Ik had nooit in één keer mogen stoppen met hormoongebruik

Gaat de overgang wel gewoon door bij hormoontherapie? Kan ik toch klachten hebben? Stel hier je vragen daarover. Vind en vraag her- en erkenning.
Bobje123B
Berichten van Bobje123B
Onderwerpen van Bobje123B
Menopauzejaar: 2008
Leeftijd: 62

Ik had nooit in één keer mogen stoppen met hormoongebruik

Bericht door Bobje123B »

Hallo mijn naam is Annette en ben nieuw hier.

Lees al een tijdje mee, en herken zoveel. Ben 59 en sinds me 50 jaar bezig ...kan ook eerder zijn.

In het kort : was 36 jaar en me baarmoeder en eileiders en eierstokken eruit. Op een klein stukje na. Moest aan de hormoonpleisters tot mijn 50e. Van de ene op de andere dag moest ik stoppen van de huisarts ,..het moest nu natuurlijke gang gaan.

Wist ik veel.... nou...heb het geweten.eerst niets aan de hand, maar daarna begon het huilen, geestelijke klachten...ik had het. Ondertussen verhuisd, stress en zorgen denk je dan.
Tot ik bij de nieuwe huisarts kwam. Ik had nooit zo mogen stoppen...zat dus helemaal in de put, maar goed..was echt de overgang. Half jaar ff weer aan de hormoonpillen, hielp wel ff, maar niet mee doorgegaan.

Ik doe nu dus alles zonder, behalve fluoxetine, ad. Dit overgehouden van overspannenheid in 1996. Maar nu ik wat verder ben in de overgang, heb ik nog steeds huilbuien en lichte paniek als ik die dagen heb. Bij stress ben ik gelijk onrustig, huilerig, zweten...padje af. Moet a s. woensdag naar de psychosomatische therapie. Ben overbelast door stress zeggen ze. Ook dat vind ik toch wel eng. Kom ik er ooit vanaf?
Angstgevoel en malen , nee...kan er niet blij van worden. Maar lezen hier is ook goed voor me...ik ben niet alleen.

Annette


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht