Pagina 1 van 1

Scheiden of niet

Geplaatst: do 08 apr 2021 10:57
door Lieke2
Hoi,

Zo'n twee jaar geleden had ik mijn laatste menstruatie.
Mijn man en ik zijn 27 jaar getrouwd, geen kinderen, mijn man is ouder dan ik en is zzp'er, ik werk parttime.

Ik had gehoopt dat het zou zakken, maar werkelijk de hele dag houd ik me bezig met dit vraagstuk: scheiden of niet. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Heb geen zin meer om conflicten/problemen op te lossen (wat nooit lukte), geen zin meer om alle verantwoordelijkheid op me te nemen op alle vlakken, zelfs ook geen zin om dat nog te proberen op te lossen.
Ik ga op de automatische piloot. Ik hoor mezelf 'gewoon' doen. En twijfel door. Wil graag op mezelf zijn, eigen gang gaan. Of toch niet? Wat gooi ik allemaal weg denk ik dan, en tegelijk weer bij elk dingetje mijn biezen willen pakken. Maar ik hou van hem. Toch? Of niet?
De hele dag door.

Herkenbaar?

Lieke

Re: Scheiden of niet

Geplaatst: vr 09 apr 2021 12:18
door Sandra65
Hoi Lieke,

Wat een vreselijke situatie.
Ik ben 19 jaar gescheiden, toen was van overgang nog geen sprake. Ik herken jouw getwijfel enorm.... dag in dag uit.
Achteraf weet ik voor mezelf dat ik nooit had moeten scheiden, alle zekerheden zijn weggevallen, zorg voor mijn kids had ik plotseling alleen, werken voor de kost, eigen dak zoeken enz enz.
Wat mij het meeste is tegen gevallen zijn de herinneringen die je samen hebt, die kun je niet meer delen, je moet je eigen herinneringen opbouwen. Nu, na 19 jaar heb ik nog steeds geen nieuwe partner. Wel een stel korte relaties gehad (meestal van een half jaartje). Toch mis ik het samen zijn met iemand. Echter ik vind geen enkele man die een beetje bij me past, waarmee ik kan praten op hetzelfde level, die lief en zorgzaam is. Ach..... zal aan mij liggen de lat ligt kennelijk te hoog.
Advies voor jou: Denk na wat je doet, probeer je voor te stellen hoe het is om alleen thuis te zijn, zonder je man, zonder je gezamenlijke struggelen. Het feit dat jullie al zo lang getrouwd zijn geeft mi toch aan dat jullie gelukkig waren.... Is het de sleur waar je tegenaan loopt ?
En natuurlijk kun je alleen heel gelukkig zijn. Ik ben nu ook gelukkig en alleen, niks mis mee overigens !
Ik wens je heel veel sterkte met deze moeilijke stap... doorgaan of kappen.

Groeten Sandra

Re: Scheiden of niet

Geplaatst: za 17 apr 2021 14:55
door Pee
Hallo Lieke,

De overgang heeft mij mijn huwelijk gekost.
23 jaar getrouwd, geen kinderen, er was niets meer wat mij aan mijn ex bond.
Ik kon niet meer met hem, alles aan hem irriteerde mij, hij werd een oude man en ik werd steeds energieker.
Ruzie maakte ik niet meer, het had geen zin. Ik had het gevoel nooit van hem gehouden te hebben en dat denk ik nog steeds.

In die tijd kwam ik mijn jeugdliefde tegen op internet. We raakten aan de praat en werden weer verliefd.
Verkeerd om, ik had eerst moeten scheiden en daarna weer verliefd moeten worden. Maar ik heb ontdekt dat je daar niets aan kan doen. het was mij overkomen, ik was er niet op uit.
Hoe moeilijk het ook allemaal was, wel eraan toegeven, de rug toe keren, toch nog eens mailen en weer afstand nemen.,maanden van twist in mijn hoofd, het maakte de beslissing om te scheiden wel iets makkelijker.
Wat was ik blij toen het hoge woord er uit mocht komen. Ik hoefde niet meer verder met mijn ex en kon voor mezelf kiezen. Mijn eigen geluk en mijn eigen verdriet.

Dit alles is ruim 12 jaar geleden, mijn jeugdliefde en ik zijn nog steeds samen. We hebben onze ups en downs gehad, hij viel midden in mijn overgang.

Sterkte en succes, Petry

Re: Scheiden of niet

Geplaatst: vr 30 apr 2021 09:29
door Rubensvrouw
Hallo dames

Mijn startende overgangsklachten hebben me ook mijn huwelijk(en gezin) gekost. Jarenlang slecht geslapen, wist niet dat het de startende overgang kon zijn met 36 jaar. En die woede en me overbelast voelen.
Ik heb wel weer een nieuwe vriend maar ik verdraag het nieuwe 'gezin' dat mijn ex met mijn kinderen met zijn vriendin vormt absoluut niet. De heftige emoties zijn door de overgang zo extreem. Ik vertel niet eens alles aan de gyn en Ggz-Poh uit schaamte.
Ik verwacht heel veel(te veel) van de femoston 2/10 waarmee ik net ben gestart...
Ondanks de nieuwe vriend en de (wankele) band met mijn volwassen kinderen, heb ik steeds woeste gedachtes om weg te gaan en alle contact te verbreken :roll:
Beetje zonde dat alles kapot gaat/moest door hormonaal uit balans zijn. Ik moet mijn kinderen voorgoed delen en dat doet pijn!

Groet