Pagina 1 van 1

Stijve en pijnlijke gwrichten

Geplaatst: za 15 nov 2003 14:24
door Lenie2
Hallo dames

Ik ben 50 jaar en sinds 3 maanden gestopt met de "pil". Hierna ben ik last gaan krijgen van stijve en pijnlijke gewrichten. Vooral in m'n nek, schouders en handen heb ik hier last van.

Nu heb ik gehoord dat deze klachten met de overgang te maken kunnen hebben. Zijn er meer vrouwen die na het stoppen van de "pil" deze klachten zijn gaan krijgen, ben benieuwd?

Lenie

Re: Stijve en pijnlijke gwrichten

Geplaatst: za 15 nov 2003 15:47
door Paulien
Hoi Lenie,

Sinds ik vorig jaar augustus gestopt was met de pil, kreeg ik ook last van stijfheid bij het wakker worden 's morgens, vooral nek en rug. Het is een tijdje wat minder geweest maar het wordt weer erger. Ik ben 47 en voel me soms net een bejaarde als ik opsta. Aangezien ik al bijna 7 maanden overtijd ben, ben ik wel zeker dat dit alles met de overgang heeft te maken.

Groetjes,
Paulien

Re: Stijve en pijnlijke gwrichten

Geplaatst: za 15 nov 2003 16:49
door Lilly1948
Hallo Lenie

Ook ik heb er erg veel last van. Bloed laten prikken en foto's van handen omdat ik daar erg veel last van heb. Alles was goed.
Ik zelf denk dat je tijdens de overgang de broodnodige hormonen gaat missen die als een soort smeermiddel werken.
Mijn haar is slapper en dunner geworden, huid en nagels idem dito.
Dus ook de spieren en gewrichten worden minder soepel.

Sterkte
Lilly

Re: Stijve en pijnlijke gwrichten

Geplaatst: ma 17 nov 2003 12:13
door Lenie2
Bedankt allemaal voor jullie reactie. Ben blij te horen dat ik niet de enige ben met al die vreemde klachten. Ik zal er net zoals jullie mee moeten leren leven voorlopig, het is niet anders. Jullie ook allemaal veel sterkte hoor verder!

Groetjes,

Lenie.