Veel onbegrip in mijn relatie

Vaak worden belangrijke (vriendschaps)relaties die je hebt flink door elkaar geschud. Je voelt behoefte aan meer wederkerigheid en gelijkwaardigheid.
Begrip en steun vanuit je (directe) omgeving zijn niet altijd aanwezig.
Indra71
Berichten van Indra71
Onderwerpen van Indra71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Indra71 »

hallo dames

ik lees ook al een tijdje mee dat ik nu ook wat wil schrijven met wat ik ervaar met de overgangsklachten er is zoveel herkenbaar op dit forum ik zit al een paar dagen in mijn niet goede dagen met mijn heftige emoties huilbuien rot voelen gewoon niet lekker in mijn vel.
Ik wil gewoon weer normaal dingen doen, het aanpakken en handelen van dingen met een paar maanden geleden kon ik dingen makkelijker aan kon de hele wereld aan nu kan ik niks hebben ik ben onzeker met alles wat ik wil doen maar nu kom het:

Ik heb een relatie van bijna 4 jr wat behoorlijk onderdruk is komen te staan, met veel onbegrip, niet willen begrijpen van overgang. Ik heb tot op de dag van vandaag mijn vriend hier altijd bij betrokken. Hij zegt van alles om mij gerust te stellen maar ik voel niet meer dat hij dit meent...
Vanaf gister weer een dikke vette discussie met hem via app. Omdat er in het verleden ook nare dingen zijn gebeurd tussen ons komt dit steeds weer ter sprake, waar ik de schuld van krijg. Ik word er niet goed van en ook ik zit er helemaal doorheen en zie t ff niet zitten nu. 't Is zaterdagavond zit eenzaam en alleen te piekeren over hoe verder met de relatie zoveel twijfels ik kan er niet tegen :cry:

een bedroefde indraClaire
Berichten van Claire
Onderwerpen van Claire
Menopauzejaar:
Leeftijd: 51

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Claire »

Hallo Indra,

Heb met je te doen.

Het is zo frustrerend en verdrietig beperkt te zijn door overgangsklachten. Dat herken ik goed. Zelf bakte ik er soms niets van wat ik weer had en laat staan mijn partner; het heeft soms strijd gekost ook omdat hij ermee moest leren omgaan dat ik nu even niet kon.

Het onberekenbare wanneer de klachten er waren was ook lastig. Op de meest onmogelijke momenten kon ik dan toch niet mee naar een verjaardag of een uitstapje met het gezin. Nou, erg gezellig was het dan. Ik zei weleens verwijtend: jij kan er van weglopen, maar ik moet er mee dealen. Heb me weleens alleen gevoeld en verdrietig, omdat ik dan niet meekon.

Uiteindelijk kwam er wat meer rust door mijn eigen acceptatie en ook die van mijn man. Veel lezen hier gaf inzicht en ik kon er daardoor beter mee omgaan en hem uitleggen wat ik nodig had van hem: begrip (geen frustratie of boosheid) en een nuchtere kijk als ik zelf overspoeld werd door klachten waardoor ik paniekerig werd. Ik zei wel: ik ben de overgang niet, die overkomt mij.

Natuurlijk is mijn relatie anders dan de jouwe en kan ik je geen raad geven daarover. Wel kan ik je meegeven dat veel mannen het heel lastig vinden en volgens mij ook gefrustreerd raken, omdat ze het niet op kunnen lossen. Zij zien de worstelingen bij hun lief en dat is vast ook niet makkelijk, maar dat vond ik destijds eigenlijk toch wel ondergeschikt aan mijn eigen drama. Neemt niet weg dat het er wel was voor mijn man.

Ik hoop dat mijn verhaal je een beetje verder helpt. Ik kan je, na 11 jaar overgangsklachten, vast meegeven dat de klachten echt minder worden. Houd moed.

Groetjes, Claire

Carlavan1
Berichten van Carlavan1
Onderwerpen van Carlavan1
Menopauzejaar: 2014
Leeftijd: 56

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Carlavan1 »

Hallo Indra,

Het blijft lastig met die hormonen van ons. Ik herken het zeker. In een keer niet meer lekker in je vel zitten, huilerig, overal over twijfelen en als het dan weer wat beter gaat dat je dan denkt waar heb ik me druk over gemaakt.
En voor wat betreft je relatie. Het blijft voor veel mannen toch lastig om ons echt goed te begrijpen en aan de ene kant snap ik het ook wel. Het ene moment draai je vol op mee en de volgende dag ben je helemaal uit je doen. Ik vond wat Claire tegen mij zei wel heel mooi. Altijd een beslissing nemen uit onvrede en niet onder invloed van je hormonen. Blijf goed voor jezelf zorgen en veel rust nemen. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.

Groetjes Carla

Indra71
Berichten van Indra71
Onderwerpen van Indra71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Indra71 »

Beste dames die hebben gereageerd,

mijn excuus dat ik zo laat in de late eenzame zaterdagavond-nacht dit berichtje type dit geeft aan dat ik i.v.m. een van de overgangsklachten niet slaap al tijden niet door piekeren over van alles met het voornaamste nog steeds over de relatie en het is er niet makkelijk op geworden, wij wonen niet samen maar door omstandigheden latten we door onbegrip, ik vind dit erg moeilijk, ik ben erg onzeker, bang, ik heb mijn twijfels en ik kan hier niet zo goed mee omgaan met de relatie nu en ik denk dan ook om er een eind aan te maken... terwijl ik altijd goed en stevig in mijn schoenen stond maar nu nergens zin in en zo ken ik mezelf niet

Ik lees veel op dit forum soms doet t me goed en soms ook niet met wat ik lees er is zoveel herkenning ik vind het erg fijn en lief dat ook mijn verhaal gelezen en gehoord word

Bedankt dames

Een nog steeds een bedroefde Indra :cry:

Indra71
Berichten van Indra71
Onderwerpen van Indra71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Indra71 »

Hallo dames,

echt zo herkenbaar weer wat jullie meemaken met deze overgangsfase. Ik ben Indra, ik ben 48 jr en ik lees al een tijdje mee en dit doet me goed, maak ik me niet zoveel zorgen als met een paar maand geleden toen is overgang bij mij ook met allerlei soorten en veel al dezelfde klachten wat ik hier op het forum veel lees en ervaar ging het even goed maar nu weer onrustig en niet lekker in mij vel. Ik heb me nog nooit zo rot gevoeld

mvg, Indra

Esmetje
Berichten van Esmetje
Onderwerpen van Esmetje
Menopauzejaar:
Leeftijd: 44

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Esmetje »

Hallo dames

Idd herkenbaar helaas, lijkt geen einde aan de onrust en het niet lekker in mijn vel zitten.
Ik heb het met vlagen de hele dag door, zo gaat het weer ff een uurtje en dan denk ik he het gaat best lekker en hop daar is het weer, blijf maar onrustig/angstig ook.
Nu wel klaar mee eigenlijk.
Sterkte iedereen,

Esmetje

Lia
Berichten van Lia
Onderwerpen van Lia
Menopauzejaar:
Leeftijd: 63

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Lia »

Indra71 schreef:
zo 01 dec 2019 01:00
door omstandigheden latten we door onbegrip, ik vind dit erg moeilijk, ik ben erg onzeker, bang, ik heb mijn twijfels en ik kan hier niet zo goed mee omgaan met de relatie nu
Hallo Indra,

Dat snap ik heel goed. Als het je partner maar niet lukt om naast je te staan als je het moeilijk hebt, logisch dat je dan verder van streek raakt.
Valt nog mee dat ie nog niet gezegd heeft dat jij hulp moet gaan zoeken. Want de veranderingen die een relatie krijgt te ondergaan als een vrouw door haar overgang gaat (ze heeft geen keus), worden helaas nog altijd haar aangerekend.
In een relatie kun je niet alleen veranderen, ook een ander dient daar stappen in te zetten, anders kom je elkaar niet meer tegen

Dat jij verder van streek raakt als hij zo tegenover je gaat staan en het je overgang bemoeilijkt, daar kan geen psycholoog iets aan veranderen.
Het geen begrip willen of kunnen tonen, dat onvermogen zit in hem. Voor hem kan een gang naar de psycholoog misschien wel iets leren over omgaan met verandering.
Jij hebt jezelf wel in beeld, al zal het een veranderlijk beeld zijn, het proces staat immers bol van verandering.
Als hij niet ook naar zichzelf gaat kijken, of leert kijken zal er niet veel veranderen.
Jij ondergaat een verandering, zolang hij alleen maar van een afstandje blijft toekijken kan hij nooit mee in die verandering

Ik heb zelf ervaren dat in zo'n periode de pijn en het verdriet die het oplevert ook overal in mijn lijf ging vastzitten. Dat doet het altijd ook als je niet in de overgang bent, maar toen ik in de overgang sowieso al minder stabiel, gevoeliger en kwetsbaarder, en degenen waarvan ik dacht dat ie naast me stond het af liet weten, liep ik de deur plat bij de fysio. Maar die behandelde de symptomen, niet de reden van ontstaan

Lia

Indra71
Berichten van Indra71
Onderwerpen van Indra71
Menopauzejaar:
Leeftijd: 49

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Indra71 »

Dag Lia en dag dames,

@Lia ik wil even ergens op terug komen terwijl ik hem zo nodig heb zegt hij op een niet zo'n aardige manier dat ik maar hulp moet gaan zoeken
ik ben al tijden onzeker vooral hoe en de manier waarop dingen worden uitgesproken...gek he juist diegene die lief heb en nodig heb...doen raar

Maar goed het is al heel laat of vroeg in de nacht ik heb slechte nachten en slaap nog niet...nacht in nacht uit...ook door de klachten van de overgang en ik wil liever geen pillen

mvg
Indra

Lia
Berichten van Lia
Onderwerpen van Lia
Menopauzejaar:
Leeftijd: 63

Re: Veel onbegrip in mijn relatie

Bericht door Lia »

Ja Indra,

Dat snap ik. Natuurlijk verhevigt zo'n situatie je overgangsklachten en natuurlijk lig je er wakker van als je relatie zo gespannen is.
In een relatie pak je bepaalde dingen samen aan, zeker als blijkt dat een van beiden een verandering overkomt en andere dingen nodig heeft dan die relatie tot dan toe te bieden heeft.
Eenzijdig therapie volgen brengt je denk ik niet nader tot elkaar, als de verantwoordelijkheid zo hardnekkig bij één wordt neergelegd

En medicijnen kunnen wakker liggen misschien verbergen, maar het onderliggende probleem blijft eronder aanwezig.
Dat zal hem eerder steunen in zijn overtuiging dat jij het alleen maar allemaal op moet lossen.
Dus dat je daar niet zomaar aan wilt snap ik.

Sterkte
Lia

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht