde hartslag. Ook m'n benen voelen weer aan als pap en.... :roll: :roll:
Nu heb ik vorige week wel een extra portie stress voor m'n kiezen gekregen (vroegere vriendin overleden) en daar reageert m'n lijf gelijk weer op.
Herkenbaar??

Groetjes,
FriesjeCornelie
Berichten van Cornelie
Onderwerpen van Cornelie
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Re: Altijd wel ergens last van..

Bericht door Cornelie »

Hallo Friesje,

Je klachten klinken idd als het gevolg van beginnende overgang maar met een traag werkende schildklier is het natuurlijk altijd uitkijken om daar zomaar van uit te gaan.
Stress, zeker een overlijden wat ook emotioneel veel vergt, is natuurlijk een bron van klachten. Je lijf reageert hier heftig op zeker als er al overgangsklachten zijn, die worden hier door versterkt.
Zie het als een waarschuwing van je lijf dat je even pas op de plaats moet maken, neem rust, probeer het verlies te verwerken en drijf jezelf niet tot dingen die niet lukken!

Ik had gisteren een stressvolle dag en ook ik heb vandaag weer meer klachten, zwabber-benen, onregelmatige hartslag en veel pijn in mijn gewrichten.
Ook ik doe even weer kalm aan en dan trekken de dingen vaak weer bij.
Heel veel sterkte!

Groetjes, Cornelie

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Altijd wel ergens last van..

Bericht door Friesje »

Hoi,

M'n niet werkende schildklier onderschat ik zeker niet en ik laat regelmatig m'n bloed controleren. Nagenoeg dezelfde klachten die bij de overgang kunnen voorkomen kunnen ook bij een te traag (of te snel) werkende schildklier optreden. Lastig dus.
Trouwens, juist mijn erg langdurige menstruaties (2 weken) bleken achteraf een teken dat mijn schilklier niet naar behoren werkte. Ruim 15 jaar mee rond gelopen! Kijkoperatie gehad enz. maar nooit m'n bloed daarop gecontroleerd.

De medicatie, of eigenlijk gewoon vervangende schildklierhormonen die ik slik, daarmee moet m'n lijf het de hele dag doen. En waar bij iemand met een goed werkende schildklier de hele dag meer of minder hormonen in het bloed nodig zijn (stress, menstruatie, warm of juist koud weer), die schommelingen worden dus bij een schildklierpatiënt niet opgevangen.

Ik heb het idee dat het nu door de overgang dubbel-op gaat, die schommelingen dus.

Ik probeer idd nu maar wat rustiger aan te doen.
Al zou dat stukken beter gaan als de schoolvakanties om waren :D .

Friesje

Willy
Berichten van Willy
Onderwerpen van Willy
Menopauzejaar:
Leeftijd: 63

Re: Altijd wel ergens last van..

Bericht door Willy »

Hoi Friesje,

Ik las dat je, net als ik, schildklierpatiënt bent en ook begonnen bent met de overgang. Of tenminste "lijdt" aan (of onder ;)) overgangssymptomen.
Er is weinig te vinden op internet over vrouwen die en in de overgang zitten, en schildklierpatiënt zijn. Ik zelf heb het vermoeden dat wij het dubbel voor onze kiezen krijgen omdat we in onze gevoelige plek geraakt worden: hormonen.
En ik heb ook de indruk dat, zodra er 'een hormoon van slag is, dat ook gevolgen heeft voor de werking van andere hormonen.
Maar goed, dat even terzijde. Ik las elders op het forum een berichtje van je over het sjogren syndroom. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ik heb sinds de overgang begon wel een heleboel klachten die lijken op dat sjogren syndroom. Ik heb me voorgenomen om morgen mijn internist op te bellen (althans de secretaresse ervan) om een tussentijdse afspraak te maken om na te gaan of er bij mij mogelijk sprake is van deze aandoening.
Ik heb namelijk erg droge ogen en een hele droge mond. Ik heb 's nachts ook altijd een paar keer een paar slokjes water nodig om weer verder te kunnen slapen. Ook vaak/vaker plassen s nachts en ik ben ook 'raar' moe. Het voelt een beetje mat en het kan me zomaar ineens overvallen. Enfin, ik wil het graag weten: overgang of stress of sjogren :S

Ben jij nog iets wijzer geworden over je klachten? Groetjes en sterkte want overgang en schildklier, ze gaan niet goed samen :(

Willy

Inja
Berichten van Inja
Onderwerpen van Inja
Menopauzejaar:
Leeftijd: 61

Re: Altijd wel ergens last van..

Bericht door Inja »

Willy schreef:
do 05 aug 2010 23:32
Ik heb namelijk erg droge ogen en een hele droge mond. Ik heb 's nachts ook altijd een paar keer een paar slokjes water nodig om weer verder te kunnen slapen. Ook vaak/vaker plassen s nachts en ik ben ook 'raar' moe. Het voelt een beetje mat en het kan me zomaar ineens overvallen.
Hallo Willy,

Wat je hier opnoemt zijn natuurlijk ook gewoon overgangsverschijnselen van de bovenste plank.

Inja

Friesje
Berichten van Friesje
Onderwerpen van Friesje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Altijd wel ergens last van..

Bericht door Friesje »

Hoi Willy,

Nee idd, overgang en schildklierproblemen gaan niet goed samen.
M'n huisarts heeft me ooit uitgelegd dat de schildklier bij zo'n 500 processen in je lichaam betrokken is... En dat diezelfde processen nu OOK nog worden verstoord door de overgang :(

Ik ben een paar jaar terug getest op Sjogren. Volgens m'n oogarts gaan schildklierproblemen en Sjogren vaak samen. Maar het HOEFT natuurlijk niet. Bij mij kon het niet worden aangetoond in m'n bloed en m'n oogklachten verdwenen later ook wel een tijd uit beeld, om een paar maand geleden weer terug te komen...

Heb jij je internist al gebeld? Het is wel fijn om te weten waar je klachten vandaan komen. Ook al kunnen ze bij Sjogren, naar ik meen tenminste, alleen maar aan symptoombestrijding doen...

M'n droge ogen en mond, daar heb ik inmiddels wel minder last van. Alleen als ik er aan denk eigenlijk.... :shock:
Ik heb momenteel vooral last van hartoverslagen. Treden direct op na enige 'opwinding' (... ik bedoel stress over een telefoontje, puberdochter ... ) van mijn kant.
Eerder had ik ook wel overslagen maar momenteel kan ik nergens over, zo lijkt het wel.

Gisteren mezelf ernstig toegesproken en ademhalingsoefeningen gedaan. Helpt wel moet ik zeggen.
Ik heb de afgelopen jaren van diverse specialisten gehoord dat ik ECHT niks ernstigs mankeer en het wordt hoog tijd dat ik dat ga geloven ! Gisteren ook lekker ontspannen wezen motorrijden en nergens (nou ja, bijna dan..) last van gehad en eenmaal thuis begint het nadenken weer en daarmee de stress en....

Friesje

Dit onderwerp is 9 jaar en 5 maanden oud. Er kan niet meer op gereageerd worden.
Maak en nieuw onderwerp aan, of reageer in een ander soortgelijk onderwep
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht