Ben me man super zat!!!!

Vaak worden belangrijke (vriendschaps)relaties die je hebt flink door elkaar geschud. Je voelt behoefte aan meer wederkerigheid en gelijkwaardigheid.
Begrip en steun vanuit je (directe) omgeving zijn niet altijd aanwezig.
Mama1976
Berichten van Mama1976
Onderwerpen van Mama1976
Menopauzejaar:
Leeftijd: 44

Ben me man super zat!!!!

Bericht door Mama1976 »

dag dames,

Ik ben bijna 12 jaar getrouwd. Ik ben mijn man zo erg zat. We hebben veel ruzie en naar die ruzies wordt er alleen maar gezwegen. Mijn man staat chagrijnig op en dan kan iedereen in huis beter niet in zijn buurt komen (heb 2 pubers en 2 jongere kids). Ik krijg overal de schuld van maar hij doet niets. Ik kan ook geen gesprekken met hem voeren dan loopt het weer uit tot een fikse ruzie. Ik weet niet meer wat ik ermee aan moet. Nu zit je toch al veel thuis en dit beklemd ook. Hij is ook gauw jaloers als ik even de hond aandacht geef en super achterdochtig. Vandaag vond hij mij een vals kreng. Het doet me veel pijn. Ook nog die overgang die zit ook in de weg. Ik kan veel huilen als hij zo boos is (ook heeft hij altijd gelijk),ben heel erg moe dit snapt hij niet. Ik word er soms echt moedeloos van. Ik houd wel van hem maar twijfel heel veel. wie herkent dit. :(

Mama


Naturelover
Berichten van Naturelover
Onderwerpen van Naturelover
Menopauzejaar:
Leeftijd: 48

Re: Ben me man super zat!!!!

Bericht door Naturelover »

Hallo,

Ik herken het absoluut. zo een 1,5 a 2 jaar geleden ergerde ik me ook bont en blauw aan mijn man. Alles irriteerde me aan hem. Dingen die ik voorheen nooit zo zag, waarschijnlijk omdat je zelf door een fase heen gaat. Het heeft ons bijna ons huwelijk gekost. Want mijn man herkende mij niet meer, van het lieve zachte vrouwtje was ik soms ineens een enorme ''bitch'' geworden die voor zichzelf op kwam. Tel daarbij de slapeloze nachten, opvliegers en moodswings en het wordt een knallend vuurwerk in huis.Het is nooit meer zoals voorheen geworden, voor mijn man een enorm gemis, ik vindt het wel best. Rust aan mijn hoofd en lijf. Maar er is wel weer rust in huis gekomen ….

Naturelover
Mexicang
Berichten van Mexicang
Onderwerpen van Mexicang
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Ben me man super zat!!!!

Bericht door Mexicang »

Heel herkenbaar.

Ik kan mijn man ook wel wegkijken momenteel...
We lijken elkaar totaal niet te begrijpen en ik voel mij ook onbegrepen.
En dus knalt het hier met grote regelmaat, helaas.
Maar er gebeurd veel met mij, ik verander enorm en ondanks dat het echt niet altijd makkelijk is, vind ik dat ik echt positief verander. Alleen mijn man blijft hangen in zoals het was, zoals ik was. Maar dat is er niet meer...
en ik erger mij dan weer aan het feit dat hij zo blijft hangen in vroeger, maar tijden veranderen.
Hoe het zal aflopen, geen idee. Ik heb behoorlijk behoefte aan rust, maar denk dat ik ook duidelijker moet communiceren i.p.v. te ontploffen ;-), wellicht helpt dat iets om begrepen te worden...

Mexicang
Liet
Berichten van Liet
Onderwerpen van Liet
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 57

Re: Ben me man super zat!!!!

Bericht door Liet »

Hallo

Ik herken dit ook wel.
Wij hebben allebei 2 kinderen ( pubers en jong volwassenen) en vroeger zweeg ik altijd als iets aan zijn kinderen mij irriteerde of zo, maar tegenwoordig zeg ik gewoon dat ze bijv. hun troep op moeten ruimen of iets meer mogen doen in huis. En dat valt bij hem niet goed : zodra ik iets zeg vliegt hij er bovenop en hebben we ruzie. Voorheen ging ik dit soort confrontaties uit de weg maar tegenwoordig zeg ik het gewoon wel! In mijn ogen is hij ook veranderd : niet meer de leuke spontane man die hij was maar misschien zie ik het gewoon anders nu. Zo zou ik graag op wintersport willen en hij niet, voorheen ging ik dan niet maar nu heb ik gewoon een singlereis geboekt en ga zonder hem!Voorheen deden we alleen de vakanties die hij wilde doen ( actief en rondkijken) terwijl ik graag liever naar de zon zou gaan maar nu heb ik geen zin meer om alleen nog zijn dingen te doen en ga dus dingen doen die ik zelf wil, dit is wel weer een voordeel van de overgang want ik durf ineens meer alleen te doen! Vind hij niet leuk maar pech.
Ik hoor wel vaak van hem : vroeger was je leuker maar denk dat hij bedoelt,: vroeger was je meegaander 😁
Wat mij ook opvalt is dit ik geen zin meer heb om voor hen te zorgen, wil best voor mezelf en mijn thuiswonende dochter eten koken maar heb steeds vaker zoiets van : zorg maar voor jezelf en jouw kinderen. Ben ik nu egoïstisch? Ik weet het niet... Maar zorg nu liefst voor mezelf!!

Misschien beetje onsamenhangend verhaal maar zijn er meer die dit ook hebben?

Groetjes, Liet
Pee
Berichten van Pee
Onderwerpen van Pee
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 58

Re: Ben me man super zat!!!!

Bericht door Pee »

Hallo dames,

Ruim 10 jaar geleden heeft de overgang mij mijn huwelijk gekost.
Ik kon niet meer met die man, ik kon hem niet meer om me heen hebben.
Vond hem een oude man geworden terwijl ik steeds actiever werd.
Walgde van zijn maniertjes.

In die tijd kwam ik via internet mijn eerste liefde tegen, we waren toen 13 en 15 jaar oud. Ik had geen bedoeling met het via toen hyves opzoeken van deze man, maar de vlam sloeg in de pan en we werden weer verliefd.
Inmiddels ruim 10 jaar samen.
Deze 10 jaar waren ook niet gemakkelijk, die overgang trok zijn sporen ook in deze relatie, maar het hield/houd stand. Hij viel met zijn neus in de boter, midden in mijn ergste tijd van de overgang. Ik was soms een histerica.
Na bijna 17 jaar is mijn overgang op zijn retour, ik ben weer in evenwicht en dat komt ten goede aan onze relatie. We hebben het goed samen.

Mijn ex is al weer 10 getrouwd, fijn dat hij ook weer gelukkig is geworden. Ik wilde hem geen pijn doen, maar ik kon niet meer met hem zijn, zoveel afkeer.
Wij hebben geen kinderen, er was niets meer wat mij aan hem bond.

Sterkte allemaal, is wat hè die overgang.

Groetjes Petry
Troelaatje
Berichten van Troelaatje
Onderwerpen van Troelaatje
Menopauzejaar: Baarmoeder verwijderd
Leeftijd: 59

Re: Ben me man super zat!!!!

Bericht door Troelaatje »

Dag Petry

Ben jij er echt doorheen...wat een gruwelijk goed nieuws
Nog rest verschijnselen overgehouden...wat was jouw grootste manco?

Troelaatje
Pee
Berichten van Pee
Onderwerpen van Pee
Menopauzejaar: 2017
Leeftijd: 58

Re: Ben me man super zat!!!!

Bericht door Pee »

Hoi hoi,

Ik ben weer in evenwicht, niet meer boos, niet meer zo opvliegerig. Niet meer zo depressief, geen weerzin meer van alles.
Slapen is nog wel een dingetje, ik slaap een nacht slecht, daarna weer een paar super goed. Regelmaat is de sleutel tot succes, maar soms is een paar uurtjes langer blijven liggen ook wel lekker, maar moet dat dan bekopen met een slechte nacht de avond erop.
Opvliegers zijn er vooral met dit hete weer, in de winter waren ze nagenoeg weg.
Spieren en gewrichten zijn oud, maar zijn niet meer zo pijnlijk.
Ik heb weer energie.

Mijn draagkracht is veel minder geworden. Ik werk fulltime en had vroeger een leidinggevende functie, daar hebben ze me 5 jaar geleden vanaf gehaald. Toen vond ik het vreselijk, nu het beste wat me is overkomen. Ik heb nu meer een ondersteunende rol.
Koop elk jaar wat vrije dag bij en kan zo dus elke 2 weken een dag vrij nemen.
Ik moet minder van mezelf en dat voelt goed, wat iemand anders daar van vind kan me niet schelen hahaha.
Het ergste in de overgang vond ik dat de hormonen mij zo nu en dan overnamen. Dan zat ik zo slecht in mijn vel, ruzie met iedereen en weerzin in alles. Het geestelijk vond ik het ergste, ja dat zeker.
Daar ben ik nu wel doorheen en dat is fijn. (eindelijk na 17 jaar ongeveer)

Groetjes Petry
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht