Afgevallen

De aanmaak van oestrogeen na de menopauze wordt deels verzorgd door vetweefsel. Het figuur verandert en je krijgt meer een buikje. Tussen je 35 en 40 jaar verandert de stofwisseling. De "overgangshormonen" verminderen de verbranding van buikvet. De meeste diëten en het doen van buikspieroefeningen werken dan ook niet voor vrouwen die 40 jaar of ouder zijn.
Santje511969
Berichten van Santje511969
Onderwerpen van Santje511969
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Afgevallen

Bericht door Santje511969 »

Hallo allemaal

Ik ben nu 49 en Sinds 2 jaar word ik onregelmatig ongesteld zo een half jaar niets en zo 2 mnd heel heftig..ook val ik sinds 6 mnd heel erg af woog al niet veel 55 kg maar nu 49 kg ..was echt een alles eter en heb nooit problemen gehad met mijn gewicht verder voel ik me wel oke ben niet moe heb veel energie terwijl ik wel slecht slaap en om de 3 uur wakker ..krijg ook zo een heel klam gevoel over me niet echt zweten maar klam...
de huisarts zegt dat je het niet kunt testen of je in de overgang bent en ze wappert het steeds weg ... al 2x bloed afgenomen maar alles was goed.. behalve mijn suiker was heel laag 2.6 de dokter belde mijn en nu morgen word ik weer geprikt op suiker .. ben wel erg prikkelbaar emotioneel zit niet lekker in mijn vel maar geen pijn of zo...ik maak me erg druk en ben bang voor enge ziektes .. vlg week een afspraak bij de diëtist om aan te komen .. de huisarts wil me maar naar de internist sturen maar ik ben bang, heeft iemand advies

Dank jullie gr SandyMieke05
Berichten van Mieke05
Onderwerpen van Mieke05
Menopauzejaar: 2015
Leeftijd: 55

Re: Afgevallen

Bericht door Mieke05 »

Hoi Sandy,

Hoe is het nu met je? Ben je al naar internist geweest?
Ook ik ben 7 kilo afgevallen terwijl ik gewoon eet, woog al niet veel en ben nu nog maar 56 kilo.
Ik ben wel bij internist, ze gaan nu kijken wat er aan de hand is.
Hoop dat het met jou wat beter gaat.

Gr. Mieke

Santje511969
Berichten van Santje511969
Onderwerpen van Santje511969
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Afgevallen

Bericht door Santje511969 »

Hallo Allemaal ,

Ik ben nieuw op dit forum ik kwam op dit forum terecht toen ik zocht op afvallen tijdens overgang.
Ik ben 51 jaar en ik woog voor 1 jaar geleden altijd rond de 55 kilo ... nu val ik steeds zo af ik heb onder gewicht en weeg nu 49 kilo en ben 1,65.
Ook heb ik alle klachten veel huilen prikkelbaar opvliegers uit het niets... misselijk gevoel, paniek aanvallen, lusteloos gewoon helemaal opgebrand.

Ik schrik me rot in de spiegel, ingevallen wangen. Nou ik heb eigenlijk het complete pakket.. ben zo intens verdrietig en ook bang dat ik iets ergs heb. Ik kan mezelf niet meer geruststellen het ergste vind ik het ondergewicht ik voel me daar dubbel ziek van en zo zwak ..zijn er dames die dit herkennen?
Vooral het gedeelte van het afvallen?

Lieve groet Sandy

Tassie71
Berichten van Tassie71
Onderwerpen van Tassie71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Afgevallen

Bericht door Tassie71 »

Hallo Sandy,

Hoe bedoel je "ik val steeds zo af".
2 Jaar geleden woog je 49 kg en nu nog steeds. 2 Jaar geleden ben je 6 kg afgevallen, zat niet helemaal lekker in je vel, maar voelde je goed, niet moe en had veel energie.
Het verschil met toen is dat je nu veel meer moe bent en emotioneler. Voor vrouwen die volop midden in hun overgang zitten blijkbaar heel herkenbaar. Ik heb dat zelf ook. Ik weeg nog meer dan genoeg, maar ben ook vaak zo intens moe.

49 Kg is inderdaad niet erg veel, dat kan ik wel met je eens zijn. Jammer dat het aankomen m.b.v. de diëtiste niets opgeleverd heeft.
Misschien hoort het voor jou wel bij deze fase van de overgang en komt het er straks wel weer bij, als je menstruatie een tijd is gestopt en je hormonen weer wat tot rust zijn gekomen. Tenminste wat ik van vrouwen om me heen hoor komen die dan allemaal aan en die balen daar dan weer van.

Groetjes, Tassie

Plaats reactie