Record?

Tijdens de overgang kan je menstruatiepatroon op allerlei manieren veranderen. Heftiger, minder heftig, vaker, minder vaak enz. Vind er- en herkenning.
Pubermoeder
Berichten van Pubermoeder
Onderwerpen van Pubermoeder
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Record?

Bericht door Pubermoeder » wo 05 dec 2018 13:15

Beste dames,

Ik word deze maand 57 jaar en ik ben nog steeds ongesteld. Ja, iedere maand. Zo langzamerhand krijg ik het idee dat het de rest van mijn leven gewoon door zal gaan. Enige variatie is er wel, zoveel qua tijd als qua bloedverlies, maar vrijwel iedere keer begint het gewoon netjes rond dag 30. Begin dit jaar bleef het ineens twee maanden weg, maar dat was blijkbaar een incident.

Het goede nieuws is dat mijn hart en botten voorlopig nog steeds goed beschermd worden. Het slechte nieuws is dat ik al 10 jaar een aantal atypische overgangsklachten heb en blijf houden, vooral rond de ongesteldheid; migraine, brandende tong, duizeligheid en klotsende oksels om niks. Ook ineens optredende onbegrijpelijke zenuwachtigheid. Opvliegers heb ik zelden. 's Nachts heb ik nergens last van. Dan slaap ik. Ik snap dat ik een raar geval ben.

Heb ik het record? Of zijn er dames die nog langer 'vruchtbaar' zijn of zijn gebleven? Ik ben benieuwd.

groeten,

PubermoederMadu
Berichten van Madu
Onderwerpen van Madu
Menopauzejaar:
Leeftijd: 52

Re: Record?

Bericht door Madu » wo 05 dec 2018 13:20

Hoi Pubermoeder,

Gemiddeld gezien is het aan de late kant lijkt mij. Ik heb ook wel gehoord dat er vrouwen zijn waarbij de menstruatie in 1 keer stopt. Dan nog ooit is 1 keer komt maar verder geen spottings en een ellenlang traject van heel veel, heel weinig en alles er tussenin menstruaties. Ik hoop dat dit voor jou dan ook op gaat. ;)

Sterkte iig,

Madu

Plaats reactie