Spanningsklachten keel

Innerlijke onrust. Gevoelens van onzeker zijn, nerveus zijn, bang zijn voor wat je voelt, Of je onrustig en nerveus voelen, zonder te weten waarvoor
Moon1967
Berichten van Moon1967
Onderwerpen van Moon1967
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Spanningsklachten keel

Bericht door Moon1967 » vr 29 apr 2016 21:24

Dag allemaal,

Ik ben weer eens op zoek naar geruststelling. Ik heb al maanden last van een dichtgeknepen, brok, in de keel. Soms heb ik heel veel moeite met slikken. Ik heb daar best veel over gelezen hier en dat stelde mij dan ook wel gerust, maar sinds vanavond met eten is het helemaal mis. Ik kreeg iets in mijn keel dat vreselijk stak. Geen idee wat het was. Sinds dat moment heb ik een vreselijk zere keel. Pikkelend en droog. Ik moet steeds hoesten en ben benauwd en duizelig. Ook voelt het weer dichtgeknepen, waardoor ik weer angstig word. Ik heb nu een strepsil genomen, maar zelfs nu ik die in de mond heb voel ik het prikkelen. Iemand herkenning? Ik hoop het. Ik kreeg net ook een heel naar gevoel in mijn lichaam. Ik vraag mij af of dat nou een opvlieger is of niet. Het begint met een enorme druk op mijn bovenbuik die dan via mijn borst omhoog trekt. Ik word vreselijk benauwd en mijn hart gaat als een dolle tekeer. Ik word een beetje warm, maar ga niet zweten. Is dit nou wel of geen opvlieger.

Groetjes MoniqueFlippertje
Berichten van Flippertje
Onderwerpen van Flippertje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 53

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Flippertje » vr 29 apr 2016 23:05

Hoi Monique,

Maak je niet te druk, als er iets in je keel met eten is blijven hangen, dat kan, moet je droog brood eten, goed kauwen en doorslikken, denk daarbij ook dat als je iets in je keel hebt je dan ook geen eten kan doorslikken.
Kom je regelmatig tegen op dit forum en jou klachten komen mij bekend voor, heb ook wel eens de huisartsenpost gebeld met dezelfde klacht als jij nu hebt, daarom geef ik je door wat ze mij vertelde, ben bang omdat je zo gefocust ben op dat gevoel in je keel dat het voor mijn gevoel ook steeds erger wordt. Dat geeft extra stress en spanning en maakt het erger.
Probeer eens wat te ontspannen en probeer overal aan te denken behalve aan he klacht, ga lezen, spelletje doen of iets wat je hersens met iets anders bezig houdt, door je angst krijg je het nog benauwder, ik vertel je nu wat ik zelf doe in situaties waar ik zelf last van heb, weet dat het moeilijk is, ook voor mij, maar soms lukt het om zo weer wat rustig te worden , wens je sterkte en weet wat je voelt

Flippertje

Desi
Berichten van Desi
Onderwerpen van Desi
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd NU: 56

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Desi » za 30 apr 2016 11:10

Hallo Monique,

Ook ik herken die klachten van de keel. Soms blijft er het een en ander plakken, altijd het laatste hapje lijkt het wel, en dan gelijk het gevoel van: o jee.... Wat als? Maar feit is dat ik ook vaak niet voldoende kauw (dus te grote brokken doorslik) en dat de slijmvliezen toch ook droger zijn (heb soms ook het gevoel minder speeksel te hebben, terwijl ik wel een soort van slijm in de keel voel), dus misschien is dat wel de oorzaak? Of de tijd van het jaar (hooikoorts misschien?).
Ook nu heb ik al een paar dagen weer last van de keel en de hals, spierspanning op de adamsappel (stresskeel heb ik hier al ergens gelezen) en daardoor het gevoel dat de boel afgekneld wordt en een naar gevoel bij het slikken en (vooral brood) een beetje blijft plakken achter in de keel. Ik heb het vaker gehad en is bij mij altijd weer met een paar dagen weg. Ik denk dat door de spierspanning de boel ook onder druk staat en het moeilijker wordt om te slikken.

Ik probeer net als Flippertje rustig te blijven en me te focussen op andere, leukere dingen. Lukt mij ook niet altijd, ik kijk hier niet voor niks weer vandaag, maar als het lukt helpt het vaak wel. En ik heb voor mezelf de stelregel dat als ik het echt niet vertrouw of als het te lang aan blijft houden, ik toch contact op neem met de huisarts.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Sterkte,
Desi

Moon1967
Berichten van Moon1967
Onderwerpen van Moon1967
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Moon1967 » za 30 apr 2016 17:20

Dank voor jullie reactie.

Ik denk dat jullie gelijk hebben. Het gaat met de keel iets beter, maar verder..... Ik voel wel de spanning op de keel inderdaad.
Maar eens proberen om te ontspannen.

Groetjes Monique

Yules
Berichten van Yules
Onderwerpen van Yules
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 55

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Yules » ma 02 mei 2016 07:26

Goedemorgen

Dat rotte gevoel in de keel en op de borst is eigenlijk een verkramping van de zonnevlecht. Door stress natuurlijk, door verkeerde ademhaling, door verdriet enz. Ook g et middenrif zit meestal te strak getrokken... m.a.w. alles is te gespannen!!.... maar redding is hier
oefening 1: ga zitten, armen ontspannen naast je lichaam. Dan hoofd naar beneden laten hangen en je rug bollig zetten, je schouders laat je hangen (nu mag dat eens)... als je zo helemaal ingezakt zit, begin dan rustig met je staartbeen naar achter te steken, en zo wervel per wervel op te richten, heel langzaam, recht vervolgens je schouders en als laatste je nek. Herhaal de oefening een keer of 3... als je ze goed doet zou je een soort van slang-beweging maken...
Helpt zeer goed tegen "krop in de keel".

Groetjes
Yules

Desi
Berichten van Desi
Onderwerpen van Desi
Menopauzejaar: 2009
Leeftijd NU: 56

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Desi » ma 02 mei 2016 10:18

Dank voor je reactie Yules!
Ik ga dat zeker proberen, want inderdaad is mijn middenrif ook altijd gespannen/gevoelig.
Ben benieuwd!

groetjes, Desi

Moon1967
Berichten van Moon1967
Onderwerpen van Moon1967
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Moon1967 » ma 02 mei 2016 14:35

Dank je wel Yules. Daar kan ik wat mee!! :D
Groetjes Monique

Dkoni
Berichten van Dkoni
Onderwerpen van Dkoni
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 66

Re: Spanningsklachten keel

Bericht door Dkoni » do 05 mei 2016 19:30

Hallo,

Ik ben een dame van 62 jr. en sukkel vanaf april 2013 met mijn lichaam. Ik dacht eerst aan de overgang, daar ik in nov. 2012 de spiraal heb laten verwijderen. Vanaf januari 2013 geen baan meer, ik had tijdelijk een uitzendbureau-contract als administratief medewerkster, maar goed het hield op. Na enkele maanden een kleine uitkering en dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Nadien begonnen mijn prikkelbare darmen (die ik al vanaf 2003 heb) enorm op te spelen. Ik dacht echt dat het fout was. Ik kreeg een maag en darmonderzoek, maar niks te vinden, alles was goed. Ja, mee leren leven met die ongelukkige darmen. Een jaar later kreeg ik last van mijn galblaas, bij onderzoek had ik een grote galsteen. Tegenwoordig halen ze niet alleen de steen weg, maar de gehele galblaas. Dus eindelijk na een wachtlijst van 6 mnd., werd de galblaas door een kijkoperatie verwijderd. Nu 1,5 jaar later heb ik momenteel volop tintelingen, prikken en branden over heel mijn lichaam. Wel ben ik eind januari bij een homeopathische arts geweest, daar ik ook al vanaf 2003 sukkel met injecties om de 2 mnd. met B-12. Maar die hom.arts was dus ook gespecialiseerd met B-12.

Bij de afspraak met die arts, werd door hem bevestigd dat mijn B-12 injecties niet voldoende waren, het werd niet naar mijn cellen gestuurd. Ik kreeg een mega-dosis met B-12 zuigtabletten. Heb die 6 weken moeten slikken, nadien weer op controle. Mijn lichaam had alles goed opgenomen zei hij. Nu moest mijn lichaam gaan resetten????? Ik hoef pas 20 juni terug te komen voor mijn laatste controle, maar het resetten gaat dus wel verkeerd. Ik ben bang dat er iets met mijn zenuwbanen aan de hand is? Of mogelijk iets fout met mijn bloed??? Heeft iemand ook weleens zulke klachten gehad?
Komende vrijdag ga ik weer terug naar mijn huisarts, maar die weet het ook niet meer. Ik heb allemaal van die nare klachten. Dan weer last van mijn blaas, afgelopen 4 mnd. al 4x een blaasontsteking gehad met antibiotica. Dus ook al slecht voor mijn darmflora. Pure cranberrysap helpt niet.
En ik drink toch voldoende water. Maar slapen met deze tintelingen en prikkelingen gaat ook al niet.
Kent iemand ook deze nare klachten?

Dkoni

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht