1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Al jarenlang in de postmenopauze en toch maar klachten blijven houden.
De stelling "Het gaat allemaal over", gaat niet altijd op
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Hallo

Ik ben nieuw op dit forum. Ik volg de verhalen al jaren. En ik heb ontzettend veel steun er aan gehad. Elke keer vooral in t begin, als ik flipte bij een symptoom, ging ik googelen. Dit forum geeft de echte verhalen weer. Ik ben de vrouwen die zich durven open te stellen voor andere vrouwen dankbaar, echt tof. Misschien kan ik nu een steentje bijdragen.

Ik ben 57 en heb mn laatste menstruatie een anderhalf jaar geleden gehad. Dat was t beste jaar tot nu toe.
Eindelijk redelijk emotioneel stabieler dan ooit. Wel zijn toen de opvliegers begonnen. En t nachtzweten.
Sinds de coronacrisis ben ik weer angstig en t gevoel bij af te zijn. Veel spierpijn en pijn tussen de schouderbladen. En een droge mond, man man! En steeds vroeger wakker, 4 uur, 5 uur. Slopend.

Op een gegeven moment geloofde ik t wel met die overgang en kon ik t los laten/ accepteren.
Maar de eerste bezoekjes (na zeker 2 jaar) weer aan de ha gebracht. Idd denk weer dat ik wat ernstigs heb.
Dus ik dacht met mijn leeftijd toch nog overgangsklachten?
Misschien wel logisch omdat ik tot mn 56e ook nog menstrueerde!
Ja toen las ik de verhalen van dames hier die van mijn leeftijd zijn ook nog steeds klachten hebben. Niet vreemd dus.
De stress en angst v corona hebben de boel weer in gang gezet, ik ben nog steeds niet stabiel! Wat een nare tijd is dit. De wereld voelt zo vreemd. Nu is alles weer erger. Ik hoopte zo dat de overgang nu eindelijk aflopende zaak was. Wie niet, hè? Dus je ziet t, hier veel herkenning!
Kracht moed en wijsheid gewenst allemaal.

Babs
Jurina
Berichten van Jurina
Onderwerpen van Jurina
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Jurina »

Hallo Babs,

Als je menstruatie stopt zit je feitelijk volop midden in de overgang en komen juist die typische klachten als opvliegers, droogte, gewrichtspijnen e.d veel meer naar voren. Je hormonen zijn dan al wel lager dan vroeger, maar zo kort na de menopauze zijn die nog steeds aan het schommelen om de veranderingen van de overgang (af) te maken.

Ik zie hier ook vaak klachten beschreven worden door vrouwen ook achter in de 50, maar die soms al 10 jaar niet meer menstrueren.
Hun hormonen zijn wel uit veranderd.
Klachten overhouden na het veranderingsproces, of klachten hebben terwijl je er nog middenin zit is m.i. een heel ander verhaal als.
Ook na de overgang gaat het ouder worden door en kun je daar weer allerlei verschijnselen door krijgen.

Sterkte met de voortgang van je overgang.
Jurina
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Goedendag (dat hoop ik en wens ik voor jullie) dames

Ik ben 58 en 2 jaar geleden had ik mijn laatste menstruatie. Ik mag dus zeggen dat ik post ben. Nog wel kort. Maar de jaren voor de post waren een hel. Ik denk dat ik klachten begon te krijgen rond mijn 46e. Er was veel stress in mijn leven en toen begonnen de paniekaanvallen.

Daarna typische en A-typische klachten gehad. Maar angst dat is de meest verschrikkelijke van alles. Je kunt niet meer relativeren en maakt alle andere klachten vele malen erger.

Nu het afgelopen jaar met de corona crisis weer door angst veel klachten terug. De donkere korte dagen in de winter helpen niet mee. Ik ben heel veel gaan wandelen. Praten en wandelen is voor mij een goede therapie gebleken.

Over therapie gesproken. Ook ik heb een weg met therapie bewandeld. Maar de overgang werd zelden als oorzaak van mijn angsten genoemd. Eerder een bijzaak. Altijd waren trauma’s uit t verleden de oorzaak.

Deels geloof ik dat. Je bent door je ervaring geworden wie je bent.
Maar dat heeft nooit de lichamelijke klachten kunnen verklaren. Hypochondrie was altijd de conclusie.

Ik kan zeggen dat het mijn zelfbeeld nog erger maakte dan dat t door mijn verleden al was.

Dat ter zijde.
Afgelopen tien jaar heb ik met al mijn klachten dit forum geraadpleegd. In t begin een openbaring. Herkenning!
Ik las alle verhalen met dezelfde klachten. Ik ben deze vrouwen dankbaar voor hun verhalen. Beetje bij beetje kon ik accepteren dat ik in de overgang zat met een scala aan symptomen.

Pas later heb ik ook ontdekt dat mediteren en voeding en supplementen mij veel eerder hadden kunnen ondersteunen.

Vooral benieuwd wanneer t gaat stoppen , deze overgang! Ik hoopte bij t stoppen van de menstruatie! Ook al is het een stuk rustiger op t klachtenfront. Er zijn wel nieuwe bij. Vandaar nu weer mijn zoektocht op t forum. En gezien mijn leeftijd.

Het kramp op de borst gevoel is sinds kort een nieuwe. Alle spieren rond t borstbeen lijken zich aan te spannen tot een pijnlijke kramp. Ik wordt er vanuit mijn slaap wakker van. Daarop krijg ik t zeer warm de opvlieger hoge hartslag en de zweetaanval. Al dit gaat gepaard met een lichte paniek.
Al jaren eerder had ik last nachtzweten en in een paniekachtige situatie wakker schrikken.
Maar deze is sinds een paar weken geheel nieuw. Ik denk dat t de opvlieger 2.0 is.

Naast deze klacht nog steeds oorsuizen, minder eetlust in de ochtend en bij t opstaan zeer warm hoofd. Soms afhankelijk van de omstandigheden nog lichte paniek. En enorme stijfheid, gewricht- en spierpijn

Ook merk ik dat ik de laatste jaren meer behoefte heb om in mijn eigen bubbel te zitten. Drukte heb ik minder zin in. Jammer vind ik ook dat ik de motivatie om de dingen die ik vroeger (2 jaar geleden nog) zo leuk vond niet meer heb.
Ik was zeer creatief.

Ik ben absoluut veranderd. Of is dit de vrouw die ik altijd al was?! En heeft t leven mij in een positie gemanoeuvreerd die nu als vreemd voelt. Is het hectiek die gepaard gaat met de verantwoordelijkheden die ik soms kies en soms ongevraagd me ten deel vallen. Al die levensvragen!!

Ja ik ben soms blij met de rust om me heen en in me zelf. Maar mis de sprankeltjes de pit en de kick die altijd een kenmerk waren van mijn karakter.

Vraag me soms af. Is dit t?
Het afgelopen jaar in lockdown is natuurlijk zwaar. Een mens heeft vooruitzicht nodig. Dat is er niet veel geweest. Herkennen jullie dat ook als reden voor wat neerslachtigheid?

Ik ben ook heel dankbaar voor alle prachtige jaren met mijn gezin en hoe zij nu hun plek in het leven vinden.

Maar ik lees toch over t algemeen dat de overgang zijn sporen na heeft gelaten. Bij de een meer psychisch bij de ander meer fysiek. En er zijn er nog die er gewoon doorheen rollen. Mazzelaars.

Voor hen die nog worstelen veel wijsheid. En blijf je verhaal vertellen. Daar help je enorm veel vrouwen mee. Zodat ze weten dat ze dit niet als enige ervaren. Misschien kan de nieuwe generatie meer accepteren en nieuwe manieren ( geen AD, HST, therapie) vinden door deze enorme verandering te komen.

Bedankt voor jullie verhalen en t lezen van de mijne.
Groet
Babs
Troelaatje
Berichten van Troelaatje
Onderwerpen van Troelaatje
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 60

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Troelaatje »

Beste Babs

Ik begrijp niet helemaal wat je nou precies bedoelt met je verhaal...ik.ben 59 zonder baarmoeder dus weet niet wanneer.mijn laatste menstruatie geweest zou zijn.
Ook heb ik borstbeen verkramping er sinds kort er nog bij gekregen en herken helemaal wat je hiermee bedoelt. Ik had gehoopt dat het wel een keer zou stoppen maar toch zeg.ik dat mijn klachten voortkomen zeker 80 procent vanuit hormonale wisselingen...Soms is het er niet en dat warm worden en angstig zijn is veel gevoeliger als dat je in een stabiele fase zou zitten.Ook ik heb oorsuizen en denk echt dat dit mede door hormonen wordt aangestuurd. Het wordt er niet beter van.. Gewrichtsklachten volop aan de orde. Die.angsten zijn het ergste. Ik slik ad maar het komt er dan gewoon doorheen met lichte paniek ten gevolge...denk jij dat dit zo blijft en een restant van de overgang is....???? Is dat wat je bedoelt?
Ik hoop dat ik ooit.in een rustiger vaarwater beland...
Heel veel sterkte en kracht

Troelaatje
Paniekje65
Berichten van Paniekje65
Onderwerpen van Paniekje65
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd: 56

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Paniekje65 »

Hallo

Oh wat een herkenning! Ik menstrueer al zo'n 5 jaar niet meer maar heb nog steeds zoveel klachten, om gek van te worden!
Vooral de angst, elke morgen begint het al met het wakker worden. Dan vliegt de onrust en de angst me naar de keel, alsof ik zwaar depressief ben. Ik kan nergens van genieten, zie alles somber in en voel me de hele dag angstig. En waarvoor? Ik weet het niet....
Ik ben van mezelf een erge piekeraar en snel angstig en het voelt nu alsof dit alleen maar versterkt wordt.
Ik hoop steeds tijdens een wat betere periode (is niet zo vaak en al helemaal niet zo lang) dat dit gevoel voorbij is en niet meer terugkomt maar helaas, het blijft maar terugkeren en ook allerlei andere klachten blijven maar opspelen. Bij elk pijntje maak ik me ongerust, want ik zal toch vast wel iets ernstigs mankeren!
Het is zo'n lange lijst met klachten dat ik me soms wel eens afvraag hoe dat toch allemaal veroorzaakt kan worden door die hormonen.
Ik lees hier dan ook heel vaak en heel veel, en het stelt me dan ook steeds, tijdelijk, wel gerust dat ik niet de enige ben hiermee.
Vriendinnen herkennen mijn klachten niet en daar snap ik niets van en ik voel me dan ook vaak erg onbegrepen.
Ik schrijf hier zodat ik hopelijk ook anderen kan "geruststellen" dat het er jammer genoeg bij hoort en ik hoop vooral te lezen dat het écht voorbij gaat, ooit.....

Paniekje
Dieltje
Berichten van Dieltje
Onderwerpen van Dieltje
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 57

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Dieltje »

Hallo,

Zo herkenbaar! Veel klachten en bang zijn voor ieder pijntje. Ik heb geen baarmoeder meer en sinds die eruit gehaald is vanwege een vleesboom in 2012 begonnen de klachten. Het is om gek van te worden. Ik schaam.me bijna voor mijn huisarts...hij zal wel denken: daar heb je haar weer!
Ik ben 57 maar hoop echt dat het nu eens overgaat allemaal!
Sterkte iedereen...we hebben elkaar hier nog :)

Dieltje
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Hallo dames,

Dank voor jullie reacties. Sommigen al een tijd geleden. Op een of andere manier krijg ik geen berichtje van evt reacties. Dacht dat ik dat had ingesteld.
Daarom hier alsnog mijn dank.
Soms laat ik t ook even rusten, want steeds zo bewust er mee bezig zijn doet me niet altijd goed. De moed zakt me soms in de schoenen. Zonder een dramaqueen te zijn, vraag ik me oprecht af, wanneer mijn tijd komt dat ik hier niet dagelijks mee bezig hoef te zijn. Er is altijd wel wat.
Nemen nu de opvliegers weer af heb toch na ruim 2 jaar na stoppen met de menstruatie weer mijn typische pms klachten. Ook weer wat (licht oranje) vloeien?!

Aan Jurina
Ik snap dat t geleidelijk gaat dat afbouwen v d hormonen.
Maar ik had misschien gehoopt dat het iets sneller zo gaan, gezien de jaren en jaren ervoor met allerlei klachten.
Hoe t precies zit weet niemand. Ik ken vrouwen die er doorheen rollen zonder centje ellende. Niet depri geen klachten. Menstruatie stopt en zijn er ook niet mee bezig
Of t waar is? Niets om over te jokken zou je zeggen. En misschien zijn t er maar heel weinig. In Aziatische landen hebben vrouwen daar minder last van las ik. Misschien toch voeding?
Hoe dan ook voor een ieder die deze mazzel niet heeft, veel sterkte. Hier vind je een klankbord. Hou vol

Groetjes Babs
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Aan Dieltje

Gezien ik een jaar geleden ook nog iets hierover heb gepost, hoop ik ook echt heel erg dat dit nu snel overgaat!
Hou je taai.
Je bent niet alleen.

Groetjes Babs
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Aan Paniekje

Hoi. Ik begrijp je heel goed. Jaren word ik ook zo wakker. Helemaal strak gespannen alert.
Het is even wat minder geweest. Maar is in alle hevigheid weer terug.
Zodra ik bewust ben van wakker zijn schiet ik in een kramp.
Dit is mijn theorie. Omdat ik me er zo bewust van ben dat ik zo wakker ga worden en het zo erg vind dat ik dit heb, lijkt t door die gedachte erger te zijn.
Zodra ik me afvraag of t er weer is komt t, ook als t er eerst niet was. Dus uiteindelijk komt die soort paniek aanval er altijd.
Ik krijg als reactie ook direct een opvlieger er bij.
En ik weet niet of je dit ook herkent.
Mocht in nou voortijdig op de bank in slaap vallen s avonds dan schik ik ook op die zelfde manier wakker. Zo bizar.
Dat hart gaat te keer als een malle. Krijg t heel warm.
Verder over de dag voel ik me redelijk.
Maar elke dag zo starten vind ik echt drama.

Ik ben nu aan t uitproberen wat een invloed t heeft als ik met een meditatie in slaap val. Of de geest dan meer gekalmeerd is en er minder stress-signaal wordt gegeven.
Dat moet ik op de langere termijn nog zien. Inslapen gaat hiermee in ieder geval lekker.

Nu sta ik snel op. Heb geen werk, dus probeer een routine te creëren van douchen boodschappen.
Ontbijten is ook al jaren een ding, nooit trek.misschien door dat paniekgevoel. In tegenstelling tot veel andere vrouwen ben ik ook enorm af gevallen.
Ik spreek in de ochtend een paar keer per week af om te wandelen.
Tegen de tijd dat ik terug ben gaat t een stuk beter.
Naarmate de dag vordert voel ik me steeds beter.
Ik besta uit 2 personen. De depri ochtendmens en de gezellige redelijk chille avondmens.
Dat verbaasd me al jaren. Ik ben t gewend. Als ik nu tegenwoordig zo opsta zeg ik; even geduld straks is t weer weg.
Maar leuk is t niet zo je dag te beginnen. Dat begrijp ik heel goed. Hoop dat je steun vindt hier.

Groetjes Babs
Bobje123B
Berichten van Bobje123B
Onderwerpen van Bobje123B
Menopauzejaar: Eeierstokken verwijderd
Leeftijd: 63

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Bobje123B »

Hoi dames

Herken veel van jullie, zeker de ochtenden zijn minder. Ook vaak even huilen, ...en weer doorgaan. Hoelang het moet duren weet ik ook niet, maar ben er klaar mee na 13 jaar!
En de dagen zijn zeker niet meer zo erg als voorheen, maar genoeg om mij wankel te voelen!

Lezen en schrijven doet me goed hier, ik ben niet alleen!

Bobje
Paniekje65
Berichten van Paniekje65
Onderwerpen van Paniekje65
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd: 56

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Paniekje65 »

Dank je wel voor jullie reacties.
Het gaat me nog steeds niet beter. Elke dag start ik met ontzettend veel onrust, angst en inwendig trillen. Ook totaal geen eetlust en veel opvliegers met veel zweten erbij.
Daarbij heb ik al dagen een pijnlijk, drukkend plekje ter hoogte van mijn maag dus maak ik me erg ongerust dat dit van mijn hart komt (en dus de onrust ook). De angst hiervoor maakt het er allemaal niet beter op en de huisarts ziet me weer aankomen.
Soms verplaatst de pijn zich naar mijn onderrug, midden in mijn rug, mijn rechterzij of rechts onder mijn borst. Wat is dit toch en wat moet ik hiermee.
Ook wat licht in mijn hoofd en soms brandende schouders, zware armen en nergens geen zin in.
Ik moet zoveel in huis doen en in de avond, als ik me op m'n best voel, maak ik plannen voor de volgende dag om vervolgens weer helemaal hyper wakker te worden en er weer niks uit mijn handen komt.
Ik vind het leven totaal niet meer leuk. Drie jaar geleden mijn man heel plotseling verloren aan een hartstilstand en nu dit geklooi.
Ik heb het gevoel dat er nooit een eind aan komt en dat ik nooit meer iets leuk ga vinden.
Ik hoor graag wat jullie hierover denken en of jullie mijn klachten herkennen en wat jullie hiermee doen of mee omgaan

Paniekje
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Beste Paniekje.

Wat zul je het zwaar hebben. Ik herken t goed.
Ik raad je dit aan. Omdat ik dat zelf heb gedaan en weer zou doen.
Maak een afspraak met je huisarts.Ook al is t de zoveelste keer. Er is degelijk iets aan de hand. Je voelt je niet oke. Hoe dan ook het is niet oke voor jou. Vraag of eis een gedegen onderzoek. Bloedonderzoek. In overleg met een holistische arts. Misschien wel tekorten v vitamine of mineralen. Vooral D3 komen vrouwen te kort. Bij een tekort raak je emotioneel uit balans.
Je vertelt je man verloren te hebben aan een hartstilstand. Wat is dit een vreselijk verdriet. En dit moet jij dragen in een enerverende overgang, en in deze rot crisis waarin we leven en alleen maar alles om angst en ziekte draait.
Ik vermoed dat dit allemaal spanningsklachten zijn. Puur uit eigen ervaring. De pijn in je maag, alsof hij van steen is? Rugpijn, zware armen. Komt van spanning op je lijf. Heb nl zelf de afgelopen jaren genoeg meegemaakt.
Laat je onderzoeken naar je lichamelijke klachten. Zodra je weet dat je oke bent, kun je die spanning loslaten. En is er wel iets dan volgt er een behandeling die je vervolgens uitzicht gaat geven op een herstel. Dan stel ik voor dat je gaat praten. Heb je al een overgangsconsulente geraadpleegd? Een psycholoog, liefst een holistische psycholoog. Die kijken net ff anders. Meer in zijn geheel.
Het is belangrijk dat je deze vicieuze cirkel doorbreekt.
Heb lak aan wat de HA vindt. Daar zitten ze voor. En er is op deze hele wereld maar 1 die t voor je op kan nemen. En dat ben jij zelf. Je moet hier uit lijkt me. Het is niet meer leven , maar overleven. In mijn ogen meer dan alleen de overgang. Natuurlijk zijn er nog meer dingen belangrijk voor je welzijn voor zover je dat nog niet doet.
Voeding, ontspanning bv yoga, wandelen en mediteren. En praten en dingen van je af schrijven. Stapje voor stapje deze dingen in je dagelijkse leven implementeren
Ik hoop oprecht dat je er iets mee kan.

Heel veel sterkte.
Babs
Babs63
Berichten van Babs63
Onderwerpen van Babs63
Menopauzejaar: 2019
Leeftijd: 58

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Babs63 »

Hallo Paniekje

Hoe gaat t inmiddels met je?
Heb je iets kunnen ondernemen t.a.v. je klachten?
Ik verwacht geen wonderen, maar ik hoop t wel.
Zit zelf ook te lang in deze ellendige overgang om te snappen dat t niet in één keer voorbij is. Maar verandering is wel mogelijk zij t langzaam.
En hoe meer stress hoe meer klachten. Merk dat elke keer weer.

Heb je mediteren geprobeerd?
Ik doe t bij opstaan en voor slapen gaan. Het help mij om rustiger te slapen. Met een app voor meditaties. Werd heel vaak een paar keer per nacht wakker in volle alertheid. Onderbroken nacht geeft niet veel moed voor de volgende dag. Mijn ervaring!

Sterkte nog met alles
Groetjes ook aan de andere overgangsters.

Babs
Paniekje65
Berichten van Paniekje65
Onderwerpen van Paniekje65
Menopauzejaar: 2016
Leeftijd: 56

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Paniekje65 »

Hallo Babs,

het is een aantal weken heel goed gegaan, er leek geen vuiltje aan de lucht. Alle klachten waren opeens verdwenen dus ik hoopte zo dat ik er vanaf was maar helaas, sinds gisteren zijn de klachten in alle hevigheid terug. Vreselijke onrust, angst, misselijk, last van darmen/buik, oogmigraine, hoofdpijn, opvliegers, zweten, down (zie het niet meer zitten, zó depressief), kan bijna niet functioneren en durf niets af te spreken, geen energie, futloos... ik word er radeloos en moedeloos van want hoe kom ik hier toch ooit uit?
Bij huisarts geweest, bloed laten prikken maar alles is goed. Bij overgangsconsulente geweest en daar heb ik pillen meegekregen (geen hormonen) maar die doen voor mijn gevoel niets. Ik slik ook al jaren antidepressiva maar mijn klachten komen hier gewoon doorheen.
Verder heb ik al zoveel middeltjes bij drogist en op internet gekocht, veel geld kwijt maar het helpt allemaal niets.
Mediteren en Mindfulness, bezoekjes aan psychologen, ook dat helpt allemaal niet.
Ik weet gewoon niet meer wat te doen, wat is dit een ellende zeg!

Gr.
Paniekje65
Laila
Berichten van Laila
Onderwerpen van Laila
Menopauzejaar: 2008
Leeftijd: 66

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Laila »

Hoi Paniekje,

Alle klachten die jij daar opsomt, onrust, angst misselijk, last van darmen, down, enz. heb ik nu ook. Ik zit er behoorlijk doorheen momenteel. Donderdag willen wij een dagje uit, mijn man en ik en ook mijn schoonmoeder gaat mee. Maar ik vraag me af of ik er toe in staat ben, ik moet er niet aan denken als ik heel eerlijk ben. Anderzijds zou het ook wel weer goed zijn, een beetje afleiding.
Het is allemaal heel naar en moeilijk!

Gr. Laila
Reina
Berichten van Reina
Onderwerpen van Reina
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: 1,5 Jaar en 2 jaar zonder menstruatie - Levensvragen

Bericht door Reina »

Hoi allemaal,

Ook ik kamp met die klachten, voel me onzeker, down, angstig enz., en vooral als er een menstruatie komt.
Ben dan daarvoor zo naar, lijkt net of je er niet bent voor je gevoel .
Lees ook veel op deze site en dat stelt ook wel gerust maar je moet het allemaal wel dragen en dat is zwaar.
Hoop dat het snel wat stabiliseert, zodat het leven weer aangenamer wordt.
Heel veel sterkte allemaal.

Groetjes Reina
Plaats reactie