Hart op hol

Al jarenlang in de postmenopauze en toch maar klachten blijven houden.
De stelling "Het gaat allemaal over", gaat niet altijd op
Sunny
Berichten van Sunny
Onderwerpen van Sunny
Menopauzejaar: 2007
Leeftijd NU: 65

Hart op hol

Bericht door Sunny » vr 07 aug 2015 08:21

Goedemorgen dames,

Zelfs nu met 61 jr houd ik nog klachten, ze worden minder heftig, maar ze zijn er nog steeds.
Ik was gisteren gewoon bezig op mijn laptop, en plotseling sloeg mijn hart op hol...ik ben flink gaan kuchen, hielp niet...diep ademhalen, wilde ook niet lukken...ik werd er angstig van... en vanmorgen bij het opstaan zo moe voelen.
Ben gaan lopen en dieper ademhaling gaan doen...en ja, eindelijk ging m'n hart weer rustig kloppen.
De rest van de dag was ik gewoon een wrak...daarnaast speelde ook mijn middenrif een rol...had een vreselijke druk daarop, en moest alsmaar opboeren om de druk te verlichten...zucht...

Ben nu wel heel down, en heb huilbuien...heb mijn afspraak moeten afzeggen, ik kan niet met zo'n angstig gevoel, down en huilbuien op stap gaan...ik ga thuis gewoon relaxen goed uitrusten, en bijkomen van de schrik.

Groet, SonjaHarma66
Berichten van Harma66
Onderwerpen van Harma66
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Hart op hol

Bericht door Harma66 » vr 07 aug 2015 21:30

Hallo Sonja

Voor het eerst deze week zo'n versnelde hartslag gehad. Bij de 2e aanval werd ik meegenomen door de ambulance om toch het hart na te kijken. In het ziekenhuis nog 4 aanvallen gehad. Ook vandaag voelde ik het weer opkomen. Mijn hele lijf is 1 brok zenuw heb ik het gevoel.
Ben blij dat ik je verhaal lees en wat je dan ermee doet. Heb ik zeker wat aan. Op dit moment voelt mijn lichaam een wrak. Enorme huilbuien.
Hoop dat je je snel beter voelt en dat het over is.

groetjes Harma

Mrsx
Berichten van Mrsx
Onderwerpen van Mrsx
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 48

Re: Hart op hol

Bericht door Mrsx » vr 07 aug 2015 22:03

Beste dames,

Ik herken het compleet, ik heb het 2 jaar met regelmaat gehad, belde dan vriendinnen op... uiteindelijk zat ik 'op' bij de huisarts en na eerst een tijdje praktijkondersteuner huisarts, heb ik therapie gehad bij een psycholoog... geloof me het werkte bij mij.. voelde me eerst een kneus dat ik er was beland..
Vooral die onrust maar ik leerde er anders mee omgaan, ik krijg geen aanval meer, want die aanvallen daar ging ik echt kapot aan...... ik ben er nog niet, maar zit nu wel op 20% wat ooit 100% was....
sterkte want zwaar is het...

Mrsx

Moon1967
Berichten van Moon1967
Onderwerpen van Moon1967
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 52

Re: Hart op hol

Bericht door Moon1967 » vr 07 aug 2015 22:28

Hallo

Ook ik herken het. In de vakantie 2 aanvallen gehad. Ik ben ook bij de psycholoog geweest en heb geleerd hoe ik zo'n aanval kan stoppen. Ik krijg het nu wel zelf onder controle, maar het valt niet mee. Hele dagen loop ik met onrust in mijn lijf en vreselijk gespannen spieren. Ik ben ontzettend op mijn lijf gefocust. Zowel van binnen als van buiten. Elk steekje, krampje voel ik. Elk vlekje, bultje zie ik. Ik word zo moe van mezelf en probeer steeds maar te ontspannen. Lukt voor geen meter, maar doe mijn best. Sterkte allemaal.

Groetjes Monique

Goede00
Berichten van Goede00
Onderwerpen van Goede00
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 47

Re: Hart op hol

Bericht door Goede00 » di 11 aug 2015 21:23

Hoi

Gister was ik ten einde raad. Was helemaal de weg kwijt. Voelde me zo bang. Bang om dood te gaan. Ben naar buiten gegaan. Zat te denken om naar de eerste hulp te gaan. Maar die gedachte maakte me nog banger.
Ik ben bij mijn vader beland ( is mijn buurman ). Hier een goed gesprek mee gehad. Toen werd ik rustiger. Ik heb wel therapie gehad maar omdat ik me weer goed voelde ben ik er mee gestopt. Vanmorgen kreeg ik nog geen hap door mijn keel. Ben naar de dokter geweest. Ik kreeg een kalmeringsmiddel. En ga morgen weer naar therapie. Ik voel me nu weer heel goed. Bij mij is het de gedachte die ik niet weg krijg. Zo bang om dood te gaan. Nu denk ik waarom denk ik dat maar in een aanval is het er en krijg het niet weg. Het doet me goed om dit met jullie te delen.

Goede

Elsje
Berichten van Elsje
Onderwerpen van Elsje
Menopauzejaar:
Leeftijd NU: 63

Re: Hart op hol

Bericht door Elsje » do 24 sep 2015 12:45

Hallo Sonja,

Ook ik heb het overgangsproces wel achter me.
Dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer allerlei klachten kunt krijgen. Juist het ouder worden gaat nu klachten geven.
Maar die hormonen veranderen zoveel jaar na de menopauze niet meer, dat proces is dan wel echt wel gedaan.

Elsje

Sunny
Berichten van Sunny
Onderwerpen van Sunny
Menopauzejaar: 2007
Leeftijd NU: 65

Re: Hart op hol

Bericht door Sunny » za 12 nov 2016 09:03

Dag dames,

Opnieuw heb ik last van hart op hol slaan :(
Na het ontwaken ging ik recht op m'n bed zitten, en plotseling sloeg m'n hart op hol...o nee niet weer he...ik raakte even in paniek en begon stevig te kuchen en diep ademhalen.
Jeetje denk je dat het rustig is, begint het weer opnieuw...zucht...
Ik heb weliswaar een drukke week achter de rug gehad, ik moet het rustig aan gaan doen.
Soms vraag ik me af wanneer dit toch allemaal eens ophoud...ben al 62 jr. en denk ik dat het gauw over gaat...helaas...het is er nog!
Wens jullie allemaal heel veel sterkte!

Groet, Sonja

Gesloten
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht