Bloed uit 1 tepel

Hormonen hebben invloed op je borsten. Ze kunnen ervoor zorgen dat je borsten gezwollen, gespannen of pijnlijk aanvoelen. Ook het melkklier- en vetweefsel verandert, waardoor je borsten minder stevig aanvoelen of onregelmatig en bobbelig.
Sandra65
Berichten van Sandra65
Onderwerpen van Sandra65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Bloed uit 1 tepel

Bericht door Sandra65 »

Hallo,

ik ben Sandra en 51 jaar. Ik neem aan dat ik flink in de overgang zit maar echt getest is dit nooit. Sinds enkele jaren heb ik last van kleurloos, plakkerig vocht uit mijn linker tepel. Hiervoor ben ik bij de huisarts geweest, echo en mammografie zijn gemaakt. Allemaal in orde.

Vandaag weer, ik krijg jeuk aan mijn tepel en heb het gevoel dat ik hem moet "ontlasten". Ongeveer hetzelfde gevoel als toen ik borstvoeding gaf, 17 jaar geleden. Normaal duw ik er dan een klein beetje uit waardoor de jeuk verdwijnt. Vandaag weer hetzelfde, alleen kwam er helderrood bloed uit. Ik heb het helemaal leeggedrukt tot er niks meer uitkwam. Ben me wezenloos geschrokken.

Ik werk zelf in de gezondheidszorg en weet dat op google zoeken dan fataal voor mijn nachtrust kan zijn. Gelukkig ook dit forum gevonden !

Heeft iemand hier ervaring mee ?

Ik denk dat ik morgen maar even naar mijn huisarts ga, maar ik ga maandag op vakantie (voor het eerst sinds vele jaren) , dus een foto zit er komende week niet in. Ik baal als een stekker en ben inderdaad ook wel bang door alles wat ik gelezen heb.

Alvast bedankt voor het lezen !

Sandra


Lee64
Berichten van Lee64
Onderwerpen van Lee64
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 56

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Lee64 »

Hallo Sandra

Als je de zoekfunctie gebruikt, ja ook dit forum heeft een zoekfunctie ;p , dan zie je dat er hier meer over geschreven is. En dat er helemaal niets aan de hand hoeft te zijn. Hopelijk stelt dat je wat gerust.

Vr gr lee
Sandra65
Berichten van Sandra65
Onderwerpen van Sandra65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Sandra65 »

Bedankt voor je reactie Lee, die berichten had ik vannacht ook gelezen inderdaad.
Ik weet niet wat ik ervan moet denken, over anderhalf uur kan ik al bij de huisarts terecht... heel fijn.

Huisarts kon me helaas niet gerust stellen, ik ben doorverwezen naar de mammapoli.....ik weet het even niet meer.

Sandra
Lee64
Berichten van Lee64
Onderwerpen van Lee64
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 56

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Lee64 »

Tja weet je,

Huisartsen zijn gewend om in ziektes te denken. Ze hebben bij elk verschijnsel waarmee een patiënt zich meldt een rijtje ziektes in hun hoofd wat het mogelijk allemaal zou kunnen zijn. (De differentiaal diagnose noemen ze dat en ze doen nader onderzoek om 1 voor 1 de ziektes weg te strepen die niet de oorzaak blijken te zijn van het verschijnsel waarmee de patiënt zich meldt)
Dat hij jou naar de mammapoli stuurt wil dus nog niet meteen iets zeggen. Het gaat in deze fase om uitsluiten en wegstrepen.

Maar zelden komt de overgang in het rijtje van mogelijke oorzaken voor in hun hoofd want dat is immers geen ziekte. Ze weten er erg weinig vanaf helaas.
Best behoorlijk jammer want daarmee maken ze aan de ene kant vrouwen ongerust en aan de andere kant bagatelliseren ze het soms loodzware proces.

En verder heb je misschien iets aan de volgende spreuk:
Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest.

Je hebt nog geen diagnose dus ga ook niet uit van: wat als......Is namelijk totaal nog niet aan de orde.

Zelf werd ik ooit eens verdacht van een hersentumor, een stukje differentiaal diagnose dus. Dat bleek het absoluut niet te zijn. Voor niks zorgen gemaakt. Je hoeft pas met iets te dealen als je het daadwerkelijk hebt en niet van te voren al.

Vr gr lee
Sandra65
Berichten van Sandra65
Onderwerpen van Sandra65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Sandra65 »

Dank je wel voor je reactie Lee.

Ik had inderdaad even nodig dat iemand het voor me op een rij zet.
Weet je wat bizar is ?? Ik werk al 31 jaar bij een huisarts......en zie nu beren op de weg die er inderdaad misschien helemaal niet zijn.
Ik weet heel goed dat ik gewoon rustig moet afwachten, dat ik al jaren klachten heb van tepelvloed en dat het nu 1-malig bloed is.
Ik weet dat, als ik ga kijken op google, dat dan de link naar de Dela verschijnt (bij wijze van spreken)
Ik weet wat gaat gebeuren op de mamapoli en ik weet ook waarom.

Alleen....... als het mijzelf aangaat voelt het niet goed. Ik ben plotseling niet meer de assistente van een huisarts maar een patiënt die geruststelling wil. Ja, ik ben domweg bang voor wat misschien is. Ik zal het rationeel moeten bekijken..... dus nu nog geen diagnose speculeren maar eerst een weekje vakantie met de kids.
Nogmaals bedankt voor je reactie !

Sandra
Ingmart5860
Berichten van Ingmart5860
Onderwerpen van Ingmart5860
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 62

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Ingmart5860 »

Hoi,

Ik had dit vorig jaar ook. Jaren en jaren af en toe wat wittig korstje..en ineens vorig jaar okerkleurige vlekken op mijn nachtkleed.
Ik wist het niet meer van de angst. Ook dus wat bloed...ik freakte compleet uit mijn bol.

Dadelijk naar dr toe en die zei..waarschijnlijk een melkgang ontsteking of een melkkliertje. Het werd een obsessie bij me, ik nam netjes de antibiotica en het voorschrift voor een mammo brandde in mijn handtas.

Heb na 4 dagen dan toch maar afspraak gemaakt en zelfs bij het platdrukken zag ik weer wat blinken en freakte het uit tijdens het echo onderzoek. Maar er kwam niets uit. Alles ok, dus naar huisdokter gebeld en die zei, ik was al 98 procent zeker van mijn diagnose maar nu helemaal.

Het bleef nog wel een tijdje lekken, van oker naar licht gelig. Ik bleef ongerust en ineens is het weggebleven maar toch zit het nog in het achterhoofd. Had het ook hier op het forum geplaatst maar ja ik bleek bijna de enige te zijn die het voor had.

Daarna nog eens naar overgangsconsulente geweest, het ganse verhaal gedaan en ze smeerde me een gynaecologisch onderzoek aan. Ook die vent, nog eens genepen en hij vroeg welke medicatie ik nam. Nou ja, angstremmers en iets voor hypochondrie een antipsychotica en tja blijkt dit dus wel een medicijn te zijn dat de borstklieren aanzet tot het produceren van melk. Ook had ik aan die ene tepel zitten prutsen om het witte eruit te halen en wellicht zo een bacterie erin gebracht.

Nu ja...het is alweer een jaar geleden en ik las nu net jouw berichtje en vond dat ik je mijn verhaal best eens kon doen want alle drs zeiden dat een lekkende borst geen aanleiding is voor borstkanker.

Sterkte meid!!! Komt goed, echt waar...

ingrid
Sandra65
Berichten van Sandra65
Onderwerpen van Sandra65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Sandra65 »

Hoi Ingrid, lief dat je nog reageert, dank je wel !!

Ik heb ook sinds een jaar of 4 doorzichtige en soms gelige tepelvloed, 4 jaar geleden echo en mammografie gemaakt, niks aan t handje.
Ik mocht afwachten, maar als het rood of zwart werd moest ik me melden. Het begint altijd met jeuk en een soort van toeschietreflex wat je
voelt als je borstvoeding geeft. Normaal druk ik dan een beetje uit mijn tepel om van de jeuk af te zijn en gaat het weer weken goed.
Donderdag drukte ik ook, maar er kwam rood bloed uit. Ik voel niks, geen pijn-geen druk-geen knobbel of kliertjes. Ben doorverwezen naar de mamapoli. Ik zou woensdag aanstaande al kunnen gaan voor de mammografie werd op mijn voicemail ingesproken. Ben alleen komende week 3 dagen in Zeeland met mijn kids (woensdag dus ook). Aangezien dit voor het eerst sinds hele lange tijd is dat ik met mijn kids op "vakantie" ga wil ik gewoon gaan. Ik zal morgen bellen voor een andere afspraak. Ben er nog wel mee bezig maar de eerste paniek is weg. Ik heb het bloedverlies 1-malig gehad, nu niks meer. Beter even door een specialist laten nakijken voor 100% zekerheid.
Hoe gaat het nu met jou ?? Lukt het een beetje met je overgangsklachten ?? Stemmingswisselingen maken het me moeilijker.... speelt dat bij jou ook ?

groetjes Sandra
Ingmart5860
Berichten van Ingmart5860
Onderwerpen van Ingmart5860
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 62

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Ingmart5860 »

Hoi Sandra,

Ik denk ook in jouw geval dat het iets banaal inderdaad. Ik zie nu af en toe wat wits opgedroogd op tepels plakken maar dat heb ik altijd gehad.

Maar voor de rest is het verhaal minder leuk. Ik heb het laatste jaar meer en meer rare kwalen. En die stemmingswisselingen ...ik word er meer en meer depri van. De goede dagen zijn op 1 hand te tellen, de minder goede des te meer. Wat is de zin van dit leven nog...dit denk,ik eigenlijk een beetje te veel.
Overslagen, uit het niks doemen ze op. Bekkeninstabiliteit hopla gooi er maar bij. Dan weer droge vagina, of aan de bilspleet. Mijn huid hangt er bij te hangen en een en al droge bedoening, alsook voeten, kloven van droogte.

Ik snap niet dat sommigen nog fun in het keven hebben, ik althans echt niet. Ik durf hzst niet denken aan een toekomst, heb ik die nog wel. En wat met al die kwalen....

Hopelijk doe,jij het beter!

Greetz, Ingrid
Sandra65
Berichten van Sandra65
Onderwerpen van Sandra65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Sandra65 »

Beste Ingrid...

het is allemaal wat met die vreemde klachten. Ook hier hartkloppingen en stemmingswisselingen, mijn taille verdwijnt langzaam maar gestaag......
Hetgeen me op de been houdt is de gedachte dat dit allemaal van tijdelijke aard is. De hartkloppingen ga ik wel nog laten nakijken bij de huisarts, holter onderzoek of zo laten doen. Maandag as eerst maar eens naar de mammapoli, geen bloed meer gehad uit de tepel, hele week weer niet. Vanochtend hevige jeuk, ik MOEST gewoon iets eruit drukken zodat die jeuk stopte, was geen bloed wat eruit kwam maar oranje.....
Ben benieuwd maandag, ik krijg eerst een gesprek met een verpleegkundige, dan een mammografie en een echo. Vervolgafspraak bij de chirurg komt dat daarna ook nog.
Weet je wat ik soms inneem bij de stemmingswisselingen : rhodiola complex. Dat werkt bij mij heel goed, ik word er rustiger door, meer in balans, niet zo bangig en ongerust.

groetjes Sandra
Sandra65
Berichten van Sandra65
Onderwerpen van Sandra65
Menopauzejaar:
Leeftijd: 55

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Sandra65 »

Hallo allemaal,

toch nog even hier vermelden hoe het is gelopen, al is het maar voor dames die deze klachten in de toekomst krijgen en gaan zoeken op deze site.
Ik ben op de mammapoli geweest, echo en mammografie gehad, controle's bij chirurg.
Het was helemaal NIKS ! Niks te zien op de foto of echo, chirurg kon niks voelen of ontdekken.
Ik hoef niet meer op controle, maar mag niks meer uit mijn borst drukken. Ik moet er, ondanks dat het soms nog letterlijk jeukt, vanaf blijven.
Ik heb nu een stel bh's gekocht zonder beugel, die zo min mogelijk drukken of irriteren, dit helpt wel moet ik zeggen.
Deze klacht die bij de overgang hoort "overwonnen" , nu nog de rest.
Ben op deze site aan t zoeken geslagen maar wat een opluchting... alle klachten die ik heb: vergeetachtigheid, woorden niet vinden, gejaagd gevoel, hartkloppingen enz enz... ze staan er allemaal bij. Ik ben niet de enige en dat doet goed.

Sandra
Lee64
Berichten van Lee64
Onderwerpen van Lee64
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 56

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Lee64 »

Hallo Sandra

Fijn dat het allemaal goed was en fijn dat je het hier nog even laten weten.

vr gr Lee
Marikedus
Berichten van Marikedus
Onderwerpen van Marikedus
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Bloed uit 1 tepel

Bericht door Marikedus »

Wat super fijn voor je.....het is menselijk dat je angstig was....goed nieuws, fijn!

Groetjes Marike
Dit onderwerp is 4 jaar en 1 maand oud. Er kan niet meer op gereageerd worden.
Maak en nieuw onderwerp aan, of reageer in een ander soortgelijk onderwep
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht