Langdurig menstrueren

Tijdens de overgang kan je menstruatiepatroon op allerlei manieren veranderen. Heftiger, minder heftig, vaker, minder vaak enz. Vind er- en herkenning.
LunaRose
Berichten van LunaRose
Onderwerpen van LunaRose
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Langdurig menstrueren

Bericht door LunaRose »

Hallo,

Zojuist heb ik me ingeschreven op dit forum. Veel klachten zijn heel herkenbaar. Aangezien er toch ook een taboe op ligt om erover te spreken leek dit forum mij wel fijn om te kunnen ventileren.
Mijn leeftijd is nu 49 jaar en ik worstel met langdurige menstruaties.
Ben erg moe en wil eigenlijk niet meer de deur uit. Geen zin om mensen te zien enz. Het lijkt wel alsof mijn leven tot stilstand komt. En hoe lang kan dit allemaal wel niet duren?
Huisartsen hebben mij al meerdere malen hormonale kuren voorgeschreven, maar volgens mij is dit een verstoring van een natuurlijk proces en krijg je daardoor weer andere problemen.
En daarbij krijg ik nu ook nog een pijnlijk gebit! Het is toch vreemd hoe de biologie in elkaar zit. Maar voel me te slap om naar de tandarts te fietsen. Binnenkort naar de dokter voor wat onderzoekjes en overleg. Misschien komt er weer een echo aan.

Groetjes :D LunaRoseLiesbeth65
Berichten van Liesbeth65
Onderwerpen van Liesbeth65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Liesbeth65 »

Hallo dames,

Weer eens behoefte om een en ander van me af te schrijven.
Na 3 maanden geen bloedingen te hebben gehad ( ik hoopte dat ik ervan af was) zijn de menstruaties toch weer begonnen. En......nog regelmatig ook. Ik heb het idee dat de ellende weer van vooraf aan begint. Weer die moeheid, algehele malaise, migraine, ongelukkig voelen, en nergens zin in hebben.
Ik heb zelf het idee dat ik juist wat opknapte tijdens de 3 maanden dat ik niet ongesteld was.
Voel me soms hopeloos, wil me zo graag weer "de oude"voelen. Soms besef ik ook dat dat misschien nooit meer terug komt.
Ben regelmatig op zoek naar een soort "wonderpil", maar die is er niet.
Mijn tijd uitzitten, accepteren, hier schrijven, rust zoeken, beetje blijven bewegen, en genieten van de goede momenten die er soms zijn........ik weet het eigenlijk wel, maar het valt soms, zoals nu, echt niet mee.......
Ik weet inmiddels van mezelf dat ik op sommige dingen heel sterk reageer: tabletten met hop: 9 weken ongesteld.
hormoontabletten van de arts: volledig de weg kwijt.
Kortom.......tijd uitzitten , maar oh oh......wat valt dat deze week weer tegen zeg!
Zo, dat moest ik even kwijt. :)

Groetjes!!
Liesbeth

Martina63
Berichten van Martina63
Onderwerpen van Martina63
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Martina63 »

Hoi Liesbeth

Wat een herkenning, ik was 6 maanden niet ongesteld geweest toen 3 maanden weer wel en nu 4 maanden weer niet, alleen was het bij mij zo dat toen ik wel weer menstrueerde me juist beter voelde, kun je maar zien dat het toch voor iedere vrouw weer anders is.
Hoop dat het gauw weer beter met je gaat, en ja wat dat wonderpilletje betreft, ook ik zou willen dat die bestond, maar helaas we zullen ons er toch doorheen moeten vechten, hoop voor alle dames hier dat het niet te lang gaat duren!

Groetjes Tina

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Hallo dames,

Vandaag mijn eerste berichtje op het forum nadat ik al tijden mee lees.
Liesbeth, ik vroeg mij af hoe het nu met je gaat.

Iets meer als een jaar geleden ben ik ruim 10 wk ongesteld geweest. Heftige bloedingen en hele rustige bloedingen in deze weken gehad. Bij de huisarts geweest voor bloedprikken, schildklier waardes ed nagekeken. Hier kwam niks bijzonders mee aan het licht. Na 10 wk stopte dus eindelijk het vloeien en na een paar weken niks is mijn gewone cyclus weer begonnen en maandelijks gewoon ongesteld. Tot november 2015. En het is nu febr en ik vloei nog steeds ! Dus al meer als 10 weken. Niet heftig, had ik wel een paar x in december, maar januari en febr niet gehad. Soms een paar dagen heel licht tot vrijwel niks en denk ik hoopvol dat het eindelijk stopt. Ik ben ook een verschrikkelijke angsthaas voor iets ernstig, maar ook een verschrikkelijke angsthaas voor de huisarts. Lees wel dat sommige dames ook lange menstruatie weken hebben maar meer als 10 weken heb ik nog niet gelezen.
Wie herkent zich hierin........

WiS

Corina49
Berichten van Corina49
Onderwerpen van Corina49
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Corina49 »

Hoi,

Augustus 2014 ben ik gestopt met de pil. Wauw, ik werd niet meer ongesteld ....tot september 2015.
Toen brak het los, heftig bloeden, 20 keer per dag verschonen, bloed met stolsels erbij. Ik kon niets, niet naar mijn werk, boodschappen echt het ging niet! Ik liep gewoon leeg. Vreselijke buikkrampen ook. Na 3 weken was het niet meer vol te houden en ben ik naar de huisarts gegaan. Ik kreeg naproxen en orgametril voorgeschreven om het vloeien te laten stoppen, en heb een afspraak met de gynaecoloog gemaakt. Het werd minder maar stopte niet. Het was licht roze en slijmerig
17 november 2015 is de mirena spiraal geplaatst. 10 dagen later weer heel heftig vloeien, alsof de kraan open stond. Gynaecoloog gebeld, ik moest geduld hebben. Het vloeien bleef maar.....elke dag weer een handjevol bloed in maandverband!!
Spiraal zit nu ruim 3 mnd en ja...........eindelijk .....vanaf gisteren 22 februari 2016 vloei ik niet meer!!!!! Heb ruim 6 maanden gemenstrueerd! Ik hoop zo dat ik dit nooit meer zal meemaken. Plaatsen spiraal viel reuze mee, heb geen klachten, en het belangrijkste......na veel geduld ( 3 mnd na plaatsing) ben ik af van al dat bloed!

Corina

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Hoi Corina,

dankjewel voor je verhaal. Ik zocht juist iemand die (ook) langer als 3 mnd ongesteld was en wat ze er aan heeft gedaan. Een spiraaltje laten plaatsen dus, nu heb ik daar geen verstand van maar is dat zo'n eentje waar hormonen op zitten ?

Ik ben nu ook ruim 3 mnd ongesteld en baal er verschrikkelijk van. Heb geen buikkrampen trouwens, maar het voelen "vloeien" daar ben ik zo zat van.
Gelukkig heb ik een hele fijne rustige man die tekens zegt dat het wel goed komt....maar ondertussen spoken er regelmatig doem scenario's mij door het hoofd. Voor een jaar geleden heb ik ook 1x een hele lange menstruatie gehad, zeker 10 weken.
Nadien weer een gewone cyclus en nu dus weer prut.

5 jr geleden is er 1 eierstok bij mij weg gehaald i.v.m cystes. Hij zat helemaal vol en was daardoor gekanteld, de gyn. was nadat hij mij geopereerd had verbaasd dat ik daarmee had rond gelopen aangezien de meeste dames nadat de eierstok kantelt met enorme buikpijnen in het ziekenhuis komen. Ik was alleen heel erg misselijk in die tijd, echt hondsberoerd en intens moe. Uiteindelijk kwamen ze na een buik echo dus achter de cystes. Knapte na de operatie lichamelijk snel op. Alleen geestelijk heeft het mij een jaar geduurd er weer "te zijn" als voordien. Heb de hormonen de schuld gegeven van deze periode, moest echt omschakelen en weer in balans komen.
En ik merk heel duidelijk dat de hormonen nu weer een loopje met mij nemen. Dagen dat het goed gaat, maar ook dagen dat ik mezelf behoorlijk in m'n nekvel moet pakken en een schop onder m'n kont moet geven.
Dat ik nu met m'n 45 jaar kennelijk vol in de overgang zou zitten doet mij helemaal niks. Maar de hormoon schommeling die daarbij om de hoek komt doet mij dus wel heel veel. Lastig...

Woensdag ga ik naar iemand die aan bioresonantie doet. Ben benieuwd of ze mij een beetje kan helpen met de hormonale chaos ;) En dat het vloeien eindelijk eens zal gaan stoppen !

WiS

Maartje28
Berichten van Maartje28
Onderwerpen van Maartje28
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Maartje28 »

Beste lotgenoten,

Zo fijn dat dit forum er is, al zoveel aan gehad.
Ook ik ben nu ruim 10 weken aan het menstrueren en ik word er heel onzeker van. Soms heel heftig met stolsels ( de kraan lijkt dan open te staan) dan weer minder en donkerder van kleur. Hoop zo dat het overgaat, maar afgelopen dagen ging de kraan weer open. :cry:
Ga nu toch maar naar de huisarts, heb net gebeld, heb morgen een afspraak. Vorig jaar had ik ook eenmalig heel veel bloedverlies, heb toen een inwendige echo gehad. Daar is niets uitgekomen. Had wel een kuur primolut gehad, maar daar ben ik snel mee gestopt, ik kreeg er enorme hoofdpijn van en hield heel veel vocht vast, gelukkig was dat toen na een aantal weken over. Daarna ben ik weer "gewoon" gaan menstrueren, wel iets meer dan normaal en sneller opeenvolgend. Maar nu is het echt bizar. Moet eigenlijk boodschappen gaan doen, maar zie er gewoon teveel tegenop. Slik ook maar extra ijzer, ben ik zelf maar mee begonnen.
Ik weet ook niet goed wat ik morgen van de huisarts wil. Een kuur primolut zal ze wel weer voorschrijven maar dat wil ik niet meer. Ik weet het gewoon ff niet meer, zo lekker jankerig, niks voor mij :x is het niet iets ernstigs?

Maartje

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Hallo Maartje

Zo herkenbaar je verhaal.. Het heftige vloeien, grote stolsels en geen stolsels. En het doet mij ook heel veel in m'n hoofd...depri gevoelens en tranen die erg makkelijk rollen.

Ben nu 2x bij iemand geweest die aan bioresonantie deed. Ik liep de dagen hierop weer helemaal "leeg".
Heb in tussentijd ook het een en ander gelezen over celzouten omdat ik dus mijn te kort aan wil vullen. (Wil liever niet aan de staaltabletten i.v.m m'n darmen die dan snel stil liggen) of het nu toch aan de bioresonantie ligt of aan de celzouten die ik ben gaan slikken...of het gewoon klaar was in mijn baarmoeder. Ik was zowaar na 2 weken een hele week schoon !! Helaas afgelopen zondag weer wat gaan vloeien, klein beetje stolsel en nu nog een klein beetje. Misschien een gewone menstruatie ? Geen idee....slik in iedere geval de celzouten maar even door en hopelijk aankomende weekend weer schoon.
Dan ben ik dus vanaf vorig jaar nov/dec al aan het kwakkelen, dus ruim 3/4 mnd (16! week) ongi.

Ben benieuwd wat je huisarts zegt, houd je ons (mij) op de hoogte ?

WiS

Maartje28
Berichten van Maartje28
Onderwerpen van Maartje28
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Maartje28 »

Beste Wis,

Dank voor je berichtje! Wow 16 weken, dat is wel heftig. Wat een verademing moet dat zijn dat je dan even schoon bent. Maar ook wel weer balen dat je dan zondag weer ongi bent.
Heb vandaag echt een dag met veel buikpijn, lage rugpijn, en veel bloedverlies, elk uur volle tampon met doordrenkt nachtverband. Bleh!
Nu maar even afwachten wat de huisarts zegt, is gelukkig een vrouw, die wat ouder is.
Hou je/ jullie op de hoogte.

Groetjes, Maartje

Maartje28
Berichten van Maartje28
Onderwerpen van Maartje28
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Maartje28 »

Even een update.
Vandaag naar de huisarts geweest, die wilde een ander soort hormonen voorschrijven dan de primolut (waar ik dus echt niet tegen kon) die ik bij het eerste erge vloeien had gekregen. Ik weet even niet meer welke naam ze noemde. Maar Ik legde uit dat ik dat liever niet had. Zij had wel zoiets van dit kan echt niet zo doorgaan, het vloeien moet wel stoppen. Ik ga dus nu aan de pil, een lichte en ga kijken hoe dat gaat. Vind het eigenlijk ook niet veel om hormonen van de pil te slikken, maar het vloeien ben ik zo verschrikkelijk zat en ik voel mij er zo belabberd door, dat ik het toch maar ga proberen. En bevalt het niet kan ik dus gewoon stoppen. Het is even niet anders....

Maartje

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Hallo Maartje,

Ik kan het mij helemaal voorstellen dat je er zo klaar mee bent.
Ben benieuwd hoe het gaat en of het bloeden ook echt gaat stoppen (en hoe je er zelf op reageert)
Ik durf het ook niet zo goed aan, hormonen slikken. Heb nl al 2x in ziekenhuis gezeten voor onderzoeking knobbels in m'n borsten. Zijn gelukkig "gewone" cystes maar durf hierdoor geen pil o.i.d. meer te slikken. Huisarts rade dat 5/6 jr ook af.
Misschien dat in de tussentijd de medicaties weer aangepast zijn, lijkt mij zo heerlijk om met medicijnen je menstruatie te kunnen regelen !
Succes en ben benieuwd naar je vervolg verhaal !!

WiS

Maartje28
Berichten van Maartje28
Onderwerpen van Maartje28
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Maartje28 »

Beste Wis,

weer even bijpraten, 3 keer de pil geslikt nu, wat een verademing. Niet meer ongesteld sinds gisteren! Zelfs een stukje gefietst.Ik durf weer naar buiten :D Voor mij is dit nu even de oplossing. Sinds 15 januari was ik alleen maar met vloeien bezig, afspraken altijd onder voorbehoud. 's Nachts slecht slapen en geregeld een doorweekt bed.

Respect voor iedereen die zo vloeit en daar soms door omstandigheden niets voor kan/ wil slikken. Ik snap helemaal als er ooit onderzoek is gedaan naar knobbels in borsten dat de pil en zeker andere hormonen dan geen opties zijn.

Ik houd zelf wat vocht vast maar tot nu toe is dit echt een verademing. Over een maand wil de huisarts mij nog even zien. Hou zelf mijn bloeddruk in de gaten. Omdat hoge bloeddruk dan weer wel in de familie zit.

Hoe is het met jou Wis?
Hoop echt voor je dat het vloeien niet verder is doorgezet!
Groetjes, Maartje

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Hallo

Wordt echt moedeloos hier.... Vorige week nog een tijdje licht door gevloeid en 1 nacht een mega doorbraak gehad (was helemaal vies, bah) maar daarna een paar dagen helemaal niks nada !
Heel voorzichtig voel ik een jubel stemming in mij opkomen, maar eergisteren knalde ik om het minste of geringste al uit elkaar. Wat een humeur zeg, om op te schieten. En ja hoor, gisteren weer vloeien !!!! Bah ik baal zo ! Tis niet veel, maar ik wil gewoon een paar week helemaal niks meer.

Ben gewoon hartstikke jaloers op je Maartje ;) Tenminste ik neem aan dat het bij jou nog steeds goed gaat.
Nou ja...schouders eronder en kop d'r voor. Zal ooit eens overgaan denk ik dan.

WiS

Maartje28
Berichten van Maartje28
Onderwerpen van Maartje28
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Maartje28 »

Ah wat verschrikkelijk balen Wis!!!

Wat een toestand dat vloeien. :evil: ik snap dat je er helemaal moedeloos van wordt! Die hormonen die blijven gieren, het onzekere van dat rare vloeien, bleh. Jankerig word je ervan :roll:

Bij mij gaat het inderdaad nog steeds goed. Ben aan de laatste pillen bezig van de strip ben heel benieuwd hoe het vloeien dan gaat. En of het daarna stopt. Ik twijfel of ik dan weer aan een strip begin of dat ik kijk wat er gebeurt.
Maar ik ben om, voor mij is dit voorlopig de oplossing om normaal te kunnen functioneren als ik weer ga vloeien. Al houd ik wel vocht vast en heb wat hoofdpijn, dit weegt voor mij niet op tegen het extreme vloeien. Ga wel even met de huisarts overleggen.

Ik wens jou heel veel sterkte Wis, ik hoop zo dat het heel SNEL over zal zijn voor je! Dapper hoor dat je zelf zegt schouders eronder!
Echt super knap om zo door te zetten. En zo te relativeren, zal toch eens overgaan
Veel sterkte, laat nog wat van je horen, ook als het gestopt is dat zou super zijn :D

Groetjes, Maartje

Corina49
Berichten van Corina49
Onderwerpen van Corina49
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Corina49 »

Hoi allen,

Ik heb 8 mnd gemenstrueerd.......in november 2015 een mirena spiraal laten plaatsen. Eind februari 2016 is het vloeien gestopt!
Probeer het!

Corina

Jack74
Berichten van Jack74
Onderwerpen van Jack74
Menopauzejaar:
Leeftijd: 45

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Jack74 »

Hallo

Ik vloei 's morgens na het opstaan ook heel veel. Het aantal heftige dagen neemt toe, de aanloop naar de menstruatie toe duurt langer en de ochtenden lijk ik leeg te lopen...

Jack

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Corina, 8 maand ongesteld.... Wat zalig dat het nu gestopt is !
Gaf de gyn nog een rede waardoor het kwam dat je zo lang ongesteld was ?

Jack, denk voor vele herkenbaar...in de ochtend.

Maartje, hoe is het nu ? Hoe ging de pauze week ?

Hier nog steeds prut :( Loopt momenteel wel weer heel erg terug, lijkt erop dat het een deze dagen weer even gaat stoppen...tot het vast en zeker weer na een dag of 3/4 weer gaat beginnen. Volgende week als de scholen weer beginnen toch anders de huisarts maar eens bellen.

WiS

Mexicang
Berichten van Mexicang
Onderwerpen van Mexicang
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Mexicang »

Hallo dames,

Ik werd bijna twee weken geleden ongesteld. Het was dag 23 van de cyclus en had dit helemaal niet verwacht, maar een dag of vijf, zes later pas.
Tijdens die cyclus op dag 15 en 16 een lichte bloeding gehad,wat ik weet aan de eisprong.
Maar nu ben ik inmiddels 11 dagen ongesteld en het lijkt steeds erger te worden.
Ik ben moe, lusteloos, huil veel en voel mij echt niet lekker. Komt niks uit mijn handen.
Ik zie zo op tegen volgende week, dan moet ik weer werken. Ik heb nu twee weken vakantie, waarvan ik dus alle dagen al vloei, dus geen echte gezellige en fijne vakantie...
Omdat ik ook endometriose heb, heb ik de huisarts en de gyn gebeld. Huisarts kijkt me glazig aan en zegt hier niks aan te kunnen doen en de gyn is op vakantie en de eerste plek is 13 mei. Dat is al snel, maar dan werk ik en omdat ik maar twee dagen werk mag ik van mijn leidinggevende niet op mijn werkdagen naar een specialist of huisarts...
Ik maak me wel zorgen, is zo lang bloeden normaal? Voor mij niet namelijk. Ik ben 44, maar voel me nu veel en veel ouder...

Mexicang

Mrsx
Berichten van Mrsx
Onderwerpen van Mrsx
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door Mrsx »

Hallo

Kijk eens op het stukje menstruatie gekwakkel.... het hoort erbij maar dat je er niet goed van wordt kan ik me voorstellen.. heb ik nl. ook (nog)steeds.. kan ook zo plots stoppen... ik probeer de overgang te zien als iets wat grote opruiming houd in je lichaam en geest, maar leuk nah...

Mrsx

WiS
Berichten van WiS
Onderwerpen van WiS
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Langdurig menstrueren

Bericht door WiS »

Ach dames, moet even giga balen

Eindelijk na maanden ongesteldheid was het afgelopen 3 wk rustig. Afgelopen week een heel klein beetje, geeft wel weer gelijk een onbehaaglijk gevoel maar verder niets.
Ben ik vandaag met manlief een middag naar ziggo in Amsterdam, naar de gabbers. Heerlijk zoals we gelachen hebben....en toen gebeurde het....ik ging staan en voelde een overstroming ik m'n broek !!!! Oh help zei ik, ik voel het lopen. Weet niet hoe snel ik naar de wc moest maar ben daar (ondanks de mega rij) rechtstreeks een wc in gedoken. En oh wat erg, mega stolsels kwamen eruit. Onderbroekje en broek mega vies. Het maandverband wat ik wel droeg was doorweekt. Zit je daar, wat voel je je dan zwaar zielig. Kon wel janken...
Uiteindelijk een duik in m'n tas, de overige 2 maandverbanden gepakt. Broek zo goed mogelijk door gedept met wc papier en had nog een plastic zak in mijn tas. Deze tussen onderbroek en gewone broek gepropt. Mijn jasje om de heupen geslagen en m'n tas over de schouders gehangen. Manlief stond buiten op mij te wachten en zag aan mijn gezicht dat het goed mis zat. Zo voorzichtig mogelijk maar ook zo snel mogelijk naar de auto gelopen. Manlief verzekerde mij dat m'n jasje goed zat en er niks te zien was. Hij is de sportwinkel in gelopen om een joggingbroek voor mij te kopen.... Getver de getver.....ik baal !
Zo...dat moest er even uit....

Wis

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht