Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Tijdens de overgang kan je menstruatiepatroon op allerlei manieren veranderen. Heftiger, minder heftig, vaker, minder vaak enz. Vind er- en herkenning.
Sylvia12
Berichten van Sylvia12
Onderwerpen van Sylvia12
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Sylvia12 » do 06 okt 2011 12:20

Hoi Lotgenoten

Jamilla wat herken ik een hoop in jouw verhalen.
Menstrueer ook nog steeds en heb ook erge overgangsverschijnselen.
de menstruatie word wel steeds anders in tijd er tussen en de ene keer heel erg om dan vervolgens de volgende maand weer een stuk minder te zijn.
Het geestelijke stuk worstel ik ook erg mee, ben nu ook weer thuis van mijn werk, echt zo,n grieperig gevoel.
Zit nu op de zeventiende dag na de menstruatie en zo,n rot gevoel in de buik net of het branderig is, kan dan ook ineens heel warm worden door mijn bovenlijf vooral hoofd, bah eng gevoel.

Nu sterkte voor iedereen

Groet SylviaJabet
Berichten van Jabet
Onderwerpen van Jabet
Menopauzejaar:
Leeftijd: 50

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Jabet » ma 17 okt 2011 21:28

Hallo dames,

Ik heb al wel de verschijnselen, maar mijn menstruatie heb ik nog wel elke maand ook al is deze heftiger geworden
Dat wazig zien en duizelig worden heb ik na mijn menstruatie week veel. Ook worden alle klachten heftiger wanneer ik met veel mensen in een ruimte zit. Het lijkt wel of ik het niet meer kan verdragen. Ik krijg het dan erg heet en word er uiteindelijk heel nerveus van en huilerig.

groetjes Bettina

Eveline
Berichten van Eveline
Onderwerpen van Eveline
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Eveline » di 18 okt 2011 13:44

Hallo,

Ik heb de laatste 2 jaar bijna alle klachten al gehad, terwijl ik nog gewoon regelmatig menstrueerde. Menstruatie werd de laatste tiid wel elke maand minder en korter.
Nu heb ik 2 maanden overgeslagen, mijn opvliegers zijn gestopt en heb ik momenteel weinig klachten, alleen wat last van de heupgewrichten.

Ik voel me veel beter in balans, heb ik gemerkt. Zowel fysiek als psychisch.

Groet

Eveline

Ellabella
Berichten van Ellabella
Onderwerpen van Ellabella
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Ellabella » za 12 nov 2011 13:25

Hallo,

Ook ik lees hier alles, omdat alles lijkt te duiden dat ik in de overgang ben. Hoe lang al weet ik niet. Maar moedeloos wordt ik en onrustig om te lezen dat het wel 10 jaar en misschien wel langer kan duren!? of moet ik idd naar mijn moeder kijken en hoe het bij haar is gelopen? of heel onrustig om te lezen dat de klachten elke maand en misschien dat sommige bijna elke dag last van hebben. En dat zo lang volhouden? Dat wil ik niet, ik wil nog voor mijn kinderen kunnen zorgen (11 en 14 jaar) en wel betrokken bij hun leven zijn en niet 10 jaar als zombie voelen.

Herkennen jullie deze gevoelens?

Groet
Ella

Lee64
Berichten van Lee64
Onderwerpen van Lee64
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 55

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Lee64 » za 12 nov 2011 14:05

Hoi Ella

Ja ik herken het. Aan de ene kant is dit een fijn forum waardoor je alles wat bij de overgang hoort beter begrijpt en je beseft dat je niet de enige bent met al die rare en nare klachten en gevoelens.
Aan de andere kant schrik je je als nieuw lid te pletter als je door het lezen hier ontdekt dat die overgang wel 10 jaar kan duren!

Ik had het het ook zo erg in het begin, die wanhoop van DIT WIL IK NIET! Maar jammer genoeg heb je niks te willen en hoe eerder je je daar bij neerlegt hoe beter je door die overgang heen komt krijg ik steeds meer door. Goed luisteren naar jezelf wat je nodig hebt en lief zijn voor jezelf helpt het best. Maar het valt bepaald allemaal niet mee, zeker niet als je ook nog andere stress in je leven hebt.

groetjes Lee

ps. Heel af en toe schrijven vrouwen die er al doorheen zijn een stukje, met de boodschap: het gaat over! Dat is wel fijn om te lezen, het rotte is alleen dat je van te voren niet weet wanneer het bij jou over is.

Pucky
Berichten van Pucky
Onderwerpen van Pucky
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Pucky » wo 21 okt 2015 09:04

Goedemorgen,

Ben 43 jaar en weet bijna zeker dat ik overgangsklachten heb maar menstrueer nog steeds elke maand. Spier en gewrichtsklachten, hitte aanvallen, hoofdpijnen, oorsuizen, (ineens een rood en heet oor aan 1 kant), nacht zweten, hartkloppingen en door al deze klachten natuurlijk onzeker...'Is het wel de overgang?' vraag ik me dan af.
Ben inmiddels al wel door een aantal onderzoeken heen maar daar komt niets raars uit. Ik ben erg benieuwd of het zou helpen als ik gewoon de pil ga slikken, dan maar hormonen in mijn lijf want dit vind ik echt vreselijk! Je weet nooit welke klachten er vandaag of morgen weer bijkomen pfff...De gedachten dat dit waarschijnlijk nog heel lang kan gaan duren omdat ik 43 jaar ben, vind ik erg ontmoedigend en bij de huisarts word je met betrekking tot de 'overgang' ook niet veel wijzer.
Ik hoop op reactie van iemand

Groepjes,
Pucky

Emby
Berichten van Emby
Onderwerpen van Emby
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Emby » wo 21 okt 2015 15:37

Hoi Pucky,

Het is natuurlijk helemaal jouw keuze, of je aan de pil gaat, maar als je het mij vraagt: niet doen! Toen ik ca.35 jaar was, was mijn FSH al verhoogd (overgang was dus begonnen). Aangezien ik ook veel klachten had en mijzelf nog veel te jong vond voor de overgang, begon ik aan de pil. In januari van dit jaar (ondertussen ben ik 51) gestopt en dat heb ik geweten! Van een vreselijke tijd heb ik achter de rug. Moet er wel bij zeggen dat mijn schildklier sinds vorig jaar niet goed meer werkt, dat geeft ook veel klachten. Maar toch.

Zou ik terug kunnen in de tijd, dan was ik niet aan de pil begonnen. Gewoon de natuur haar gang laten gaan. Tuurlijk, heel naar, al die klachten, maar als je de pil neemt en denkt daarmee de overgangsklachten te kunnen ontlopen, helaas, die komen toch wel. Meestal des te harder (lees dit forum maar eens door, daar staat heel veel over).

Sinds januari heb ik geen druppel bloed meer verloren, dus ik hoop dat ik er nu vanaf ben. Mijn klachten zijn in ieder geval nu een stuk beter te verdragen.

Wat je ook besluit Pucky: welkom op het forum en sterkte!

Groet
Emby

Pucky
Berichten van Pucky
Onderwerpen van Pucky
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Pucky » do 22 okt 2015 09:01

Hoi Emby,

Bedankt voor je reactie! Heb inmiddels heel wat verhalen gelezen op het forum en inderdaad heel herkenbaar allemaal. De klachten zijn natuurlijk oer vervelend allemaal maar die onzekerheid vind ik misschien nog wel erger. Ben ik met de overgang bezig of heb ik het aan m'n hart? of heb ik een andere aandoening....moeilijk hoor. Veel overgangsverschijnselen zijn vergelijkbaar met de meest enge aandoeningen. Daarom dacht ik, als ik aan de pil ga en de klachten verdwijnen dan weet ik in ieder geval zeker of het geen andere aandoening is...

Groetjes,
Pucky

Emby
Berichten van Emby
Onderwerpen van Emby
Menopauzejaar:
Leeftijd: 54

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Emby » do 22 okt 2015 14:54

Hoi Pucky,

Je kunt ook aan je huisarts vragen of er een hartfilmpje gemaakt kan worden. Dan heb je uitsluitsel en daardoor rust. Ik heb verschillende onderzoeken gehad en mijn hart is gewoon goed. Iedere keer als ik steken in de hartstreek heb, mijn hart slaat op hol of andere rare sensaties, weet ik dus dat het niet mijn hart is en dat zorgt dat ik niet in paniek raak.

Groet
Emby

Jetty
Berichten van Jetty
Onderwerpen van Jetty
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Jetty » vr 23 okt 2015 18:25

Hallo Pucky,

Bij mij begonnen de klachten op mijn 42e. Heel heftig ongesteld, "gieteren" noemde mijn huisarts het. Ik dacht dat ik te jong was voor de overgang maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Pil en spiraal werkt niet voor mij. Beide geprobeerd maar ik kan niet tegen de hormonen. Er zijn ook alternatieve middelen, ik volg de vrouwenpoli Boxmeer die geeft goede adviezen.

Jetty

Suli
Berichten van Suli
Onderwerpen van Suli
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Nog steeds ongesteld en veel overgangsverschijnselen

Bericht door Suli » do 12 mei 2016 09:35

Hoi

Ik ben op dit moment voor de 2 de x in de wachtkamer van mijn huisarts.. gisteren ook toen een zwangerschapstest gedaan maar was negatief (heb wel leugentje om bestwil gedaan dat het met de vraag ben ik zwanger of ben ik in de overgang?
Ik ben 45 heb relatie met een veel jongere persoon.
Was ooit zwanger geworden toen ik 40 was maar helaas weg moeten halen wegens relatie problemen toendertijd nu ben ik nog met dezelfde persoon samen maar nogmaals die periode ingaan zal ik niet..als ik zwanger ben blijft het ook hopelijk als het goed is.
Altijd bang geweest over de overgang maar ik heb tot nu toe geen enkel rare lichamelijke klachten gehad. Enigste is nu dat mijn menstruatie over tijd is en dat ik misselijk ben en heel erg slaperig kan me bed niet uit wil alleen maar slapen gevoelige borsten enz enz alle kenmerken van zwanger zijn.

Suli

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht