Werk en ziektewet

Werk (betaald of onbetaald), opvoeding, mantelzorg, jong moeten blijven......... Overgang of niet, er blijft van vrouwen veel verwacht worden.
Beeldvorming en een steeds sneller wordende maatschappij zetten vrouw-eigenheid extra onder druk.
Sandra66
Berichten van Sandra66
Onderwerpen van Sandra66
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Werk en ziektewet

Bericht door Sandra66 »

Hallo dames,

Vanaf half januari ben ik 2 maanden in de ziektewet geweest, omdat ik gewoonweg niet meer kon/kan van de geestelijke en lichamelijke klachten (welke de meeste van jullie wel kennen).
Ik loop al 1,5 jaar met deze klachten en slik sinds 8 mnd femoston.
Ik ben al die tijd blijven werken, tot mijn lichaam begin januari gewoon protesteerde.
Zo zie je als je dus "gewoon" doorgaat, je toch echt een keer aan de beurt bent.
Tot nu toe ben ik halve dagen gaan werken en het gaat nog steeds niet goed (nee logisch, de overgang duurt niet maar 8 weken), wil alleen maar rust aan mn hoofd!!
Kom nu net van de bedrijfsarts en "mag" weer hele dagen gaan werken, want je hebt lang genoeg kunnen herstellen (?)
Wat moet ik nu, ben de wanhoop nabij....ben nog steeds even ziek en zwak als in het begin van het jaar.
Bovendien loopt mijn contract in juli van dit jaar af...dus laat me alsjeblieft!
Wie kent/heeft zo'n soortgelijke situatie?

Gr Sandra

Ps Er zullen hier op dit forum best meer dingen over geschreven zijn, maar heb de fut en geduld er niet voor om het allemaal te lezen.Pharms
Berichten van Pharms
Onderwerpen van Pharms
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Pharms »

Beste Sandra,

Ik wil je graag een hart onder de riem steken; ik heb in dezelfde situatie gezeten als jij. Als een hoopje ellende zat ik bij die eikel van een bedrijfsarts maar binnen no time moest ik maar weer gaan opbouwen, terwijl alles in me schreeuwde dat ik dat niet kon. Alles in mij zei NEE!
Ik vertelde over mijn neerslachtige gevoelens, over het feit dat ik niet meer kon, dat men mij op het werk nu niet echt begripvol tegemoet trad naarmate mijn herstel langer duurde. Af en toe zat ik huilend aan de telefoon met deze wijsneus. Vijandigheid en onbegrip werden mijn deel. Aan alle kanten leek er aan mij getrokken te worden, werd ik gepusht.
Walging, weerzin en zelfs haat voelde ik. En verdriet, eenzaamheid. Wat voelde ik me alleen.

Al veel te snel naar mijn zin moest ik weer fulltime gaan werken. Echt, bedrijfsartsen zijn er niet voor werknemers. Het is te gek voor woorden. Het eindresultaat - en ik wil je niet bang maken - is dat ik mijn baan er uiteindelijk aan gegeven heb. 'Dit nooit meer en bovendien kan ik niet meer', dacht ik. 'Ik doe dit niet meer, zie wel waar het schip strandt. Misschien moet ik straks op een houtje bijten maar het zij zo, ik kan niet anders.' (fulltime) werken tijdens de menopauze is voor mij een eenzame beproeving.

Wat een beschamende gang van zaken in dit beschaafde Nederland. Je werkt je tientallen jaren kapot, krijgt klachten in een levensfase die elke vrouw door moet en waar je niet om gevraagd hebt en het eindresultaat is stank voor dank. In mijn geval ben ik er nog goed mee weggekomen met een uitkering en een aangeboden outplacement traject. Als ik jouw verhaal zo lees, zit dat er zelfs voor jou niet in. Ik leef heel, heel erg met je mee, ik weet hoe je je voelt en kan je alleen maar heel veel sterkte wensen en zeggen dat er intens met je meegeleefd wordt, door mij, maar ook door heel veel anderen hier. Kom vaak op het forum en stort je hart uit, is het enige advies dat ik je kan geven. Heel veel sterkte gewenst.

Pharms

Sandra66
Berichten van Sandra66
Onderwerpen van Sandra66
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Sandra66 »

Hoi Pharms,

Las jouw berichtje en moest bijna een traantje wegpinken...vond het zo fijn dat je dit schreef.
Iedere regel die jij schreef, daar herkende ik mezelf in!
Wat ik inderdaad ook zo erg heb, is dat mn lichaam schreeuwt en ook de walging, weerzin en haat komen me maar al te bekend voor!!
Ik kon dat mannetje (lees de bedrijfsarts) wel achter zn bureau vandaan trekken, arrogante druiloor.
Net wat jij ook terecht zegt, we werken al jaren (ik in ieder geval van mn 19e tot nu toe) en dan word je op deze manier als een soort leugenaar weggezet.
Heb me voorgenomen om volgende week het aangepaste schema te gaan werken, gaat het niet...dan meld ik me helemaal ziek. Ben er helemaal klaar mee!
Nogmaals dank voor je steunende bericht!

groetjes Sandra

Sandra66
Berichten van Sandra66
Onderwerpen van Sandra66
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Sandra66 »

Hallo dames,

Eindelijk hebben ze hun zin...Ik heb gisteren mijn baan opgezegd.
Na maanden van doffe ellende en het eeuwige opjagen van de uitkerende instantie, ben ik tot dit besluit gekomen.
Kon/kan er niet meer tegen, heb tot bijna huilen aan toe tegen de bedrijfsarts gezegd dat mijn lichaam niet meer kan en dat ik hier geen toneelstukje aan het opvoeren ben.
Het enige (werkelijk het enige) wat de man zei: Mevrouw de overgang is geen ziekte voor de wet, dus ik kan niks meer voor u doen!
Meneer de bedrijfsarts schreef in zijn rapport dat hij geen klachten en beperkingen meer kon objectiveren...nee inderdaad ben sinds vorige week weer "genezen" van de overgang!!
Hoe is dit in vredesnaam mogelijk in Nederland, dat dit totaal niet serieus genomen wordt?
Hier moet gewoon iets aan veranderd worden....
Ik heb er nu 31 werkzame jaren opzitten en word op deze manier behandeld...
Iedere keer als ik deze regels teruglees, word ik overvallen door woede, haat en weerzin!
Ik zie wel hoe het allemaal gaat lopen, dan financieel maar wat minder, ik wil...nee ik moet rust aan mn hoofd!
Eigenlijk zou ik dit wel publiekelijk willen maken, zo kwaad ben ik!

gr Sandra

Evelien
Berichten van Evelien
Onderwerpen van Evelien
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Evelien »

Hallo dames,

Ik ben 2 jaar geleden gestopt met werken (gastouder), ik werkte 5 dagen in de week het was ook mijn hobby. Ik liep al een tijd op de tenen en zorgde voor mijn zieke buuf, toen ze overleed ging een maand later het licht uit hier, burn-out is de diagnose.
Nu sinds febr gestopt met de pil, geen menstruatie meer gehad. Ik vraag me nu dus echt af was het een burn-out of is het de overgang
Ook ik heb geen werk meer en soms is me de huishouding nog teveel terwijl ik op andere moment ook heerlijk nog tijd heb voor knutselen, ik vind het moeilijk zou graag, ook om financiële redenen, weer wat verdienen maar het zit er niet in

Evelien

Conny1966
Berichten van Conny1966
Onderwerpen van Conny1966
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Conny1966 »

Oh dames

wat vreselijk verdrietig toch allemaal, ik herken het zo enorm.
Ben ook al maanden aan het tobben op mijn werk. Ik werk 16 uur oer week, maar ik kan het gewoon niet meer opbrengen op het moment. Heb al een weken aangepaste diensten, wat mezelf een hoop vakantie uren van vorig jaar heeft gekost.
Maar als ik me zo beroerd en onrustig voel dan maakt het niet uit of ik vier, zes of acht uur moet werken, ik kan het gewoon niet dan, ben mezelf alleen maar aan het forceren met als gevolg nog meer klachten.
Uiteindelijk heb ik me ziek gemeld, moest natuurlijk meteen naar de Arbo arts, heb nu vier weken vakantie en moet daarna gewoon weer aan de bak.
Ik word al hysterisch als ik daar aan denk. Ik heb dagen waarop ik het werken wel zou kunnen, maar ook dagen dat het absoluut niet gaat, en dat valt gewoon niet uit te leggen. Ik zeg niet dat er helemaal geen begrip is, maar het moet allemaal niet te lang gaan duren, na drie maanden vind men het welletjes en moet ik me maar erover heen zetten, beetje afleiding zoeken, met iemand gaan praten enz enz. Ik heb ook wel eens het idee dat ik niet geloofd wordt, alsof ik voor de lol mezelf zo enorm beroerd voel.
Ik zou er alles voor over hebben als ik gewoon lekker mijn uurtjes kon werken zonder al die zorgen en frustratie erbij.

Hoe het verder moet? Geen flauw idee, ik ga het niet redden, dus ik zal weer wel therapeutisch aan de bak moeten, want werken zul je of je nou kruipend van ellende aankomt of niet. Het is allemaal niet bevorderlijk voor je overgangsproces, ik krijg er bijna een schuldgevoel van aangepraat dat het allemaal maar niet lukt.
Continu moet je jezelf tegenover de buitenwereld verantwoorden lijkt het wel dat je dingen niet meer kunt als voorheen, en mensen die het zelf niet zo heftig meemaken zullen het ook nooit begrijpen denk ik.
Die vinden dat je jezelf er overheen moet zetten, beetje afleiding moet zoeken enz enz terwijl ik sommige dagen alleen maar rillend van ellende en paniek onder een deken op de bank kan zitten.
Vreselijk vind ik het.

Sterkte allemaal met alles,

Groetjes Conny

Jole71
Berichten van Jole71
Onderwerpen van Jole71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Jole71 »

Hallo dames,

Ik weet dat ik reageer op een topic van lang geleden, maar goh wat een herkenning. Bij mij is het echter anders verlopen.
Ik ben mijn baan (parttime) kwijtgeraakt door bezuinigingsmaatregelen. Hup schop onder je kont, we hebben je niet meer nodig, net een vuilniszak aan de kant van de weg.
Ik heb altijd zo ontzettend veel plezier in mijn werk gehad, heerlijk. Het was maar parttime, dus goed te doen in combinatie met mijn gezinnetje. Maar ja, hoe je ook altijd je best hebt gedaan en loyaal bent geweest, het zegt helemaal niets, je bent maar een vuilniszak die opgeruimd moet worden door de hoge pieten die niemand persoonlijk kennen.
Ja, en dan heb je nog hoop dat je snel iets anders zult vinden, maar helaas niemand zit blijkbaar meer op iemand met hart voor haar werk te wachten. Tel hierbij ook nog eens heftige bijkomende gebeurtenissen bij op, want ja er kan altijd nog meer bij toch? En jawel hoor bingo, burn-out en ook nog eens een flink in actie komende overgang.
Het mooiste is dan dat een specialist van het UWV, jou dan eens haarfijn gaat uitleggen dat er genoeg werk is wat voor mij makkelijk te doen is, ja, knap hoor, van zo iemand die mij 5 min. voor zich heeft.
In het systeempje van hem komen 6 mogelijkheden naar voren gerold, dus ik kan makkelijk gaan werken, als ik hem vraag waar die 6 mogelijkheden zich dan bevinden, dan krijg je als antwoord, ja dat weet ik niet hoor, maar mijn systeem geeft aan dat ze er zijn :evil:

Jole

Door66
Berichten van Door66
Onderwerpen van Door66
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Werk en ziektewet

Bericht door Door66 »

Ik kom net deze link tegen.
Over hoe je verkeerd begrepen kunt worden en voor gek verklaard word.
We zijn nu in 2019 en er is maar weinig veranderd.

Overgang en psychotherapie (interview)

Sterkte,
Door

Plaats reactie