Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Vaak worden belangrijke (vriendschaps)relaties die je hebt flink door elkaar geschud. Je voelt behoefte aan meer wederkerigheid en gelijkwaardigheid.
Begrip en steun vanuit je (directe) omgeving zijn niet altijd aanwezig.
Tessel
Berichten van Tessel
Onderwerpen van Tessel
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Tessel »

Beste dames

Mijn overgang begon nu terug kijkend zo rond mijn 38e.Vage lichamelijke klachten.
Wat last van mijn gewrichten. Niet echt lekker in mijn vel.
Tot 2 jaar geleden ik echt zwaar depri thuis kwam te zitten.
Ik snapte niet wat er aan de hand was.Tot mijn moeder zei (bij toeval) oh ik zat in de overgang rond mijn 42e en je oma ook. Toen viel het kwartje. Inmiddels liep ik ook bij en psycholoog. Daar kwam ik ook niet verder mee. Dus maar gestopt.

Ik naar de huisarts. Die vond me te jong maar stuurde me naar de gynaecoloog.
Nee hoor mevrouw u zit nog lang niet in de overgang. Omdat ik nog menstrueer (om de 23 dagen)
De klachten werden erger en erger. Ik werk wel weer. Maar ik weet af en toe niet hoe ik me staande moet houden. Het valt me lichamelijk zo zwaar. Moe en zware gewrichtsklachten en wat er nog meer allemaal aan psychische klachten bij komt.

Maar het valt me op dat ik nergens word geloofd. Zeker door vrouwen. Ik krijg te horen. Niet piepen gewoon doorgaan. Ah het zal wel meevallen. Je stelt je aan. Jij bent nog veel te jong, jij zit nog echt niet in de overgang
1 iemand die nog niet in de overgang zit zei keihard..ik zit niet op jouw verhalen te wachten. Ik zit er nog niet in en wil me dus ook niet bezig houden met dat soort toestanden. Ik was perplex! Ik heb er jaren over gedaan om er achter te komen wat ik nou mankeerde. En wil graag aan andere vrouwen uitleggen wat ze eventueel te wachten staat. En als ze niet lekker in hun vel zitten en wat lichamelijke klachten hebben dat ze eventueel aan de overgang kunnen denken..zeker bij een bepaalde leeftijd.

Wie herkent dit verhaal? En hoe houden jullie je staande??
Ik vind de overgang een regelrechte hel. En ik hang de vlag uit op het moment dat ik van die ellende af ben.

Ik wens iedereen een fijne overgangsvrije dag :D

TesselErnarda
Berichten van Ernarda
Onderwerpen van Ernarda
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 65

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Ernarda »

Beste Tessel,

Ook ik heb hier jaren mee gelopen. Ik wist zelf niet wat er met me aan de hand was. Heb alle mogelijke onderzoeken gedaan en nog wist niemand te vertellen wat er met me aan de hand was. Helaas zit ik nog steeds in deze overgang Soms heb ik er maanden geen last van en Dan ineens is t er weer. Het vervelendste is inderdaad dat je omgeving er niets van begrijpt.

Ik had ook regelmatig veel onrust en kon niet SLAPEN. Nu zijn het andere symptomen, vooral spierpijnen en wazig in mijn hoofd. Gelukkig is er dit forum en herken ik veel dingen van andere dames.

Dus Tessel blijf vooral hier lezen en laat je door je omgeving niet Gek maken.
Heel veel sterkte.

Erna

Carola51
Berichten van Carola51
Onderwerpen van Carola51
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Carola51 »

Hallo Tessel,

Herkenbaar. Mijn beste vriendin zie me ooit vertelde niet zo te zeuren want: zij was ook weleens moe. Mijn 2 zussen die zeggen: "jij gooit alles maar op de overgang". Gezinsleden die er niets van snappen (neem ze het eens kwalijk, man zeer druk met eigen zaak, puberzoon en dochters twintigers die hun eigen leven leiden). Nou ja, op een gegeven moment houd je dan maar je mond....

Ik "zeur" dus maar niet meer, en lees af en toe op dit forum. De ervaringen van andere vrouwen geven me steun. En hoe ik me staande houd? Tja, leuke dingen blijven doen, lichamelijk actief blijven ook al heb ik geen zin (wandelen, sporten). Ik verkeer nu in de gelukkige omstandigheid dat ik maar weinig werk (ca 12 uur p/wk), dat is wel luxe. Zal in de toekomst wel weer meer aan de bak moeten maar voor nu geniet ik er nog van.

Sterkte
Carola

Lunar
Berichten van Lunar
Onderwerpen van Lunar
Menopauzejaar:
Leeftijd: 53

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Lunar »

Dag Tessel,

herken alles wat je noemt : plus nog vele extra's. begon paar jaar terug.
zag huisarts, specialisten, therapeuten : niks opgeleverd
zeker geen 'overgang' ..ja bij de overgangsconsulente : maar da's te verwachten.
nul herkenning in mijn omgeving (heb 2 zussen. een moeder..vriendinnen..)
de overgang is onbegrepen..niet hip..en niemand heeft er zin in
(ikzelf al helemaal niet ) het is een raadsel waarom exact.
volgens mij omdat het voor velen synoniem staat voor 'oud'..
Lees hier maar veel. een bak herkenning voor wat betreft alles wat je noemt..

groet en sterkte
luna

Annita
Berichten van Annita
Onderwerpen van Annita
Menopauzejaar: 2011
Leeftijd: 56

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Annita »

Hallo

Inderdaad een completer herkenning.. ook al jaren vele klachten.. onbegrepen klachten/ internist/neuroloog/cardioloog.. allen gezien.. doodmoe overal van en nog niet helemaal uitgedokterd. De overgang sloopte mij helemaal.
Nu sinds okt toch hormonen voor 1 jr. eindelijk wat minder klachten.. en hoe reageert de omgeving nu... zie je wel valt best mee.. jij met je overgang..
Nou ik zeg tegenwoordig niet teveel meer erover. Ja ms als ik stop met hormonen dat ik weer terugval krijg en dan ben ik weer een zeur en moet gewoon doorgaan en vooral veel naar buiten is t advies dan vast weer.
Gelukkig werk ik nog maar 3 halve dagen. Verder zal ik wel zien.. word er beetje moedeloos van.. dat onbegrip om mij heen..
Nou veel succes voor jou en alle anderen,

Annita

Tessel
Berichten van Tessel
Onderwerpen van Tessel
Menopauzejaar:
Leeftijd: 47

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Tessel »

Dank jullie wel dames voor de antwoorden.
Ik ben blij dat deze site er is en dat ik op moeilijke momenten kan lezen dat ik toch echt niet de enige ben.
Soms is het jammer dat ik niemand heb om heerlijk een paar uur lang onder het genot van een drankje kleppen over de overgang. I.p.v. mijn man maar weer als praatpaal gebruiken ;) Maar goed die snapt het toch niet. Dus doe ik het maar met deze fantastische site.

Fijne dag allemaal.
Tessel

Monica
Berichten van Monica
Onderwerpen van Monica
Menopauzejaar:
Leeftijd: 56

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Monica »

Hoi Tessel,

ook ik zou het soms fijn vinden om met iemand die begrijpt hoe ik mij voel te kletsen, want idd onze mannen begrijpen het niet helemaal en willen niet steeds een zeurende vrouw ;). En ook in de nabije omgeving niet echt begrip omdat ze het niet herkennen. Bij mij begint het meestal met eerst een soort hoofdpijn, warm worden, snelle ademhaling, tintelingen en pijn in mijn spieren, dan ga ik hyperen ook terwijl ik ontspannen ben, slapen lukt dan ook niet meer, ook ik vind bij deze site herkenning en een soort steun, we zullen het hiermee moeten doen denk ik, nou sterkte en misschien tot horens,

Groet Monica

Heintje
Berichten van Heintje
Onderwerpen van Heintje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Heintje »

Hoi ik ben nieuw hier,

en ben vandaag middels een zelftest van de apotheker, (soort zwangerschapstest) er achter gekomen dat ik in de overgang zit, ik had al zo,n vermoeden, was extreem moe vond dat ik andere lichaamsgeur heb gekregen en was heel prikkelbaar, en nu lees ik dat 44 een redelijke leeftijd is in de overgang te komen of dat het in elk geval begint, ik heb wel ff een traantje weg gepinkt,

Groeten, Carianne

Nic
Berichten van Nic
Onderwerpen van Nic
Menopauzejaar:
Leeftijd: 57

Re: Voel me ellendig,maar ik word niet geloofd!!

Bericht door Nic »

Hallo dames,

Zo herkenbaar, mijn omgeving vind ook dat ik zeur. Kreeg laatst van een vriendin, waarvan ik dacht dat ze me begreep, te horen dat ik op een langspeelplaat leek. Ze zei dat ze iedere maand weer hetzelfde verhaal hoorde en vond dat ik erin bleef hangen. Ik moest maar gewoon een pilletje nemen en een knop in m'n hoofd omdraaien..... Heb me zo in haar vergist.

Ze zei dat we allemaal last hebben van de overgang en dat je dat maar moet accepteren en vooral...doorgaan! Tja, doorgaan moeten we ook en doe ik ook maar soms is het niet te doen.

Die stemmingswisselingen, woedeaanvallen, dan weer down, spier en gewrichtspijnen, moe, moe en nog eens moe, hevige menstruatiepijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar goed, ik ga maar weer even sporten zo meteen, dat helpt meestal wel even. Fijn om hier te kunnen delen, ben nieuw hier. Het steunt me, jullie verhalen.

Dank voor het ''luisteren'' en voor jullie verhaal.

Nic

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht