Ik ben er zó klaar mee...

Al jarenlang in de postmenopauze en toch maar klachten blijven houden.
De stelling "Het gaat allemaal over", gaat niet altijd op
Scrapsylz
Berichten van Scrapsylz
Onderwerpen van Scrapsylz
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Ik ben er zó klaar mee...

Bericht door Scrapsylz »

Hallo allemaal,

Ik ben al 4 jaar "post"
Veel klachten: spier- en gewrichtspijn, niet kunnen slapen, oververmoeid, nergens zin in, droge slijmvliezen, opvliegers, nachtzweten, noem maar op.
Ik zit momenteel in een heel heftige periode.
Als het het één niet is, is het het ander wel en het houdt maar niet op. Ik werk nog ca. 18 uur per week, maar zelfs daar zie ik tegenop, omdat er veel fysieke inspanning bij komt kijken. Collega's en bazen proberen begrip te hebben, maar zijn allemaal veel jonger (of mannelijk) en kunnen zich de overgangsproblemen maar moeilijk voorstellen.
Ik heb dan ook het gevoel alsof ik een "ouwe zeur" ben, die zo nodig alleen maar de makkelijke klusjes doet, omdat de andere taken teveel van mijn lijf vergen. Ik ben echt zó klaar met die ellenlange lijst van klachten en kwaaltjes, dat ik er sterk over denk om mijn werk maar op te geven. Mijn filiaalchef wil me naar een psycholoog/psychiater om te praten of eventueel naar de bedrijfsarts, maar daarmee verdwijnen mijn klachten niet. Kan iemand mij vertellen hoe lang dit nog zo doorgaat of is er inmiddels licht aan het eind van de tunnel?
Sorry voor het lange verhaal, maar ik moest het even van me afschrijven...

Groetjes,
Sylvia


Pharms
Berichten van Pharms
Onderwerpen van Pharms
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Ik ben er zó klaar mee...

Bericht door Pharms »

Beste Sylvia,

Ik slik bijna een jaar geen hormonen meer omdat ik me er niet goed meer bij voel. Het voelt onnatuurlijk en ik krijg dan juist méér klachten. Voor mij betekent dat dat mijn lichaam inmiddels gewend is aan het natuurlijke proces en daar het beste bij 'draait'.

ik heb nu bijna een jaar niet gemenstrueerd. Zelf ben ik dus waarschijnlijk postmeno;
Hoewel ik nu alleen nog wat kleine klachten heb en de grotere verleden tijd lijken te zijn, kan ik me nog goed heugen hoe wanhopig ik werd van alle klachten, dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit. Steeds wat nieuws. Steeds wat anders. Dan dit, dan weer dat. Het ging maar door. Op het werk werd ik niet serieus genomen, niet door de bedrijfsarts en niet door het management, want dat volgde blindelings wat de 'alleswetende' bedrijfsarts zei, en dat was dat ik gewoon kon werken, en wel zo snel mogelijk weer fulltime.

Het onbegrip vond ik nog het ergste van de hele kwestie. Ik kan je absoluut niet adviseren wat je zou moeten doen, maar ik heb mijn fulltime baan aan de wilgen moeten hangen door het onbegrip en het ongeloof over mijn klachten. Men wilde van mij af en ik wilde van hen af. Als het maar ophield, het opjagen en dat niemand mijn klachten herkende en serieus nam.
Laat je alsjeblieft niet opdringen om een psycholoog of psychiater te bezoeken, want er is niets mis met jou! Je bent niet ziek, niet geestelijk en niet lichamelijk, hoewel het absoluut zo voelt (voor mij voelde het althans zo). Een psycholoog zal proberen je in een positieve richting te duwen, terwijl je je helemaal niet positief voelt. Dit kun je in de overgang niet echt sturen. Hormonen laten zich niet sturen, zij bepalen. Zo kreeg ikzelf door dergelijke 'hulp', en ik heb héél wat 'hulp' gehad, nóg meer het gevoel dat het allemaal aan mij lag en dat ik mijn best niet deed, want anders zou ik de raadgevingen toch wel opvolgen en 'beter' worden.

Wanneer leert de maatschappij nu eens dat de overgang een normale fase in het leven van een vrouw is en dat het er mag zijn. Wij hebben hier niet om gevraagd, wij hebben er niet om gevraagd ons werk nog maar deels of helemaal niet meer aan te kunnen. Niemand had mij verteld dat de overgang zóveel impact zou kunnen hebben. Ik wist alleen van opvliegers. Laat dat nou de minst erge van mijn waslijst aan klachten te zijn geweest. Hopelijk blijven de 'grote' klachten verder achterwege maar ik weet dat het terug kan komen door het lezen van reacties van andere overgangsvrouwen. Ik ben dankbaar voor elke dag dat ik 'alleen' opvliegers heb.

Aangezien ik zelf bijna geen klachten meer heb en dat al een best lange tijd, kan ik ook niet zeggen hoe lang het bij jou allemaal nog gaat duren; hopelijk zullen meer vrouwen op je post reageren die zelf al zolang postmeno zijn als jij. Maar ik wil je een hart onder de riem steken omdat je bericht me zo terugwerpt in hoe het bij mij jaren geleden ging en ik het zo herken. Ik wens je heel veel wijsheid en sterkte toe. Ik hoop dat het je lukt om moed te houden.

Pharms
Dorothea
Berichten van Dorothea
Onderwerpen van Dorothea
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 63

Re: Ik ben er zó klaar mee...

Bericht door Dorothea »

Hoi Sylvia,

Ik kan helaas geen antwoord op je vraag geven, heb pas gelezen dat er voor de "post' gemiddeld 5 jaar staat. Gemiddeld dus, kan korter en dus ook langer duren, lees hier op het forum wel dat mensen 8 jaar in de "post" zitten.

Hoelang ik "post' ben, geen idee, toen ik 54 was is m'n baarmoeder verwijderd. Maar met 61 jaar mag ik wel veronderstellen dat ik al een paar jaar in de "post' zit. Zit wel totaal al 11 jaar in de overgang, werd er op m'n 50e ingegooid zeg maar.

Had ik vorig jaar nog een heel redelijk jaar, met dagen dat ik me goed voelde veelvuldiger voorkwamen dan de slechte.

Is dit jaar dus echt een ramp jaar. Allerlei vreemde klachten, ineens pijn in m'n kaak, naar de tandarts, foto laten nemen, niets aan de hand, na twee weken is het ineens weg, toch te gek voor woorden. Dan ineens pijn in m'n been, na 1 dag weer weg. afgelopen week af en toe misselijk en totaal geen eetlust. En dat buiten m'n "normale" klachten zoals hoofdpijn, een naar zwaar hoofd hebben, slecht slapen om.

Dus ik begrijp je noodkreet heel goed, maar gedeelde smart is misschien halve smart.

Sterkte hoor
Dorothea.
Scrapsylz
Berichten van Scrapsylz
Onderwerpen van Scrapsylz
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Re: Ik ben er zó klaar mee...

Bericht door Scrapsylz »

Hallo dames,

Dank je wel voor jullie reacties. Het is al fijn om te weten dat ik niet de enige ben met zo'n lijst van klachten. Inderdaad is gedeelde smart halve smart en het bevestigt maar eens te meer dat ik niet gek ben.ik kan er alleen niet bij, dat mijn lichaam me zo "in de steek laat" om het zo maar eens te zeggen.
Ik ben normaal gesproken nooit ziek en dus al helemaal niet gewend aan zoveel klachten, kom dus ook nooit bij een huisarts of zo.
Maar dit had ik echt niet verwacht, ik zit gewoon niet lekker in mn vel en hoop echt dat het einde snel in zicht is.
Nogmaals dank voor jullie reacties en ook jullie veel sterkte gewenst.

Groetjes,
Sylvia
Anja1963
Berichten van Anja1963
Onderwerpen van Anja1963
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Ik ben er zó klaar mee...

Bericht door Anja1963 »

Hoi Silvia

De klachten die jij noemt heb ik ook allemaal en dat al 6 jaar lang. en steeds komt er een andere klacht bij.ik wordt er gek van. denk steeds dat ik iets ernstig heb. heb allerlei onderzoeken laten doen. en huisarts snapt er niks van . lacht er om dat hoort erbij zegt hij.nou ik voel me niet serieus genomen.
voel me ook niet echt vrouw meer. en geen energie en soms somber. en stemmingsveranderingen. en nu dus gewrichtspijnen.
Dokter dacht aan rugpijn dus naar fysio helpt niks maar ja je probeert alles. die snapt er ook niks van als ik de klachten uitlegt

Ik hoop dat de overgang snel over gaat maar als ik dat hier allemaal lees kan het nog wel even duren.

Gr Anja
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht