Klachten door stress op het werk

Werk (betaald of onbetaald), opvoeding, mantelzorg, jong moeten blijven......... Overgang of niet, er blijft van vrouwen veel verwacht worden.
Beeldvorming en een steeds sneller wordende maatschappij zetten vrouw-eigenheid extra onder druk.
Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Klachten door stress op het werk

Bericht door Diaantje »

Goedemorgen,

Vrijdag is me iets naars overkomen en het laat me maar niet los. Ben er nu erg onrustig door en heb veel angst dat het nog eens gebeurt.
Het was een vervelende drukke week op mijn werk. Het is daar vreselijk druk, werk op een praktijk voor fysiotherapie en de agenda's zitten bomvol. Ik kan bijna niemand meer inplannen. Nu had ik vorige week twee collega's ziek waarvan een langdurig helaas en een collega die even niemand meer extra kan hebben wegens privéomstandigheden waardoor hij zomaar weggeroepen kan worden.
Uiteraard heb ik dit mijn baas gemeld, ik kan niemand meer kwijt, patiënten worden boos en willen perse nog gezien worden. En dat ik het niet meer trek. Helaas luistert hij niet en maakt hij het mijn probleem. Hij liegt dat hij er bij staat, zegt de zieke collegae gesproken te hebben en dat het niet lang meer duurt, terwijl ik ze ECHT gesproken heb, en een voorlopig niet terug komt. Zij zei ook dat mijn baas helemaal niet gebeld heeft of zo. Hij kruipt in zijn slachtofferrol, via mij gaat hij dan dreigen dat hij de zieke mensen aan gaat pakken omdat ze zolang ziek zijn enz.
Vrijdag was de druppel, ik zat er door heen. Er zit ook weer een menstruatie aan te komen.
Ik had een patiënt aan de telefoon die eiste dat er iemand thuis kwam, maar ik heb niemand meer beschikbaar. Vanuit het niets werd ik duizelig en wist even helemaal niets meer, zo eng. Gelukkig zat mijn werkdag er op, eenmaal thuis mijn man gebeld, ben begonnen met huilen en kon niet meer stoppen.
En nu, een bonk zenuwen. Zo bang dat dit morgen (dat moet ik weer werken) weer gebeurt.
Ik weet dat ik me er niet van aan moet trekken, dat het zijn probleem is, en dat vol is vol is. Maar ik krijg de klachten en ik trek dat niet op dit moment.

Zijn er meer mensen die zoiets wel eens meegemaakt hebben? Dan bedoel ik natuurlijk niet die werkgever maar dat duizelige gevoel en even niets meer weten? Was het een paniekaanval?? Vrees van wel...
Sorry, maar wilde mijn verhaal ff kwijt.

Groetjes,
DianaKimberley
Berichten van Kimberley
Onderwerpen van Kimberley
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Kimberley »

Hoi Diana,

Het maakt eigenlijk niet uit hoe het heet, paniekaanval of black out of wat dan ook. Het is in ieder geval een uiting dat er over je grenzen gegaan wordt. Deels door jou zelf, door je verantwoordelijk te voelen voor de hele Fysiopraktijk, waar jij ook maar slechts een werknemer van bent. Het is niet jouw toko. Jij bent niet verantwoordelijk voor het feit dat de praktijk blijft draaien. Jij hoeft alleen maar te zorgen dat jij je werk goed doet MAAR een baas moet daarvoor de juiste werkomstandigheden faciliteren. DAT is de verantwoordelijkheid van de baas.

Het siert, met name vrouwelijke, werknemers hoor dat ze zich zo verantwoordelijk voelen, maar het gaat vaak te ver. Verantwoordelijkheden horen te liggen waar ze horen! In dit geval dus bij jouw baas zoals gezegd die ook overduidelijk over jouw grenzen heen gaat, niet naar jou luistert en als klap op de vuurpijl nog tegen je liegt ook.

En voor en door zo iemand zal jij je dan ziek laten maken? Want dat gaat gebeuren natuurlijk op deze manier.

Op je vraag of iemand zoiets weleens meegemaakt heeft kan ik bevestigend antwoorden: op een dag moest ik naar mijn werk waar de werkdruk erg hoog lag op dat moment en ik lag in bed en moest dus opstaan om naar mijn werk te gaan en dat opstaan lukte gewoon niet, hele enge ervaring!! Mijn lichaam en geest blokkeerden als het ware. Enigszins vergelijkbaar met jouw ervaring lijkt me al was het bij jou vooral je geest en deed bij mij ook mijn lichaam 'gezellig' mee.

Om een lang verhaal kort te maken: ik belandde in de ziektewet en bleek niet zo onmisbaar als ik al die tijd dacht, de tent draaide ook zonder mij wel door. En de baas moest haar verantwoordelijkheid nu wel zelf nemen. Je moet ook niet vergeten dat die bazen daarvoor betaald worden: voor troubleshooting. Daarom ligt het salaris van een baas hoger dan van de gemiddelde werknemer. En als baas wel de lusten (het salaris) en niet de lasten (problemen oplossen!).... Dat kan natuurlijk niet! Maar zolang jij je zo verantwoordelijk blijft voelen komt de baas er lekker mee weg.

Dus of je meldt je ziek, want zo kan het niet langer. Of je kapt iedereen af aan de telefoon die je niet kwijt kan, met de boodschap: klachten bij die en die (naam van de baas) met zijn telefoonnummer of e-mailadres erbij en dan leg je neer. Of nog beter: je verbindt de boze patiënt door naar de baas. Vraag me af hoe lang het duurt dan voordat de baas vervanging regelt voor de zieke fysiotherapeuten zodat jij de mensen weer kwijt kan.

Succes!
Groetjes Kimberley

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Diaantje »

Dankjewel voor je wijze woorden Kimberly.
Ben vandaag het jouw geadviseerde instelling naar mijn werk gegaan. Bloed nerveus kan ik je zeggen.
Mijn collega vroeg hoe het ging, en direct weer de waterlanders. Verdorie...........
Maar in de loop van de ochtend ging het beter en heb gedaan wat je zei.
Mijn baas blijft het proberen bij me maar heb nee verkocht.

Woensdag teken ik voor mijn nieuwe baan, helaas is dat pas per 1 april 2019.
Oh, wat hoop ik dat de tijd snel gaat en dat ik lekker weg ben daar.

Nogmaals dank.
Diana

Kimberley
Berichten van Kimberley
Onderwerpen van Kimberley
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Kimberley »

Hoi Diana

Goed gedaan! En ook gefeliciteerd met je nieuwe baan.

Wel balen van die nervositeit. Gewone nervositeit hoort min of meer bij de overgang is mijn ervaring, ( net als waterlanders), maar bloednerveus gemaakt worden door iemand anders niet. En het hele weekend in de stress zitten voor je werk door de omstandigheden daar ook niet.
Zoals gezegd: een baas hoort de voorwaarden te scheppen dat een werknemer zijn/haar taken goed kan uitoefenen. Dan is men een goede baas en verdient men het bijbehorende salaris.

Succes tot 1 april en onthoud: je laat je niet ziek maken door een baas. Zowel, dan meldt je je dus echt ziek, op je tandvlees naar je werk hoeft echt niet. Sowieso niet en in de overgang al helemaal niet. Het is zo al zwaar genoeg.

Groetjes Kim

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Diaantje »

Hoi Kim,

Hoe stoer ik maandag ook was, het is met niet gelukt.
Vandaag gebeurde er weer wat en ik zat te trillen op mijn stoel.
Heb me ziek gemeld, ben naar huisarts gegaan. Hij adviseert me ook om rust te nemen.
Heb samen met mijn man besloten om per 31 januari mijn ontslag in te dienen. Dan nog twee maanden thuis, zonder baan. Het is even financieel behelpen maar zo gaat het niet goed. Mijn gezondheid gaat voor.
Oh, zo veel gehuild vandaag, pfff, nog steeds erg nerveus maar ook blij de knoop door gehakt te hebben.

Nogmaals dank.
Diana

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Diaantje »

Goedemorgen,

En daar zit ik dan, super nerveus, angst om gek te worden.
Dat is lang geleden dat dit me overkomen is, en oh, wat baal ik hiervan.
Blij dat ik niet naar mijn werk hoef maar als ik alleen maar aan werk denk, schiet de nervositeit door mijn lijf heen.
Niet aan denken, zullen jullie dan adviseren. Tja, da's best lastig hoor.
Vanmiddag ga ik mijn nieuwe contract ondertekenen, ook dat maakt me nerveus nu.
Dan moet is nog een afspraak maken met mijn huidige werkgever om mijn ontslag in te dienen. Ook daar wordt ik alleen bij de gedachte al nerveus van.
Pfff, echt balen dit. Ben ook super ongesteld dit keer, misschien verergert dat het ook wel allemaal.
Ik weet dat ik niet moet vechten, dat ik het er moet laten zijn. Doe zo mijn best, misschien wel te veel?
Hoop op wat steun van jullie :)

Diana

Claire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Claire »

Hoi Diana,

Logisch dat je nu van slag bent na alles en dat daardoor dingen er anders uitziet of anders aanvoelen. De huisarts adviseert je niet voor niets rustig aan te doen. Bovendien ben je niet de eerste die zich ziek moet melden door de druk op je werk. Fijne baas hebben jullie, zeg.

Goed dat je een uitweg hebt gevonden om het behapbaar te maken. Wees lief voor jezelf.

Groetjes,
Claire

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Klachten door stress op het werk

Bericht door Diaantje »

Hoi Claire,

Dankjewel voor je antwoord.
Mijn baas begrijpt het gewoon niet. Hij verwacht dat iedereen net zoals hij al zijn vrije tijd in zijn/haar werk steekt. Zieke mensen vind hij lastig omdat dat de praktijk schade geeft, nou zeg ik je. Dat kan toch niet, goed zijn voor je mensen is goed voor je praktijk.
Vanmiddag heb ik een afspraak met hem, dan dien ik mijn ontslag in.
Het is goed geweest zo.

Ook mijn directe collega werkt me op de zenuwen, haar laatste opmerking toen ze haar gelijk niet kreeg, ik was toen ziek en zat midden in de darmonderzoeken, ach mens, stort neer. Toen ik vroeg wat ze zei, herhaalde ze het gewoon nog een keer. Nog geen excuus niets daarna. Dit heeft me zo vreselijk gekwetst, zo iets zeg je toch niet tegen mensen???
Ga aan mezelf werken zodat ik fris met mijn nieuwe baan in april kan beginnen.

Groetjes,
Diana

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Aangeboren schildklierafwijking, nu ook perimenopauze

Bericht door Diaantje »

Goedemorgen dames,

Ik heb het even zo vreselijk zwaar, trek het ff niet meer.
Ik zit sinds vorige week dinsdag overspannen thuis, de sfeer op mijn werk is hiervan de oorzaak. Door de lage weerstand ook nog de griep/zware verkoudheid er overheen gehad.
Ik ben zo zenuwachtig, onrustig, voel constant mijn hartslag en deze is in in rust ook hoger dan normaal bij mij.
Nu blijkt dat ook mijn schildklier die altijd te traag is en waar ik medicijnen voor slik, ineens te snel is gaan werken.
Volgens de huisarts kunnen de klachten die ik heb ook daardoor komen.
Dat wil ik natuurlijk best geloven maar ik ben zo bang dat er iets ergs met me aan de hand is. Iets wat nooit makkelijk gaat gebeurt nu ook, ik val af, en niet omdat ik nu zo goed op mijn eten let. Ik weet dat dit ook bij een snelle schildklier gebeurt maar toch overwint de angst het.
Ik kan de hele dag wel janken.

Het ging best een tijdje goed en nu dit weer.
En dan de vraag, zijn het de hormonen, is het de schildklier, is het iets anders............mijn hoofd draait overuren.

Ik heb een doorverwijzing gevraagd naar de internist, wil eens goed nagekeken worden, maar de huisarts wil dit nog niet. Eerst wil ze een goed beeld krijgen van mijn klachten, anders kan de internist er ook niets mee zegt ze.
Over drie weken moet ik opnieuw bloed prikken voor de schildklier, medicijnen moet ik iets verlagen. Dan pas weer afspraak. Ik hoop dat ik dat red.

Moest het even kwijt, hoop op wat bemoedigende woorden.

Diana

Caroline3
Berichten van Caroline3
Onderwerpen van Caroline3
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Aangeboren schildklierafwijking, nu ook perimenopauze

Bericht door Caroline3 »

Dag Diana,

ach jee, ik weet hoe rot een hyper is, :o , have been there done that. Toch zou ik een bezoek aan een internist-endocrinoloog eisen. Een huisarts heeft te weinig verstand van het endocriene systeem. Bovendien heb je met dit type waarden nog meer last van hormonale pijnen, instellen met hormoonmedicatie is lastig, ben al 4 jaar bezig inmiddels en nog steeds niet goed (TSH 4,2 en T4; 21). Dus ik hyper en hypo tegelijk.
Ik vind iedere waarde boven de 2,5 niet oké, moet rond de 1.0 zijn, ook voor jou. Jou waarden zijn inderdaad veel te hoog en daar voel je je super slecht bij, alsof je inderdaad 'van alles mankeert'. I know.

Sterkte. Caroline

Diaantje
Berichten van Diaantje
Onderwerpen van Diaantje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Zo bang voor mijn hart

Bericht door Diaantje »

Hoi,

Ik ben sinds april dit jaar gestart met ander werk. De sfeer op mijn vorige werk was slecht voor me. Heb in dec ook overspannen thuis gezeten en mijn baan toen opgezegd. Werk 24 uur. Nog wel wat spannend maar dat gaat steeds beter.
Helaas is volledig stoppen met werk geen mogelijkheid voor ons.

Groetjes,
Diana

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht