Bang

Innerlijke onrust. Gevoelens van onzeker zijn, nerveus zijn, bang zijn voor wat je voelt, Of je onrustig en nerveus voelen, zonder te weten waarvoor
Zell
Berichten van Zell
Onderwerpen van Zell
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 42

Bang

Bericht door Zell » vr 21 jul 2017 13:46

Hallo dames

Help me want ik zit mezelf gek te maken. Ik pieker me suf en krijg hier weer knallende koppijn van. Ik snauw mijn kinderen af en ben aan het hyperventileren.

Mijn probleem van dit moment....
Ik ontdekte een paar dagen geleden in een moedervlek die ik al heel lang op mijn kuit heb zitten, een hard donker bultje. Gelijk begonnen alle alarmbellen te rinkelen. Vroeger kon ik het naast me neerleggen, maar tegenwoordig móet ik gelijk geruststelling hebben. Manlief is heel nuchter en gooide het op een haarvaatje, maar dat was voor mij niet genoeg.

Ik gelijk de volgende morgen gebeld voor een afspraak met de huisarts (op een tijdstip dat me eigenlijk niet uitkwam, maar nog een nacht piekeren kon ik niet aan). Die heeft het met zo'n dermakijkgevalletje bekeken en zei direct dat het niks is. Toen ik vroeg waar het puntje dan vandaan komt zei hij dat t een korstje is. Ik was gelijk gerustgesteld, want er zat idd een muggenbult vlakbij dus ik heb vast 's nachts in mijn slaap liggen krabben.

Maar die geruststelling duurde niet lang. Vanmorgen bedacht ik bij mezelf dat ik voor ik naar de dokter ging mijn benen had geschoren dus het wondje misschien daarvan kwam terwijl er echt wel iets onder zit wat hij door het kortstje niet kan zien...Dus ik begon gelijk weer te voelen en te kijken... (alsof ik het beter kan zien dan een dokter door zijn speciale kijkertje :roll: ). Er zit inderdaad een korstje maar ook echt wel een bultje. Verder is het een rustige moedervlek, maar het laat me niet meer los.
Ik moet over 4 weken terugkomen voor controle maar het idee hier 4 weken mee te moeten doorlopen maakt me gek! Ik blijf controleren. Terwijl ik weet dat een dokter me niet 4 weken laat doorlopen als ik enig risico zou lopen. Maar heeft hij het bultje wel gevoeld? Ik neem toch aan dat als een dokter met een kijkertje een moedervlek controleert hij alles goed bekijkt toch??
Ik heb me voorgenomen om terug te gaan zodra het korstje eraf is want anders houd ik het echt niet 4 weken uit. Misschien is het bultje dan ook wel geslonken, is het gewoon een pukkeltje....Ik hoop het maar, maar voor nu kan ik wel enige geruststelling gebruiken want mijn verstand zegt dat ik het moet loslaten maar mijn gevoel kan dat niet.
Kan iemand mij geruststellen? :(

ZellConny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Bang

Bericht door Conny1966 » vr 21 jul 2017 22:31

Hoi Zell,

Ik heb talloze moedervlekken en vlekjes, bultjes, ouderdomswratjes . Eigenlijk altijd al gehad, heb er ook al verscheidene weg laten halen, bleek nooit iets ernstigs te zijn tot nu toe. Ik maakte me er nooit zo druk om, smeer me wel altijd goed in tegen de zon en ga ook nooit bewust zonnebaden.
Toen kwam de overgang met al zijn angsten en ja dus ook voor moedervlekken die er vaak al jaren zaten, dat je in een keer denkt ziet het er nu anders uit?
En dan loop je het inderdaad heel de dag door te checken, en je kunt jezelf toch niet gerust te stellen.
Het enige wat mij hielp was dan toch, vaak met lood in mijn schoenen, naar de huisarts gaan die gelukkig meestal al meteen vast kon stellen of het goedaardig was of niet. Vaak haalde hij het ook meteen weg dat is helemaal fijn.
Als jouw huisarts met zo'n speciaal kijkertje ( weet ook de naam zo gauw niet) heeft gekeken zou ik er maar gewoon gerust op zijn. Dokter heeft bij mij ook wel eens met zo'n dingetje gekeken.
En als je er toch ongerust over blijft dan ga je toch gewoon terug , bij mij helpt die extra geruststelling door de dokter altijd wel. In het begin dacht ik wel eens hij zal ook wel denken wat een hysterisch mens, maar die schaamte ben ik intussen al voorbij.
Overigens heb ik dat nu weer een heel stuk minder die angst voor moedervlekken, eigen bijna helemaal niet meer, terwijl ze er gewoon nog zitten.
Zal bij jou ook vast weer een stuk minderen hoor. ( en ik weet dat dit moeilijk te geloven is als je er middenin zit) maar het is echt zo.

Groetjes Conny

Zell
Berichten van Zell
Onderwerpen van Zell
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 42

Re: Bang

Bericht door Zell » wo 26 jul 2017 11:29

Hai Conny,

Dankjewel voor je reactie. Dat had ik net even nodig. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben.
Omdat de dokter goed heeft gekeken denk ik dat ik inderdaad wel gerust kan zijn, maar ik blijf angstig. Ik heb me nu voorgenomen om er een week niet naar te kijken en dan te bepalen of ik terug ga naar de huisarts of dat t niet meer nodig is. Gelukkig is het niet zulk mooi weer, want de moedervlek zit op mijn kuit en nu kan ik m mooi bedekken met een lange broek :lol: . Bovendien durf ik even mijn benen niet te scheren dus een lange broek is dan wel fijn. Na een week zie ik wel weer.

Fijn dat jij die angst inmiddels niet meer hebt. Ik hoop dat ik er ook overheen groei... dat zal vast wel, maar dan komt er weer iets anders voor in de plaats.
Nu ik van mezelf een week niet mag kijken ben ik er ook minder mee bezig en dat scheelt weer een hoop in andere onrustige gevoelens.

Zell

Mrsx
Berichten van Mrsx
Onderwerpen van Mrsx
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 49

Re: Bang

Bericht door Mrsx » wo 26 jul 2017 19:22

Ach meis,

ik herken dat ook.... Ik heb dat ook een keer gehad, was het helemaal niets, meerdere keren ben er twee / drie keer voor naar de huisarts geweest en heb dat toen losgelaten, die hormonen doen zoveel...... heb ook een keer een rode vlek gehad boven mijn neus.. huisarts dacht aan huidkanker, kreeg ik een crème mee...voor de zekerheid... maand later kreeg ik een andere huisarts, die was gespecialiseerd in moedervlekken, andere vlekken en huidkanker.. bleek het gewoon een flinke plek zware eczeem...
In het begin van de overgang werd ik ook angstig(er) ik herkende toen mezelf niet, ik heb wel emdr gehad omdat de huisarts vertelde dat angsten soms achterliggende gronden hebben, dat klopt wel.. nu vier jaar verder en nog vele menstruaties merk ik dat ik dingen meer kan relativeren (maar ook niet altijd)... misschien kan je er wat mee...

Mrsx

Flippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Bang

Bericht door Flippertje » wo 26 jul 2017 23:08

Hallo

Breng me niet op een idee, want op mijn huid ben ik nu nog niet gefocust maar denk om de haverklap dat ik steeds iets anders ernstigs heb.
Op dit moment heb ik last met slikken en heb het idee dat ik harde dingen met eten niet door kan slikken en dat het blijft hangen in mijn keel, eerste gedachte zijn dan ,Ojee als het maar geen keelkanker is of slokdarmkanker, maak mezelf helemaal gek, ga vrijdag na een psycholoog voor het eerst, niks voor mij denk ik maar ga het toch proberen, maar in mijn achterhoofd wil ik eigenlijk na de huisarts voor mijn keel, om dat na te laten kijken maar heb de afgelopen maanden elke week onderhand bij de huisarts gezeten alleen voor andere klachten, buikecho gehad, bloed geprikt, alles goed en nu weer iets nieuws, keel klachten, hij ziet me aankomen,snap dat ze mij op een gegeven moment niet zo serieus meer nemen, wordt er gek van maar als het zo blijft met die klachten weet ik nu al dat ik er weer na toe ga.
Sterkte met jullie klachten

Flippertje

Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Bang

Bericht door Conny1966 » di 01 aug 2017 14:06

Hallo Zell,

Ik vroeg me af hoe het nu gaat, ben je nog steeds bang voor je plekje op je been, en ben je inmiddels al weer terug geweest of heb je het al wat beter los kunnen laten?
Ik herken ook maar al te goed dat, wanneer je gerustgesteld bent over het ene, je jezelf weer druk gaat maken over wat anders. En zo heb je nooit geen rust, heel erg vermoeiend vind ik dat.
Ik hoop ook niet dat dat zo blijft. Ik gebruik nu sinds een week of 4 een supplement wat ik in het daarvoor bestemde topic heb beschreven en nu gaat het geestelijk en ook lichamelijk wel wat beter heb ik het idee.
Nou sterkte met alles hoor,

Groetjes Conny

Zell
Berichten van Zell
Onderwerpen van Zell
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 42

Re: Bang

Bericht door Zell » wo 02 aug 2017 23:44

Hallo dames,

Bedankt voor jullie reacties. Dat helpt me heel erg.

@mrsx: dus je huisarts dacht dat je huidkanker had, je kreeg een crème en toen bleek dat t eczeem was? Jeetje wat heftig, maar ook wel weer een opluchting.
Ik denk dat t probleem met moedervlekken is dat je ze de hele dag kunt zien. Helemaal nu met het mooie weer, als ik met korte mouwen en korte broeken loop. Ik kan ook wel relativeren dat ik niet elk deel van mijn lichaam kan zien dus als er iets zou veranderen aan moedervlekken op mijn rug bijvoorbeeld, dan zou ik het ook niet in de gaten hebben. Gek genoeg ben ik er dan niet bang voor. Waarschijnlijk typisch het probleem van een controlfreak zoals ik. Steeds moeten controleren.

@flippertje... Sorry, ik wil niemand triggeren met mijn problemen. Ik ken het wel dat als iemand anders iets schrijft over iets waar ik tot dan toe geen angst voor had, dan ik dan denk: o ja, dat kan ik ook hebben. Het ligt per lichaamsdeel verschillend of de angst van een ander op mij overslaat.
Ik heb ook een periode gehad dat mijn eten bleef hangen, maar dat lag echt aan een te grote spierspanning rond mijn keel. Momenteel bemerk ik een te grote spierspanning aan mijn hele linkerkant: van mijn nek tot aan mijn voet. Ik ben nu in staat om al mijn klachten daarop te gooien, ik hoop dat dat relativeringsvermogen blijft.

@Conny: ik heb mijn kuitplekje een dikke week met rust gelaten. De eerste dagen was het moeilijk om niet stiekem te kijken, daarna durfde ik niet eens meer te kijken. De dokter zei dat t goed was dus ik wilde daar vanuit kunnen gaan. Maar het voelde als struisvogelpolitiek.
Aangezien ik binnenkort op vakantie ga, en ik niet de hele vakantie zorgen wil hebben (ik kan mijn benen niet negeren als ik me moet insmeren, en dat moet echt in de Kroatische zo'n) en ik wilde niet 1400 km van huis erachter komen dat ik naar de dokter moet voor geruststelling. Dus... Ik ben eerst voorzichtig gaan voelen of er nog een bultje zat. Aangezien ik niks voelde heb ik besloten toch maar te kijken (de pleister er in één keer af methode) en...er zat niks vreemds meer. Doodnormale moedervlek zonder bultje. Blijkbaar was het een pukkeltje dat heel toevallig onder mijn moedervlek groeide. Ik ben enorm opgelucht, durf nu ook weer in korte broek. Inmiddels heb ik zoveel moedervlekken laten controleren dat ik me daar niet meer zo druk om maak.

Ik slik momenteel magnesiumcitraat tegen te hoge spierspanning en ik drink rustgevende thee met valeriaan en hop, al is het maar een placebo effect, het maakt me wel rustig.

Zell

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht