Vreselijk onrustig, angst

Innerlijke onrust. Gevoelens van onzeker zijn, nerveus zijn, bang zijn voor wat je voelt, Of je onrustig en nerveus voelen, zonder te weten waarvoor
Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Diaantje » di 22 okt 2019 13:29

Goedemiddag dames,

Sinds een week heb ik heel erge angstklachten door nare gedachten.
Ben super onrustig, van het een op andere moment kwam er een gedachte bij me binnen en deze laat me niet meer los.
Zo bang om de controle te verliezen en mezelf iets aan te doen terwijl ik dat echt helemaal niet wil.
En toch houdt me dit bezig. Het begon een paar dagen voordat ik ongesteld moest worden. Ik denk dat het toch iets hormonaals is dat dit precies nu gebeurt. Een paar maanden geleden overkwam me dit ook, toen rond eisprong. Inmiddels is mijn menstruatie weer voorbij maar de onrust en vreselijke angst is er nog steeds. Het weekend was minder maar nu in alle hevigheid weer terug.

Ik ben hiermee vandaag naar de huisarts gegaan, ik trek die angst niet op dit moment. De gedachten komen zo werkelijk over. Het vreemde is wel dat het in de loop van de middag weg trekt om 's morgens weer in alle hevigheid terug te komen. De huisarts wil dat ik in verband met eerdere angstklachten naar specialistische GGZ ga. Ik wil dit wel proberen want dit is ook niet te doen. Toch wel raar, je voelt je best wel goed en van het een op andere moment begon deze ellende, op de yogamat nota bene.

Ook heb ik bij de huisarts wederom gevraagd of dit niet iets hormonaals kan zijn. Jaren geleden postnatale depressie gehad, voelde toen dezelfde vreselijke onrust. Zij zegt dit niet te weten en wil sowieso dat ik hulp krijg via de GGZ, wachttijd 4 tot 5 maanden :roll:
Heb ook een verwijzing gevraag voor Berman Clinics Vrouw, afdeling overgang/menopauze. Wellicht kan ik daar wat meer bevestiging/informatie krijgen.
Ook heb ik het nieuwe boek Het Menopauzetaboe van Nora Hendriks, besteld. Misschien dat hier nog meer informatie uit te halen valt.

Uiteraard heb ik het forum afgezocht en gelezen maar er zijn weinig berichten over deze vreselijke onrust te vinden uit deze tijd.

Zijn er meer vrouwen die deze vreselijke onrust met nare gedachten ervaren? En wat doen jullie er aan om hier mee om te gaan?

Ik hoop echt wat verhalen te horen.

DianaClaudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » di 22 okt 2019 17:52

Hoi hoi Diaantje

Ik herken de klachten die je beschrijft, ik heb al vanaf mijn puberteit last van paniekaanvallen en angsten. al paar keer therapie voor gehad en het ging een hele periode prima, zodra ik meer stress ervaar ben ik er vatbaarder voor, maar prima te handelen..tot ik deze zomer ineens in de winkel een mega aanval kreeg en werkelijk dacht..nu word ik opgenomen en word ik letterlijk gek.. Ik heb dit nog maar 1x ervaren heel lang geleden en kan me niet herrineren of dit hetzelfde voelde als nu... daarna nog 2x gewoon in huis terwijl man en kids thuis waren.. dagen erna bleef het rare, nare gevoel bij me, alsof ik wil vluchten en niet weet waar naartoe, je nergens veilig voelen.. Ik stond er mee op en het gevoel zakte pas na uren af.. in de avond ging het dan iets beter. Maar omdat ik zo bang was geworden heb ik mijn klachten gegoogeld en kwam ik hier uit..Ik ben gaan lezen hier en herken veel van mijn klachten terug in de verhalen.. nooit de link gelegd dat het wel eens de pre menopauze zou kunnen zijn.. Ik ben bijna 43 en menstrueer nog elke maand, maar het veranderd wel..
Ik heb door het lezen hier wel een stukje rust gevonden, en heb een paar normale weken gehad dat ik alles weer als normaal ervaarde, maar ben door deze ervaring wel angstig gebleven, ik vind het niet meer prettig om alleen te zijn en heb het liefst 1 van mijn kinderen thuis of mijn man.. gisteren ongesteld geworden en vanmorgen stond ik op met dat nare gevoel weer.. het werd in de loop van de dag wel beter gelukkig.. het komt niet meer tot een hele heftige piek, maar moet soms alle zeilen bijzetten om de dag door te komen. toen ik die aanval had, wilde ik het liefst dood.. niet dat ik echt dood wou, maar dat het gevoel zou stoppen.. en zodra ik weer een paar goede dagen of weken heb denk ik hoe kon ik nou zo denken?.. Ik heb geen test gedaan om te zien of ik in de overgang zit of er tegenaan zit, maar het zou veel kunnen verklaren..lichamelijk vallen mijn klachten tot nu toe mee en zonder te bagatelliseren ik wou dat ik alleen de lichamelijke had, ik vind de geestelijke heel erg moeilijk om mee om te gaan..

Ik heb geen pasklaar antwoord voor je, maar hier lezen en weten dat anderen dezelfde dingen ervaren als jou, bied enigzins troost vind ik! Ik hoop dat je hier iets aanhebt.

Groetjes Claudia

Jolijn
Berichten van Jolijn
Onderwerpen van Jolijn
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 54

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Jolijn » di 22 okt 2019 19:41

Beste allemaal,

Hier nog zo'n enorme angsthaas die weet hoe verschrikkelijk het voelt om allerlei heftige gedachten te hebben! Maar wees gerust, dit hoor écht allemaal bij angst, helaas...
Voel je je blij, heb je blije gedachten, voel je je verdrietig hebben we verdrietige gedachten, en hebben we (heftige!) angst hebben we ook (heftige!) gedachten! Ik heb in de pré-overgang een flinke burn-out gehad met enorme angsten/gedachten, en nu in de post-menopauze ben ik weer in een flinke dip terecht gekomen... Beide keren ook vanwege een combinatie van vervelende omstandigheden, teveel 'bordjes hooghouden', en dan de hormonen...
Ik kom nu een jaar verder weer wat sterker te staan en kan nu mijn angst-gedachten een stuk beter relativeren! Want bizarre gedachten hebben we allemaal, die komen ook wel eens voorbij als we wel goed in ons vel steken, maar dan merken we ze niet/nauwelijks op! Gedachten zijn niet meer dan een verzameling indrukken die wij in ons leven hebben opgedaan, en bij elk soort emotie krijgen we dan 'een film' van gedachten, die helemaal niet van onszelf zijn, maar die wij kennen vanuit al wat we hebben opgeslagen aan indrukken! (gehoord, gezien, gelezen...)
Weet dat het heel menselijk is om naast blije, boze, vriendelijke, verdrietige, enz. gedachten ook hele nare, heftige gedachten bestaan!
We worden écht weer sterker, een nieuwe ik-kracht, maar het vraagt wel om door een heel moeilijke tijd te gaan... Maar niets blijft voor altijd, de goede én de slechte tijden!
Nu is het tijd om goed voor onszelf te zorgen! We hebben in deze fase al genoeg 'innerlijke' prikkels die ons van streek maken, dus probeer zoveel mogelijk 'uiterlijke' prikkels te vermijden!
Nu ik weer wat sterker word, besef ik wel dat het goed is om ook weer iets te ondernemen waar je blij van wordt, zodat je jezelf ook (al is het maar voor even!) uit je ronddraaiende gedachten haalt! Het blijft per moment afwegen wat het beste is!
Zo krijg je met hele kleine stapjes weer wat meer vertrouwen, en ja, soms ook weer een paar stapjes terug...
Maar uiteindelijk herpakken we een nieuwe, kracht, de kracht van kwetsbaarheid, dat is échte kracht, zonder maskers, puur mens-zijn!

Dank jullie allemaal, want mede door het delen van onze ervaringen kom ik langzaam aan weer in mijn kracht, omdat ik steeds meer besef dat alle heftigheid in dit proces heel menselijk is!

Alle goeds!!
Jolijn

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » do 24 okt 2019 16:03

Hey Jolijn,

Dank je wel voor de bemoedigende woorden, zoals ik hierboven al geschreven had, ik weet niet eens of ik in de premenopauze zit. .Ik vind hier wel veel dingen terug die ik heb en mijn lichamelijke klachten heb ik niet zoveel last van. maar het geestelijke des te meer. ik heb soms echt het gevoel van het willen vluchten naar iets waar ik me veilig voel, maar weet niet waar naar toe en niets voelt op dat moment veilig aan.. mijn huis niet, mijn man niet zelfs mijn kinderen niet..
Ik heb dit gewoon nog nooit zo ervaren en het zakt wel weer en dan voel ik me daarna weer redelijk normaal..kan soms na een uurtje over zijn, maar ook houd het soms uren aan..
Ik heb al zeker 20 jaar paniekaanvallen en dit voelt toch echt anders.. Ik hoop dat dit een overgangsklacht is en dat ik niet echt gek word.. want mijn grootste angst is dat ik moet worden opgenomen omdat ik bang ben dat ik mezelf in blinde paniek zelf iets aandoe, terwijl ik echt niet door wil.. maar op dat moment ben ik zo angstig dat ik me geen raad weet.. het gekke is dat ik terwijl ik zo'n aanval heb gewoon kan communiceren met mijn man en kinderen en zij merken er niets van..
is dit herkenbaar of word ik echt gek?

Claudia

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Diaantje » do 24 okt 2019 17:47

Hoi Claudia,

Ik voel me precies zo. Zo bang de controle te verliezen. De gedachten gaan dan echt met me aan de haal met levens echte beelden. Ik probeer de gedachten en beelden om te zetten naar positievere gedachten en beelden. Dinsdag trok ik het niet meer en ben naar de huisarts gegaan. Ben doorverwezen naar specialistische ggz. Wacht nu op intakegesprek. Ook ga ik naar Bergman Clinic Vrouw. Ik heb echt meer info nodig en bevestiging. Hoop dat dit ook werkelijk zo is.

Sterkte met alles.
Diana

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » do 24 okt 2019 18:17

Hoi diaantje,

Vreselijk gevoel is het,ik ben heel benieuwd hoe het afloopt bij jou,ik hoop dat je het laat weten,als het een overgangsklacht is,kan het mij miss ook wat gerust stellen..Ik zou tekenen voor de opvliegers op dit moment...ben wel blij dat je weet waar ik het over heb, troost me wel..ook al wens ik dit niemand toe..

Claudia

Jolijn
Berichten van Jolijn
Onderwerpen van Jolijn
Menopauzejaar: 2018
Leeftijd NU: 54

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Jolijn » vr 25 okt 2019 18:05

Ha beste dames,

Al wat jullie schrijven is ook wat ik heb doorgemaakt. (en nog hoor, het is wisselend, maar heb ook weer overzicht en inzicht en voorzichtig aan weer meer vertrouwen!)
En ja, Claudia, wat je schrijft, je nergens meer veilig voelen, in je eigen huis, bij je eigen gezin...
Ik moest even een traantje laten...
Ook dit heb ik in de premenopauze meegemaakt, wat een enorm heftige, pijnlijke periode was dat.
Ik heb toen een aantal dagen bij mijn ouders geslapen, durfde niet meer thuis te zijn, terwijl mijn man een grote schat is, en mijn huis zo'n fijne, knusse plek...
Angst is echt zo akelig, maar laten we ook beseffen dat dát angst is al die nare gedachten en gevoelens, anders hadden we geen angst!!
En de één heeft angst voor ziektes, de ander voor de dood, de ander om gek te worden, en soms komen alle angsten bij elkaar...
Angst is het gevolg van een overprikkeld zenuwstelsel, waarvan de oorzaak voor mij was dat ik te veel van mijzelf ben weggedreven in de loop van mijn leven, een opéénstapeling van heftige gebeurtenissen en dan nog de invloed van de menopauze...
Ik wist toen ook niet of ik in de pré menopauze zat (mijn huisarts zei toen van niet omdat ik nog menstrueerde), maar nu 12 jaar later weet ik uit gevoel wel zeker dat deze combi het gevolg was van mijn burn-out/crisis.
En ja hoor Diana, ook ik heb héél nare gedachten waar ik paniek/angst van krijg,en denk dan zo erg als met mij heeft niemand dit...
Maar dat zal hier onder de dames ook vast als bekend klinken!
Nu ik weer wat sterker word kan ik het ook weer wat beter relativeren!

Veel sterkte en vertrouwen toegewenst
Jolijn

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » vr 25 okt 2019 22:19

O meiden wat erg hè,

zo vreselijk herkenbaar, ik ben ook zo bang dat ik doordraai en opgenomen moet, wil helemaal niet bij mijn man en kinderen vandaan maar ben zo in de war soms. Ook ik kan communiceren met m’n man en kinderen en idd merken ze er niets van (gelukkig)
Maar wat is het eng om de hele dag met jezelf bezig te zijn..
Heb bijna de hele dag hoofdpijn van het piekeren/malen.. kan het maar niet of nauwelijks verbreken, soms gaat het ietsje beter maar is nooit helemaal weg helaas.
Zit voor 50% in de ziektewet, werk nu dus 4 uurtjes en dat is ook net genoeg, ben verzorgende in een zorgcentrum.
Mijn dochter is 9 en mijn zoon is 20.
Voor mijn dochter vind ik het nog het ergste omdat ze heus wel merkt dat er iets loos is, ben stilletjes en zit bijna de beledig op dit forum te lezen om een beetje geruststelling te vinden..

Esmetje

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » za 26 okt 2019 12:26

Hai Diana,

Het wachten op een intake duurt ook alkemaal zo lang :x
Ben ook benieuwd hoe het bij de Bergman clinic gaat aflopen hou ons op de hoogte, misschien is het voor mij ook wel wat?

Esmetje

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » zo 27 okt 2019 11:20

Goedemorgen meiden,

Wat fijn al die reacties en wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, want als ik zo'n aanval heb denk ik op dat moment altijd niemand heeft dat zoals ik en het is vast iets anders dan mijn hormonen...vrijdagmorgen de hele morgen er last van gehad en de dagen ervoor ook wel..nu was ik ook ongesteld dus dat kan het ook verklaren.vrijdagmiddag toch naar de kermis geweest met mijn gezin en hoewel ik er vreselijk tegenop zag, ging het goed..voelde me niet helemaal top, maar het was te doen..
Ik zie alleen op tegen morgen..kids weer naar school en man hele dag werken..is voor het eerst in tijden dat ik weer een hele dag alleen ben.
Dat was nooit een probleem, maar sinds deze zomer toen ik die heftige aanval heb gehad en wat nu soms steeds wel terug komt..vind ik het verschrikkelijk om alleen te zijn..herkennen jullie dat?

Ik werkte ook altijd in de zorg esmetje..Ik kreeg toen ook al paniekaanvallen en durfde niet meer naar mijn werk te rijden..heb een jaar in de ziektewet gezeten en toen zelf de knoop doorgehakt om te stoppen met werken..Ik ben toen full time voor de kinderen gaan zorgen, maar mijn wereldje werd toen zo klein en als ik verder dan een kilometer van mijn huis was, wilde ik al terug..
Ik was bezig om dit weer te gaan uitbreiden, maar doordat ik nu na alle waarschijnlijkheid met de overgang bezig ben..ben ik weer terug bij af..
Ik bezorg nu de post in mijn eigen wijk en hoewel dat ook soms echt moeilijk voor me is, probeer ik dat echt elke week te doen.. voordat ik straks mijn huis helemaal niet meer uit durf. Is allemaal geen vrolijk verhaal wat ik hier neerzet, maar ik vind het fijn om van me af te kunnen schrijven en hoewel ik hier een beknopte versie maar neerzet van wat mij bezig houd, hoop ik dat er ergens iemand is, die dit leest en hier troost uit kan halen..
Jolijn ik heb heel veel aan jouw berichtjes, omdat het bemoedigend is dat je ondanks de verschrikkelijke angsten die je hebt, er nog steeds bent en dat je schrijft dat het echt weer beter wordt...daar hou ik me namelijk aan vast..mijn dank daarvoor!
Ik wens jullie een hele fijne zondag!

Claudia

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Diaantje » zo 27 okt 2019 12:26

Dag dames,

Hier gaat het op en af. Vrijdag had ik een goede dag. Nergens last van. Nu weer onrustig en angstig. Lijkt wel angst voor de angst. Maandag 11 november heb ik een afspraak bij Bergman Clinics. Wacht op uitnodiging van ggz. Wachttijd is een week zeggen ze maar helaas nog niets gehoord.
Jullie sterkte allemaal.

Diana

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » zo 27 okt 2019 13:38

Hai Claudia,

Heb jij geen hulp?
Zo red je het toch ook niet? Zeker niet met kinderen.
Ik ben wel blij dat ik weer 4 uurtjes werk, als ik heen moet wil ik niet maar als ik er ben vind ik het wel weer lekker om er te zijn, heb ook leuke collega’s die ook weten dat je niet zo goed gaat met mij.
Wie het snapt snapt het en anders maar niet, daar ben ik gelukkig wel makkelijk in.
Verder lees ik heel wat af hier, meestal herkenning de geestelijke klachten maar andere klachten weer niet, verder heb ik veel hoofdpijn en nachtelijk zweten, word echt badend in het zweet wakker. Over het algemeen slaap ik gelukkig wel goed.
Soms twijfel ik ook of het de overgang wel is en niet een depressie.
Aan de Andere kant zegt m’n intuïtie dat ik begonnen ben en m’n moeder had dezelfde leeftijd.
Blijf het lastig en moeilijk vinden om er mee om ga gaan, op geestelijk gebied dan, had ik maar alleen opvliegers en nachtelijk zweten maar helaas.
Zal er vatbaar voor zijn omdat ik een postnatale depressie heb gehad 20 jaar geleden ( klote hormonen)
Dus dan denk je wat is het nu toch???

Esmetje

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » zo 27 okt 2019 14:57

Hey esmetje,

Nee ik heb geen hulp,wel in het verleden therapie gehad waardoor ik weer een poos vooruit kon maar nooit medicatie gehad ervoor, wil ik ook niet..want ik kom daar nooit meer af ben ik bang..Ik knok al vanaf mijn 17de ongeveer tegen de paniek en angstaanvallen en ben er nog steeds en ben nog steeds niet gek geworden..deze aanvallen voelen wel anders dan die ik "normaal" heb en deze maken me ook bang..bang dat het niet de overgang is en dat ik miss wel depressief ben of zo..soms weet ik het ook niet..
Lichamelijk heb ik wel een aantal dingen die op de overgang kunnen wijzen..een veranderd menstruatiecyclus (langer, met klonten en pijnlijker) ..onverklaarbare blauwe plekken, pijnlijke schouder..zware benen, zak soms door mijn been heen.. rare pijntjes in mijn lijf soms.. hoofdpijn wat ik vroeger echt zeldzaam had..transpireren.. Ik hoef maar iets te doen of ik zweet me de rambam.. gewichtstoename en niet zo zuinig ook.. alleen de opvliegers heb ik niet.. maar ik was altijd een koukleum maar heb nu meestal warm en af en toe ineens koude rillingen..dus ja zeg het maar..overgang?? Of toch iets anders?
Ik heb vanaf vrijdagmiddag weer 2 goede dagen en die koester ik maar..Ik zou idd tekenen voor alleen de lichamelijke klachten..de geestelijke vind ik zo moeilijk..@diaantje,ik weet zo goed hoe je je voelt als je je zo angstig voelt en rot..

Claudia

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » zo 27 okt 2019 17:21

Hee Claudia

Zoals ik het lees is het idd de overgang, maar ja ik twijfel zelf ook dus snap dat jij ook twijfelt.
Ik vind dat geestelijke ook de hell op aarde en waarom :cry:
Nu ben ik op m’n werk en ben blij dat ik er ben maar toch heb ik ff een rot moment bah, hoop dat het zo weer overgaat.
Kan gelukkig om 7 uur weer naar huis.
Morgen voor het eerst naar het ziekenhuis (psychiatrie)
En ben erg benieuwd of ze m’n overgangsconsulente klachten serieus zullen nemen. Vind het spannend en eng.
Ben ook benieuwd of ze iets met de AD gaan doen omdat het volgens mij geen bal helpt..

Sterkte maar weer, blij dat we zo met elkaar kunnen praten

Esmetje

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » zo 27 okt 2019 19:13

Hey esmetje,

Ja precies ik twijfel dus ook terwijl ik ook veel herken hier qua klachten.ik ga duimen voor je dat het iets oplevert en dat je wat duidelijkheid krijgt, laat je het weten? Ik vind het ook fijn om van me af te kunnen kletsen, heb het er thuis ook wel over, maar mijn man is zo nuchter en luistert wel heel lief,
maar weet ook niet goed wat hij erop moet zeggen..Ik snap dat ook wel, want ik snap ook niks van mezelf soms haha, we houden de moed er maar in en hopen op betere tijden!

Claudia

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » ma 28 okt 2019 19:14

Hai

Ben geweest en dit was een intake, ze ging wel mee in het overgangsverhaal maar weet het natuurlijk ook over 2 weken kan ik bij een psychiater terecht en dan gaat hij ook kijken naar m’n medicijn (AD ) gebruik kijken..
Kan natuurlijk ook dat ik 's nachts zo zweet door de medicijnen of hormonale disbalans.. maar m’n intuïtie zegt toch echt overgang, gek hè.
Dus eigenlijk niets opgeschoten maar er is wat in beweging hen daar ben ik blij om.

Hoe is het met jou Claudia ?
Hoe oud ben jij Claudia en je kinderen?

Esmetje

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » ma 28 okt 2019 20:05

Hey esmetje,

Oké dus eigenlijk weet je nog niks, maar er zit wel beweging das in ieder geval iets he..vaak klopt je gevoel wel, dus ik denk dat je zeker met de overgang bezig bent..
Je zit in ieder geval in de pre menopauze en wat ik daarvan nu heb gelezen, geeft deze fase de klachten zoals wij ze beschrijven..
Ik word over 2 dagen 43 en mijn zoons zijn 16 en 13..de oudste woont niet meer thuis vanaf zijn 11de...hij heeft meerdere stoornissen en beperkingen..mijn jongste heeft ook een klein rugzakje,maar functioneert prima verder. Hoe is het verder gegaan met je vandaag?

Claudia

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » ma 28 okt 2019 21:36

Hee,

Was consorten erg zenuwachtig om heen te gaan, mijn man was gelukkig mee, maar verder wel een redelijke dag, wel wat gepieker.
Heb nog best veel gedaan ook, lekker in thuis gerommeld etc.
Is alleen jammer dat ik hoofdpijn en buikpijn hou, maar kan gelukkig wel functioneren.
Alweer hele leeftijden hè 16 en 13.
De mijne natuurlijk 20 en 9.
Mij zoon van 20 werkt heeft een vriendin en is op jacht naar een koophuis en de jongste telg is weer lekker naar school en doet dr dingetje gelukkig.
Het vervelende aan alles vind ik dat er niets is, gelukkig getrouwd mooi huis, alles wat m’n hartje begeert en dan nog rot en naar voelen, te erg toch.
Dus hoop dat het met de overgang te maken heeft allemaal en dat er weer betere tijden aanbreken voor ons

Esmetje

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » wo 30 okt 2019 11:33

Hoi Esmetje,

Ja dat gevoel begrijp ik zeker! Heb best redelijke dagen vanaf vrijdag, nog niet weer raar gevoeld in mijn hoofd, althans niet zo als ik het vrijdag wel had..dus da's erg fijn! Maar helemaal lekker in mijn vel zit ik ook niet..Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!
Ik ben jarig vandaag dus nog genoeg te doen.

Claudia

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » wo 30 okt 2019 13:15

Claudia

Allereerst van harte gefeliciteerd en een fijne dag..
Gister een rot dag en vandaag gaat het wel..
Veel plezier en dat je maar goed verwent word

Ben je al bij ggz geweest?
Zo ja hoe ging het?
Omdat ik het idee heb dat we een beetje in dezelfde situatie zitten ben ik erg begaan met je.

Groet Esmetje

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » di 12 nov 2019 17:59

Hoi hoi Esmeetje,

Ik ben erg druk geweest na mijn verjaardag, sorry voor deze late reactie..dank je wel voor je felicitatie! Nee ben niet bij GGZ geweest, heb al vaker hulp en therapie gehad en ik heb periodes dat ik me gewoon wel goed voel en dagen dat het minder is zoals vandaag..begon na de koffie en hield ook zo'n beetje de hele ochtend wel aan..voel me nog niet lekker..maar heb ook alweer vage menstruatieklachten..2de keer op rij dat ik na 2,5 week na mijn laatste menstruatie weer ongesteld lijkt te worden..met afvegen weer wat lichtrose bloed wat vaak het begin van mijn menstruatie betekent, maar het zet niet echt door..heel apart misschien dat ik daarom weer wat klachten hebt?
Maar goed hoe is het met jou?

Groetjes Claudia

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Esmetje » di 12 nov 2019 19:36

Hee Claudia,

Hier gaat het wel wat beter, per dag wel vlagen onrustig te voelen, vooral het idee dat ik knetter gek word.
Maar is veel erger geweest..
Slapen gaat ook beter, word niet meer zo achterlijk vroeg wakker gelukkig, kom ook niet meer zo gestrest uit bed. Is echt niet allemaal over maar beter te behappen.
Moet volgende week ongesteld worden voor het eerst na stoppen met de pil, loop al dagen/weken met buikklachten, niet echt zeer maar ook niet echt een lekker gevoel.
Ben erg benieuwd hoe de menstruatie gaan verlopen,
Blij dat het bij jou over het algemeen wat beter gaat.

Groet, Esmeralda

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » wo 13 nov 2019 08:14

Hoi Esmeetje,

Buikklachten zijn ook niet fijn, ik merk zelf ook dat ik er meer last van heb.. hopelijk blijft het zo dat je het allemaal wat beter kunt behappen. Ik heb nu sinds 2 dagen ook weer meer last dat ik het gevoel van gek worden heb..maakt me zo bang dat ik het niet aankan en doordraai..maar zoals ik al zei ben ik ook weer licht ongesteld na amper 3 weken..dus daar zal het wel aan liggen. hopelijk zakt het snel weer af! Wens jou een fijne dag!

Groetjes Claudia

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » wo 13 nov 2019 08:17

Hey Diaantje,

Ik lees net de berichtjes terug en zag dat jij afgelopen maandag een gesprek had gehad bij de bergman clinic? Ik was benieuwd hoe dat was afgelopen en hoe het met je gaat nu? Ik hoop dat je nog meeleest en er iets over wil vertellen!

Groetjes Claudia

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Diaantje » wo 13 nov 2019 21:30

Hoi dames,

Zoals beloofd hierbij mijn verslag van mijn bezoek aan Bergman Clinics Vrouw.

Ik werd super aardig ontvangen en voelde me ook echt gehoord. Dat was al erg fijn.
Na al mijn klachten neergelegd te hebben, begonnen we met een inwendig onderzoek/echo.
Nou, het ziet er prima uit daarbinnen, helaas nog eieren in die stokken vandaar dus ook de nog regelmatige menstruatie. Logisch.............maar dat is wel iets wat voor mij niet meer hoeft.

Qua klachten kan het inderdaad zo zijn dat ik in de beginnende overgang zit. Maar ja, het kan, zeker weten doen we het niet. Bloedonderzoek doen ze niet meer omdat daar te weinig informatie uit te halen valt.
Ook zij geven aan dat de klachten elkaar kunnen versterken. Dus, meer angst door schommelende hormonen en omgekeerd. Omdat het dus nog in de beginfase is, wil ze me niet al aan de hormonen hebben. Ook geen bio identieke. Want ook bij deze variant is het risico op trombose nog steeds groot. Daarnaast ben ik een aantal jaren een tijdje aan de pil geweest i.v.m. de pijnlijke eisprong en daar werd ik niet blijer van zeg maar. 

Ik heb haar verteld over het boek wat ik gelezen heb van Nora Hendriks maar zij zegt dat er nog te weinig bekend is over de mindere risico's hiervan. Het is maar net welk onderzoek je er bij pakt om ergens een goed verhaal van te maken, aldus de arts.

Haar advies: 

Ik moet er maar eens goed over na denken wat ik wil. Ook adviseert ze me om eerst het traject bij de psych af te wachten. Wellicht geeft dit ook verlichting of handvatten om die angsten te handelen.
Mocht ik besluiten toch hormonen te willen proberen, dan kan dat bijv. voor 3 maanden om te zien of dat wat doet maar nogmaals benadrukte zij me het risico op trombose ook omdat dat hoger zou zijn omdat ik overgewicht heb (het zal er ook eens niet bijgehaald worden.....). 

Het risico verhaal over trombose heb ik ook nog bij een andere gynaecoloog gevraagd en ook zij bevestigt het hoge risico.

Groetjes,
Diana

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » do 14 nov 2019 08:05

Hey Diaantje,

Dank je wel voor je reactie, maar ik proef een beetje uit je verhaal dat je niet echt de antwoorden hebt gekregen die je graag wilde?
Het kan dus de overgang zijn, maar das nog niet zeker..hoe is het op dit moment met je klachten? Miss is hormoontherapie voor 3 maanden toch het overwegen waard, ondanks het risico? Ik weet het niet wat wijsheid is..heb zelf ook overgewicht dus snap dat je daar goed eerst over nadenkt. Ik wou dat ik wat zinnigs kon zeggen.
Ik hoop dat je wel iets aan het boek hebt gehad?

Claudia

Kimberley
Berichten van Kimberley
Onderwerpen van Kimberley
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Kimberley » do 14 nov 2019 19:14

Diaantje schreef:
wo 13 nov 2019 21:30
Het is maar net welk onderzoek je er bij pakt om ergens een goed verhaal van te maken, aldus de arts.
En zo is het maar net!!
Diegenen die ergens aan verdienen zullen er altijd een onderzoek en 'bewijzen' bij halen waardoor het grote zakkenvullen door kan gaan.

Een integere en eerlijke arts heb je getroffen Diaantje!

Groetjes Kim

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Diaantje » do 14 nov 2019 21:24

Hoi, hoi,

Ik ben blij dat ze eerlijk is geweest en natuurlijk voelde ik ook teleurstelling omdat het boek best overtuigend was.
Ik heb ziektevrees dus zal nu ik dit weet niet snel overstag gaan maar zeg nooit, nooit.
Momenteel gaat het redelijk. Heb nu angst voor de angst.
Ik probeer het er maar te laten zijn, lastig hoor....

Groetjes,
Diana

Claudia76
Berichten van Claudia76
Onderwerpen van Claudia76
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 43

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Claudia76 » vr 15 nov 2019 08:31

Hey diaantje,

Ja, je kent jezelf het beste en als het niet goed voelt dan niet doen. angst voor de angst herken ik maar al te goed.. Maar wat ik zo lees hier, is het juist goed om het er maar gewoon te laten zijn.. Ik probeer dat wel in ieder geval.. Ik voel het en probeer rustig mijn ding te doen.. lukt de ene keer beter dan de andere keer.. meeste moeite heb ik als ik alleen thuis ben en me zo angstig voel.. Ik heb mijn zoon weleens ziek gemeld van school omdat ik echt niet alleen wou zijn.. heel schandalig eigenlijk..herken je dat?

Claudia

Rianne
Berichten van Rianne
Onderwerpen van Rianne
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 61

Re: Vreselijk onrustig, angst

Bericht door Rianne » vr 15 nov 2019 13:30

Hallo Claudia,

Het is inderdaad geen goed idee om emotioneel zo zwaar op jonge kinderen te leunen. Want geheid dat ze dat voelen al spreken ze het misschien niet uit.
Het is voor een volwassene al zwaar daarvoor ingezet te worden, maar een volwassenen kan begrijpen.
Een jong kind kan zich schuldig/verantwoordelijk gaan voelen voor hoe jij je voelt.
Voor een schoolgaand kind is die last echt veel te groot.

Rianne

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht