Moe

Zorgmoe, Oververmoeid, Opgebrand. Bestaande verplichtingen en verwachtingen worden teveel.
De draagkracht waarover we eerder beschikte, lijkt langzaam maar zeker af te brokkelen.
Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Moe

Bericht door Pippo1 » vr 05 jul 2019 15:01

Hallo allemaal

Zoals je in mijn vorige topics al kon lezen, gaat het al een paar maanden bergopwaarts met mij. Maar waar ik al een aantal weken met sukkel, is dat ik elke dag zo moe ben! En eigenlijk verbaast mij dat wel, omdat ik vrij weinig nog klachten heb. Ik slaap al 2 weken terug heel goed, heb nog heel weinig geestelijke klachten. Oké, ze zijn er nog wel, maar in hele lichte mate. En daarom dat het mij zo verbaasd dat ik zo moe ben! En heb terug dagelijks hartkloppingen en vanaf het moment dat die er zijn, weet ik dat het een voorbode is van een minder moment. Maar zoals ik al zei, de klachten zijn minimaal. Zou die moeheid nog steeds de gevolgen zijn van de overgang? Of moet ik zo hard herstellen van de strijd dat mijn lichaam en geest heeft gevoerd al die jaren?
Misschien dat er iemand hier wat raad in heeft ?

Vriendelijke groeten PippoAnna1962
Berichten van Anna1962
Onderwerpen van Anna1962
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd NU: 57

Re: Moe

Bericht door Anna1962 » vr 05 jul 2019 15:57

Hoi Pipo,

Fijn te horen dat je uit het overgangs-dal aan het kruipen bent!
Het is natuurlijk logisch dat je die jarenlange strijd er niet met 2 weken uitslaapt, je lichaam heeft jaren lang een topprestatie moeten leveren en dat ben je niet met een 2 weken beter slapen zomaar kwijt, dat kost tijd.
Fijn dat je klachten afnemen, vooral de geestelijke klachten zijn een hel, het zal zo af en toe natuurlijk nog wel opspelen maar je zit iig in een gunstige flow en dat is fijn, ik hoop dat het zich zo voortzet!!
Mijn geestelijke klachten zijn op het moment ook bijna weg, nog wel wat huilerig en moe (veel inkak-momenten) maar nu weer veel spierpijn en ochtendmisselijkheid er voor in de plaats gekregen, het lijkt wel dat als de geestelijke klachten afnemen de lichamelijke ervoor terugkomen en andersom, ik hoop dat het bij mij nu ook wat gaat stabiliseren want ik voel me nu geestelijk 100%beter dan 3-4 dagen geleden maar houd er ook rekening mee dat het morgen zomaar weer anders kan zijn.

Groetjes Anna

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » vr 05 jul 2019 18:25

Hey Anna

Dankjewel voor u reactie ! Fijn om de bevestiging te krijgen dat mijn lichaam idd zich moet herstellen. Wat natuurlijk logisch is . Maar ik vond er nergens iets van terug, dat ik begon te twijfelen. En ik heb ook zoiets van, nu voel ik mij beter en nu kan ik er nog niet van genieten. Eerst moest ik terug wennen aan mijn herwonnen "IK" en vanaf je dat stadium bereikt heb (was na 3 weken al dik in orde) krijg je te maken met zo'n vermoeidheid dat je dag en nacht kunt slapen en dan ja, dan voel je u ook niet happy! Soms huil ik puur uit vermoeidheid. Maar kom, we zullen ook hier weer onze tijd in uitzitten. Positief blijven zal ik het maar noemen. Nu lukt mij dat natuurlijk al wel om positief te denken. Toen ik er volop in zat, lukte mij dat voor geen meter!
Anna, ik ben super blij voor jou, dat je u geestelijk al 102% beter voelt! Is zalig hè?!!!! En het is zoals je zegt, het geestelijke is de "hel" !!!! Geef ik je helemaal gelijk in! Ik hoop van harte dat het bij jou zo stabiel mag blijven! Nu krijg je spijtig te dealen met de lichamelijke klachten. En het is zoals je zegt, het één moet moet voor het ander wijken. Heb dat ook al ervaren. Maar tot hier toe, mag ik over de lichamelijke klachten niet echt klagen. Ik heb wel de meeste klachten die hier voorbij komen op dit forum, maar niet in die hoedanigheid, dat ik niet meer kan functioneren. Een klein pluspunt dan ;) . Heb wel blijvende beenmergdeffecten in mijn knieën, ben 10 kilo kwijt gespeeld op 2 maanden, waarvan de laatste 2 maand er terug 2 van gewonnen zijn ( joepie!!!)
Beste Anna, ik hoop mee voor jou, dat het gestabiliseerd blijft!!! En dat je snel terug de Anna wordt van welleer!! Want zoals je zegt, op een dag kan het weer helemaal anders zijn. Heb zelf het al meerdere malen zo ervaren. Maar zoals het bij nu gaat, merk ik wel dat ik uit het dal aan het kruipen bent, zoals jij het zo mooi formuleert

Vriendelijke groeten Pippo

Lia
Berichten van Lia
Onderwerpen van Lia
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 62

Re: Moe

Bericht door Lia » vr 05 jul 2019 18:35

Beste Pipo,

Nog maar krap een jaar geleden stopte je met de pil.
De pilhormonen verdwenen uit je systeem en de klachten namen steeds meer af.
Na het herstel deed het (uitgestelde) overgangsproces zijn intrede en had eindelijk de weg vrij om te beginnen de nodige veranderingen te maken.

Er kwam een einde aan de piltijd en aan de pilklachten.
Maar niet aan de overgang, die kon toen pas aan de slag.
Met of zonder narigheid, een overgangsproces duurt langer dan een jaar.
Je zit er in feite nog maar net volop in.
Gelukkig voor jou tot nu toe met relatief weinig overgangsklachten. Maar komen doet die overgang natuurlijk nog

Lia

Pris112
Berichten van Pris112
Onderwerpen van Pris112
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 47

Re: Moe

Bericht door Pris112 » za 06 jul 2019 13:14

Hallo dames

Ik ben ook zo vreselijk moe en ben zonder er wat voor te hebben gedaan 6 kilo afgevallen...heb een maand geleden bloed laten prikken en ha vond niks bijzonders...ontstekingswaarde lucht verhoogd maar dat vond hij totaal niks om zorgen over te maken...maar ja dat doe ik dus wel...ik blijf doodmoe en zelfs na de vakantie geen kilo aangekomen...ben ongeveer 8 maanden geleden gestopt met de pil...kan ik daardoor nu kunnen afvallen dat de pil mij dikker maakte?
En die vermoeidheid echt niet normaal...slaap meer dan 8 uur sta op en doodmoe om iets te doen....maak me zo'n zorgen...is toch niet normaal ?

Pris

Anna1962
Berichten van Anna1962
Onderwerpen van Anna1962
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd NU: 57

Re: Moe

Bericht door Anna1962 » za 06 jul 2019 13:51

Hoi Pris,

Of het met het stoppen met de pil te maken heeft kan ik je niet vertellen, heb al 19 jaar geen baarmoeder meer dus gebruik dus ook al heel lang de pil niet meer, wat je gewicht betreft kan ik je ook niet helpen, zou kunnen dat je nu afvalt door het stoppen met de pil, meestal kom je bij pilgebruik wel aan dus zou je zeggen val je weer af bij stoppen.
Wat de vermoeidheid betreft, dat dat kán soms een overgangsklacht zoals je hier op het forum waarschijnlijk al gelezen hebt, ik ben 57 en met grote waarschijnlijkheid al post-menopauzaal maar kamp ook nog steeds met vermoeidheid, het gaat de ene dag beter dan de andere dag, kan soms wel huilen van lamlendigheid!op dat moment ook veel last van slappe "wiebel"benen, alsof ik er ieder moment doorheen kan zakken zeg maar.

Groetjes Anna

=======
Deel van bericht verwijderd. Het is niet de bedoeling om zo op de stoel van de dokter te gaan zitten

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » za 06 jul 2019 14:10

Beste Pris

Het stoppen met de pil kan inderdaad gewichtsverlies meebrengen. In combinatie met dat je lichaam nu zo hard moet werken, kan het wel kloppen! In mijn geval, was en is dat nog steeds zo! Nu het wat rustiger geworden is bij mij, komen er stilletjes aan de kilo's er weer bij aan. Het is die vermoeidheid, die volgens mij nog wat roet in het eten gooit. Mijn lichaam heeft al geen reserves meer, en al wat ik nu eet wordt gebruikt om de vermoeidheid tegen te gaan. Althans, dat vermoed ik. Ik ben geen dokter. Maar het lijkt mij logisch! Vandaag heb ik een drukke dag, en ik vermoed dat ik morgen weer stik kapot ben. Dus dat wordt morgen weer een luie dag. Veel moed!

Vriendelijke groeten Pippo

Anna1962
Berichten van Anna1962
Onderwerpen van Anna1962
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd NU: 57

Re: Moe

Bericht door Anna1962 » za 06 jul 2019 14:20

Hallo Pipo,

Nog bedankt voor je opbeurende reactie!!
Met mij gaat het gelukkig nog steeds stabiel, geen depri- huil gevoelens meer, nog wel moe en wiebel benen (in de ochtend voornamelijk)
Met jou ook nog steeds goed? lees net dat je een druk program hebt vandaag, en waarschijnlijk morgen weer kapot zal zijn, zo herkenbaar, had gisteren zo een off-day :roll: veel te druk gehad eergisteren.
Probeer je het wel een beetje rustig aan te doen!!

Fijn weekend in ieder geval!!
Groetjes Anna

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » za 06 jul 2019 21:22

Hallo Anna,

wat ben ik blij voor jou dat je geestelijk stabiel blijft! Daar knap je wel een beetje van op hè Wel heel vervelend die moeheid en die wiebel op je benen het beperkt je doen en laten. Niet fijn! En een off day, zal je waarschijnlijk Met mij gaat het ook nog steeds goed ;) Dankjewel voor de interesse ;) en maak je maar geen zorgen, over het algemeen hou ik me wel rustig, maar soms kan ik er echt niet onderuit zoals de zorg van mijn moeder, het bezoek van kind/kleinkind enz
Voor jou ook nog een fijn weekend

Groetjes Pippo

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » zo 07 jul 2019 00:25

Ik kan het niet laten.

Sommige dames beweren dat mijn klachten die ik de voorbijgaande jaren had, niet het gevolg was van de overgang. En zelfs dat ik relatief weinig klachten had/heb Dus vraag ik mij af, waar zij het bewijs hebben? Of dat ze die voorbijgaande jaren mee aan mijn zijde hebben gestaan? Dat ze mij hebben ZIEN veranderen naar één hoopje ellende. Het doet me pijn. Toen ik in al mijn wanhoop op zoek was op het internet van mijn klachten, kwam ik op dit forum terecht, en snel vond ik wat ik zocht. Ik was niet alleen met mijn klachten en dat steunde mij en voelde ik mij niet meer zo alleen. Zoveel herkenning! En toch krijg ik van sommige dames het gevoel dat zij het beter weten, wat ik mee heb gemaakt en wat zelfs de oorzaak ervan was. Zijn zij dan plots de dokters /psychiater/specialisten ?

Pippo

Riky
Berichten van Riky
Onderwerpen van Riky
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 61

Re: Moe

Bericht door Riky » zo 07 jul 2019 01:48

Beste Pipo

Ik heb niet eerder op je berichten gereageerd en ook nooit die behoefte gevoeld. Wel altijd je verhaal gelezen.

Een van die feiten is dat de overgang niet doorgaat bij gebruik van hormoontherapie of anticonceptiepil. Artsen schrijven het juist voor om bij vrouwen die ze te jong vinden hun overgang te stoppen. Dat doen die artsen niet omdat ze te dom zijn maar om die overgang daadwerkelijk te stoppen en uit te stellen naar later. Over bewijs gesproken.........

Feit is dus, dat jouw overgang op stop stond. En omdat je altijd al aan de pil was ook altijd al stop stond.
Als je dit forum binnenkomt beschrijf je tot in detail wat je allemaal meemaakte tijdens de laatste piljaren waarin je overgang nog werd tegengehouden. Pilgebruik was geen optie meer en je was net gestopt. Ook dat drama beschrijf je. Een poos later wordt het afkicken rustiger.
Terwijl de overgang invalt, schrijf je aan anderen dat het veel beter met je gaat, je nog wel eens klachten hebt, maar niet in de hoedanigheid die anderen beschrijven.
Hoeveel bewijs wil je hebben. Je hebt het al die info zelf overal neergezet. Je wanhoop van voorheen, je opluchting na stoppen, je kon het als lezer niet missen. Alles omgeven met een scala aan voorbeelden, herhalingen, veronderstellingen, dozijnen aan leestekens e.d. Tja, teveel spektakel dat vertroebelt natuurlijk, maar je schreef dat bewijs zelf.

Gelukkig maar dat er vrouwen zijn die door zoveel chaos heen de lijn nog wel zien en bereid zijn de lezer overzicht te geven, dingen voor ze op een rijtje te zetten, of hun kennis willen delen door feiten door te geven.
Geen enkele keer werd je ellende ontkend, of worden je klachten ontkend of gebagatelliseerd. Integendeel, zij erkennen deze juist door er feiten bij te geven

De laatste tijd voel je klachten opkomen. Niet gek, want nú staat je overgang niet meer stop en is die er wél. Dus nu kun je inderdaad overgangsklachten krijgen.
Ook dat heb ik nog niemand zien ontkennen. Wel op zien wijzen ter bevestiging

De feiten komen niet bij je binnen, te pijnlijk om ze toe te laten, dus sla je er maar even flink op.

De vrouwen die je hoopt te raken zijn boodschapster van een feit: een vrouw komt in haar overgang terecht na het stoppen met de pil en kan dan overgangsklachten krijgen. En waarom dat zo is leggen ze uit.
Ze houden het helder door zich niet te laten meezuigen in emoties van anderen of in diens chaos of dramatiek. Dat mag je ook niet verlangen.

Riky

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » zo 07 jul 2019 12:10

Beste Riky

Ik ben het niet met je eens! Nog nooit gehoord, dat je ondanks de pil nog neemt, je alsnog in de overgang komt?
Je beweert dat ik een drama ervaarde na het stoppen van de pil. Welk drama dan? Buiten een paar weken hoofdpijn.
Je beweert dat ik nu klachten begint te ervaren nu? Mijn klachten nemen juist af! Mijn klachten van de voorbijgaande jaren waren in pure vorm de overgang! Mijn verhaal is het bewijs!
Dat jullie perse mijn overgang verhaal willen omdraaien, naar pil klachten waren, is jullie probleem en dat willen jullie perse bewijzen! En als je dan toch mijn verhalen leest, raad ik je aan om ze goed te lezen vooraleer je u daar nog verder op baseert! Ik krijg er gewoon de kriebels van, dat mijn pilgebruik zo onder de loep wordt gegooid en dat mijn overgangsklachten wordt omgezet naar het gevolg van het pilgebruik en niet naar de overgang! Want het is zo vreemd dat mijn overgangsklachten identiek zijn aan de verhalen hier op dit forum! Maar toch wordt het bij mij omgezet naar pil klachten.

Heel vreemd!
Pippo

Na het stoppen met de pil heb ik geen menstruatie meer gehad

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 45

Re: Moe

Bericht door Lientje22 » ma 08 jul 2019 14:07

Beste Pippo,

Als je de pil slikt dan heb je geen menstruatie meer, maar spreek je van een onttrekkingsbloeding.
Door jou pilgebruik was er geen natuurlijke cyclus meer. Geen eisprong en dus ook geen menstruatie.

Omdat je na het stoppen van de pil geen menstruatie meer kreeg is dat dan volgens mij het moment wat wordt gehouden voor het begin van de post menopauze. Als ik het niet juist heb dan zullen er vast wel dames mij corrigeren.

Had je de pil niet geslikt dan had het begin van de menopauze miss wel eerder geweest. Maar omdat je de pil dus slikte weet je dit nu niet. De menopauze is als er een jaar na je laatste jaar geen menstruatie meer is opgetreden. Dan kan je je laatste menstruatie als begin van de menopauze zien.

Groetjes Lientje

Wendy
Berichten van Wendy
Onderwerpen van Wendy
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 68

Re: Moe

Bericht door Wendy » ma 08 jul 2019 15:22

Lientje22 schreef:
ma 08 jul 2019 14:07
Omdat je na het stoppen van de pil geen menstruatie meer kreeg is dat dan volgens mij het moment wat wordt gehouden voor het begin van de post menopauze.
Dat klopt helemaal Lientje,

En dan is vervolgens de postmenopauze de tijd waarin de aanpassingen te gaan maken. De overgang kan zich na het stoppen wel gaan voltrekken en de andere organen gaan aanspreken hormonen te leveren.
Het lichaam kan gaan beginnen te leren om te gaan met de vermindering van hormonen.
Het daadwerkelijke veranderingsproces van de overgang is nu een feit.

Wendy

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » wo 11 sep 2019 18:08

Hallo dames

De laatste 6 weken gaat het niet meer goed met mij. ondanks de hele positieve posts van een paar maand geleden
Voel me dagelijks zo ongelukkig en gestrest en overleef weer ipv dat ik leef. Niets heeft nog zin en voel me zo verslagen.
Mijn focus ligt volledig op het negatieve en wil er van weg lopen, maar de hormonen halen me steeds weer in .
Het is een chaos in mijn hoofd. Het blijft toch een zwaar en moeilijk proces heel die overgang. Nee , zie het echt niet meer zitten

Pippo

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » wo 18 sep 2019 01:53

Hallo

Het gaat van kwaad naar erger. Sta precies terug in de tijd
Terug de dagelijkse stress, depressie, woede, verslagen
Heb me vandaag verwond, de woede barste uit in een krankzinnige agressie
Wanneer stopt het??? 7 jaar ellende
Had zo'n goede periode van een paar maand met af en toe een off day dat ik er in begon te geloven. Maar nu

Pippo

Pee
Berichten van Pee
Onderwerpen van Pee
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 57

Re: Moe

Bericht door Pee » wo 18 sep 2019 11:20

Beste Pippo,

Ik lees bijna al je posts.
Nu lees ik deze dat je een terug val hebt. Ja zo gaat het met die vreselijke overgang.
Jaren was ik hysterisch, boos, geprikkeld door alles.
Ik dacht dat het nooit over zou gaan. Toch zijn er betere perioden, die komen en gaan.
Bij mij triggert stress, als ik stress ervaar, in welke vorm dan ook.
Bijvoorbeeld, druk op mijn werk, ruzie thuis en zelfs de reis naar mijn vakantie adres geeft blijkbaar lichamelijke stress in mijn lichaam. Dan vergeet mijn lichaam vrouwelijk hormoon aan te maken en steken de moodswings de kop weer op.
Ik probeer stress echt te vermijden en als het dan toch gebeurd, te herkennen dat het zo is en dat wat er met mij gebeurt ten dele aan mezelf te verwijten is.
Als ik mezelf tot rust maan gaat het met een paar dagen beter. Die rust bestaat dan uit niets moeten, behalve werken dan. Rus rust rust en mezelf het positieve in laten zien.
Vaak ben ik het die mezelf kan helpen, ik zit vanaf mijn 40ste in de overgang en ben inmiddels 57 en heb alles al voorbij zien komen.
Nu ben ik vaak rustig, laat me niet zoveel van de wijs brengen en heb niet meer die hevige moodswings van vroeger. Laatst op vakantie geweest en best wel een paar keer boos geweest op mijn lief omdat ik vond dat hij op me zat te fitten. Maar ja was dat zo, was het terecht, meende ik het maar of was ik iid snel op mijn teentjes getrapt door de stress die gewoon op vakantie gaan met zich meebrengt. Ik ga heel graag op vakantie, maar mijn lichaam ervaart het als stress.
Kop op meisje, komt goed, beur jezelf op, probeer het mooie van de wereld te zien, neem rust.

Sterkte Petry

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » wo 18 sep 2019 13:28

Hallo Petry

Dankjewel voor je reactie ;)
Stress is idd de grote boosdoener.
Als ik mijn ogen open, sta ik al stijf van de stress
Ga dan een paar uur de natuur in en zoek de rust op, let op mijn ademhaling en probeer de mooie kanten van het leven op te roepen. Soms helpt het en soms mag ik zo positief denken dat ik wel en de negatieve gedachten te onderdrukken, en na een paar dagen dat te proberen, ontplof ik toch. Het is zo zwaar en moeilijk. Echt waar, ik doe zo mijn best! Rust nemen, positief denken, stress proberen te ontwijken, maar het is zo zwaar hè
Ik word er echt niet blij van

Vriendelijke groeten Pippo

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » di 24 sep 2019 01:27

Hallo weer,

Allereerst, dankjewel voor je reactie Petry, het deed me echt deugd. Jammer genoeg blijft het slecht gaan met me. Vandaag ben ik ingestort. Ik kan echt niet meer. Ik ben op. Ondanks ik zoveel mogelijk de rust op zoek en enorm veel steun heb van mijn man, slaagt ergens het noodlot voor mij toe. De zorg voor mijn dementerende moeder, die ik dit weekend naar het ziekenhuis moest laten vervoeren omdat ze met haar gezondheid hard sukkelde, eist haar tol. Ze vraagt zoveel energie (voor mij toch) en ik kan het totaal niet meer opbrengen om rustig te blijven en steeds maar diezelfde vragen te horen. Ik heb het zelf zo moeilijk om mijn eigen persoon recht te houden, dat ik dit er echt niet meer bij kan nemen. Het doet mij zo pijn, dat ik haar stukje voor stukje moet afgeven. Ik kan het echt niet meer dragen. Emotioneel lukt mij niets méér. En toch ... Ik ben enig kind en familielid. En ik heb thuishulp voor haar zodat ik tijd voor mijn eigen kan maken
Maar nu ze in het ziekenhuis ligt, heb ik geen ene dag meer voor mij. En toch zal ik ze moeten nemen. Ik trek het niet langer meer.
Het is verdomd zwaar. Voor de tweed maal ben ik ingestort pfff

Pippo

Renee66
Berichten van Renee66
Onderwerpen van Renee66
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Moe

Bericht door Renee66 » ma 30 sep 2019 17:20

Hallo dames,

Heel herkenbaar jullie verhalen, Ik zit al zeker 7 jaar in de premenopauze.
Vorig jaar met antidepressiva begonnen om op de been te blijven.
Afgelopen zomer ging het zo goed dat ik er mee ben gestopt.
Ik heb me echt maanden lekker gevoeld en ik dacht dat ik er vanaf was.
Tot er een paar stressvolle momenten waren en ik weer helemaal terug ben bij af.
Ik ben een wandelende tijdbom, sta strak van de spanning en ben dan ook doodmoe als ik thuis kom van mijn werk.
Ook zijn mijn menstruaties nog steeds regelmatig.
Ik heb het gevoel alsof het nooit ophoudt.
Die spanningen, ik wil er niet aan toe geven, maar mijn hele lijf doet zeer.
Nu maar weer wachten op betere tijden.

Renee

Gerretje
Berichten van Gerretje
Onderwerpen van Gerretje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Moe

Bericht door Gerretje » vr 11 okt 2019 09:04

Dag allemaal

Je verhaal is zo herkenbaar, ik heb echt hele mooie en goede momenten, maar ook zo moe en diep gaan. Als ik die goede momenten heb denk ik heerlijk laat dit maar doorzetten, maar helaas. Nu ik dit schrijf lig ik nog uit bed, moe, geen zin om uit bed te gaan, steeds maar uitstellen om er uit te gaan. Als ik moet werken is opstaan niet erg maar als ik vrij ben. Ik probeer aan mezelf te denken, maar helaas verwacht de omgeving wat anders. Ik lees regelmatig op dit forum en dat houd me ook wel op de been.

Gerretje

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » vr 11 okt 2019 14:27

Beste dames

Ben nog steeds uitgeput en leeg . Hou bewust mijn brein offline omdat ik vooral geestelijk uitgeput ben . Ik breng jullie op de hoogte wanneer ik terug wat stabieler en aangesterkt ben .
Veel sterkte voor iedereen ! En dankje voor jullie reacties

Vriendelijke groeten Pippo

Renee66
Berichten van Renee66
Onderwerpen van Renee66
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Moe

Bericht door Renee66 » ma 28 okt 2019 14:51

Hallo dames,

wat een heftige tijd heb ik gehad zeg.
30 september zat ik er diep en ik ben al die tijd zo ver weg geweest dat ik echt dat dat ik er aan onderdoor zou gaan.
Ik zat echt te wachten tot ik in zou storten.
Wat een vreselijke weken. Alleen maar spanning en angsten verschrikkelijk.
Mijn hele lijf deed er zeer van.
Acupunctuur gedaan en dagje sauna maar het hielp allemaal niets.
Gisteren ongesteld geworden en nu voel ik me rustiger.
Ik hoop dit niet nog eens mee te maken.
Mijn werk ging ook helemaal niet meer.
Ik ben er weer.

Renee

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » ma 28 okt 2019 16:29

Brste dames,

We zijn nu een maand verder, en het is al wat beter met mij. De druk is van de ketel. Toch wordt ik elke dag over en weer geslingerd tussen de hormonen. Zo kan ik mij minuten super goed voelen, om me daarna weer zo opgefokt te voelen en sta dan weer stijf van de stress. Ik vraag me steeds meer en meer af, hoelang kan ik dit blijven trekken? Steeds weer terug opstaan met nieuwe moed en hopen op terug betere tijden. Ik ben er echt van overtuigd dat er op deze manier levenstijd van me wordt afgenomen. Zo afzien, kan toch echt niet gezond zijn voor je ?
En wat ik nu ook heb, ...... Is dat ik echt schrik heb gekregen van heel die overgang! Weet je, ik wil mij niet meer zo voelen! Ik wil terug leven en genieten. Maar tot hier toe, zit dat er nog steeds niet in voor mij. Ben echt ongelukkig. Wacht elke dag, tot dat ik me weer gelukkig mag voelen. Op mijn gezicht staat er gewoon pijn te lezen. Geen lichamelijke pijn, maar geestelijke pijn.
Ik ben volledig op. De hormonen hebben mij klein gekregen. Waar is die gelukkige en onbezorgde vrouw gebleven ?

Groetjes Pippo

Renee66
Berichten van Renee66
Onderwerpen van Renee66
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Moe

Bericht door Renee66 » di 29 okt 2019 10:14

Oh wat erg Pipo.

Ik heb met je te doen. Ik heb me net 6 weken zo gevoeld, maar gelukkig heb ik nu even betere dagen.
Ik hoop dat het voor jou ook snel beter gaat.
Als ik me zo rot voel bedank ik me dat het zo weer beter gaat en gelukkig is dat bij mij zo.
In die rot tijd doe ik maar alsof er niets aan de hand is op mijn werk en tegen vrienden, maar dat sloopt me.
Heb jij je menstruatie nog? Daardoor voel ik me nu beter.
Ik zit al 7 jaar met de overgang en zal zo blij zijn als ik weer gewoon de vrolijke versie ben van mezelf.

Renee

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » di 29 okt 2019 17:41

Beste Renee

Bedankt voor je steun en medeleven
Op je vraag dat ik nog menstrueer , is het antwoord "nee" . Als je terug scrolt naar boven vind je verdere verhalen van mij.

Groetjes Pippo

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » wo 06 nov 2019 03:47

Hallo

Ik stop ermee. Plannen maken wanneer en hoe,
Huilen, huilen en nog eens huilen, maar dan van pure machteloosheid,
Dat waren de plannen van vandaag
Schreef hiervoor al, hoelang trek ik het nog om steeds weer terug terug op te staan
Ik heb de kracht er niet meer voor
Ben onvruchtbaar, wat willen de hormonen nu nog ?
Dit is een pure uitputtingsslag
Toch is er een lichtpunt! Mijn man! Hij steunt me! Voor hem wil ik nog even doorzetten! Toch heb ik mijn afscheidsbrief geschreven. Op de momenten dat ik het zo f***zwaar heb, kan ik niet meer zuiver denken. Zwart is dan ook git zwart en heb dan zo'n zware behoeftes om "het" te doen. Vandaag was het ventje thuis en na lang aandringen heb ik mijn donkere plannen verteld. Nochtans was ik het niet van plan omdat ik wist dat hij mij wilde overtuigen om nog vol te houden. Samen!
Hij heeft mij kunnen overtuigen! En ja, ik zie hem heel graag, maar wat heeft " alles " nog zin, als steeds die hormonen je zo rot laten voelen ? Begin dit jaar ging het zo goed met me, met ups en downs. De ups waren meer aan de orde dan de downs. En oeps ..... dan duwen ze je terug de kelder in. En dat is er echt teveel aan. En dan vraagt een mens zich af ..... Maar voor nu, ga ik er nog voor. Samen. Dat heb ik beloofd.

Pippo

Lientje22
Berichten van Lientje22
Onderwerpen van Lientje22
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 45

Re: Moe

Bericht door Lientje22 » wo 13 nov 2019 14:08

Lieve Pippo,

Lees nu pas je berichtje.
Wil je heel veel sterkte wensen. Wat naar je weer zo te voelen.
Hoop dat het vlug weer wat beter mag gaan.

Liefs en een knuffel van Lientje

Diana49
Berichten van Diana49
Onderwerpen van Diana49
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Moe

Bericht door Diana49 » wo 13 nov 2019 18:14

Lieve pippo,
Wat een moed heb jij om zo openhartig over je gevoelens te praten. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen, de juiste woorden vinden vind ik op dit moment moeilijk .Ik wens je veel sterkte en houd die lieve man van je goed vast.
Lieve warme groet
Diana49

Pippo1
Berichten van Pippo1
Onderwerpen van Pippo1
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 51

Re: Moe

Bericht door Pippo1 » wo 13 nov 2019 18:24

Beste Lientje en Diana

Dankjewel voor je lieve bericht !
Zo open over mijn gevoelens praten helpt mij om het wat af te schudden van mij. Het steunt mij ook! In alle mogelijke steun dat ik krijg put ik terug moed, om toch maar weer recht te blijven staan. Ik heb die steun echt nodig. Dus dankjewel voor jullie steun Lientje en Diana!
En mijn lieve man, hou ik zeker met twee handjes vast

Warme groet terug
Pippo

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht