Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Tijdens de overgang kan je menstruatiepatroon op allerlei manieren veranderen. Heftiger, minder heftig, vaker, minder vaak enz. Vind er- en herkenning.
Joce
Berichten van Joce
Onderwerpen van Joce
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Bericht door Joce »

Hallo allemaal,

De laatste maanden merk ik dat er een patroon lijkt te zijn in de klachten die ik rond (onregelmatige) menstruaties krijg.
Vooraf ben ik vooral heel wattig ik mijn hoofd (kan niet helder denken, vergeetachtig enz.) en een beetje hyper. En heb ik ook wel last van nachtzweten en hoofdpijn.

Tijdens mijn menstruatie ben ik vooral hyper en voel me redelijk sterk. In die tijd slaap ik ook minder (minder uren en vaker wakker tussendoor).

Ook al houd ik zoveel mogelijk rekening hiermee door toch op tijd naar bed te gaan, enz., slaat dit aan het einde en vooral na mijn menstruatie om en ben ik enorm moe, heb veel meer last gewrichtspijn en soms spierkrampen. En in die periode heb ik ook de meeste last van plotselinge hevige opvliegers, die ook vrij lang duren.

Herkent iemand dit patroon en kan iemand dit verklaren?

Hartelijke groet,
JoceJoce
Berichten van Joce
Onderwerpen van Joce
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Bericht door Joce »

Hallo allemaal,
Dat de klachten van de premenopauze t/m postmenopauze nogal eens veranderen, heb ik intussen wel ervaren. Maar ik heb een vraag over mond, keel en huidklachten.

Ik ben heel onregelmatig ongesteld, de mate van bloeding is wel afgenomen. Maar ik heb de laatste tijd regelmatig ook een heel pijnlijke tong, overal jeuk, soms rode (licht verdikte) vlekken op mijn huid. Ik dacht de vorige keer dat dit aan een medicijn lag waarmee ik begonnen was. Daar ben ik toen mee gestopt.

Sinds 2 dagen ben ik met een ander medicijn begonnen, en nu lijken dezelfde klachten weer terug te komen. Op dit moment wel nog mild. Maar ik denk ook al een week dat er toch weer een menstruatie aan zit te komen. Meerdere verschijnselen die ik intussen wel herken.

Herkent iemand de toename van jeuk, rode vlekken op je huid en een pijnlijke tong/keel in de tijd dat er weer een menstruatie aan zit te komen. Die tijd van klachten vooraf lijkt op dit moment trouwens ook vrij lang te zijn, vanaf zo'n 1,5 week van tevoren en dan toenemend. Ik zou het heel fijn vinden om van jullie te horen of dit herkenbaar is. Misschien heb ik mijn klachten de vorige keer dan namelijk ook ten onrechte aan het medicijn toegeschreven, omdat ik volgens mij binnen een paar dagen ook ongesteld werd.

Hartelijke groet, Joce

Nel52
Berichten van Nel52
Onderwerpen van Nel52
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Re: Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Bericht door Nel52 »

Hallo joce

Dit is voor mij heel herkenbaar, vooral die keel en tongklachten, vooral voor de menstruatie, om gek van te worden, en dan ook gevoel van dikke keel en band om de nek.

Sinds ik in de premenopauze zit ben ik ook allergisch voor bijna alle medicijnen geworden
Vooral voor antibiotica, maar zelfs een neusspray kan ik niet verdragen,
Gelijk een dikke tong en keel, de ha weet er ook geen raad meer mee.
Dus zal zeker met mijn hormonen te maken hebben.

Als je hier zoekt op keel en tongklachten en allergie kom je zoveel van deze klachten tegen.

Ben er ondertussen hypochonder van geworden, maar probeer het maar te accepteren, het gaat ook wel eens over, dus ik denk maar het hoort bij de overgang. :roll:

Veel sterkte! Groetjes Nel

Joce
Berichten van Joce
Onderwerpen van Joce
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Bericht door Joce »

Hallo Nel,

Dank voor je reactie. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben. En die allergie voor medicijnen herken ik ook. Ik zeg al altijd dat ze met de laagst mogelijke dosering moeten beginnen en zelfs daar reageer ik vaak al extreem heftig op.

Maar ermee stoppen vind ik ook lastig, want ik heb eigenlijk wel zo iets nodig voor een andere kwaal, en we hebben al een paar andere middelen. Als ik ermee stop, is het terug bij af.
Maar moest jij (of iemand anders die dit ook herkent) dan telkens helemaal met het medicijn stoppen of kun je sommige toch wel door blijven gebruiken?

Jij ook veel sterkte gewenst!
Hartelijke groet,
Joce

Nel52
Berichten van Nel52
Onderwerpen van Nel52
Menopauzejaar:
Leeftijd: 59

Re: Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Bericht door Nel52 »

Hallo,

Qua antibiotica en neusspray moest ik direct stoppen, de keel werd te dik. Mijn eigen medicijnen voor hart en bloedvaten en copd die gebruik ik al zo lang die kan ik gewoon verdragen maar nieuwe medicijnen dus niet.

Voor de neusspray gewoon zoutoplossing gebruikt, qua antibiotica werd er net zo lang gezocht waar ik niet zo heftig op reageerde, moest dat slikken vanwege abces in de keel, maar als het echt niet nodig is, dan slik ik dit dus niet.
Kan geen 1 pijnstiller verdragen, maar heb het eigenlijk nodig voor reuma en
fibromyalgie, gebruik dus alleen paracetamol. Er komt geen andere in mijn lijf.

Had ernstig vitamine d tekort, ook daar kon ik niet tegen, slik nu vitaminen
D druppels voor kinderen dat gaat wel en gelukkig is mijn d hier ook mee omhoog gekomen.

Het blijft lastig, en nu ook al allergisch voor muggen beten, nooit geen last van gehad.
Ook eten van bepaalde dingen kan bij mij tong en keel problemen geven,
Het blijft dus steeds maar zoeken en overwegen en het gekke is de ene keer
kan ik wel tegen dat voedsel en de andere keer niet.
Blijf het dan maar zoveel mogelijk vermijden uit voorzorg .

Hoop dat je hier wat aan hebt,
Nel

Joce
Berichten van Joce
Onderwerpen van Joce
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Klachten rond menstruatie tijdens premenopauze

Bericht door Joce »

Hallo Nel,

Ongelooflijk, zoveel overeenkomsten ik denk te lezen in jouw reacties! Ook ik kamp met problemen met neussprays i.v.m. chronische bijholteontsteking en pufjes voor zgn. bronchiale hyperactiviteit. Maar ik kan er niet zomaar mee stoppen. Ze zijn nu aan het onderzoeken of een operatie aan mijn neus het probleem aanzienlijk zou kunnen verkleinen ...

Verder moet ik ook chronisch vitamine D gebruiken. Ik doe dat sinds kort met vloeibare 'depots'. Volgens mij ging dat wel. En daarnaast komen er voor mijn gevoel alleen maar allergieën bij. Het opvallendst vond ik jouw opmerking over pijnstillers, want daarvan verdraag ik ook alleen paracetamol (evt met codeïne) of morfine-achtige pijnstillers. Maar die krijg je meestal alleen na operaties e.d. En dat is maar goed ook, want de bijwerkingen zijn niet echt leuk.

Een paar weken geleden was ik helemaal blij dat ik nu ten minste in de perimenopauze schijn te zijn (dichtbij het moment van de echte). Maar later las ik dat die alsnog maximaal 4 jaar kan duren. Ik hoop dat de artsen die het gezegd hebben, gelijk krijgen dat het bij mij echt toch niet meer zo lang zal duren. Elke arts/specialist wenst me wel een spoedige menopauze toe :(, :)?

Ik weet dat daarna de klachten nog niet voorbij zijn. Maar ik meen wel te lezen dat de hevigheid dan gaandeweg afneemt. Ik hoop het maar. Heel veel sterkte, dank voor je reacties en wellicht tot een volgende keer. Ik durf het haast niet te zeggen, maar toch 'een zo fijn mogelijk' weekend gewenst.

H. groet, Joce

Dit onderwerp is 6 jaar en 8 maanden oud. Er kan niet meer op gereageerd worden.
Maak en nieuw onderwerp aan, of reageer in een ander soortgelijk onderwep
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht