Een aantal middelen die voor mij heel goed werken

Vrouwen in de Overgang vormen een markt voor farmaceuten. Het aantal middelen waarmee zij ons een moeiteloze overgang beloven is immens. Maar maken zij die belofte wel waar?
Citroentje
Berichten van Citroentje
Onderwerpen van Citroentje
Menopauzejaar: baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 48

Een aantal middelen die voor mij heel goed werken

Bericht door Citroentje » zo 10 feb 2019 19:01

Dag dames,

zo'n anderhalf jaar geleden was ik er beroerd aan toe wat betreft overgangsklachten: vaak heel erg moe, slecht slapen, enorm prikkelbaar, somber, opvliegers,veel gewrichtsklachten, spierpijn en noem het maar op. Echt vreselijk en ik zag mijn geest al zweven als dat nog jaren zou moeten duren. Toen ik begon met het drinken van hibiscusthee (voor de te hoge bloeddruk) merkte ik al dat veel van mijn klachten verdwenen. Het slechte slapen bleef nog wel. Toen ik de progesteroncreme ontdekte (waarin alleen natuurlijke producten zijn verwerkt) ging het ineens een stuk beter met slapen, vanaf de eerste dag dat ik het smeerde. De gewrichtsklachten en de spierpijn bleven, de prikkelbaarheid ook nog wel.

Sinds ik nu een aantal maanden een multivitamine neem speciaal voor de vrouw (waarin onder andere teunisbloemolie is verwerkt) is de prikkelbaarheid een stuk minder en mijn gewrichtsklachten, spierpijn en pijn in mijn benen zijn ook een stuk minder. Kortom, vergeleken met anderhalf jaar geleden (en de jaren daarvoor) gaat het nu een stuk beter. Wel slik ik ook nog calcium magnesium, ben daar tegelijk met de multivitamine mee begonnen, dus kan niet met 100% zekerheid zeggen dat het verdwijnen van de spierpijn en de gewrichtsklachten door de multivitamine komt. Maar het helpt in ieder geval allemaal erg goed! Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft,

groetjes,
CitroentjeClaire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Een aantal middelen die voor mij heel goed werken

Bericht door Claire » ma 11 feb 2019 15:15

Hallo Citroentje,

Fijn dat je je beter voelt nu.

Progesteroncrème (het woord zegt het al) bevat het hormoon progesteron. Ik heb er geen ervaring mee, maar het is een vorm van HRT en beïnvloed daarmee de hormoonhuishouding.

Dat het verlichting geeft in de overgang is al wel langer bekend; de naam "dr. Lee" heb ik in dit verband weleens horen vallen. Ik ben wel benieuwd of er ook negatieve bijkomstigheden zijn. Misschien weet jij dat of zijn er andere dames die dit weten?

Groetjes,
Claire

Citroentje
Berichten van Citroentje
Onderwerpen van Citroentje
Menopauzejaar: baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 48

Re: Een aantal middelen die voor mij heel goed werken

Bericht door Citroentje » di 12 feb 2019 11:37

Beste Claire,

progesteroncreme bevat NIET het hormoon progesteron.

Het bevat natuurlijke stoffen, te weten: Purified Water, Aloe Vera Gel*, Avocado Oil, USP Progesterone (Wild Yam Root), Carrot Oil, Cramp Bark, Lemon Grass Oil*, Vegetable Glycerin, Rosemary Extract*, Chamomile Extract*, Milk Thistle Extract*, Stearic Acid (Vegetable Oil), Vitamin A, Vitamin E (Tocopherol), Grape Seed Extract*. Er zit dus wilde yam in, een eetbare wortel.

In het Nederlands is de inhoud: gezuiverd water, aloe vera gel, avocado olie, wortel van de wilde yam, wortel olie, Gelderse Roos, citroengras olie, plantaardige glycerine, extract van rozemarijn, extract van kamille, mariadistel, plantaardig stearinezuur, vitamine A, vitamine E, druivenzaad extract.

Groet,
Citroentje

Rianne
Berichten van Rianne
Onderwerpen van Rianne
Menopauzejaar:
Leeftijd: 60

Re: Een aantal middelen die voor mij heel goed werken

Bericht door Rianne » di 12 feb 2019 14:30

Progesteroncreme wordt zo genoemd, omdat er wel (bio-identiek) progesteron in zit.
Het staat niet per ongeluk als ingrediënten vermeld.

In de natuur, in planten, komt progesteron echter niet voor.

In (o.a.) de wortel van wilde yam zit diosgenine, deze stof wordt eruit gehaald en in de fabriek worden de moleculen veranderd en omgevormd tot het hormoon progesteron.
En die progesteron gebruiken ze als werkzame stof voor die crème. (en niet de wortel zoals die groeit in de natuur)

Rianne

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht