Ben ik in de overgang ?

Nog maar weinig is bekend dat de hormoonveranderingen van de overgang al tussen je 30e en 40e jaar beginnen. Dat zorgt ervoor dat vrouwen heel andere diagnoses krijgen
Ben ik aan de overgang begonnen? Wat is de overgang? Hoe weet ik of ik in de overgang bent.
Blvo
Berichten van Blvo
Onderwerpen van Blvo
Menopauzejaar:
Leeftijd: 36

Ben ik in de overgang ?

Bericht door Blvo »

Hallo allemaal,

ik ben een 36 jarige vrouw en moeder van 2 dochters.
Sinds april kreeg ik rare klachten die begonnen met draaiende maag en “hartkloppingen” . Naar de huisarts gegaan en omeprazol meegekregen, na 2 dagen zat t me toch niet lekker qua hart en een ecg laten maken helemaal goed ! De klachten verergerde alleen maar in de zin van spiertrekkingen pijn in mijn borst (let wel al mn klachten zijn linkszijdig) soort elektrische trillingen door mn hele lichaam. Maag en darm klachten gevoel alsof gezicht(holtes) ineens dichtgedrukt worden en een soort band om mn middel onder de ribbenkast brok in de keel en noem maar op!
Inmiddels mri hoofd gehad CT-scan+botscan boven torso, darm onderzoek en binnenkort nog maag onderzoek! Voor als nog niets te vinden! Tot de huisarts mij liet bloedprikken op overgang. Ik gebruik al 15 jaar de prikpil en ja de bloed uitslagen zijn niet goed qua overgang nu stoppen met prikpil en wachten maandje of 2 en opnieuw prikken.
Iemand die een beetje het zelfde proces ervaart ?
Ik zit nu al bijna 6 maanden in de ziektewet omdat ik gewoonweg niet in staat ben te werken

Blvo


Amaya12
Berichten van Amaya12
Onderwerpen van Amaya12
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Ben ik in de overgang ?

Bericht door Amaya12 »

Hoi Blvo,

Dit zijn heftige klachten waar je last van hebt.
Ik leef met je mee want je wilt met volle teugen genieten van jouw dochters en leven maar wordt enorm beperkt zoals ik t hier lees.
Ik heb wat je omschrijft ook rond april ervaren naast alle overgangsklachten die ik al ervoer. Vanaf april heb ik vele onderzoeken gehad en ben nog niet klaar. Ik kom lucht tekort en heb ook druk op de borst en kan hierdoor niet veel meer doen. Meerdere Cardiologen benaderd waarvan eentje die gespecialiseerd is in vrouwen, gaf aan dat ik hartklachten heb vanwege de lucht tekort die ik krijg. Deze arts zei dat het hormoon oestrogeen vrouwen beschermt tegen hart en vaatziektes maar als het daalt, kunnen vrouwen met risico factoren klachten ontwikkelen. Jij hebt gelukkig geen last van luchttekort of benauwdheid. Heb je trouwens overgangsklachten?
Hou ons op de hoogte van de komende onderzoeken.

Groetjes, Amaya!
Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Ben ik in de overgang ?

Bericht door Claire »

Hallo Blvo,

Bij mij begon de overgang op mijn 39e met hartoverslagen (en daarna nog een hele reeks andere klachten).
De huisarts dacht niet aan de overgang en pas 2 jaar later kwam ik hier terecht en kon ik mij goed inlezen. Het was een feest der herkenning.

Inmiddels ben ik 51 jaar en is het volgende week een jaar geleden dat ik mijn laatste menstruatie had. Mijn klachten zijn zo goed als verdwenen. Soms heb ik nog een dip, maar die duurt niet lang en is niet zo heftig als eerder. Al mijn klachten waren dus hormonaal en dat vind ik ook nu nog ongelofelijk.

Mijn tip: lees veel hier en houd je vast aan je gevoel dat het de overgang kan zijn, als er niets uit je onderzoeken komt. Ik hoop dat je klachten behapbaar zijn/blijven.

Groetjes,
Claire
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht